Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Παιδική παραβατικότητα και #griots

Πολλοί αριστεροί θα γράψουν ότι τα αίτια των βίαιων επεισοδίων των τελευταίων ημερών είναι "η ανεργία των νέων παιδιών, η εργασιακή εκμετάλλευση (γενιά των 700 ευρώ), η φτώχεια και η κατάσταση ένδειας ορισμένων κοινωνικών στρωμάτων, το μεταναστευτικό, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, των λιμανιών και η διάλυση της Ολυμπιακής και της ΔΕΗ, τα υπερκέρδη των τραπεζών και η υπερχρέωση των δανειοληπτών, η ακρίβεια, σκάνδαλα και η προσπάθεια συγκάλυψης τους" και γενικά ότι περιέχει η πολιτική ατζέντα του κόμματος που υποστηρίζουν (πχ Συνασπισμός).

Όλα αυτά είναι κουφά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τελευταίες ταραχές είχαν την διαφορά ότι συμμετείχαν και παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Όλα αυτά τα παιδιά διαβάζουν εφημερίδες ή ανάλογα sites και γνωρίζουν για την G700 ή είναι φτωχά και λόγω της ακρίβειας σπάνε τις βιτρίνες; Ή μήπως τους καίει τόσο πολύ η Ολυμπιακή να είναι κρατική και το σκάνδαλο με το Βατοπέδι;
Αυτό το τριήμερο στις καταστροφές συμμετείχαν πολλές διαφορετικές ομάδες. Ήταν οι γνωστοί κάφροι που πετάνε μολότοφ σε κάθε μαζική συγκέντρωση, κάποιοι αριστεροί φοιτητές πορειομανείς που δεν ανήκουν στην πρώτη ομάδα αλλά αυτήν την φορά συμμετείχαν στον πετροπόλεμο, κάποιοι μαθητές και κάποιοι οικονομικοί μετανάστες.

Στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου συμμετείχαν μαθητές, γονείς, απλός κόσμος και μαζεύτηκαν και κάθε λογής πολιτικοποιημένοι που ήθελαν να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα (έβλεπες στις πορείες ακόμα και στην κηδεία πανό του στυλ "Εργατική Αλληλεγγύη" κλπ).

Οι γνωστοί κάφροι κάνουν καταστροφές για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους ενώ οι μαθητές για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι μικροί (με ότι συνεπάγεται από αυτό, έλλειψη φόβου τιμωρίας από την αστυνομία, τάση για καταστροφή κλπ) και οργισμένοι για τον θάνατο του συνομήλικου τους.

Τα άτομα έχουν την έμφυτη τάση να χωρίζουν τους ανθρώπους σε ομάδες "Εμείς" και "Αυτοί". Στα μάτια των μικρών είναι μια μάχη Us vs Them, μαθητές εναντίον αστυνομικών. Το μιμίδιο των επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα μεταδόθηκε τόσο γρήγορα όσο μεταδίδονται και οι καταλήψεις των σχολείων. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραξενεύονται κάποιοι στις τηλεοράσεις που τα παιδιά είναι βίαια, η βία είναι στην φύση των ανθρώπων και η κοινωνία με τους θεσμούς της και τους κανόνες είναι που την ελαχιστοποιεί. Αρκεί να δει κάποιος πως γίνονται τα σχολεία όταν έχουν κατάληψη. Σπάνε τις καρέκλες και τα θρανία γιατί "ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που όλες είναι ωραίες και ωραίοι και έχουν καγιέν" ή επειδή "παίζουν βίαια βιντεοπαιχνίδια, όπου σκοτώνουν ανθρώπους"; Όλες αυτές οι αριστερίστικες ερμηνείες δεν μπορούν να σταθούν εμπρός στα εμπειρικά δεδομένα. Θα ήθελαν να είναι έτσι ή φταίει η ιδεολογία που χρησιμοποιούν για να ερμηνεύσουν τον κόσμο.

Όταν γίνονταν καταλήψεις στο σχολείο μου ζήτημα ήταν αν απ'όλες τις τάξεις 3-4 άτομα να είχαν 8bitη παιχνιδομηχανή ή 16bitο υπολογιστή. Από τα "Άτομα" που έκαναν την κατάληψη κανείς τους δεν είχε. Όσο για την τηλεόραση δεν ήταν πολύς καιρός που είχαν βγει τα ιδιωτικά κανάλια και δεν θυμάμαι πιο πριν να κυκλοφορούσαν στην πιάτσα τα τρελά μωρά στα δύο Κρατικά που είχαμε ενώ από τα ιδιωτικά η μόνη θεά ήταν η Κρίστα του τροχού της τύχης (σίγουρα δεν ήταν η Δήμητρα από τους "Απαράδεκτους" :Ρ η οποία είναι θεά αλλά με άλλη έννοια).

Και φωτιές βάζαμε σε βαρέλια, και καρέκλες σπάζαμε και στους τοίχους γράφαμε και γενικά κάναμε ότι κάνουν τα περισσότερα παιδιά αν τα αφήσεις χωρίς επιτήρηση σε έναν χώρο. Καταστρέφαμε.

Στο Δημοτικό πετούσαμε κιμωλίες στα λεωφορεία που περνούσαν κάτω από το μπαλκόνι του σχολείου και οι πιο "τολμηροί" νεράντζια (στην οροφή τους, πιο μετά στο λύκειο γνωστοί μου είχαν περάσει από μπροστά από τρόλεϊ -στην Σάμου, νομίζω το 1- και του έριξαν αυγό στο παρμπρίζ). Δώσε στον μικρό την αίσθηση της ατιμωρησίας και θα δεις τις πιο καινοτόμες καταστροφικές επικίνδυνες ηλιθιότητες που δεν μπορείς να φανταστείς.

Στην γειτονιά μου υπήρχε η βεντέτα μεταξύ Αγίου Παύλου (εμείς) και Κολωνού (αυτοί). Πιο παλιά όταν ήμουν πολύ μικρός έλεγαν ότι στην γέφυρα του σταθμού Λαρίσης -τα σύνορα- είχε πέσει μέχρι και μολότοφ στις μεταξύ μας συγκρούσεις. Όταν ήμουν Λύκειο είχε γίνει πάλι "σύρραξη" και όλος ο Άγιος Παύλος πήγαινε προς την γέφυρα, από 9χρονους και δεκάχρονους μέχρι και δεκαεφτάχρονους, δεκαοχτάχρονους. Κρατούσαν ξύλα, πέτρες και γενικά ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο. Εκείνο το βράδυ ένα παιδί από τον Κολωνό -που γνώριζα μάλιστα- χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα γνωστό "Άτομο" από τον Άγιο Παύλο με Kryptonite και πήγε νοσοκομείο. Ήρθε ένα περιπολικό του πετάξαν χαλίκια από την γέφυρα και εξαφανιζόλ μετά. Σαν εχθές θυμάμαι που τρέχαμε επάνω στην γέφυρα και ένας φίλος μου φώναζε αστειευόμενος "πανικός, πανικός!".

Ο "ευγενής άγριος" τελικά είναι σκέτο άγριος και η κοινωνία με τους θεσμούς της είναι αυτή που περιορίζει δραματικά την αγριότητα και μας κάνει ευγενείς. Τα παιδιά δεν είναι ακόμα πλήρως κοινωνικοποιημένα και γι' αυτό δρουν ως άγριοι όταν έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να είναι.

Αν σηκώναμε τις κουκούλες των κάφρων δεν θα βλέπαμε και οικονομικούς μετανάστες όπως πολλοί λένε επειδή βολεύει την ιδεολογία τους. Οι αριστεροί επειδή σύμφωνα με την ιδεολογία τους τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα πρέπει να εξεγερθούν και οι δεξιοί γιατί θέλουν φυλετική καθαρότητα και αιτία για να τους διώξουν.Κάτω από τις κουκούλες το πιο πιθανό είναι άτομα που έχουν περάσει πανελλαδικές -που συνήθως θέλει φράγκα λόγω φροντιστηρίων- και ψηφίζουν/ψήφιζαν ακροαριστερά κόμματα στις φοιτητικές εκλογές. Επίσης έχουν χρόνο να τρέχουν σε πορείες και να τα σπάνε.

Οι οικονομικοί μετανάστες που συμμετείχαν στις λεηλασίες δεν έκαναν τπτ παραπάνω από αυτό που σκέφτηκαν πολλοί από τους υπόλοιπους πολίτες που δεν έχουν μαγαζιά μεταξύ αστείου και σοβαρού, "δεν πάμε να σηκώσουμε καμία LCD, τώρα που έχει εκπτώσεις 100%" :Ρ

Η Αστυνομία πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στον πολίτη, να εκπαιδεύει καλύτερα τα μέλη της και να τα περνά από ψυχολογικό έλεγχο κάθε τόσο. Για την παιδική παραβατικότητα όπως την είδαμε τις τελευταίες ημέρες πρέπει να μην επιτρέπουν τις καταλήψεις εφόσον είναι μια μορφή βίας και παρανομίας που από μικροί μαθαίνουν και να πιάσουν τους κάφρους που μετέδωσαν το μιμίδιο των επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα στους μαθητές.




#griots

29 σχόλια:

libertarian είπε...

τι είναι το καγιέν; Αυτοκίνητο; :Ρ άκουσα αυτήν την αιτιολογία από έναν αριστερό στην τηλεόραση. Ότι άκυρο αίτιο θέλεις από Αριστερούς θα το ακούσεις. Η πραγματικότητα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσει την ιδεολογία.

Unknown είπε...

Γεγονός είναι πως όσα αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο δεν είναι οι αιτίες των βανδαλισμών. Είναι τόσο ακραία η άποψη, όσο και οι δύο προηγούμενες απόψεις που ακούστηκαν εδώ μέσα για τους πολίτες τιμωρούς, και για τη επιβολή της τάξης, την παραδειγματική τιμωρία και όλες αυτές τις μεθόδους ελέγχου της κοινωνίας.
Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όσο περισσότεροι απογοητευμένοι και άνθρωποι που ζουν στην ανέχεια υπάρχουν, τόσο περισσότεροι θα χάνουν τον έλεγχο και τόσο περισσότεροι θα κάνουν βανδαλισμούς και τόσο πιο έντονα. Είναι απόλυτα λογικό, όσο και αν πονάει όλους μας.
Το πρόβλημα όμως είναι πως δυστυχώς οι πολιτικές που δεν έχουν ως γνώμονα τον άνθρωπο, αλλά τα συμφέροντα (είτε πολιτικά, είτε κομματικά, είτα ατομικά) είναι καταδικασμένες για πάρα πολλούς λόγους να δημιουργούν από απογοητευμένους.

Unknown είπε...

** A, φυσικά και διαφωνώ κάθετα με το ότι τα βιοντεοπαιγνίδια και τα εργα καόλα αυτά που προβάλλονται δεν έχουν μεάλη ευθύνη. Δυστυχώς έχουν και αυτά δεν έιναι αριστερίστικες απόψεις αλλά απόψεις παιδαγωγών και ψυχολόγων. Φυσικά έχετε μέγα κόμπλεξ με "'ο,τι αριστερίστικο" και με ότι δεν σας αρέσει και πάντα τα ίδια καταμαρτυράτε.
Οι γνωστοί κάφροι έκαναν καταστροφές, απλά υπήρξε πολύ μεγαλύτερη βαβούρα και θόρυβος λόγω θυμού, που τους υποστήριξε.

Πέραν τούτου να πούμε για άλλη μία φορά πως ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας και σε αυτό συμφωνεί όλη η γκάμα των τάσεων. Το γεγονός και μόνο ότι σας αρέσει και τον προτείνετε ως μέθοδο ελέγχου αποδυκνείει και το ότι η μόνη χέση σας με την ελευθερία είναι το όνομά σας, αλλά και ότι νδιαφέρεστε να κυβερνάται ο κόσμος από δικτάτορες.
Με τον φόβο κυβερνούν και ελέγχουν μόνο μη-δημοκράτες.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι ρε φίλε! Όταν ήμουν μαθητής ήταν υπουργός παιδείας ο Αρσένης. Όλοι είμασταν ενάντια στη μεταρρύθμιση του αλλά ούτε ένας γνώριζε τη είδους μεταρρύθμιση ήταν αυτή. Και τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι οι έφηβοι έχουν γνώμη για το βατοπέδι, ανησυχούν για την οικονομική κρίση και προβληματίζονται για τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Ο άνθρωπος είναι πρόβατο από τη φύση του. Εκεί που πάνε τα άλλα πρόβατα πάει και αυτός. Κατάληψη? Κατάληψη. Γήπεδο? Γήπεδο. Πορεία? Πορεία. Και ο βοσκός που σφυρίζει το σύνθημα τα ΜΜΕ. Σκέφτηκε κανένας έφηβος τι συμφέροντα υπάρχουν πίσω από τις ειδήσεις που βλέπει στα κανάλια? Μπεεεεε...

Ανώνυμος είπε...

Αν σηκώναμε τις κουκούλες των κάφρων δεν θα βλέπαμε και οικονομικούς μετανάστες όπως πολλοί λένε επειδή βολεύει την ιδεολογία τους. Οι αριστεροί επειδή σύμφωνα με την ιδεολογία τους τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα πρέπει να εξεγερθούν και οι δεξιοί γιατί θέλουν φυλετική καθαρότητα και αιτία για να τους διώξουν

Κανείς δεν είπε ότι οι κουκουλοφοροι ήταν μετανάστες. Οι πλιατσικολόγοι ήταν μετανάστες. Και φυσικά δεν πλιατσικολογούσαν επειδή είναι στο DNA τους αλλά επειδή η μαζική μετανάστευση τους έχει εξαθλιώσει οικονομικά.

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Από ένα blog επιπέδου και πολιτικής ανάλυσης, περιμένω κάτι παραπάνω από επιφανειακές αναλύσεις. Η κατάσταση είναι πολύ πιο σύνθετη από ότι κομματικά συμφέρει και αρκετά καινοφανής για να αναλυθεί με τα συνήθη και ετοιματζίδικα ερμηνευτικά εργαλεία.. Δεν νομίζετε;;

libertarian είπε...

anwnhme to akousa sthn tv to meshmerh apo ton thleoptiko maintano Iatropoulo an 8ymamai kala.

Drome, merikes fores h pragmatikothta einai aplh, den ta spagane gia to synta3iodotiko, ta spagane apo mimitismo kai orgh gia ton 8anato tou synomilikou tous

Ανώνυμος είπε...

Ωραία, ας μη φοβηθούμε. Τα 2000 και παραπάνω άτομα που έμειναν άνεργα ποιος θα τα πληρώσει; οι μπαχαλάκηδες μεταμορφωμένοι σε απελπισμένους;

Άνοιξαν δυο καινούρια malls με 3000 θέσεις εργασίας και θρηνούσαν οι συνασπισμένοι καραγκιόζηδες για το θάνατο του εμποράκου. Άραγε η καταστροφή των 500 μαγαζιών ποιόν ωφέλησε, τους μικρομαγαζάτορες; ή το Λάτση και τη Λάτσαινα που τους προσφέρετε έτοιμη την πελατεία των 500 κατεστραμμένων μαγαζιών;

Εξακολουθούν όλοι να ασχημονούν πάνω στο σκυλεμένο παιδικό κορμάκι και αυτό είναι το ανησυχητικό. Συμφωνώ ότι κάποιος κόσμος έχει βρει στους δρόμους γιατί όντως είναι απελπισμένος αλλά με την ανεύθυνη στάση τους πολλοί απέδειξαν ότι το τελευταίο πράγμα που νοιάζονται είναι η απελπισία αυτού του κόσμου.

Joe είπε...

Το post είναι εξαιρετικά εύστοχο.Για να δώσω και ένα παράδειγμα(το οποίο το γνωρίζω καλά) προχτές,οι μαθητές του αμερικανικού κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη βγήκαν από το σχολείο στον κεντρικό του Πανοράματος και κατέβηκαν ως την Αριστοτέλους κλείνοντας όποιον δρόμο υπήρχε στο δρόμο τους.Για όποιον ξέρει λίγο από Θεσσαλονίκη αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό για την κυκλοφορία στην πόλη.Σήμερα είδα πάλι στο κέντρο παιδιά από το ανατόλια που ουδεμία ιδέα έχουν περί των "κοινωνικών προβλημάτων" τα οποία είχαν υιοθετήσει το life style κουκουλοφόρου και βρίζαν μεταξύ τους τους αστυνομικούς.Με δεδομένο ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο καθ'όσον απόφοιτος,σας διαβεβαιώ ότι καμία κοινωνική εξαθλίωση δεν τους οδήγησε να βγούν στους δρόμους.Για αυτούς αυτό που γίνεται είναι κατά βάση ένα μεγάλο πάρτι με λίγη δόση οργής για το θάνατο του Αλέξανδρου.

Athena Smith είπε...

Θα συμφωνησω με τον Τζο. Βαρεθηκα να ακουω συσχετισμους μεταξυ αδικης κοινωνιας και βανδαλισμων και οχι μεταξυ αλητειας και βανδαλισμων.
Χιλιαδες παιδια σε ολο τον κοσμο ζουν στη φτωχεια αλλα δεν τολμουν να αγγιξουν την περιουσια του αλλου. Δεν τους περνα απο το νου. Χιλιαδες παιδια και στην Ελλαδα -πολλα εξ αυτων φτωχα, παμφτωχα- εχουν καθησει εντρομα στα σπιτια τους και βλεπουν με φρικη την απυθμενη αλητεια των συνομηλικων τους.
Δεν ειναι αδικημενοι ή καταπιεσμενοι ή απελπισμενοι αυτοι που τα σπανε.
Τσογλανια ειναι.
Οι γονεις τους αληθεια που ειναι;

spyridon44 είπε...

Συμπτώσεις....
- Δηλαδή, άν κατάλαβα καλά από τα "ρεπορτάζ",
- Ολοι οι κακούργοι, ληστές, ψυχοπαθείς, είναι Αστυνομικοί, και όλα τα θύματα είναι απλοί περαστικοί....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την Αθηνά...

Αρκετά με τις μ@λ@κίες δικαιολογίες...

Ανώνυμος είπε...

Νεοφιλελεύθερα φασιστάκια ηρεμήστε και διαβάστε μια ψύχραιμη γνώμη-ανάλυση:
http://www.ndimou.gr/newsarticle_gr.asp?news_id=316

ggl είπε...

Ποιος φταίει για την κατάσταση που όλοι περιγράφετε; Η έλλειψη παιδείας; Ποιος φταίει για την έλλειψη παιδείας; Το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που αναπτύχθηκε την τελευταία εικοσαετία ίσως; Το σύστημα που αδειάζει το περιεχόμενο των πραγμάτων και πουλά το περιτύλιγμα, που μετατρέπει την παιδεία σε μαγαζάκια με προϊόντα, την επανάσταση σε εικόνα πάνω σε μπλουζάκια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πουλά τη μάσκαρα; Ποιο σύστημα είναι αυτό αγαπητοί υπερασπιστές των "ελεύθερων" αγορών;

Ανώνυμος είπε...

Ξεχύθηκαν τα σμήνη των λακέδων. Από τους άμβωνες (ΜΜΕ) της νεοταξικής εκκλησίας θρηνούν σπαρακτικά και ουρλιάζουν ηθικολογικά. Τι αχαλίνωτη υποκρισία φρενοβλάβειας. Θρηνούν για το θάνατο του παιδιού αυτοί, οι ίδιοι ακριβώς, που ευλογούσαν και χειροκροτούσαν τη ΝΑΤΟϊκή, μαζική σπορά του θανάτου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν!!!
Όλοι αυτοί που δεν έχουν χύσει ούτε ένα δάκρυ για το θάνατο εκατομμυρίων παιδιών από τους γκάνγκστερ της υφηλίου, αυτοί που δεν τους καίγεται καρφί για τα εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά μέσα στις γαλέρες- κάτεργα της Νέας Τάξης.
Μας πουλάνε ευαισθησία και «ανθρωπισμό» οι στυγνοί «νταβάδες» των ΜΜΕ, αυτοί που πλουτίζουν από το ανθρώπινο αίμα και οι έμμισθοι γενίτσαροί τους.
Όλα τα ασπόνδυλα, τύπου Λαζόπουλου, που συσσωρεύουν εκατομμύρια φιλώντας τις μπότες των «νταβάδων», βγήκαν με μελοδραματικό ύφος να θρηνήσουν, αναθεματίζοντας όχι το απάνθρωπο και κτηνώδες καπιταλιστικό σύστημα, όχι, έστω το κυβερνητικό οικοδόμημα (κυβερνητικά κόμματα και τους κομματικούς στυλοβάτες), αλλά ένα και μόνο κυβερνητικό διαχειριστή: τη «λεπρή δεξιά». Το «εκσυγχρονιστικό» κράτος και παρακράτος που κυβέρνησε τόσα και τόσα χρόνια και ουσιαστικά κυβερνάει ακόμα, μένει στο απυρόβλητο. Αυτό δεν είναι «δεξιά», είναι «αριστερά»!!!
Όλοι οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί, γνωστοί και κρυφοί πράκτορες και προβοκάτορες, σε διατεταγμένη υπηρεσία, παρελαύνον από τους τηλεοπτικούς άμβωνες!!!
Όλο το «εκσυγχρονιστικό», δωσίλογο σκυλολόι, ανενδοίαστα και ξετσίπωτα, μας παραδίδει μαθήματα «ανθρωπισμού», «δικαίου» και …πολιτικής αντίστασης στο «κράτος της δεξιάς»!!!
Όλο το μακάβριο ιδεολογικό κατεστημένο με πολιτική αιχμή τη νεοταξική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρελαύνει και αυτό, αφηνιασμένα και κακουργηματικά από τους μακάβριους καθεστωτικούς άμβωνες για να δώσει πολιτική κάλυψη στη φασιστική ψύχωση των κουκουλοφόρων.
Γιατί οι ψυχώσεις των πανελλαδικών καταστροφών, φωτιών, βιοπραγιών και της αχαλίνης βίας και τρομοκρατίας των επιδρομέων, δήθεν αντιεξουσιαστών, είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτές οι μαζικές ψυχώσεις της καταστροφής, της βίας και της τρομοκρατίας, αυτή η βαρβαρότητα και η τυφλή μαζική βία.
Γι αυτό το αποτρόπαιο, μαζικό ψυχωτικό αμόκ, ο ορισμός του φασισμού, δεν μιλάει κανείς. Απεναντίας το καλύπτουν και το επικαλύπτουν οι μηχανισμοί της προπαγάνδας, οι μπράβοι τους και τα «αριστερά» φερέφωνα.
Εδώ δεν έχουμε συνειδητό λαϊκό κίνημα. Έχουμε «ψυχωτικό κίνημα» του «αριστερού παρακράτος». Έχουμε την τυφλή, καταστροφική βία, κατευθυνόμενη και καθοδηγούμενη, με πολιτικούς μπροστάρηδες, τα «αριστερά» φερέφωνα.
Αυτές οι μαζικές ψυχώσεις, αυτή η πολιτική «αριστερή» φρενοβλάβεια είναι ο ορισμός του φασισμού. Ορισμός που έχει δοθεί και αναλυθεί από τους μεγάλους Επαναστάτες του σοσιαλισμού…
Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πιο μακάβρια γκριμάτσα της φασιστικής Πανούκλας. Ο νεοταξικός φασισμός με μάσκες «αναρχικές», «αριστερές» και «προοδευτικές».
Έχουμε μπει στο δρόμο της κατάλυσης των πάντων, στο δρόμο νέων ιστορικών συμφορών…
Πιστεύω, ότι ελληνικός λαός, δεν θα ξεγελαστεί από τις παρακρατικές σειρήνες του νέου φασισμού…

Ανώνυμος είπε...

Η σύγχυση (δικαιολογημένη) των αριστερών είναι προφανής.
Ερώτηση πρώτη : οι κουκουλοφόροι είναι οι απελπισμένοι του σήμερα ή ρουφιάνοι ασφαλίτες- αποφασίστε.
Ερώτηση δεύτερη :Για την δολοφονία ενός παιδιού από έναν μπάτσο φταίει όλη η μπατσαρία ;- η συλλογική ευθύνη ισχύει για εσάς ή όχι (Προσοχή ερώτηση παγίδα)
Ερώτηση τρίτη : εσείς ψυχοπονιάρηδες και εγώ άκαρδος υπερασπιστής του παγκόσμιου καπιταλισμού, στα θύματα της δολοφονίας συνταιριάζουν και οι γονείς του Αλέξανδρου μαζί με την οικογένεια του Ράμπο;

Unknown είπε...

Αγαπητέ ggl το σύστημα που λειτουργεί , όχι μόνο τα τελευταία είκοσι χρόνια , είναι αυτό της κρατικής δωρεάν παιδείας, του απόλυτου κρατικού ελέγχου στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης του δημόσιου μη κρατικού σχολείου, του μοναδικού κρατικού πανεπιστημίου με δωρεάν ενδιαίτηση, του κρατικού ελέγχου της υγείας , του κρατικού ελέγχου του τραπεζικού συστήματος(ο κρατικός τομέας ελέγχει το 70% του τραπ. συστήματος), του κρατικού ελέγχου του χρηματιστηρίου ( και με τον "διορισμό" του προέδρου του ΕΕΧ αλλά και με την συμμετοχή κρατικών εταιρειών στο χρηματιστήριο και την συμμετοχή κρατικά ελεγχόμενων κεφαλαίων (βλ. ελεγχόμενα ταμεία ασφάλισης - ΔΕΚΑ) στις συναλλαγές, του κρατικού μονοπωλίου στον τζόγο, του κρατικού μονοπωλίου στις σιδηροδρομικές μεταφορές, στα διυλιστήρια και το εμπόριο πετρελαιοειδών, στα λιμάνια, στην αποκομιδή απορριμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προστασία από τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες, στην θρησκεία και στον πολιτισμό, είναι το σύστημα με τον βασικό ρόλο του κράτους στην διαμόρφωση ολιγοπωλίων και μονοπωλίων στην αγορά φαρμάκου και υπηρεσιών υγείας, στις μεταφορές, στις νομικές υπηρεσίες, στις τεχνικές υπηρεσίες μηχανικού, στην κατασκευή κοινόχρηστων έργων , στην αγορά ενέργειας και τηλεπικοινωνιών αλλά ακόμη πιο σημαντικό στην φροντίδα για την ανάπτυξη προσωπικότητας των ελλήνω - και όλα αυτά μέσω του συντάγματός μας. Αυτά

ggl είπε...

Όχι αγαπητέ Διονύση το σύστημα που λειτουργεί είναι η αποδόμηση όλων αυτών που ανέφερες. Λειτουργεί το πλιάτσικο της δωρεάν παιδείας, του συστήματος δωρεάν υγείας, των Δημόσιων επιχειρήσεων κτλ. Το πλιάτσικο γίνεται από όλες τις μπάντες, οι κομματικοί μάνατζερ τρώνε τα χοντρά και οι μικροί αποσπούν ό,τι μπορούν στο όνομα της επιβίωσης. Και οι ιδεολογία σας γίνεται όχημα από το 80 και μετά για το ακόμα μεγαλύτερο πλιάτσικο εκ μέρους των οικονομικά εύρωστων για να αρπάξουν ακόμα περισσότερα, διότι θέλει απορρύθμιση των αγορών για να γίνει αυτό, θέλει απελευθέρωση της απληστίας του κέρδους. Το πρόβλημα είναι ίδια η λογική της αγοράς, η λογική του κέρδους.

Dorotheos είπε...

"Οι γνωστοί κάφροι κάνουν καταστροφές για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους ενώ οι μαθητές για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι μικροί (με ότι συνεπάγεται από αυτό, έλλειψη φόβου τιμωρίας από την αστυνομία, τάση για καταστροφή κλπ) και οργισμένοι για τον θάνατο του συνομήλικου τους."

Η παραπάνω ανάλυση και εξήγηση των ταραχών και της βίας είναι η πλέον απλοϊκή που θα μπορούσα να διαβάσει κανείς, είναι επιπέδου νηπιαγωγείου!

Επιδέχονται τα φαινόμενα των ανταρσιών στις πόλεις κοινωνικής ανάλυσης, ναι ή όχι; Αν ναι, τότε επιχείρηστέ την, αντί να καταφεύγεται σε ανόητες υπεραπλουστεύσεις και αφορισμούς.

Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα τέτοιων ταραχών σε πολλά μέρη του κόσμου, σε ΗΠΑ και Βρετανία, ιδιαίτερα, και τα πραγματικά και βαθύτερά αίτιά τους έχουν ένα κοινόν παρονομαστή.

Άκου, λέει, οι "κάφροι" και "οι πολιτικοί τους λόγοι". "Κάφρος", "λόγος" και, μάλιστα, "πολιτικός" στην ίδια φράση. Έλεος!

libertarian είπε...

"Άκου, λέει, οι "κάφροι" και "οι πολιτικοί τους λόγοι". "Κάφρος", "λόγος" και, μάλιστα, "πολιτικός" στην ίδια φράση."

Μπορείς να έχεις πολιτικό λόγο και να είσαι δολοφόνος βλ. κομουνιστική τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, μπορεί να έχεις πολιτικό λόγο και να είσαι κτήνος βλ. Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, μπορεί να έχεις πολιτικό λόγο και να είσαι κάφρος σαν τους μπαχαλάκηδες των συγκεντρώσεων.

brb πρέπει να φύγω

Ανώνυμος είπε...

πώ πώ τι μας λές;
Υποτιμάς πολύ την νεολαία. Υποτιμάς την εξέγερση.
Ποιός είσαι; Μέρος του συστήματος;Δεν θές να αλλάξει τίποτα. Δεν είσαι δημοκράτης.
Ισως να' σαι και φασίστας ασφαλίτης, παρακράτος, ψεύτης προβοκάτορας και θα πυροβολούσες όσους έχουν αντίθετες απόψεις με εσένα.

Chrysotheras είπε...

....αγαπητοί "αριστεροί δημοκράτες".

Τα τελευταία τριάντα χρόνια σε τούτο το τόπο εκμεταλευτήκατε στο έπακρο την ηλιθιότητα, την άγαρμπη δήθεν καπιταλιστική δεξιόστροφη ραγιαδοσύνη της πρώτης μεταπολεμικής Ελλάδας, και δημιουργήσατε το σοσιαλοβοτομημένο Φρανκεστάϊν που λέγεται "σύγχρονο μεταχουντικό κράτος".

Οι νυν κυβερνώντες απλά διαχειρίστηκαν -άτσαλα- το "τέρας" χωρίς να μπορέσουν να θίξουν τα εσώτερα. Ένας θίασος ανήμπορων και ανίκανων θεατών, κατασπατάλησαν την όποια λίγη ελπίδα τους είχε εμπιστευτεί ο κοσμάκης για κάτι καλύτερο.

Ίσως πιά να είναι πολύ αργά. Έχουν εμποτιστεί πλέον οι θεσμοί και οι νέες γενιές από το νεο-Οργουελικό φασιστοσοσιάλ εκτόπλασμα...

....σας ανήκει διακαιωματικά - χαρείτε το!

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανύνυμο 21

Εδώ Τζον 4 (δεν μπορώ να κάνω Λογκ ίν)!!!!

Μιλήσε ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ! ποία έξεργεσή ρε ΣΑΠΙΕ? σε όλο τον κόσμο υπάρχουν φτωχοί αλλά δεν βγαίνουν να τα σπάσουν! προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο!

άντε θα μιλήσεις για δημοκρατία!

Unknown είπε...

Δεν θυμάμαι ανάλογη κινητοποίηση της αριστεράς, στην χώρα μας , έπειτα από την δολοφονία του Αξαρλιάν ή άλλες δολοφονίες πολιτών από την ίδια οργάνωση. Είναι λογικό , για μένα, μια που η δολοφονία του φορέα μιας ιδεολογίας είναι μία από τις μεθόδους της αριστεράς (και της δεξιάς) για τον ιδεολογικό της πόλεμο.
Θέλω να επισημάνω ακόμη ένα δείγμα υποκρισίας , σήμερα, με την στάση όλων των κολεκτιβιστών απέναντι στα νέα παιδιά. Είναι σίγουρο ότι στην είδηση της δολοφονίας (υποκειμενική εκτίμηση χωρίς να θέλω να πάρω την θέση του δικαστή) του Αλέξανδρου τα παιδιά ένοιωσαν φόβο , ανασφάλεια, οργή και αγωνία. Ρωτήστε καλύτερα έναν ψυχολόγο, διαβάστε τον Russell, για να διαμορφώσετε μια άποψη για το πώς «θεραπεύονται» αυτά τα συναισθήματα των παιδιών. Σίγουρα δεν θα σας συμβουλέψει να τα βγάλετε στους δρόμους και να τα παραδώσετε στα χέρια των κομματικών οργανώσεων και των συνδικαλιστών, πολλώ δε μάλλον στην φροντίδα των οργάνων της τάξης(!).
Και σίγουρα δεν θα σας αφήσει να τους βουλώσετε το στόμα και τη σκέψη. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν τον τρόπο να εκφραστούν, θέλουν να εκφραστούν και να εξωτερικεύσουν αυτό που νοιώθουν. Πρέπει να το κάνουν μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και να νοιώσουν την ατομικότητά τους να εκφράζεται. Γιατί δεν μαζευτήκατε μέσα στο σχολείο – ή και μπροστά στο σχολείο – γονείς και δάσκαλοι μαζί με τα παιδιά και να αφήσετε καθένα από αυτά να εκφράσει – σε οικείο περιβάλλον – αυτά που νοιώθει; Αντίθεως τα παραδώσατε βορά σε έναν όχλο και στην βαρβαρότητα της καταστροφής της ατομικότητας;
Γιατί η αριστερά και σήμερα και πάντα αυτό αποζητά, την καταστροφή του εγώ, την υπονόμευση της προσωπικής αυτονομίας, τον ετεροπροσδιορισμό, ζητά την μαζικότητα. Ακόμη περισσότερο θέλει και άλλο αίμα για να θρέψει τις προσδοκίες της, η ιστορία της μπορεί να γραφτεί μέσα από τα ιστορικά της λάθη και τους νεκρούς.
Στο κυνήγι αυτών της των στόχων δεν έχει ηθικές αναστολές «αστικού» τύπου. Δεν θα σκεφθεί δύο φορές να λειτουργήσει υποκριτικά, έτσι κι αλλιώς υποκρίνεται εδώ και χρόνια πως δεν βλέπει την πραγματικότητα. Θα συνεχίσει να προβάλλει το χιλιαστικό της δόγμα, θα τρέφεται από τις αντιφάσεις της και τον βολονταρισμό της.
Μα θα συνεχίσει να ηττάται γιατί έχει βάλει απέναντί της τον άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Μορφωθείτε. Μην κραδαίνετε το λάβαρο ενός αγώνα τον οποίο δεν κατανοείτε καν. Με τον ίδιο τρόπο, μην ισχυρίζεστε ότι κατέχετε ένα επίπεδο κύρους που ξεπερνά το δικό σας επίπεδο ωριμότητας και υπευθυνότητας. Προσβάλλετε έτσι όλους εκείνους που πραγματικά κατανοούν τους αγώνες και που διαθέτουν γνήσια αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Όταν χρησιμοποιείτε μια μοντέρνα ταμπέλα σαν πρόφαση για να εκτονώσετε την οργή σας κάθε φορά που δεν αποκτάτε ό,τι αξιώνετε από τη ζωή, τότε δεν είστε Αναρχικός, Σοσιαλιστής, ούτε βεβαίως και ‘Αστυνομική Εξουσία’. Είστε απλώς ένας ακαλλιέργητος βάνδαλος, που καταστρέφει τις κοπιαστικές προσπάθειες των ώριμων μελών αυτής της κοινωνίας, τα οποία πασχίζουν σιωπηρά να κάνουν αυτό τον τόπο καλύτερο για τα παιδιά του μέλλοντος.

cobden είπε...

Το πιο λυπηρό φαινόμενο των ημερών είναι πως στους βανδαλισμούς δε συμμετείχαν μόνο οι 200-300 "γνωστοί-άγνωστοι" αλλά και πάρα πολλοί 16-17χρονοι μαθητές!Ενδιαφέρον έχει αυτό το φετίχ που υπάρχει με τη δήθεν απόλυτη αθωότητα των παιδιών και των εφήβων!Για την κοινή γνώμη, ο έφηβος δεν είναι δυνατόν να κάνει παράνομες πράξεις, είναι πάντα τελείως ανεύθυνος!Οι πολίτες διαμαρτύρονταν για τους βανδαλισμούς και μόλις η αστυνομία συνελάμβανε έναν ανήλικο, φώναζε "Το παιδί!Το παιδί!Αφήστε το ελεύθερο, τί σας έκανε?". Ο απόλυτος παραλογισμός!
Βέβαια, αυτή η συμπεριφορά των ανηλίκων δε με ξενίζει. Έχουν γαλουχηθεί σε μια τέτοια κουλτούρα. Το 1990 η γενιά μας πήρε μέρος στις μαθητικές καταλήψεις επί Μητσοτάκη. Η παράνομη πράξη ήταν φυσικά η ίδια η κατάληψη, αλλά σε γενικές γραμμές εκείνη την εποχή, δεν γίνοταν εκτεταμένες ζημιές στα κτίρια. Η προοδευτική νομενκλατούρα της εποχής μας χειροκρότησε για τις καταλήψεις (τί και αν παραβιάζαμε το ίδιο το Σύνταγμα?). Τα επόμενα χρόνια, οι βανδαλισμοί στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη έγιναν πια ο κανόνας. Σιγά σιγά αρχίζαμε να κλείνουμε και δρόμους. Και πάλι, είχαμε την ανοχή της κοινής γνώμης, τους επαίνους των "προοδευτικών" και την απόλυτη ατιμωρησία. Το ανώτερο επίπεδο αυτής της εξέλιξης είναι τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας. Κάψαμε κτίρια, πλιατσικολογήσαμε, σπάσαμε βιτρίνες!Μεγάλη μερίδα του Τύπου και της κοινής γνώμης, μας δικαιολόγησε και πάλι, μίλησε για "λαϊκή εξέγερση"!Τί ακολουθεί άραγε σε αυτό το κατήφορο???

libertarian είπε...

"Η παραπάνω ανάλυση και εξήγηση των ταραχών και της βίας είναι η πλέον απλοϊκή που θα μπορούσα να διαβάσει κανείς, είναι επιπέδου νηπιαγωγείου!

Επιδέχονται τα φαινόμενα των ανταρσιών στις πόλεις κοινωνικής ανάλυσης, ναι ή όχι;"

Εσύ αν θέλεις κάνε μια βαθυστόχαστη κοινωνικοπολιτική ανάλυση που θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τις ταραχές τις έκαναν οι 15χρονοι γιατί οι γονείς τους και όλοι οι υπόλοιποι δεν δουλεύουν για το Κράτος (σοσιαλισμός). Εδώ ακούστηκε ότι τις έκαναν για το ασφαλιστικό...

Η δική μου ανάλυση συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: οργή, μιμητισμός, χαβαλές.

Τα παιδιά όπως είπα δεν είναι πλήρως κοινωνικοποιημένα αυτό έχει ως συνέπεια όταν μπορούν να μην παίζουν με τους κανόνες.

ή όπως γράφει ο j:
"αυτό που παρουσιάζεται σαν τάξη πραγμάτων με την ισχύ σχεδόν φυσικού νόμου, στην πραγματικότητα είναι εκατομμύρια άτομα που συμφωνούν να συμπεριφέρονται τον περισσότερο καιρό φυσιολογικά (sic)...σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αυτή η συνιστώσα της τάξης πραγμάτων εξασφαλίζεται με το βρίσκουν σχεδόν όλοι τους κανόνες λίγο-πολύ λογικούς"

To framework που δημιούργησε την δυνατότητα να δράσουν εκτός κανόνων (να σπάνε τα μαγαζιά των συμπολιτών τους) είναι η συμπεριφορά των αστυνομικών και η Αριστερά (όπως περιγράφει από πάνω ο Cobden).

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν εχετε διαβασει τις αναλυσεις περι κακουργας κοινωνιας που ωθει 15χρονους να καινε και να πετανε πετρες. Απορει κανεις πως τα κωλοπαιδια που πατωνουν πανευρωπαικα στα μαθηματικα, εχουν τοση πολιτικη ωριμοτητα και την βγαζουν με το Βημα η την Καθημερινη παραμασχαλα. Κοινως ας συνελθουν οι αγαπητοι αριστεροι του ρουστερ, τα χειμερινα ανακτορα δεν υπαρχουν απο το 1917

mantz είπε...

@Adam Smith:
Το άρθρο του Ν. Δήμου έχει την αξία του, για την κατανόηση μέρους του φαινομένου (και της έκτασής του), αλλά και το άρθρο του libertarian που εστιάζει σε πολύ πιο "πεζούς" λόγους έχει κι αυτό τη δική του. Και υποστηρίζεται και από τις εμπειρίες πολλών που έχουν πρόσφατα περάσει από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock