Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2006

Οι δικαιολογίες της τρομοκρατίας.

H ενδεκάτη Σεπτεμβρίου δεν ήταν απλά μια επίθεση εναντίων των ΗΠΑ. Δεν ήταν απλά το σύγχρονο Περλ Χάρμπορ, που έδωσε υπόσταση στην απειλή του τρίτου ολοκληρωτικού κινήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δυτικές κοινωνίες. Η τρομακτική ισχύς του ωστικού της κύματος σάρωσε τα κουκούλια δημοκρατικότητας, πίσω από τα οποία κρύφτηκαν οι εχθροί της ελευθερίας στις δυτικές κοινωνίες μετά το 1989-91. Σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή, εμφανίστηκαν και πάλι πρόθυμοι να καβαλήσουν οποιοδήποτε όχημα (ή αεροπλάνο) προκειμένου να πάρουν την ιδεολογική και πολιτική τους ρεβάνς.

Δεν αναφέρομαι σε όσους αυθόρμητα χάρηκαν με τον φόνο 3.500 αθώων ανθρώπων και την τρομοκράτηση μερικών εκατοντάδων εκατομυρίων. Αυτοί είναι διεστραμένοι καννίβαλοι που χρειάζονται ψυχιατρική βοήθεια. Αναφέρομαι σε όσους δικαιολογούν τον φόνο παρά την ίσως ειλικρινή τους συμπάθεια στα θύματα. Και η πρώτη δικαιολογία είναι ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην αμερικανική κοινωνία, οι οποίοι αποκομίζουν οφέλη από τις πράξεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των αμερικανικών εταιριών διεθνώς, είναι συνυπεύθυνοι για τα "εγκλήματα" απέναντι στις ισλαμικές χώρες.

Ας παραγνωρίσουμε το γεγονός αμερικανική εξωτερική πολιτική δεν διακατατεχόταν από κανένα μονομερές μίσος απέναντι στους μουσουλμάνους ή του Άραβες αλλά εμφανίζε, όπως κάθε χώρας άλλωστε μικτά στοιχεία. Το χτύπημα ήρθε μετά από 8 χρόνια της πιο φιλομουσουλμανικής διακυβέρνησης των ΗΠΑ, που προσπάθησε με κάθε τρόπο να λύσει το Παλαιστινικό (Όσλο, Ντέιτον), που έσωσε χιλιάδες μουσουλμάνους της Βοσνίας το 1994 από εκκαθαρίσεις όπως της Σρεμπρένιτσα, που έσωσε τους μουσουλμάνους του Κοσόβου από εθνοκάθαρση, αλλά πριν από αυτήν πχ οι ΗΠΑ έσωσαν το Κουβέιτ από την ιρακινή κατοχή και βοήθησαν τους μουσουλμάνους του Αφγανιστάν απέναντι στην σοβιετική εισβολή.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι το αμερικανικό κράτος έχει φταίξει, πόση ευθύνη αναλογεί σε κάθε ένα από τα θύματα; Πώς μπορεί μπορεί να αξιολογηθεί αυτή η ευθύνη; Ποιός καθορίζει το ύψος του τιμήματος για την όποια μικρή ευθύνη του καθένα; Όποιος δέχεται ότι είναι δικαιολογημένο ένας πολίτης να πληρώσει με την ζωή του για το μικρό κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί για τις πράξεις τις κυβέρνησής του, έχει ήδη εγκαταλείψει και το τελευταίο φύλλο συκής δημοκρατικότητάς του. Έχει απαρνηθεί την αρχή της αναλογικότητας για χάρη του ναζιστικού και σταλινικού συλλογισμού της συλλογικής ευθύνης, έχει απαρνηθεί το δίκαιο για χάρη της αυτοδικίας, έχει τελικά αρνηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για χάρη της εκδίκησης. Καμία πράξη ή ευθύνη του (όσο μεγάλη και αν είναι υποθετικά) δεν δικαιολογεί την αυθαίρετη δολοφονία του χωρίς δίκη στο μυαλό οποιουδήποτε ανθρώπου που έχει έστω και ελάχιστα μια φιλελεύθερη δημοκρατική οπτική. Οι μόνοι που δικαιολογούν τον θάνατο κάθε πολίτη χωριστά, είναι όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να εξολοθρευτούν πλήρως αυτές οι κοινωνίες (και από κοντά και η υπόλοιπη Δύση). Η ίδια φασίζουσα λογική του θα νομιμοποιούσε μια απάντηση των ΗΠΑ με πυρηνικά από το Μαρόκο ως την Ινδονησία.

Πολύ συγγενική με αυτήν την λογική είναι ο εξίσου ολοκληρωτικός ισχυρισμός, ότι ο φόνος πολιτών έχει στόχο "να βάλουν μυαλό". Πέραν του προφανώς ηλίθιου ότι υπάρχει "συλλογικό μυαλό", ακόμα και στην εκδοχή του ότι θέλει να περάσει ένα μύνημα στην αμερικανική κυβέρνηση ότι οι πράξεις της στο εξωτερικό θα έχουν και τέτοιες εσωτερικές συνέπειες ή στον αμερικανικό λαό ότι διαλέγοντας κυβέρνηση θα πρέπει λαμβάνει υπόψη ότι η επιλογή του μπορεί να του κοστίσει τη ζωή του, δείχνει και πάλι την αντιδημοκρατικότητα των εκφραστών αυτού του ισχυρισμού. Νομιμοποιούν την χρήση βίας προκειμένου να νοθεύεται η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και νομιμοποιούν την τρομοκρατία ως μηχανισμού επιρροής στις πολιτικές αποφάσεις. Αυτή η νομιμοποίηση, μέσω της δικαιολόγησης, είναι που ενθάρρυνε την επέκταση της χρήσης της τρομοκρατίας και άλλα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, όπως της μαντήλας στα σχολεία στη Γαλλία ή την ελευθερία του λόγου στη Δανία.

Ακόμα εξωφρενικότερη είναι η δικαιολόγηση του χτυπήματος ως "μόνο μέσο αντίδρασης" στην "παγκόσμια υπερδύναμη". Ποιόν εκφράζουν οι τρομοκράτες; Ποιός τους εξουσιοδότησε να απαντήσουν για λογαρισμό του; Πώς νομιμοποιούνται να "αντιδρούν" για οποιονδήποτε πέρα του ισλαμοφασιστικού του κύκλου; Η αντιδημοκρατικότητα της αυθαίρετης εκπροσώπησης είναι παραπάνω από προφανής. Ταυτόχρονα όμως καταργεί και κάθε έννοια δικαίου (και στερεί από τους εκφραστές της κάθε επιχείρημα όταν πλέον ούτε οι εχθροί τους δεσμεύονται από αυτό) και μετατρέπει τις διεθνείς σχέσεις σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο. Απαξιώνουν την ελευθερία, τους δημοκρατικούς θεσμούς ή την ανθρώπινη ζωή και νομιμοποιούν την προσβολή τους στη λογική της πάλης πλαστών συλλογικοτήτων (που ο καθένας κιόλλας αντιλαμβάνεται διαφοτερικά). Πράγμα που επιδιώκουν οι εχθροί του συστήματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης των λαών που έχει αναπτυχθεί και που έχει προσφέρει πρωτοφανή ευημερία σε όσους λαούς το έχουν αγκαλιάσει.

Εύχομαι όλοι αυτοί που τότε δικαιολόγησαν τον θάνατο τόσων αθώων να μην χρειαστεί να έρθουν ποτέ στη θέση του θύματος (για όποιον νομίζει ότι η χώρα μας δεν δίνει αφορμές για την ισλαμική τρομοκρατία απλά αναφέρω την στηριξή μας στην γενοκτονία των μουσουλμάνων της Βοσνίας και του Κοσόβου, την καταπίεση των Αλβανών και των άλλων μουσουλμάνων μεταναστών, την μη ύπαρξη τζαμιών στην Αττική, τις ακραίες αντιμουσουλμανικές θέσεις μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας λόγω ταύτισής του ισλαμισμού με την Τουρκία, την χρήση της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ, το ότι είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ κτλ κτλ).

Μερικά ερωτήματα για την ισλαμοφασιστική τρομοκρατία που δεν έχουν πάριε ποτέ ικανοποιητική απάντηση: γιατί έχουμε εξίσου (μάλλον πολύ πιο άγρια) κρούσματα επιθετικού ισλαμισμού εναντίον ανθρώπων και λαών που δεν ασκούν καμία πολιτική ανάλογη των ΗΠΑ ή τηνς "Δύσης" (πχ Αφρικανοί στο Νταρφούρ, ινδουϊστές στο Μπαλί, αθώοι υπήκοοι τρίτων χωρών στα χτυπήματα ΝΥ, Μαδρίτης, Λονδίνου κτλ); Γιατί χώρες που έχουν υποστεί απείρως χειρότερα από την εξωτερική πολιτική των δυτικών, ή πολύ φτωχότερες και εξαθλιωμένες χώρες δεν οδηγούνται στην τυφλή τρομοκρατία; Γιατί τα μέλη της Αλ Κάιντα είναι κυρίως Σαουδάραβες ή ευκατάστατοι Άραβες άλλων χωρών; Γιατί στους κόλπους μόνο του ισλαμικού φονταμενταλισμού κυριαρχεί η λογική τη εξόντωσης των αντίπαλων κοινωνιών;

Οι τρομοκράτες έχουν καταδικάσει ερήμην, στο δικαστήριο του ισλαμικού φονταμενταλιστικού παραλογισμού, το σύνολο των κοινωνίων μας, όχι κάτι που έκαναν κάποιοι συγκεκριμένοι ανθρωποι αλλά γι’αυτό που είμαστε όλοι (οι περισσότεροι δηλαδή), για το πώς ζούμε και για το πώς ορίζουμε τις κοινωνίες μας . Δεν χρειάζεται καμία άλλη δικαιολογία για αυτούς. Όλα τα άλλα είναι για να προσεταιρίζονται όσους επίσης μισούν τον πολιτιστικό και ιδεολογικό πυρήνα των ανοιχτών δημοκρατικών κοινωνιών και να εφαρμόζουν το «διαίρει και βασίλευε» στην δυτική σκέψη.

Κάποια στιγμή ας βγάλουμε τα παραμορφωτικά γυαλιά των ιδεοληψιών μας και ας δούμε την ισλαμοφασιστική βαχαμπιστική (και όχι μόνο) βαρβαρότητα για αυτό που είναι και όχι για αυτό που θα μας άρεσε να είναι. Για μια καλή συλλογή των πιο εμετικών κειμένων της ελληνικής "δημοσιογραφίας" μετά το χτύπημα, διαβάστε το βιβλίο του Μανώλη Βασιλάκη "Καλά να πάθουν". Οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλάνε για ηθική, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές της νομιμότητας, της ανθρωπίνης ζωής, της αδικίας είναι όλοι όσοι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν έναν άνθρωπο σε θάνατο επειδή είναι πολίτης μιας χώρας που δεν του αρέσει η πολιτική της και μετά να διασκεδάσουν με την εκτέλεση της ποινής. Αν οι μισάνθρωποι δικηγόροι του δολοφονικού ισλαμοφασισμού είναι η έκφραση της σύγχρονης κοινωνίας μας, τότε πράγματι ο πολιτισμός μας δεν έχει καμία τύχη. Ο ισλαμικός μεσαίωνας και οι σκοταδιστές του έχουν ήδη κερδίσει.

30 σχόλια:

cyrus είπε...

Και βέβαια έχουν ήδη κερδίσει -- και αυτό φαίνεται από τρία πράγματα:

1) Την σταδιακή περιστολή των ατομικών ελευθεριών στη Δύση, στην οποία οι πολίτες συναινούν λόγω του φόβου τους.

2) Την ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή των θεωριών συνωμοσίας γύρω από την επίθεση.

3) Την κραταιά (ακόμη!) άποψη που λέει "καλά να πάθουν" -- που περιλαμβάνει και στάσεις όπως "στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 πέθαναν x παιδιά από ασιτία στον κόσμο, αλλά κανείς δεν έγραψε τίποτε γι' αυτά".

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονο σ' εκείνους που ένιωθαν κάποτε ασφάλεια και τώρα ζούνε με τον πανικό.Ενα μπίζνες πανικό , γιατί Χριστιανοί υπέρμαχοιτης ελευθερίας, βομβαρδίζουν μουσουλμανάνους για μπίσνες . Και ο Αλλάχ ο μεγαλοδύναμος που κάνει και αυτός μπίζνες είχε βγει παγανιά και ερίχνε αεροπλάνα στους πύργους. Στο κάτω κάτω ο Αλλάχ δεν είπε «αν κάποιος σου ρίξει ένα φούσκο γύρνα και το άλλο μάγουλο να σου ρίξει άλλο ένα» Αλλά και να το είπε μετά πρέπει να πρόσθεσε «άμα φας τους δυο φούσκους βγάλε τα εκρηκτικά και κάντον σκόνη και μπούρμπερη τον άπιστο»

Ecumene είπε...

Παντως τους ΑΕΚτζήδες δεν πρόκειται
να τους χτυπησει ο Μπιν Λαντεν
και ας χειροκροτουσαν τον Καραζιτς...

..ειναι οι λεγόμενες ετερόκλητες συμμαχίες....

:)

Eχει μιλησει ο Μπιν Λαντεν για τη βαση στη Σουδα;..

Ανδρέας είπε...

Εξαιρετική ανάλυση.

Μαύρος Γάτος είπε...

"Η τρομακτική ισχύς του ωστικού κύματος της 11/9 σάρωσε τα κουκούλια δημοκρατικότητας, πίσω από τα οποία κρύφτηκαν οι εχθροί της ελευθερίας στις δυτικές κοινωνίες μετά το 1989-91"....

Δεν πάς καλά. Καθόλου καλά.

Οι ανωτέρω σχολιαστές, διαβάσατε, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ< τί γράφει ο Roarkqqqqq

cyrus είπε...

Μαύρε Γάτε, αντί να φωνάζεις, θα ήταν καλύτερα να εξηγήσεις τη διαφωνία σου.

Ο Roark λέει τι εννοεί στην αμέσως επόμενη παράγραφο -- και προφανώς αναφέρεται και σε "αριστερούς" (τα εισαγωγικά δικά μου, γιατί δεν θεωρώ ότι ένας αριστερός μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια ενέργεια, απ' όπου κι αν προέρχεται).

Greg είπε...

Για να μην "φάω το χώρο"...

δείτε και αλλιώς!

Μαύρος Γάτος είπε...

Τι να εξηγήσω βρε Cyrus? Για εμένα η διατύπωση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι οι "εχθροί της ελευθερίας" κρύβονται πίσω από την δημοκρατία. Ό,τι και αν εννοούμε.

Δεδν υπερασπίζομαι σε καμμά περίπτωση την κτηνωδία των τρομοκρατών. Αλλά όχι και να ακυρώσουμε την ΕΥΘΥΝΗ των Αμερικανών για την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους, για την ΑΜΑΘΕΙΑ τους, για τον ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ τους, για τον τυφλό φανατισμό τους.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, βρε παιδιά! Για΄τιπρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε το άλλο μέρος;;

Εγώ δεν αισθάνομαι άνετα με κανέναν από τους δύο "παίκτες".

Καλό βράδυ

cyrus είπε...

Συγγνώμη, αλλά οι παίκτες δεν είναι μόνο δύο -- είναι πολλοί.

cobden είπε...

Αυτοί που υποστηρίζουν την έννοια της συλλογικής ευθύνης, μας γυρνάνε χιλίαδες χρόνια πίσω!Σκεφτείτε αυτό το σενάριο:Έπίθεση Μουσουλμάνων καμικάζι στο μετρό της Αθήνας με δεκάδες νεκρούς...Ο λόγος?Η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως της ελληνικής κοινής γνώμης στη Σέρβικη γενοκτονία των Βόσνιων μουσουλμάνων...Σύμφωνα με τους θιασώτες της "συλλογικής ευθύνης" οι καμικάζι θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι...

cyrus είπε...

Α, και, greg, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι και μόνο η χρήση της λέξης "αμερικανοσιωνιστική" στο ποστ σου σε χρωματίζει και αναιρεί ό,τι θετικό θα μπορούσες να πεις.

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαύρος Γάτος είπε...

...οι παίκτες δεν είναι μόνο δύο -- είναι πολλοί...

Φυσικά, συμφωνώ απόλυτα.

Αλλά μεταξύ κυβέρνησης Μπους και Ταλιμπάν, νιώθω απέχθεια και για τους δυό.

Ούτε φυσικά και θα θεωρήσω ποτέ τον Μπους και την Αμερική *ΤΟΥ*, που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ τους Ταλιμπάν, που ΟΠΛΙΣΕ τους Ταλιμπάν, που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τους Ταλιμπάν, σαν "υπερασπιστές των αρχών του Δυτικού Πολιτισμού". Σε καμμιά περίπτωση.

Αντιθετά, τον θεωρώ έναν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ τζογαδόρο, που τα ποντάρει όλα για όλα στο βωμό του κέρδους.

Σ:)

Ανδρέας είπε...

Μαύρε Γάτε, το άρθρο δε σε καλεί να πάρεις το μέρος κανενός - και ειδικότερα του Μπους - άλλα να καταδικάσεις την κατάπτυστη ενέργεια των τρομοκρατών όπως και τους υποστηρικτές-θαυμαστές τους.

Γιατί δυσκολεύεσαι (οπως και πολλοί άλλοι) τόσο πολύ;

@greg
Kαλό το τρυκ της αντιθετοαντιστροφής, το έχω δοκιμάσει κι εγώ στο παρελθόν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε λειτουργεί μια και το κείμενο δεν βγάζει πλέον νόημα.

Greg είπε...

Το αν η αναστροφή βγάζει νόημα είναι θέμα εκτίμησης.

Οι χαραχτηρισμοί που χρησιμοποίησα, είναι αυτοί που θα χρησιμοποιούσε όποιος βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του αυθεντικού post. Δεν φοβάμαι να θεωρηθώ τέτοιος αν και δεν θα ήταν αλήθεια (όπως φαινεται και από την παράθεση της άποψης του Αμερικανού στρατιωτικού με την οποία τελείωσα).

Παρ' όλα αυτά αντιγράφω εδώ και σχόλιο - απάντηση στην Εργοτελίνα

Σαφώς και δεν πρέπει να διαλέγουμε κατά την γνώμη μου ένα από τα δύο άκρα!

Πολιτισμικά ουδεμία σχέση έχουμε με τους Μπιν Λάντεν και την θεοκρατία τους, αλλά και γεωστρατηγικά βάσει των συσχετισμών της εποχής μάλλον χαμένοι είμαστε από τον χάρτη που θέλουν να εφαρμόσουν εκβιαστικά "οι πολιτισμικά συγγενείς μας" στην περιοχή. Ήδη το αισθανόμαστε "από πάνω" κι' "από δίπλα"...

Οι "ψυχολογικές" και "συναισθηματικές" αναλύσεις, όπως προσπάθησα να δείξω με την αναστροφή..., είναι σίγουρα λάθος.

Και ένα καλαμπούρι για εκτόνωση και για να μην θεωρηθώ στείρα Αντιαμερικανός. Πώς θα μπορούσα άλλωστε μια και έχω ζήσει εκεί. Είμαι ίσως ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη, που δεν έφαγα για λόγους αντίστασης, Ρώσσικη σαλάτα καθ' όλη τη διάρκεια της Σοβιετικής παρουσίας στο Αφγανιστάν! :-)

Roark είπε...

Όποιος πιστεύει ότι ένας πολίτης υπεύθυνος για την δολοφονία του για τα στοιχεία του χαρακτήρα του, τις πολιτικές του επιλογές ή τον βαθμό ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι φορέας της ίδιας βαρβαρότητας σκέψης με τους τρομοκράτες. Ακόμα χειρότερα, αν γι'αυτό αναπαράγει απαράδεκτα στερεότυπα για ολόκληρους λαούς, δείγμα ολοκληρωτισμού.

Γκρεγκ, ο ηθικός, πολιτικός και πολιτιστικός σχετικισμός που επικαλείσαι με την αναστροφή σου δεν φτάνει για να εξομοιώσει τα πράγματα. Δικαιωμά σου βέβαια να ρωτάς ουσιαστικά γιατί μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία είναι καλύτερη από τον σκοταδιστικό θεοκρατικό μεσαίωνα. Αν δεν έχεις βρει ο ίδιος την απάντηση, εγώ δε μπορώ να βοηθήσω σ'αυτό.

Τουρκοφάγος είπε...

Δικαιωμά σου βέβαια να ρωτάς ουσιαστικά γιατί μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία είναι καλύτερη από τον σκοταδιστικό θεοκρατικό μεσαίωνα.

Είσθε ρατσιστής, κύριε.

Αυτό που γράφετε παραπάνω σημαίνει:

Ναι στην παγκόσμιο δικτατορία του αμερικανικού νεοταξικού εξουσιασμού, επειδή είναι δυτική-"φιλελεύθερη", όχι στην παγκόσμιο δικτατορία του ισλαμισμού (ποια, που ούτε τις δικές τους χώρες ορίζουν...), επειδή είναι "θεοκρατική".

Καθαρός ρατσισμός.

Συστρατεύεσαι με τους αμερικανούς παγκόσμιους εξουσιαστές επειδή είναι "δικοί σου" (της νεοφιλελεύθερης καπιταληστρικής ιδεολογίας σου). Και σε αυτό δίνεις μεταφυσική-δογματική ισχύ: Επειδή είναι "δικοί σου" (της νεοφιλελεύθερης καπιταληστρικής ιδεολογίας σου), είναι εξ ορισμού "καλοί" και οφείλουν όλοι να τούς προσκυνούν.

Ε, ο ισλαμιστής δεν γουστάρει! Γούστο του! Γουστάρει θεοκρατία! Μαγκιά του! Έχεις πρόβλημα;

Roark είπε...

Εφόσον περιορίζει τα "γούστα" στον εαυτό του και δεν τα επιβάλλει στους γύρω του (αλλόθρησκούς, αλλόφυλους, αλλοεθνείς, γυναίκες, παιδιά, ομοφυλόφιλους, ή οτιδήποτε άλλο δεν ταιριάζει στα γούστα του), κανένα πρόβλημα.

Αλλά το πανανθρώπινο των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι ρατσισμός. Ρατσισμός είναι να δεχόμαστε ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν λιγότερα δικαίωματα από μας και ότι ο κάθε ισλαμιστής μπορεί να κάνει τα "γούστα" του πάνω τους, στο όνομα της πολιτιστικής/πολιτικής/κτλ διαφορετικότητας.

Ecumene είπε...

Δηλαδή ο Bush ειναι E-rooster?....

:)

Υπαρχουν ενδείξεις και τεκμηρια;...

Ecumene είπε...

..και ενα χαρακτηριστικό
ελληνικο αντιαμερικανικό κειμενο
για την 11/9
απο Αεκτζή.........

που λεει για το παιχνίδι με την Χιμπέρνιαν..
Ίσως από τις πιο κορυφαίες στιγμές του...ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΠΑΔΙΚΟΥ και δη ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!

................................
μέσα από ένα γεγονός που από τους περισσότερους χαρακτηρίστηκε ...τρομοκρατικό και ακραίο πριν μερικά χρόνια η αποκατάσταση της Ιστορικής Δικαιοσύνης αποκαταστάθηκε κατά κάποιο τρόπο!

αυτό που δεν τολμούσε κανένας στον κόσμο να κάνει, αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτού του κόσμου ευχόταν και παρακαλούσε να συμβεί ...βρέθηκε ένας ...παράφρων ..ένας αμερικανοαναθρεμένος ονόματι Μπιν της οικογένειας Λάντεν και το έκανε πράξη!

μέσα από αίμα και θάνατο αναδύθηκε έστω και για λίγο μια Ελπίδα!

μέσα από ένα τόσο σκληρό πράγματι γεγονός για πρώτη φορά στη σύγχρονη παγκόσμια Ιστορία εκτιμήθηκε η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

το μόνο που με λυπεί είναι πως αυτό έγινε με αφορμή το χαμό 3.000 αμερικανών!

αμερικανών ...ανθρωποειδών δηλαδή οι οποίοι διαχωρίζουν την ανθρώπινη ζωή και την ζυγιάζουν ανάλογα με το αν ο "άνθρωπος" είναι αμερικάνος ή ...απο τους άλλους!

αύριο για μένα θα είναι μια μέρα σαν ολες τις άλλες!

ίσως να είναι και μια αδιάφορη μέρα!

ανάλογα με τα κέφια!

κάνενα ίχνος συγκίνησης για αυτούς που όριζαν τις τύχες του κοσμάκι σε όλο τον πλανήτη αδιαφορόντας για κάθε τι το οποίο δεν είχε προέλευση το ...γιουνάϊτετ στέϊτς!

δεν τίθεται ούτε στα πιο διαστροφικά όνειρα μου θέμα απόδοσης φόρου τιμής για όσους τον ήπιαν ...τον κατάπιαν για την ακρίβεια στις 11 του Σεπτέμβρη πριν λίγα χρόνια στο νιου γιόρκ σίτυ!

φορο τιμής για ποιο πράμα;

Περισσότερα εδω-PATHFINDER.GR-FORUM

Roark είπε...

Όχι, ο Bush είναι κρατικιστής.

Το ότι η ομάδα που έχει πολλούς ανεγκέφαλους διεστραμένους οπαδούς το έχω ζήσει και το ζω από κοντά.

Harry Peitsinis είπε...

"Δηλαδή ο Bush ειναι E-rooster?....

:)

Υπαρχουν ενδείξεις και τεκμηρια;..."

Σ αυτήν την περίπτωση Εργοτελίνα θα έπρεπε να απαντήσουμε κατι αναλογο με τον Μαρξ που όταν έμαθε πως μερικοί Γαλλοι σοσιαλιστές αποκαλούνταν μαρξιστές απάντησε "σ αυτήν την περίπτωση, εγώ δεν είμαι μαρξιστής".. :=))))

Ο Μπους είναι ένας ανόητος υπερσυντηρητικός εθνικιστής. Μια ματιά στους δεκάρικους του αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές. Το χειρότερο είναι ότι μαζί με αυτόν "θάβεται" και η πιο φιλελευθερη πτέρυγα του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Κρίμα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Σπασίκλα, πού βλέπεις εσύ ότι "δυσκολεύομαι να να καταδικάσεις την κατάπτυστη ενέργεια των τρομοκρατών όπως και τους υποστηρικτές-θαυμαστές τους". ;;;;;;

..."Δεν υπερασπίζομαι σε καμμά περίπτωση την κτηνωδία των τρομοκρατών...' 11/9/06 21:59

..."μεταξύ κυβέρνησης Μπους και Ταλιμπάν, νιώθω απέχθεια και για τους δυό."...12/9/06 02:41



Έλεος βρε παιδιά. Μαζί συζητάμε και χωριστά καταλαβαινόμαστε.

Μαύρος Γάτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Μαύρος Γάτος είπε...

Roark said: "Όποιος πιστεύει ότι ένας πολίτης υπεύθυνος για την δολοφονία του για τα στοιχεία του χαρακτήρα του, τις πολιτικές του επιλογές ή τον βαθμό ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι φορέας της ίδιας βαρβαρότητας σκέψης με τους τρομοκράτες."

Ροαρκ, δηλαδή ο Περικλής ήταν βάρβαρος κατά τη γνώμη σου, ε;;;

"Τους πολίτες που δεν ασχολούνται με τα Κιοινά δεν τους λέμε φιλήσυχους, αλλά ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ".... (από τον Επιτάφιο)

Αν έτσι πιστεύεις, τιμή μου να με θεωρείς κι εμένα "βάρβαρο".

Τιμή μου κι εμένα να θεωρώ το 60%(?) των Αμερικανών που ΔΕΝ ψηφίζουν, όχι απλά άχρηστους, αλλά κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, εφόσον ανέχονται την πολεμοκάπηλη πολιτική Μπους.

Αλλο βέβαια αυτό, και άλλο να δικαιολογήσει κανείς τις άθλιες πράξεις των φρικαλέων Ισλαμιστών σαν δήθεν μαζικές "τιμωρίες" ... αυτό θα ήταν όντως φασιστικό.

Καλό βράδυ

13/9/06 00:27

Roark είπε...

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις...

Πάμε πάλι:
Όποιος πιστεύει ότι ένας πολίτης υπεύθυνος για την δολοφονία του για τα στοιχεία του χαρακτήρα του, τις πολιτικές του επιλογές ή τον βαθμό ενασχόλησή του με τα κοινά, είναι φορέας της ίδιας βαρβαρότητας σκέψης με τους τρομοκράτες.

To απόσπασμα λέει ότι αν εσύ πιστεύεις ότι ο κάθε Αμερικανός που πέθανε ήταν υπεύθυνος για το φόνο του από τους τρομοκράτες, επειδή δεν σου αρέσει ο χαρακτήρας του, δεν σου αρέσει τι ψηφίζει ή δεν σου αρέσει αν δεν ψηφίζει, αν είναι χρίσιμος ή άχρηστος τότε είσαι και συ ένας άλλος ένας βάρβαρος φασίστας, σαν τους τρομοκράτες.

Ο Περικλής δεν λέει να σκοτώνουμε όσους είναι άχρηστοι ή ότι η αρχηστία νομιμοποιεί την τιμωρία τους. Αν το έλεγε θα ήταν βάρβαρος.

Greg είπε...

Yesha Rabbinical Council: During time of war, enemy has no innocents

Roark είπε...

Γι'αυτό έχουμε καταδικάσει ως φασιστική και την στοχοποίηση αμάχων την οποία έχει εφαρμόσει ως πρακτική και το Ισραήλ.

Greg είπε...

Αποτελεί όμως δικαιολογία! (για τους αντιπάλους τους)

Ανώνυμος είπε...

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται
Και μόνο η αναφορά στην 11/9 έγινε αφορμή να εκδηλωθεί ο τυφλός αντιαμερικανισμός (και αντισημιτισμός ) που καυτηριάζει εύστοχα ο Roark.
Τα αίτια για τη συμπεριφορά αυτή κάθε άλλο παρά η συμπόνοια για τα θύματα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι: Αν ήταν όλοι αυτοί οι γραφικοί ανθρωπιστές θα πενθούσαν και τους άμαχους αμερικανούς , βόσνιους, άγγλους.
-Αν έβλεπαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις σαν μέσο θείας Δίκης, θα χαιρότουσαν και για την επίθεση στη Μαδρίτη. Αλλά βλέπεις ο περιούσος λαός του παμφλεταρισμού δεν μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της δικαιοσύνης.
Ο λόγος είναι ένας: -Είναι πολύ λίγοι για να προβάλουν ουσιαστική αντίσταση σε οποιαδήποτε μορφής επιβολή.
-Απαξιώνεις τους αδιάφορους και αποξενωμένους χαζοαμερικανούς και όμως υιοθετείς όλες μα όλες τις συνήθειές τους.
-Θεωρείς όποιον έχεις γεννηθεί στην Αμερική ιμπεριαλιστή και ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ενώ παράλληλα διαμαρτύρεσαι για το αν ένας Έλληνας δεν προσλαμβάνει Αλβανούς στη δουλειά του.
-Καταγγέλεις σαν έγκλημα τις πολεμικές επιχειρήσεις της Αμερικής για τα πετρέλαια, ταυτόχρονα όμως θεωρείς την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σαν εξάπλωση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Χάρισμά τους οι απόψείς τους και οι μεγαλοστομίες. Ας νοιώθουν και αυτοί ήρωες μαζί με τους Ταλιμπάν και ας αισθάνονται ότι νίκησαν και αυτοί το θηρίο. Αν είναι να φοβάται κάποιον η Αμερική θα είναι ένας τρομοκράτης που είναι έτοιμος να θυσιάσει και τη ζωή του για τον αντιαμερικανισμό , και όχι ένας φλωράκος Έλληνας που για τον αντιαμερικανισμό θυσιάζει μέρος του ελεύθερου χρόνου του.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock