Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2007

Κατάληψη: Γιατί δεν έρχεται στις Γενικές Συνελεύσεις...

... η πλειονότητα των φοιτητών και οι καταλήψεις οργανώνονται και αποφασίζονται από μια μειονότητα κάποιων εκατοντάδων ατόμων ανά σχολή;

Ένας από τους λόγους ίσως είναι η εντύπωση που έχουν για τον τρόπο της διεξαγωγής τους και το κλίμα που επικρατεί.


Άδικα; Μπορεί και να υπάρχουν γενικές συνελεύσεις όπου κάνουν διάλογο, δίχως φωνές και συνθήματα για να βγάλουν μια απόφαση... όμως σίγουρα υπάρχουν γενικές συνελεύσεις που επικρατεί το χάος, μια βαβούρα, συνθήματα, argumentum ad hominem και χειροδικίες.

Διαβάστε επίσης:
Πάλι κατάληψη ε; Ποιος νοιάζεται! (απλά εξωφρενικό!)
Παρακολουθώντας μία φοιτητική συνέλευση..

38 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εφ οσον δινεται σε ολους το δικαιωμα της ψηφου,κανουν μεγιστη μαλ***που δεν πατανε καποιοι στις γενικες συνελευσεις.

libertarian είπε...

είσαι σίγουρος; Αν έχεις αντίθετη άποψη από την "πλειοψηφία" μάλλον θα κάνεις την μέγιστη μαλ**** αν πας σε ΓΣ. Ποιος θέλει να μπλέκει με κάφρους; (και μην μου πεις δεν είναι όλοι κάφροι σαν και αυτούς που περιγράφει το πρώτο link που δίνω στο τέλος ή όπως βλέπουμε στα βιντεάκια) Είναι εντελώς γηπεδική φάση όπως θα παρατήρησες, συνθήματα, γιουχαρίσματα και προπηλακισμοί. Η ψηφοφορία δεν είναι ούτε καν κρυφή για να προστατευτείς τουλάχιστον από τους τραμπούκους. Και εντάξει αν δεν μασάς μια, αν είσαι κοπελιά ή ένας ήσυχος τύπος που δεν γουστάρεις τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις; (με ένταση, προσβολές κτλ στην καλύτερη)

Ιωάν/ν\νης είπε...

Πάντα λίγοι καθορίζουν τις τύχες αυτού του κόσμου. Αυτό δεν είναι είδηση. Όλοι όσοι διαφωνούν θα μπορούσαν να πάνε στην Γενική Συνέλευση και να το δηλώσουν.

Απλά η πλειοψηφία αδιαφορεί είτε συμφωνεί σιωπηλά.

Έχετε πραγματικά την εντύπωση ότι από τα 1000 άτομα που μπορεί να έχει μια σχολή αν πήγαιναν τα 500 και έλεγαν διαφωνούμε θα τους έκαναν ντα οι 50 και 100 καταληψίες?

Ο φοιτητικός κόσμος έχει την μοίρα που του αξίζει. Ας την αλλάξει αν θέλει. Δεν θα νομοθετήσουμε κι όλας για να τους σώσουμε. Ήμαρτον. Ας σωθεί και κανείς μόνος του σε αυτό τον τόπο.

Jim.Hellas είπε...

Τα παιδία παίζει... :P

Και στην Κύπρο δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν και είναι λίγο πιο κόσμια

libertarian είπε...

κάνεις το λάθος και τους υπολογίζεις ως ένα μπλόκ 1.000 Οι 1000 όμως αποτελούνται από άτομα, είναι 1+1+1+....+1. Πιστεύεις ότι δεν συμβάλει ως αποτρεπτικός παράγοντας γι' αυτόν τον 1 ο τρόπος που γίνονται ΓΣ;

Ιωάν/ν\νης είπε...

Γιατί εγώ να τους υπολογίζω έτσι και να μην τους υπολογίζεις κι έσυ έτσι βρε Libertarian.

Δηλαδή γιατί μόνο οι καταληψίες έχουν την δύναμη να οργανώνονται σε ομάδες? Τόσο μυαλό και προσπάθεια θέλει πια? Ας οργανωθούν και οι αντίθετοι σε ομάδες και ας κατέβουν. Σιγά τα αυγά. Έχει γίνει πολλές φορές και θα ξαναγίνει.
Αν δεν το θεωρούν οι αντίθετοι της κατάληψης αρκετά σημαντικό το θέμα για να λάβουν δράση και να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους (έχουν υπεραρκετό - κατάληψη γίνεται), τότε καλά παθαίνουν όσα παθαίνουν.

Και όυτε πρόκειται να δεχθώ ότι είναι αντίθετοι όσοι δεν κατεβαίνουν στις γενικές συνελεύσεις. Οι περισσότεροι είναι γενικώς αδιάφοροι και αρκετοί συμφωνούν και αφήνουν τους καταληψίες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Roark είπε...

Αν είχαμε εθνικές εκλογές "βίας και νοθείας", ποιά θα ήταν η απάντηση τους χαμένους; Ας ασκούσατε και σεις βία και ας είσασταν μάγκες να κάνετε και σεις νοθεία;

Εφόσον οι ΓΣ γίνονται σε συνθήκες που καταπατούν τα δικαιώματα των φοιτητών σε συνθήκες ψυχολογικής και σωματικής βίας (και επιδιώκονται από τις δυναμικές μειοψηφείες να γίνονται έτσι), θα έπρεπε υπόλογοι να είναι όχι όσοι αρνούνται αυτό το θεάτρο του παραλόγου, αλλά όσοι δέχονται αποφάσεις που βγαίνουν από τέτοιες διαδικασίες ως νόμιμες και δημοκρατικές.

Ιωάν/ν\νης είπε...

Whatever, δεν πρόκειται να συνεχίσω την αντιπαράθεση, με κάλυψα, :P.

Πιστεύω γενικά και όχι στο συγκεκριμένο θέμα, ότι τον κόσμο δεν τον αλλάζουν οι Al Bandy ούτε οι φοβισμένοι. Είτε οι μεγάλοι καπιταλιστές, είτε οι επαναστάτες, σηκώθηκαν κάποια στιγμή από τον καναπέ τους και γύρισαν την σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας.

Οι ξύνοντες μπορούν να συνεχίσουν να τα ξύνουν.

Απλά ήθελα να δώσω ένα ωραίο quote από τον παππού Kissinger:

“University politics are vicious precisely because the stakes are so small.”

apo to 74 είπε...

Δηλωνω καταρχας οτι ειμαι μαζι με καθενα που θελει να απαλλαξει την φοιτητικη κοινοτητα απο την σημερινη αρρωστη κατεστημενη νοοτροπια.
Για να γινει ομως αυτο , πρεπει οι νουν εχοντες να μην ειναι παθητικοι , να το επιδιωξουν , να προσπαθησουν , να αγωνιστουν. Η ζωη ανηκει εξαλλου σε αυτους που αγωνιζονται. Επισης σε αυτον τον τοπο, στην Αττικη γη, δεν θεωρουσαν αξιο τον πολιτη που "ιδιωτευε" και δεν συνεβαλλε στα κοινα. Πρεπει να ειχαν δικιο.
Σημερα στα Πανεπιστημια, οι αποφασεις παιρνονται, οχι με βια και νοθεια, αλλα ακριβως γιατι η πλειοψηφια των παιδιων που διαθετουν ωριμη και υπευθυνη σκεψη , απουσιαζει.
Μονο οταν αυτα τα παιδια οργανωθουν και συμμετεχουν στις διαδικασιες, τοτε μονο υπαρχει ελπιδα.
Το θεμα ειναι πως θα γινει αυτο.
Γιατι να μην γινει μια ιστοσελιδα με αυτο τον σκοπο ;Με ειλικρινη και χωρις παθη διαθεση να βοηθησει να εκφραστει και να οργανωθει αυτη η μεριδα των φοιτητων που ανησυχει αλλα απεχει.

S G είπε...

"Δηλαδή γιατί μόνο οι καταληψίες έχουν την δύναμη να οργανώνονται σε ομάδες? Τόσο μυαλό και προσπάθεια θέλει πια? Ας οργανωθούν και οι αντίθετοι σε ομάδες και ας κατέβουν"

μα για ονομα του θεου οι δημοκρατικες διαδικασιες στα πανεπιστημια μας υποβιβαζονται σε διαγωνισμους ποιος θα μαζεψει την μεγαλυτερη αγελη λυκων? Θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις οτι σε αυτες τις καταστασεις κερδιζουν οι πιο βιαιοι, οι πιο αργοσχολοι, οι πιο αδιστακτοι?

Ταχω ακουσει ολα αυτα για την βια στις συνελευσεις, αλλα βλεποντας το βιντεο καταλαβα κατι επιπλεον: ειναι παιδακια! ειναι απλα παιδακια που δεν καταλαβαν ακομα γιατι ειναι στο πανεπιστημιο! Γιατι νταξει, η Ελλαδα εχει κουλτουρα βιας και ελλειψης ανοχης, αλλα τοσο πολυ πια? Οπως ειδα και με τα ματια μου οταν πηγα σε μια διαλεξη στην ΑΣΟΕΕ εχουμε παιδακια που τους υποσχεθηκαν οτι με το που περασουν το αγγουρι των πανελληνιων θα μπορουν να χαλαρωσουν, να κανουν οτι γουσταρουν και να παρουν σιγουρο πτυχιο (και μια σιγουρη δουλεια μετα). Δεν ειναι περιεργο που τελικα αυτο ακριβως κανουν, χαλαρωνουν δεν ενδιαφερονται για τιποτα και τσαντιζονται οταν καποιος παει να τους αφαιρεσει αυτην την σιγουρια του πτυχιου ή να τους φερει ανταγωνισμο στην αγορα εργασιας...

apo to 74 είπε...

Δεν πιστευω οτι στις δημοκρατικες διαδικασιες κερδιζουν "οι πιο βιαιοι οι πιο αργοσχολοι, οι πιο αδιστακτοι". Αλλιμονο.! Τοτε απορριπτουμε την δημοκρατια και συμβιβαζομαστε με καθεστως "ελεω θεου" βασιλειας, ή "ελεω αδιστακτων βιαιων και αργοσχολων " δικτατοριας.
Δεν νομιζω οτιμπορουμε να υποστηριζουμε τετοιες προτασεις για τα παιδια μας .
Και δεν ειναι απαραιτητο να κατεβουν σαν λυκοι. Θα μπορουσαν ομως ,π.χ., να ζητησουν σαν μια ομαδα ,απο τις παραταξεις, να παραθετουν σε ιστοσελιδα τις προτασεις και την επιχειρηματολογια που θα ψηφιστουν στην συνελευση, ωστε να ειναι ενημερωμενοι, σε περιπτωση που αφιερωσουν μια ωρα στη συνελευση και οχι 5 ωρες. Μπορουν ακομη να ζητησουν , για σοβαρα θεματα, οπου η συμμετοχη αποφερει και την νομιμοποιηση τους, η ψηφοφορια να γινεται συγκεκριμενη ωρα και η συνελευση την προηγουμενη. Θα μπορουσαν να βρουν πολλους τροπους να αποδυναμωσουν τα κακως εχοντα, αρκει να το θελουν, να το προσπαθησουν, να ειναι κοσμιοι και λογικοι και να σεβονται την αλλη αποψη και τους αλλους, ακομη και αν πιστευουν οτι αυτοι εχουν ειναι κακομαθημενα παιδια.

libertarian είπε...

Μα τι λέμε τόση ώρα, δεν είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες, είναι παρωδία δημοκρατίας αυτό που γίνεται στις σχολές.


"η συμμετοχη αποφερει και την νομιμοποιηση τους"

! η κατάληψη δεν γίνεται νόμιμη ακόμα και αν την ψήφιζε πλειονότητα. Δεν έχει την εξουσία να κλείσει την σχολή μια ΓΣ. Δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίσουν τον συμφοιτητή τους να δώσει μάθημα. Αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι όταν τελικά τους παρουσιάσεις τον νόμο που καλύπτει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες (ο ίδιος που μιλάει και για το άσυλο).

Επίσης εκτός από τον παράνομο χαρακτήρα της κατάληψης δέχονται και τον βίαιο χαρακτήρα της. Η κατάληψη δεν γίνεται με παρακαλητά "σας παρακαλούμε μην κάνετε μάθημα".

Επίσης παραδέχονται ότι η πλειονότητα των φοιτητών δεν έρχεται στις συνελεύσεις τους (μάλιστα δημοσιεύουν και τα αποτελέσματα όπου φαίνεται πόσα άτομα ψήφισαν) και αρχίζουν κάτι φαιδρά του στυλ... κάνουμε επανάσταση... και τις επαναστάσεις τις κάνουν οι λίγοι κτλ..

Έχουμε λοιπόν μια παράνομη, βίαιη μειονότητα που απαγορεύει στους υπόλοιπους φοιτητές να σπουδάσουν.

S G είπε...

δημοκρατια με ψηφοφοριες ονομαστικες και δια βοης που τρως ξυλο αν ψηφισεις κατι που δεν αρεσει στους αλλους πρωτη φορα ακουω.

Το πιο απλο πραγμα στον κοσμο ειναι καθε νεος φοιτητες με τον αριθμο μητρωου να λαμβανει και ενα κλειδι για ψηφοροριες μεσω διαδικτυου.

αλλα για να γινει κατι τετοιο δεν φτανει να μαζευτουν πεντε παιδια να κανουν μια προταση (και να φανε ξυλο) πρεπει να ασχοληθει η διοικηση του πανεπιστημιου που αποτι φαινεται βολευεται με το σημερινο χαος.

Ανώνυμος είπε...

"apo to 74 " said..

Μα τι λέμε τόση ώρα, δεν είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες, είναι παρωδία δημοκρατίας αυτό που γίνεται στις σχολές."

Δεν εχεις αδικο, αυτο ειναι το επιπεδο των πολλων εδω, αυτη ειναι η δημοκρατια μας ,δυστυχως στην Ελλαδα δεν παραγουμε ακομη πολιτισμο, δεν εχουμε τετοια παραδοση ουτε επιδοση, παρομοια συμβαινουν σε πολλους μαζικους χωρους ενηλικων. Ομως η αλλη επιλογη ειναι η δικτατορια, την οποια δεν πιστευω να την νοσταλγουμε. Πρεπει λοιπον να προαγουμε την δημοκρατια μας.
Θα ηθελα αυτη την πρωτοβουλια να την παρει ενας οργανωμενος χωρος, δηλ. μια παραταξη , ενα κομμα. Θα ηταν πιο ευκολο. Ετσι εγινε οταν ημουν εγω φοιτητρια στο Πολυτεχνειο. Αυτο πρεπει να γινει και τωρα. Και αν η παραταξη και ο πολιτικος φορεας που θυμαμαι, τωρα ειναι σε παρακμιακη πορεια, και αν σημερα στα πανεπιστημια υπαρχει ελειμα δημοκρατικης παιδειας, αυτοι που την εχουν , πρεπει να προσπαθησουν να την διαδωσουν. Δεν βλεπω αλλη λυση , απο το να γινει μια μεγλη συζητηση στην κοινωνια (σχολεια,ΜΜΕ, κομματα, πνευματικη ανθρωποι) για το τι ειναι δημοκρατια και να παρθουν πρωτοβουλιες για δημοκρατικοτερες διαδικασιες .
Στα πλαισια αυτα πρεπει να κινηθουν και μεσα στα πανεπιστημια, για να αντιμετωπισουν αυτα που το ταλαιπωρουν και το υποβαθμιζουν (καταληψεις, ασυλο, απεργειες, ελειμα διδακτικων ωρων)

Ανώνυμος είπε...

O 74 den exei idea apo GS tmhmatwn exw uparkei ekproswpos foithtwn kai exw sugkroustei me kapoiouw proodeutikous katalhpsies.
An 8elete na ma8ete ti mou ekanan.
`1)Se genikh suneleush eixan balei dikous tous kai den mporousa na milhsw epeidh diekoptan h giouxaran.
2)Kseka8ares apeiles
3)Bolemenoi ka8hghtes pou den sugkrouontai alla anti8enta sunergzontai me katalhpsies. Exw paei se genikh suneleush tmhmatos mazi me ka8hghtes opou o kalos kurios prutanhs mono pou den tous eglufe


Sthn telikh anakalupsa oti gia na epibiwseis kai na sgkrousteis prepei na gineis trampoukos epeidh gar ta 67 kila mou den mou to epitrepoun. T

Chrysotheras είπε...

Born looser generations
...και να σκεφτεί κανείς ότι πληρώνουμε όλοι φόρους για να μπορούν να ρίχνουν ξύλο "δωρεάν" αυτά τα πολιτικά, κοινωνικά και ψυχικά ανώριμα παιδιά. Ειναι, βλέπετε, κατά το πως γαλουχήθηκαν από τη "αντικαπιταλιστική κουλτούρα" της μεταπολίτευσης.
(άντε...κουλτούρα να φύγουμε)

anon είπε...

Μπα, αυτά που δείχνετε είναι "πολιτισμένα"...συν το ότι η διαδικασία πιάνει μέχρι και 8ωρο (από τις 2μμ. μπορεί να φτάσει και 10μμ).

Πρέπει όλοι να πηγαίνουν στις συνελεύσεις, ανεξαρτήτως του μπάχαλου, αλλιώς κερδίζουν οι άλλοι, ...τι να γίνει, έτσι όπως τα κατάφερε η κοινωνία μας πρέπει να μην αφήνεις να παίζουν άλλοι με τη ζωή σου.

ylow είπε...

Προσπαθω να καταλαβω τον λογο υπαρξης αυτου του κολαζ-video.
Πραγματικα υπαρχουν ανθρωποι που δεν πανε στισ ΓΣ επειδη πλακωνονται οι παραταξεις επειδη κουβαλανε εναλλαξ εξωπανεπιστημιακους να δειρουν και να ψηφισουν??Τοτε ειναι αξιοι της μοιρας τους.Αν οντως η πλειοψηφια δεν θελει ή δεν ηθελε τις καταληψεις ας κατεβαινε να ψηφισει κατα.Αυτη η νοοτροπια του φοβαμαι να ασκησω το νομιμο δικαιωμα μου να ψηφισω γιατι θα με δειρουν ειναι πολυ φτηνο. Αν δεν εχεισ το θαρρος να υπερασπιζεσαι την γνωμη σου, δεν σου αξιζει να την εκφραζεις.Αυτοι οι κομφομιστες που κλαιγονται και ταυτοχρονα απεχουν ειναι τα ιδια προβατα που κανουν ακριτα οτι τους προσταξουν-οι ιδιοι που κυνηγανε μια``θεσουλα`` στο δημοσιο.Τελικα αυτοι φταινε που δεν παει μπροστα ο τοπος και οχι αυτοι που κοιτανε το προσωπικο τους συμφερονμεσα απο παραταξεις-μιζες-συμφωνιες κατω απο τραπεζι.και παρατηρησεισ του στυλ του roark ``οι ΓΣ γίνονται σε συνθήκες που καταπατούν τα δικαιώματα των φοιτητών σε συνθήκες ψυχολογικής και σωματικής βίας (και επιδιώκονται από τις δυναμικές μειοψηφείες να γίνονται έτσι), θα έπρεπε υπόλογοι να είναι όχι όσοι αρνούνται αυτό το θεάτρο του παραλόγου, αλλά όσοι δέχονται αποφάσεις που βγαίνουν από τέτοιες διαδικασίες ως νόμιμες και δημοκρατικές.``
το μονο που αποδεικνυουν περιτρανα ειναι πως και ποσο αδαεις ειναι καποιοι. Αν οντως τα πιστευεις αυτα(& εισαι φοιτητης-που πολυ αμφιβαλλω) παλεψε για το δικαιωμα σου και σταματα το παραπονο.Τοσες και τοσες γενιες παλεψαν.Δεν θα παθουμε τιποτα να το κανουμε και εμεις.Ειτε παλεψεις για να αλλαξει ειτε παλεψεις για να μεινει ιδιο το αρρωστο αυτο πραμα-οφειλεις να αγωνιστεις αλλιως κανεις καταχρηση της ελευθεριας εκφρασης γιατι οταν μιλας πρεπει να υποστηριζεις και αυτα που λες

kouk είπε...

George, και ο Roark και εγώ είμασταν προσφάτως φοιτητές. Τα παραπάνω που δείχνει το βίντεο τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι, έχοντας κατεβεί σε συνελεύσεις ως ανεξάρτητος (χωρίς να με ξέρει ούτε η ΔΑΠ ούτε η ΠΑΣΠ ούτε καμμία άλλη παράταξη). Η απάντηση στο γιατί δεν κατεβαίνει όλος ο κόσμος είναι:
α) ο καθένας που πάει σε μια ΓΣ χάνει χρόνο και υγεία και δεν μπορεί να καταφέρει απολύτως τίποτα απέναντι στις ορδές των κομματόσκυλων,
β) δεν είναι κανείς υποχρεομένος σε ένα σοβαρό κράτος να οργανώνει στρατιές ομοϊδεάτων του για να αντιμετωπίσει τις ορδές των βαρβάρων, και τέλος
γ) δεν συμφέρει να μπεις στον κόπο να αντιμάχεσαι τα κόμματα στο πανεπιστήμιο αφού μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο και την δύναμη σου να φύγεις από την σχολή σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Και πριν με κατηγορήσεις για απάθεια, μάθε ότι εγώ επενδύω διαρκώς μεγάλα ποσά του χρόνου μου για να ενημερώνομαι για το τι γίνεται στην χώρα και στο οικείο ΑΕΙ μου. Διαμορφώνω λοιπόν, σαν σωστός δημοκρατικός πολίτης, την άποψη μου ενημερωμένα. Και τι κερδίζω στο πανεπιστήμιο; Μομφές και ξύλο και ένα κοινό που δεν ενδιαφέρεται να ακούσει. Δεν είμαι λοιπόν απαθής όταν αποφασίζω να κάνω κάτι εναλλακτικό για την χώρα από το να μπω να γιουχαϊστώ σε μια ΓΣ.

Εξάλλου, όπως είχε πει κάποιος University politics is so vicious precisely because there's so little at stake.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη καποιοι ειναι εκτος τοπου και χρονου. Εχω υποστει εκτος του μαρουλιου οτι και ο κυριος του βιντεο που δεν μπορουσε να μιλησει. Πως μπορει λοιπον να ενημερωθει ο φοιτητης για την αλλη θεση και να επιλεξει?
Δευτερον οταν καποιος τις φαει δεν μπορει να διεκδηκισει το δικαιο του ασυλο γαρ συν οτι θα μαζευτουν τοσοι δημοκρατες συμπαρστατες.
Επιτελους προβοκατορες της κουβεντας, οι φοιτητες πανε για να σπουδασουν και οχι να πλακωνονται.
Τρολαρετε αλλου!

ylow είπε...

Μα πραγματικα το θεμα σας ειναι πως θα κατεβετε χωρις να εκτεθειτε σε βρισιες?
Ναι,συμφωνω οτι τα κομματοσκυλα κανουν κουμαντο και ναι συμφωνω οτι οφειλει να αλλαξει το πραγμα.Δεν εθελοτυφλω-βλεπω οτι υπαρχει αυτη η τεραστια κινητοποιηση απο τισ νεολαιες κομματων μονο και μονο γιατι θιγονται τα συμφεροντα τους.Αλλα μεσα σε αυτους που ``πρωτοστατουν`` που στην τελικη προβαλονται απο τα μμε υπαρχουμε και αλλοι που βλεπουμε το ιδιο πραγμα με εσας.Η διαφορα μας ειναι οτι πχ εγω εστιαζω στο προβλημα απο αλλη οπτικη γωνια.ΧΕΣΤ***Α για τα κομματοσκυλα.λεω αυτο που με εκφραζει και ειτε με λενε προβοκατορα ειτε βαλτο.

KOUK: Ο Σωστος δημοκρατικος πολιτης παρεμβαινει και φωναζει συμμετεχει και εκτειθεται, δεν καθεται να διαβαζει διαμορφωνοντασ-μονο- αποψη.Αυτο ειναι η αρχη.

Δλδ το προβλημα εχει καταντησει να ειναι οι νεολαιες.Γιατι υπαρχουν αυτες?Αυτες υπαρχουν για να εξυπηρετουν σε ενα μη αξιοκρατικο συστημα τους δικους τους ανθρωπους.Φτιαχτε-αρα-το συστημα και εξαφανιζονται οι νεολαιες.Η' το ιστορικο ασυλο(υπαρχει απο την δεκατια του 1890) και οι αιωνιοι φοιτητες ειναι το προβλημα???ΔΕΝ ειναι τα προβληματα απο ελλειψη χωρου, τα ποσοστα αποτυχιας(σε μερικα μαθηματα στην ασοεε φτανουν το 98%),οι ανυπαρκτες εστιες και οι λογαριασμοι ΔΕΗ ΠΟΤΕ που δεν μπορουν να πληρωσουν τα τει(φτιαχτηκαν τει στην καθε κολοπετεινιτσα για λογους ψηφοθηριας με αποτελεσμα τα ελαχιστα αυτα λεφτα που παιρνει η παιδεια να πηγαινουν εκει κ οχι σε σε πανεπιστημια)?Να αλλαξει κατι ΝΑΙ αλλα οχι για να αλλαξει απλα.Αλλα για να βελτωθει.

Ιωάν/ν\νης είπε...

Είχα πει δεν θα συνεχίσω, αλλά θα το παραβώ.

Ήμαρτον κύριε στην φωλιά του φιλελευθερισμού να προβάλλονται ιδέες συλλογικότητας και ισότητας χωρίς προϋποθέσεις. Ακόμα και τρολ χαρακτηρίστηκαν οι αντίθετες απόψεις όταν τα ίδια επιχειρήματα ανακυκλώθηκαν 27 φορές.

Είπε μια ωραία ιδέα ένας να γίνεται η ψηφοφορία διαδικτυακά. Συμφωνώ. Ποιός θα το πληρώσει αυτό το σύστημα. Ποιός θα το κατασκευάσει? Οι φοιτητές? Ποιός θα διασφαλίσει την αξιοπιστία του? Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και πάντοτε θα μένουν αμφιβολίες (εκεί να δεις συνωμοσιολογίες).
Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα έτσι δεν είναι ?


Το πρόβλημα σας ομως είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται καθόλου συνελεύσεις και όχι ο τρόπος που γίνονται. Όπως στο εξωτερικό άλλωστε. Παρόλου που συμφωνώ και θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος όπως γίνονται μέχρι τώρα, ΔΕΝ θα τους απαγορεύσω να τις πραγματοποιούν.

Ο λόγος όμως που δεν γίνονται σωστά, αλλά και ο λόγος που πολλά πράγματα και στην κοινωνία μας και στις υπόλοιπες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά δεν είναι οι ΚΑΚΟΙ άνθρωποι (προσοχή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ != HOLLYWOOD). Είναι οι καλοί άνθρωποι. Είναι οι καλοί που δεν διεκδικούν τα συμφέροντα τους και κάθονται και τις τρώνε. Δεν έχω καμία διάθεση να τους υπερασπιστώ. Ακριβώς γιατί έχουν την δύναμη να το πράξουν εξαιρετικά εύκολα αλλά έχουν βολευτεί τόσο πολύ που θα θυσιάζαν και πολλά άλλα, αντί να προσπαθήσουν μόνοι τους και να πάψουν να περιμένουν τους άλλους, τους Ελ, τον Μεσσία, τους πολιτικούς και τον γείτονα.

Nievskii είπε...

Όποιος δεν πάει στο πανεπιστήμιό του να ψηφίσει ενάντια ή υπέρ στις καταλήψεις είναι χαμένος.Σε τέτοιο κλίμα έζησα και εγώ κάθε εβδομάδα γενικές συνελέυσεις ωρών με τον Roark και πήγαινα κάθε εβδομάδα για 3 μήνες γιατί ήθελα να ανοίξει η σχολή μου.Όταν είναι κλειστή η σχολή ενός φοιτητή πολύ άνετα μπορεί κάποιος που πήγαινε κάποιες ώρες την εβδομάδα για παρακολουθήσεις και έχανε και 2 ώρες πήγαινε-έλα κάθε μέρα για την σχολή του και διάβαζε κάποια πράγματα που δεν διαβάζει τόσο όταν είναι κλειστή η σχολή του γιατί δεν υπάρχει παρακάτω παραδόσεις,εργασίες κλπ. να ξοδεύει το 1/10 λοιπόν του χρόνου που ξόδευε ΠΡΙΝ και να ψηφίσει κατά ή και υπέρ αν το πιστεύει.Όποιος δεν το κάνει είναι άχρηστος για τον εαυτό του και τους άλλους - ο πολίτης που τιμωρούσε ο Σόλωνας στην αρχαία Ελλάδα - και ό,τι και αν λέει ότι θέλει να ανοίξει το πανεπιστήμιο είναι δικαιολογίες:θέλει να είναι κλειστό και να πηγαίνει για φραπέδες.
Και κάτι ακόμα:αν οι αριστερές παρατάξεις μπορούν να πείσουν έστω τόσους όσοι χρειάζονται να πατήσουν για να κλείσουν τις σχολές,όλοι οι άλλοι που πέρνουν τα 4πλάσια ποσοστά συνολικά γιατί δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους μισούς από τους αριστερούς;Κάτι τρέχει λοιπόν.Δημοκρατία δεν έχουμε κάθε 4 χρόνια,έχουμε συνέχεια και για κάθε ζήτημα μεγάλο ή μικρό.Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι εχθρός της και εχθρός της ανοιχτής κοινωνίας και της κοινωνίας των πολιτών.

S G είπε...

"ο λόγος που πολλά πράγματα και στην κοινωνία μας και στις υπόλοιπες δεν λειτουργούν ικανοποιητικά δεν είναι οι ΚΑΚΟΙ άνθρωποι [...] Είναι οι καλοί που δεν διεκδικούν τα συμφέροντα τους και κάθονται και τις τρώνε."

πραγματικα βρισκω αδιανοητες αυτες τις ατακες. Μονο στην Ελλαδα θα ακουσεις καποιον να κατηγορει τον αδυναμο που καθεται και τις τρωει. Ο νομος στης ζουγκλας στο πιο εξωφρενικο του. Τουλαχιστον στην ζουγκλα τα λιονταρια δεν πανε να βριζουν και απο πανω τους φιλους των θυματων τους! Σε μια ευνομουμενη πολιτεια δεν υπαρχει αναγκη να μαζευει ο καθενας μας "παρεα" για να παει να παιξει ξυλο με τους αλλους!

Ποτε δεν εχω φοβηθει να μιλησω ανοιχτα σε ανθρωπο και θα μπορουσα πες να οργανωσω και αντισταση στην καφρικη βια. Το θεμα δεν ειναι καν αν μπορουμε να τα καταφερουμε να κερδισουμε (δοξα τω θεω αρκετους φιλους εχω και γεροδεμενοι ειναι), το θεμα ειναι οτι αυτο μας υποβιβαζει στην τελευταια κλαση χουλιγκανου! Χρειαζεται πραγματικα να εξηγησω οτι η βια ειναι η διαφυγη του ηλιθιου καφρου, χρειαζεται πραγματικα να εξηγησω οτι στην δημοκρατια ο καθενας πρεπει να μπορει να μιλαει χωρις να τρωει μαρουλια απο ανεγκεφαλα πλασματα?

Η προσωπικη μου απαντηση σε αυτες τις γελοιοτητες ειναι να απεχω απο αυτην την χωρα πανηγυρι και ειδικα απο τα καφρικα ΑΕΙ της. Ας φυγουν ολοι οσοι ψαχνουν σπουδες σε επιστημη, οχι στο βρωμοξυλο, να μεινουν μονο μεταξυ τους οι κοπανοι, εγω δεν θα ανεβασω την αξια των πτυχιων τους με το να ειμαι συμφοιτητης τους. Και οποιος τολμησει να μιλησει για δειλια, ας μου εξηγησει γιατι δεν παει να ζησει στο Νταρφουρ και να πολεμησει για τα δικαιωματα των αδυναμων εκει...

"Είπε μια ωραία ιδέα ένας να γίνεται η ψηφοφορία διαδικτυακά. Συμφωνώ. Ποιός θα το πληρώσει αυτό το σύστημα. Ποιός θα το κατασκευάσει?"

μα για ονομα του θεου και γω μπορω να το φτιαξω που ειμαι ασχετος! Για ποιο κοστος μιλαμε? αλλωστε υπαρχουν ηδη ετοιμα προγραμματα απο ινσιτουτα που ασχολουνται με το θεμα, λογισμικο οπως το Electowidget.

Οσο για την αξιοποιστια, τιποτα πιο ευκολο. Με την εγγραφη καθε φοιτητες γραφει τα στοιχεια του μονος του σε εναν ΗΥ και λαμβανει εναν κρυφο κωδικο. Παραλληλα δινει το μαιηλ του. Σε καθε εκλογες μπορει να ψηφισει με τον κωδικο και αν το κανει, λαμβανει ενα επιβεβαιωτικο μαιηλ. Τωρα, αν εδν ψηφισε ο ιδιος αλλα ελαβε μαιηλ μπορει εντος 48 ωρων να ακυρωσει την ψηφο πηγαινοντας απλα στο πανεπιστημιο και βαζοντας την υπογραφη του.

ΥΓ να μην μιλησω τωρα για το γεγονος οτι θα επρεπε τα πανεπιστημια να προσφερουν ολοκληρη σουϊτα διαδικτυακων υπηρεσιων με μονη προσβαση τον κωδικο του φοιτητη.

Unknown είπε...

@ nievskii
αυτο ακριβως ειναι που δεν καταλαβαινετε οι περισσοτεροι: οτι δεν ειναι μια μειοψηφια(ή το 1/4 που λες και εσυ) που ηθελε ως τώρα καταλήψεις. Ειναι η πλειοψηφεία. Αποδεδειγμένα.Αν σε κάθε συνέλευση ψηφιζεται υπέρ έστω και με τεράστια αποχή πάλι πλειοψηφία ειναι. Γιατι σε κάθε συνέλευση υπάρχει το πλαίσιο που λέει ανοιγμα της σχολης.Αν δεν παει καποιος να το ψηφίσει τοτε φταίει αυτος.


@ s g
αυτα που ανέφερε ο yannis ειναι ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ-δεν συμφωνω με τους λόγους αλλα ναι. Μονο ετσι υπαρχει δημοκρατια. Με συμμετοχη και τριβες.Αν θες να εισαι ο φιλησυχος ανθρωπακος που ειναι αδυναμος και δεν ενοχλει κανεναν και δεν ζηταει τιποτα τοτε μην επικαλεισαι την δημοκρατια.Δημος+κρατια. Δημος=λαος.λαος=ΚΑΙ ΕΣΥ!!
αρα ναι και εσυ κυβερνας και οφειλεις να φωναζεις για αυτο που πιστευεις σωστο, και χωρις να πλακωθεις. Συμφωνω με το υστερογραφο σου.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον τα τρολ δεν εννοουν να καταλαβουν. Λοιπον εχω υπαρξει φοιτητικος εκπροσωπος και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ ΜΕΛΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΞΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ!!!!.
Η ρημαδα σιωπηρη πλειοψηφια κανει αυτο που θα εκανε παντου ΑΠΕΧΕΙ καιε ειναι η πλεον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤ. Διοτι χωρις απαρτια οι αποφασεις ΓΣ ειναι ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Θα πρεπει τα τρολ να ξερουν πως ειναι αδυνατο σε περιβαλλοντα βιας να στηθει ομαλη εκλογικη διαδικασια ποσο μαλλον να ελεγθουν φοιτητικες ταυτοτητες ψηφισαντων αφου πολλες αποφασεις λαμβανονται δια βοης.
Επισης το περιφημο συντονιστικο των Δριτσα-Καγια (η κυρια Καγια στο πρωτο ετος πρωτη μουρη στις εκδρομες της Μυκονου με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να ξερουμε με τι ατομα εχουμε να κανουμε) ποιο καταστατικο εχει?Ποιοι τους εκλεγουν? Εχουν μπεσα να πανε μεσω ΕΦΕΕ?
Τα τρολ ειτε
1)δεν εχουν υπαρξει φοιτητες
2)Ανηκουν σε ΠΚΣ κλπ
ολα που λενε ειναι εντελως εκ του πονηρου και προβοκατορικα

Derevirn είπε...

Έχω συμμετάσχει σε μόλις δύο ΓΣ της σχολής μου, ακριβώς για τους λόγους τους οποίους αναφέρεις...

Ιωάν/ν\νης είπε...

Είναι ωραίο βρε S_G να λέμε ότι θα έπρεπε το ένα και θα έπρεπε το άλλο. Όμως κάποιος πρέπει να τα εφαρμόσει όλα αυτά όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας. Και αν δεν το κάνουν οι παρατάξεις. Και αν δεν το κάνουν οι πολιτικοί. Και αν δεν το κάνουν οι κομματικοποιημένοι φοιτητές.

Ποιός θα το κάνει?

Ποιός θα κάνει πράξη όλα αυτά που προτείνετε? (τι έχετε προτείνει αλήθεια? θα μας το διευκρινίσει κανείς? γιατί εδώ ακούω καταδίκες)

Ποιός?

Υ.Γραφα
"Μονο στην Ελλαδα θα ακουσεις καποιον να κατηγορει τον αδυναμο που καθεται και τις τρωει."

Παιδιά εδώ δεν είναι το φορουμ με τους φιλελεύθερους? Μήπως μπήκα στο φόρουμ της ΚΝΕ και δεν το κατάλαβα?

"(δοξα τω θεω αρκετους φιλους εχω και γεροδεμενοι ειναι)"

Μη συνεχίζεις αυτή την ιστορία που έχεις βγάλει από το μυαλό σου. Όλοι οι συνομιλητές δεν έχουν αναφέρει κάτι τέτοιο. Αν η πλειοψηφία εμφανιστεί με 400-500 αντίθετους από την κατάληψη, οι ταραξίες θα κάνουν πίσω και ΟΧΙ γιατί θα φοβηθούν το ξύλο. Αλλά γιατί δεν θα είναι εκφραστές της κοινής γνώμης και του κοινού δικαίου που τους τροφοδοτεί.

"μα για ονομα του θεου και γω μπορω να το φτιαξω που ειμαι ασχετος! "

Μείνε στην τελευταία λέξη γιατί η λύση που δίνεις για την αξιοπιστία είναι απαράδεκτη. (Λυπάμαι αλλά με κούφανες).

Unknown είπε...

Αν με την λεξη τρολ και το γενικοτερο εριστικο υφακι αναφερεσαι σε εμενα θα σε παρακαλουσα πολυ να προσεχεισ τον τροπο με τον οποιο μιλας.Δεν γραφω για να με προσβαλλεις εσυ και ουτε κανενασ.Να σεβεσαι οπως σε σεβονται...
και η μονιμη επικληση στην αυθεντια-αυτο που κανεις δλδ ειναι το χειροτερο ειδος ρητορικης.
Ναι, δεν ειμαι μερος καποιας παραταξης και ξερω-πολυ καλυτερα απο εσενα-τι ειναι η καγια και οι ομοιοι της.Αν διαβαζες παραπανω θα εβλεπες με ευκολια οτι τους εχω καταδικασει ηδη. Στις περισσοτερες συνελευσεις δεν ειναι δια βοης οι αποφασεις.
Απο ποτε-δεν καταλαβα ομως και ας μου πει καποιος-θεωρειται η δημοκρατια κεκτημενη?Προβοκατορικος ειναι ο μηδενισμος και ο ωχαδερφισμος που προσπαθουν πολλοι να περασουν.
Συμφωνεις με κατι? Υποστηριξε το
Διαφωνεις με κατι? Φωναξε το
αλλα το να απεχει λεγοντας ``ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ`` ειναι το σωστο?ΕΛΕΟΣ!!!
Τελος παντων, καποιος ειπε οτι οι λαοι εχουν τις κυβερνησεις που τους αξιζουν...Δικιο ειχε, γιατι η απαθεια-αδιαφορια ειναι αυτο που χαρακτηριζει την πλειοψηφια...

Ανώνυμος είπε...

Θεωρω τρολαρισμα την συστηματικη προσπαθεια αποπροσανατοισμου και της ιδεολογικης προβοκατσιας.
Επιτελους αποφασιστε με ποιους ειστε και αφηστε τα περι ωχαδερφισμων κλπ. Φατε και σεις μαρουλι στο κεφαλι οπως ο κυριος στο βιντεο και ελατε να μιλησετε.

Η εκτος αν η αντριλα σας ξεχειλιζει απο τα παντελονια οποτε στο περιοδευων να δηλωνατε καταδρομες. Και συνειδητα μιλαω εντονα διοτι αρκετα η κοροιδια. Ειμαστε (ημουν) φορολογουμενοι και απαιτουμε ανοιχτα πανεπιστημια.

Η αποψη σας ποια ειναι? Να ερθουν οι φοιτητες και να αρχιζουν να πλακωνονται στο ξυλο. Αυτο θελετε? Δηλαδη τι περιμενετε να κανουν οι φοιτητες ο οποιοι οταν πηγαν να δωσουν εξεταστικη βρηκαν τα ζωα της ΠΚΣ να τους εμποδιζουν. Ελεος δηλαδη να φτασουμε στην αυτοδικεια? Οταν ξερουν οτι κανεις δεν παιρνει το μερος των απλων φοιτητων οταν οι καταληψεις πατροναρονται απο 4 μεγαλες φοιτητικες παραταξεις, την ΠΟΣΔΕΠ, συσσσωμη την αντιπολιτευση και αρκετους πρυτανεις. Τι περιμενετε τανκς για να ανοιξει η σχολη.

ΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Ειπα ΚΑΤ (Κεντρο αντιμετωπισης τραυματισμων) και οχι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.
Aν η προσωπικη ασφαλεια καποιου ειναι ελλασον για σενα τι να πω με τις υγειες.
Παρολο που λες οτι τα καταδικαζεις ολα αυτα τα εκτροπα περιμενεις οι αναρμοδιοι να βγαλουν απο την τρυπα, διοτι οι φοιτητες πραττουν με το μην πατουν στις συνελευσεις αυτο το πρεπει. Δεν δινουν νομιμοποιηση στις γενικες συνελευσεις. Οι γενικες συνελευσεις βγαζουν αποφασεις ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ νομιμοποιησης και μαλιστα καποιοι συναποφασιζουν σε ενα συντονιστικο το οποιο ειναι θεσμικα ανυπαρκτο. Τι αλλο θες παραπανω?
Στην κοινωνια καποτε αποφασισαμε οτι στην θεση της μπουνιας και της κλωτσιας να μπαινουν αυτες οι χαζοδιαδικασιες του καταστατικου, της απαρτιας, των θεσμων κλπ. Εσυ τι αντιπροτεινεις να πανε να πλακωνονται οι φοιτητες, ειναι δουλεια τους?
Ζητανε απο τους φοιτητες να προστατευουν το ασυλο απο τους παρανομους. Οι αναρχικοι ηδη αρχισαν να οπλοφορουν περιμενεις τους φοιτητες να ερχονται με καραμπινες στις σχολες?

Το θεμα ειναι ο τρισαθλιος νομος του 82 που εχει επιτρεψει να ειναι το πανεπιστημιο παραμαγαζο των Εξαρχειων και του Περισσου. Εδω μονο νομοθετικη πρωτοβουλια χωραει η οποια ναι ας καταργησει τις παραταξεις επιτελους.

Παντως ειναι ενα θεμα το οποιο δεν με καιει γιατι οπως και ο Γεργανας εγω αποφασισα να αποχωρησω απο το πανυγηρι που λεγεται ελληνικο ΑΕΙ. Ευτυχως για μενα το πτυχιο μου δεν θα κανει για κωλοχαρτο η ταπετσαρια και σιγα μην καθισω να σπαταλαω ενεργεια οπως εκανα για να πεισω μερικους οτι στα πανεπσιτημια που ζηλευουμε στην Αμερικη και Ευρωπη δεν δουλευουν σαν μπακαλικα οπως εδω.

Αλλα αρκετο μαθημα εδωσα, there is no such thing as free lunch. Σε λιγα χρονια που θα μενουν οι ελληνες ανεργοι θα γελαω και θα κλαιω γιατι εχω μερικους φιλους που στεναχωριεμαι να τους βλεπω παγιδευμενους στην καταντια.

Unknown είπε...

lol δεν εχω λογια για σενα που διαλεξες την εξορια αντι να παλεψεις.μονο που σημερα δεν εχουμε δικτατορια να γυρισεις εσυ ως σωτηρας και να μας κυβερνησεις εμας τους μικροπρεπεις μικροαστους...
καταδικαζεισ τα παντα στο παρoν-δεν κανεις τιποτα ομως να το αλλαξεις.οταν λες οτι ο νομος που εξασφαλιζει-νομιμοποιει το ασυλο ηταν τρισαθλιος μπορει καλλιστα ο οποιοσδηποτε να καταλαβει τι και πως εισαι.
Εδωσες μαθημα??? ΕΛΕΟΣ.
``εγω αποφασισα να αποχωρησω απο το πανυγηρι που λεγεται ελληνικο ΑΕΙ``
ναι εχεις δικιο-ισως ο δρομος σου ειναι ο σωστος και αυτο ισοδυναμει με τον λιγοτερο κουραστικο και λιγοτερο επιπονο.
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ martingale!!!

ισως αν εχεις την ευγενη καλοσυνη να μας δωσεις και διευθυνση να σου στειλουμε συγχαρητηρια τηλεγραφηματα.να εκπαιδευεσαι απο τωρα για μελλοντικος μας ηγετης...

Ναυάγιο είπε...

Ως απόφοιτος ελληνικού ΑΕΙ καταθέτω και εγώ τις εντυπώσεις μου:
-Η πλειοψηφία των φοιτητών δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα. Όσοι είναι ψηφίζουν με γραμμή.
-Η πλειοψηφία των φοιτητών όταν εκτιμήσουν ότι πάμε για καταλήψεις (κάθε φορά δηλαδή που το Υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο) κατεβαίνει στην πρώτη συνέλευση για να δουν τι παίζει. Συνήθως εκεί βγαίνει η απόφαση για κατάληψη γιατί οι πιο πολλοί μασάνε το παραμύθι (είναι ίδιον των νέων να παίρνουν ακραίες θέσεις) και θεωρούν ότι αυτό είναι το σωστό.
Συνήθως μετά από δύο εβδομάδες ειδικά οι παλαιότεροι που θέλουν και κάποια στιγμή να αποφοιτήσουν αρχίζουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα (γάμησέ τα αφού στο τέλος το Υπουργείο θα περάσει αυτό που θέλει τουλάχιστον μη χάσουμε και το πτυχίο). Έτσι μια μερίδα από αυτούς θα ψηφίσει ΚΑΤΑ αλλά οι περισσότεροι από φόβο μην τους πουν κότες θα ψηφίσουν ΥΠΕΡ. Τελικά η κατάληψη θα λήξει όταν πλέον οι παρατάξεις τα βρουν μεταξύ τους και με τους καθηγητές (εντάξει δε θα χαθεί εξάμηνο και εξεταστική) και όλοι είμαστε ΝΙΚΗΤΕΣ.
-Το κλίμα στις ΓΣ. Ειδικά Δευτέρα που είναι η λαϊκή στη Ζωγράφου κοντά στο Κτίριο Αντοχής Υλικών το μαρουλάκι φοριέται πολύ. Βασικά όσοι είναι ανένταχτοι αν κάνουν το λάθος να πάρουν το λάθος την έκατσαν γιατί δε θα τους δώσει σημασία κανείς. Παρόλα αυτά ο καθένας μπορεί να ψηφίσει αυτό που θέλει αρκεί να έχει το θάρρος της γνώμης του. Ε και αν δε σου ξαναμιλήσουν από τα ΕΑΑΚ ,τι θα πάθεις πια; Αν δεν πας ή ψηφίσεις ΥΠΕΡ για να εντυπωσιάσεις το γκομενάκι που ψήφισε το ίδιο μετά μη θες και πτυχίο στην ώρα σου.
Όλα αυτά συμβαίνουν ξέρετε γιατί. Γιατί δεν υπάρχουν συνέπειες. Τα εξάμηνα δε χάνονται ,ούτε οι εξεταστικές αν σε πάρουν σε μεταπτυχιακό πας το πτυχίο τα Χριστούγεννα και λες ότι ήταν λάθος της γραμματείας ,αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μόνοι που είχαν συνέπειες ήταν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που και εξάμηνο έχασαν και πρόσφατα δεν πήραν -όσοι δικαιούταν- φοιτητικό επίδομα επειδή δεν υπήρξε εξεταστική.
Το αποτέλεσμα: Τουρτοπόλεμος!

S G είπε...

γιαννη
"Ποιός θα κάνει πράξη όλα αυτά που προτείνετε? (τι έχετε προτείνει αλήθεια? θα μας το διευκρινίσει κανείς? γιατί εδώ ακούω καταδίκες)"

ξερω γω, ποιανου ευθυνη ειναι η τηρηση της ταξης?

οσο για προτασεις εκανα μια τρομερα απλη, ηλεκτρονικη ανωνυμη ψηφος. Τελειωσε το ολο προβλημα μονομιας.

"Παιδιά εδώ δεν είναι το φορουμ με τους φιλελεύθερους? Μήπως μπήκα στο φόρουμ της ΚΝΕ και δεν το κατάλαβα?"

οχι δεν ειναι φορουμ, ειναι μπλογκ. Οχι δεν ειμαστε "οι φιλελευθεροι", ειμαστε καμποσα διαφορετικα ατομα με διαφορετικες αποψεις. Και οχι δεν ξερω απο ποτε ειναι δουλεια της ΚΝΕ η εξασφαλιση της ελευθεριας λογου δυνατων και αδυνατων.

"Αν η πλειοψηφία εμφανιστεί με 400-500 αντίθετους από την κατάληψη, οι ταραξίες θα κάνουν πίσω και ΟΧΙ γιατί θα φοβηθούν το ξύλο."

μα ποσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις!??!! πρεπει να μαζεψω 500 ατομα για να εξασκησω τα δικαιωματα μου? πρεπει να εχω 500 ατομα για να μπορω να μιλησω? πρεπει να εχω 500 ατομα για να μπορω να σπουδαζω χωρις να με εμποδιζουν καποιοι τραμπουκοι?

"η λύση που δίνεις για την αξιοπιστία είναι απαράδεκτη"

πολυ εκνευριστικη τακτικη αυτη και φοριεται πολυ τωρα τελευταια. ΓΙΑΤΙ ειναι απαραδεκτη? Δεν εκανα καποια τεχνικη προταση, ειπα κατι τρομερα απλο που τυχαινει κιολας να ειναι σιγουρα πιο αδιαβλητο απο το σημερινο καθεστως πανηγυρι που καθε παραταξη βγαζει αλλα αποτελεσματα.

γιωργο
"``εγω αποφασισα να αποχωρησω απο το πανυγηρι που λεγεται ελληνικο ΑΕΙ``
ναι εχεις δικιο-ισως ο δρομος σου ειναι ο σωστος και αυτο ισοδυναμει με τον λιγοτερο κουραστικο και λιγοτερο επιπονο."

χμ. λιγοτερο κουραστικο, κατσε να σκεφτω. Τι ειναι ευκολοτερο, να μενω με τη μαμα μου, να ξημεροβραδιαζομαι σε τραπεζακια παραταξεων, να παιζω ξυλο που και που οταν βαριεμαι, να κανω καμμια καταληψη, να δωσω ενα μαθημα οσες φορες θελω και να παρω πτυχιο σε 4 χρονια... Ή να παω σε μια εντελως ξενη χωρα μονος μου και να ξεσκιστω στην δουλεια για 8 χρονια, γνωριζοντας οτι στην δευτερη αποτυχημενη εξεταση διωχνομαι για παντα... δυσκολο να απαντησω.

"καταδικαζεις τα παντα στο παρoν-δεν κανεις τιποτα ομως να το αλλαξεις"

μα τι ακριβως ζητας τελοσπαντων? με την ψηφο μου συστηματικα ζητω ενα κομμα που να βαλει μια ταξη στα πανεπιστημια (και ναι αυτο σιγουρα σημαινει και προστασια του πραγματικου ασυλου, ασυλου της ελευθερης σκεψης οχι του ελευθερου τραμπουκισμου). Να παω σε ενα ελληνικο ΑΕΙ για να παιζω ξυλο και να παρω ενα πτυχιο της πλακας, λυπαμαι δεν με εμπνεει. Και φυσικα δεν χρωστω σε κανεναν να χασω την ζωη μου πηγμενος στην καφριλα.

"αρα ναι και εσυ κυβερνας και οφειλεις να φωναζεις για αυτο που πιστευεις σωστο, και χωρις να πλακωθεις"

και εδω περα δηλαδη τι κανουμε τοσα χρονια, που χανουμε πολυτιμο χρονο απο τις σπουδες, δουλειες και ερευνα μας? (εκτος απο το να απανταμε τις ατακες και την επιφανειακη κριτικη του καθε ατομου που ειδε φως και μπηκε?)

Ανώνυμος είπε...

Στο Ελλαδισταν να γυρισω δεν σκοπευω, ουτε ως ακαδημαικος ουτε ως τιποτα. Για διακοπες ομως σου υποσχομαι πως θα ερχομαι.
Για αρχηγους υπαρχει Κωστας, 2 Γιωργηδες, Αλεκα, Αλεκος, τωρα κατεβαινει και η ΦΙΣ εχουμε αρκετη ποικιλια. Εγω περισσευω δεν εχω καμια ορεξη να ηγηθω κανενος περαν του εαυτου μου.
Τωρα για το ποσο ευκολο ειναι να δουλευεις σε καθεστως αξιοκρατιας ο Γεωργανας απαντησε και με καλυπτει.
Εχουμε ρε Γιωργη και πιο σοβαρες δουλειες να κανουμε απο το να τσακωνομαστε για τα προφανη (εχουμε να γραψουμε κανα paper) δηλαδη να μπορω να κανω μαθημα οποτε θελω. Το ξερω το να κανεις μαθημα δεν ειναι ιν, γαμαουα, κουλ, πρωτο, λαιφσταιλιστικο, επαναστατικο, τσεγκεβαρικο και οτι αλλο θες. Εγω το δηλωνω ειμαι μπουρουχας, κομφορμιστης, ψηφιζω κομμα των "νοικοκυρεων", νερντ, φυγοπονος, λιγο κοτα οταν παει να πεσει ξυλο, οι γκομενες με αποφευγουν γιατι ειμαι κοτα κλπ. Αλλα εχω το δικαιωμα να ειμαι ολα αυτα και προφανως να ασκω το υπερτατο δικαιωμα και καθηκον του μπουρουχα, νερντ, γκομενοαπωθητικου: ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΘΗΜΑ

libertarian είπε...

"-Η πλειοψηφία των φοιτητών όταν εκτιμήσουν ότι πάμε για καταλήψεις (κάθε φορά δηλαδή που το Υπουργείο ετοιμάζει νομοσχέδιο) κατεβαίνει στην πρώτη συνέλευση για να δουν τι παίζει."

Δεν νομίζω να ισχύει και τόσο αυτό, ίσως οι περισσότεροι πρωτοετείς να πηγαίνουν να δουν τι παίζει.Σε αυτές τις καταλήψεις η νομική έκλεισε ύστερα από την απόφαση 150 ατόμων στην πρώτη ΓΣ , στην ιατρική η πλειοψηφία ήταν 200 άτομα...

kouk είπε...

Το να πας σε μια συνέλευση δεν σε κάνει δημοκράτη ούτε κάφρο. Δημοκράτης γίνεσαι όταν εκφράζεις την άποψη σου με σεβασμό στην άποψη του άλλου, κάφρος γίνεσαι όταν φωνάζεις και πετάς αντικείμενα και γροθιές. Το γραφείο μου βρίσκεται δίπλα στο αμφιθέατρο που γίνονται οι ΓΣ του τμήματος μου και ακούγοντας τι χαμός γίνεται κάθε φορά που αποφασίζεται κατάληψη καταλαβαίνω απόλυτα ποιές είναι οι επιλογες μου:
α) να γίνω κάφρος με την ελπίδα να αποτραπεί η κατάληψη με την παρουσία μου στην ΓΣ,
β) να είμαι δημοκράτης, χωρίς να έχει καμμία σημασία αν είμαι παρών ή όχι στην ΓΣ.
γ) να ιδρύσω μία φοιτητική παράταξη ο ίδιος και να δώσω "γραμμή" να καταψηφιστεί η κατάληψη.

Το μεν (α) δεν το δέχομαι σε καμμία περίπτωση. Το (β) είναι αυτό που πράττω σε γενικές γραμμές. Το (γ) το δοκίμασα (ως μέλος, όχι ως ιδρυτής), με μικρή εώς ελάχιστη επιτυχία, για όσο ήμουν φοιτητής. Ο λόγος που το (γ) δεν συμβαίνει είναι ότι απαιτεί ΧΡΟΝΟ και ΧΡΗΜΑ που οι περισσότεροι δεν έχουν (ή δεν θέλουν) να διαθέσουν.

Όταν οι μόνες αποδεκτές επιλογές είναι είτε να απέχεις τελείως είτε να ξοδευτείς να ιδρύσεις δική σου παράταξη, μπορούμε να πούμε ότι το δημοκρατικό σύστημα είναι εντελώς σάπιο. Είναι όμως αστείο να κατηγορείς όσους στερούνται άλλες επιλογές για αυτή την σαπίλα, ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ποιοί είναι οι υπεύθυνοι.

libertarian είπε...

"(και μην μου πεις δεν είναι όλοι κάφροι σαν και αυτούς που περιγράφει το πρώτο link που δίνω στο τέλος ή όπως βλέπουμε στα βιντεάκια) "

βασικά εδώ ξέχασα να προσθέσω το εξής:"δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι. Λίγοι αρκούν"

Ιωάν/ν\νης είπε...

S_G
"ξερω γω, ποιανου ευθυνη ειναι η τηρηση της ταξης?"

Δεκτό απολύτως. Η κατάσταση αυτή που επικρατεί (αν και έχω ζήσει πολύ πιο ήπιες συνελεύσεις - αυτές ήταν αρκετά ακραίες περιπτώσεις) είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη για δημοκρατική διαδικασία.

Τώρα πες μου:
Ποιός θα εφαρμόσει αυτό που λες?
Ποιός θα επιτρέψει την είσοδο αστυνομικών ή ποιός θα ψηφίσει υπερ των "διαδικτυακών ψηφοφοριών"?

Δεν πρέπει κάποιος να σηκωθεί και να πάει στην συνέλευση και να πει:
http://youtube.com/watch?v=hlG91O5uJUA
(οι ευαίσθητοι και παρεξηγιάρηδες να μην ανοίξουν το Link)

Και μετά να πει:
ΩΡΑ να αλλάξουν τα πράγματα!

Ψηφίζουμε για διάλυση του καταστατικού και επαναφορά του σε νέα μορφή που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες και αντιλήψεις.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock