Σάββατο, Μαρτίου 31, 2007

Θανατος λογω χουλιγκανισμου, φρικτο κιομως αναμενομενο...

Να που το αρθρο που εγραφα προσφατα περι κουλτουρας της βιας (νεοτερη εκδοση εδω) γινεται τωρα τραγικα επικαιρο. Το πρωτοδιαβασα στο BBC, απο τις λιγες φορες νομιζω που ενα ελληνικο νεο ειναι τοσο ψηλα στο RSS feed του BBC, ενα νεο παιδι στην ηλικια μας σκοτωθηκε σε μια οργανωμενη συναντηση με σκοπο το ξυλοκοπημα! Δεν χωρανε πολλα λογια πια νομιζω, ειναι πια ξεκαθαρο οτι η λογικη ας τους αφησουμε να σκοτωθουν μεταξυ τους δεν εχει νοημα. Αληθεια, ποιος πιστευει οτι εχουμε την πολυτελεια να καταστρεφονται ανθρωπινες ζωες και δεν πειραζει? Ποιος νομιζει οτι αυτα τα παιδια δεν θα μπορουσαν να ζουνε πολυ πιο παραγωγικες ζωες, αν φροντιζαμε εμεις να τους δειξουμε τον δρομο, να τους δωσουμε κινητρα?

Ουτε εχει νοημα να νομιζουμε οτι ανεχομενοι την βια σε καποια σημεια, "εκτονωνονται κοινωνικες πιεσεις". Το ιδιοτυπο ασυλο που εχει η βια στην Ελλαδα σε γηπεδα, πανεπιστημια και πορειες εχει εθισει τον κοσμο σε αυτην. Η μεταφορα με το καζανι που βραζει ειναι νομιζω λανθασμενη, μια κοινωνια δεν εχει καποιον εξωγενη βαθμο βιαιοτητας που υπαρχει παντα και πρεπει να διοχετευεται καπου. Ισα ισα, η κουλτουρα και η μορφωση, η ανοχη στην βια ή απο την αλλη η υπαρξη συστηματικης λογικης και οργανωμενης τιμωριας για την αντικοινωνικη συμπεριφορα καθοριζουν το ποσο βραζει το καζανι. Στην Ελλαδα με την ανοχη μας αντι να εκτονωνονται οι πιεσεις ολο και χειροτερευουν, γενιες παιδιων μεγαλωνουν πιστευοντας οτι το να κολλας αυτοκολλητα της ομαδας σου στις πινακιδες των δρομων ειναι δειγμα τολμης, το να παιζεις ξυλο στο γηπεδο ειναι φυσικο δειγμα ηρωϊσμου, οτι μια πορεια αυτονοητα θα γινει πεδιο μαχης.

Για μια ακομη φορα η ολιγωρια μας και ο στρουθοκαμηλισμος οδηγουν σε μεγαλες ζημιες, τωρα και ανθρωπινα θυματα. Αντι να τρεχουμε τωρα με υπερβολες και μεγαλοστομες διακηρυξεις για να "λυσουμε" το προβλημα, πρεπει απλα να το παραδεχτουμε: η Ελλαδα εχει προβλημα βιας και χρειαζεται σοβαρη και μακροχρονη προσπαθεια για να την καταπολεμησουμε σε καθε γωνια που εμφανιζεται. Τερμα στην ανοχη!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω. Η ελλάδα δεν έχει πρόβλημα βίας. Δεν μπορούμε να βγάζουμε γενικά συμπεράσματα από ένα μεμονωμένο περιστατικό όσο συνταρακτικό και αν είναι. Εξάλλου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε απο τα λιγότερα βίαια εγκλήματα κατά κεφαλήν στην Ευρώπη.
Αν θες να δεις πως είναι μια κοινωνία εθισμένη στη βία έλα μια βόλτα από Αγγλία. Την χώρα που τόσο θαυμάζουν οι όψιμοι κοινωνικοί αναλυτές επειδή "έδιωξε τη βία από τα γήπεδα". Το ότι απλά μεταφέρθηκε στους δρόμους και τις παμπ, ότι πολλά δεκαεξάχρονα στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου πλέον κυκλοφορούν καθημερινά με μαχαίρια , και ότι κάθε τόσο ακούς για ένα νέο fatal stabbing για ασήμαντη αφορμή δεν μας το λένε όμως...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, το Ελληνικό σύμβολο του ερωτηματικού είναι το ; και όχι το ?. Όσοι έχουμε τελειώσει Γυμνάσιο τα ξέρουμε αυτά...
Τώρα όσον αφορά το άθλιο περιστατικό θα συμφωνήσω ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το τραγικό είναι που αθλητικές ιστοσελίδες και κλασσικά ΜΜΕ επιμένουν να χρησιμοποιούν τίτλους όπως οπαδοί, νεαροί, κλπ και δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Πρόκειται περί αλητήριων, χούλιγκαν οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι οι οποίοι θα κάψουν τη σημαία, οι ίδιοι που θα σπάσουν αυτοκίνητα με Αθηναϊκές πινακίδες, οι ίδιοι οι οποίοι θα κάνουν κατάληψη σε κάποιο Α.Ε.Ι. και πάλι τα ΜΜΕ θα τους χαρακτηρίσουν νεαρούς, φοιτητές ή το καλύτερο αντιεξουσιαστές. Η μόνη λύση είναι να αντιγράψουμε το πρόγραμμα αντιμετώπισης ταραχοποιών που εφάρμοσε η Αγγλία (μάνα των χούλιγκανς...) και το οποίο έφερε μερικώς αποτέλεσμα - η μόδα της συνάντησης χούλιγκανς με σκοπό το ξύλο από εκεί έρχεται...

Ανώνυμος είπε...

και για του λόγου το αληθές:
news.bbc.co.uk/1/hi/uk/6467753.stm

15 δολοφονίες με μαχαίρι τις πρώτες 2.5 βδομάδες του Μαρτίου. Και οι πιο πολλές αφορούσαν χαζοτσαμπουκάδες με θύματα και θύτες ηλικίας από 15-30.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα που πρέπει να αναλυθεί και να αντιμετωπιστεί. Συγρκριτικά με την υπόλοιπη Ευρπωη όμως παραμένουμε μια απο τις πιο ασφαλείς χώρες.

S G είπε...

"Συγρκριτικά με την υπόλοιπη Ευρπωη όμως παραμένουμε μια απο τις πιο ασφαλείς χώρες."

δεν υπαρχει λογος να επαναλαμβανουμε συζητησεις, τα ειπαμε στο προηγουμενο αρθρο αυτα. Ειναι σχετικα τυπικο προβλημα καποιων διαμενοντων στην Αγγλια να την ονομαζουν "υπολοιπη Ευρωπη", δεν ειναι ομως ηπειρωτικη ευρωπη, ουτε καν αντιπροσωπευτικη για αυτην.
Στην υπολοιπη Ευρωπη που εχω μεινει τετοια περιστατικα απλα δεν συμβαινουν ποτε, οι πολεις της Γερμανιας που ξερω ή η Βαρκελωνη ειναι σιγουρα λιγοτερο βιαιες ακομα και απο τα καλυτερα προαστια της Αθηνας.

Και σε καθε περιπτωση αυτο δεν ειναι ενα θεμα που θα με παρηγορησουν οι συγκρισεις, θεωρω την βια απαραδεκτη και πρεπει να καταπολεμηθει ασχετως τι γινεται αλλου. Ας εχουμε μια φορα την αξιοπρεπεια να κοιταξουμε τον εαυτο μας καταματα και οχι δια αντανακλασεως.

ανωνυμος
"Καταρχάς, το Ελληνικό σύμβολο του ερωτηματικού είναι το ; και όχι το ?."

μην σκεφτεις ουτε για μια στιγμη οτι οντως εχω παει Γυμνασιο ουτε οτι μπορει τετοιες παρατηρησεις να ειναι ανουσια ενοχλητικες. Κανε μου σε παρακαλω μια λιστα με τις προτιμησεις σου πως πρεπει να γραφω και θα εφαρμοστουν πάραυτα. (ελπιζω να εισαι καλυτερος στο να διακρινεις την ειρωνεια αποτι στο να διακρινεις πότε κατι ειναι απροσεξια και ποτε ηθελημενο).

Κατα τα αλλα δεν θεωρω το καψιμο της σημαιας βιαιη συμπεριφορα. Ειναι και αυτο ενα λαθος, οτι δεν διακρινουμε μεταξυ βιαιης/παρανομης συμπεριφορας και μεταξυ απλης ενοχλητικης συμπεριφορας στα ορια της ελευθεριας εκφρασης. Να καις αυτοκινητα και να δερνεις κοσμο δεν ανηκει στις ελευθεριες σου και οποιος το ανεχεται δεν ειναι "δημοκρατικος" οπως πλασαρονται πολλοι στις φυλλαδες. Αλλα το να λες την γνωμη σου οσο ενοχλητικη και ναναι ή εστω να καις μια σημαια ειναι δικαιωμα.

Ανώνυμος είπε...

Ἐγὼ νομίζω ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἔχει πρόβλημα βίας, ποὺ δὲν ἐμφανίζεται μόνο στὰ γήπεδα ἢ στὶς «φοιτητικὲς» κινητοποιήσεις, ἀλλὰ ἐμφανίζεται σὲ κάθε περίπτωση ποὺ οἱ ἰαχὲς καὶ τὸ «λαϊκὸ αἴσθημα» ἀντικαθιστοῦν τὴ λογικὴ καὶ τὸ διάλογο. Εἶναι ἡ ἴδια βία ποὺ ἔχουμε βιώσει ὅλοι/ες στὸ σχολεῖο, ποὺ διδάσκεται στὰ παιδιὰ ὄχι ἁπλᾶ ἀπὸ τὴν ἀδιαφορία, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν παραίνεση: «Σὲ ἔβρισε ἢ σὲ ἔδειρε ὁ Γιαννάκης; ἔ, δεῖρε τον κι ἐσύ, μάθε νὰ λύνεις τὰ προβλήματά σου μόνος σου, ἄντρας εἶσαι!»

Μετὰ πᾶμε στοὺς/στὶς «ἐξωσχολικοὺς/ὲς» ποὺ γράφουν τὰ θρανία στὸ γυμνάσιο καὶ στὸ λύκειο καὶ μετὰ στοὺς «κουκουλοφόρους ποὺ παρεισφρέουν στὶς πορεῖες καὶ κάνουν βανδαλισμούς».

Καὶ δὲν ἀρνοῦμαι ὅτι ὑπάρχουν ἄνθρωποι ποὺ πᾶνε σὲ πορεῖες καὶ σὲ γήπεδα ἀποκλειστικὰ γιὰ νὰ βανδαλίσουν, σαφῶς εἶναι ἔτσι. Ἀλλὰ αὐτοὶ/ὲς προέρχονται ἀπὸ ἐμᾶς, δὲν κατεβαίνουν ἀπὸ τὸν οὐρανό. Ὁ φοιτητοσυνδικαλιστὴς τῆς ΠΚΣ ποὺ δὲν σ᾿ ἀφήνει νὰ μιλήσεις στὴ συνέλευση καὶ σὲ λέει φασίστα, εἶναι ὁ ἴδιος ποὺ θὰ σὲ δείρει σὲ κάποια γωνία ἢ μέσα σὲ μιὰ πορεία. Κι αὐτὸ γιατὶ ἔτσι διδάχτηκε (οἱ συγκεκριμένοι ἄλλωστε «διαφωτίζονται» καθημερινῶς).

Ὅσο γιὰ τὴ λύση εἶναι ἁπλῆ. Ἀφ᾿ ἑνὸς νὰ ἐπιβάλλουμε τὴν ἀσφάλεια μὲ περισσότερη καὶ καλύτερη ἀστυνόμευση, ἀφ᾿ ἑτέρου νὰ προσπαθήσουμε μέσῳ τοῦ διαλόγου νὰ ἀμβλύνουμε τὶς διαφορές.

Τὸ πρῶτο δὲν σημαίνει περισσότερο ξύλο, σημαίνει περισσότερο προληπτικὸ ἔλεγχο, παρακολούθηση μιᾶς πορείας/ ἀθλητικοῦ ἀγῶνα καὶ ἄμεση ἀπομάκρυνση ὅσων ἀτόμων «ξεφεύγουν», σημαίνει καὶ σωστότερες ἐπιλογὲς τῶν συλληφθέντων ἀτόμων κάθε φορά, καὶ φυσικὰ (τὸ αὐτονόητο ποὺ λέμε) τιμωρία τους!

Τὸ δεύτερο σημαίνει εὐρὺ διάλογο, ἄρση τῶν διακρίσεων. Παραπέμπω στὸ σύνδεσμο
http://www.gayworld.gr/index.php?option=com_content&
task=view&id=274&Itemid=40

Ανώνυμος είπε...

Έχω να γράψω πολλά και διάφορα για αυτά που λες αλλά δεν αξίζει...

Φυσικά συμφωνώ με το σχόλιο προηγούμενου φίλου ότι "Συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη όμως παραμένουμε μια από τις πιο ασφαλείς χώρες." Όσοι έχουμε πάει στο εξωτερικό το έχουμε δει αυτό από πρώτο χέρι. Όσο και να θες να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα για να ταιριάζει στη δική σου μαυρίλα δεν μπορείς να αγνοείς τέτοια πράγματα.

Όσον αφορά τις παρατηρήσεις σου για τα σχόλια μου:

Λες "μην σκεφτεις ουτε για μια στιγμη οτι οντως εχω παει Γυμνασιο ουτε οτι μπορει τετοιες παρατηρησεις να ειναι ανουσια ενοχλητικες."

Σίγουρα οι παρατηρήσεις μου είναι "ανούσια ενοχλητικές" για εσένα και τους ομοίους σου. Ή μιλάμε Ελληνικά (που τουλάχιστον κάποιοι από εμάς τα ξέρουμε) ή παριστάνουμε πως μιλάμε τα Εγγλέζικα και γινόμαστε ρεζίλι όπως ο φίλος του άρθρου "A critical view about Greece and its neighbour". Αλήθεια θέλετε να κάνετε τα Αγγλικά επίσημη γλώσσα...έτσι και το καταφέρετε έτσι θα τα γράφετε χαχαχα...θα πέσει πολύ γέλιο...
Με την ευκαιρία, μόλις πρόσεξα ότι δεν βάζεις τόνους...να υποθέσω ότι δεν ξέρεις;

Λες "Κανε μου σε παρακαλω μια λιστα με τις προτιμησεις σου πως πρεπει να γραφω και θα εφαρμοστουν πάραυτα." Δεν πρόκειται περί δικών μου προτιμήσεων αλλά για λάθη γραμματικής και συντακτικού που έχεις στο κείμενο σου. Εάν δεν ξέρεις να γράφεις στα Ελληνικά μην γράφεις...

Πως περιμένεις να σε πάρουμε στα σοβαρά από τη στιγμή που κάνεις τέτοια λάθη; Τώρα όσον αφορά την καραμέλα της "απροσεξίας" τι να σου πω; Μου θυμίζει παιδάκι Δημοτικού που δικαιολογείται στο δάσκαλο...

zanat0s είπε...

"έτσι και το καταφέρετε έτσι θα τα γράφετε χαχαχα...θα πέσει πολύ γέλιο."

Το ότι στέκεσαι και κοιτάς το δένδρο μερικές φορές θα συνεντελέσει στο να μην δεις το δάσος.

Δεν νομίζω ότι κερδίζεις τίποτα κάνοντας κριτική για ασήμαντα θέματα.

Ναυάγιο είπε...

Πώς περιμένεις κάποιος να σε πάρει στα σοβαρά όταν σε μια συζήτηση περί βίας καταφέρεσαι εναντίον της ανορθογραφίας; Να υποθέσω ότι μικρός ονειρευόσουν να γίνεις Θεός αλλά σε έκοψαν στο μάθημα Θαύματα Ι;
Όταν κοιτάς προς τα κάτω δεν πρόκειται να βελιτωθείς ,αν θες να πας ψηλά ξεκίνα κοιτάζοντας ψηλά. Ναι υπάρχουν κοινωνίες με πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα βίας. Ε και; Αναιρεί αυτό το ότι και εμείς έχουμε πρόβλημα;
Όταν κάποιος πάει σε ένα οργανωμένο καυγά κρατώντας μαχαίρι δεν είναι ούτε θύμα των περιστάσεων, ούτε παραμελημένο τέκνο ,ούτε προϊόν καταναλωτισμού.
Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που έχει σκοπό να τραυματίσει άλλους επειδή ακριβώς έτσι εκφράζεται.
Το ερώτημα είναι : Πότε θα δούμε έναν από αυτούς να δικάζεται; Αλλά το κυριότερο είναι: Πότε επιτέλους η κοινωνία αυτή θα ωριμάσει, πότε θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε το τι είναι ανοησία από το τι είναι επανάσταση;
Δείτε τα παραδείγματα: Πόσοι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της 17Ν πριν μάθουν για τι πραγματικά επρόκειτο; Πόσοι Έλληνες δε χάρηκαν με την 11/9; Οι ελληνικοί σύλλογοι στο μπάσκετ έχουν πάρει αρκετά τρόπαια αλλά μόνο στη Θεσσαλονίκη τους πήραν στο κυνήγι οι άλλοι Έλληνες.
Όσοι πήγαν στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 έλεγαν ότι τους έκανε εντύπωση που οι Πορτογάλοι τους έδιναν συγχαρητήρια και δεν τους πείραξαν!!!!!
Αφού λοιπόν ένα τέτοιο γεγονός αντί να σου φαίνεται φυσιολογικό σου κάνει εντύπωση, τότε η κοινωνία σου έχει σίγουρα πρόβλημα βίας.

S G είπε...

"Όσοι πήγαν στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 έλεγαν ότι τους έκανε εντύπωση που οι Πορτογάλοι τους έδιναν συγχαρητήρια και δεν τους πείραξαν!!!!!"

μπραβο ναυαγιο, πολυ καλη παρατηρηση αυτη, μου το παν και εμενα φιλοι μου πουχαν παει. Το χειροτερο ειναι οτι μερικοι θεωρουσαν τους Πορτογαλους και βλακες που ηταν τοσο γενναιοψυχοι στην αποδοχη της ηττας! Αυτα για να μηδενιστει ο μυθος των "θερμοαιμων νοτιοευρωπαιων". Στο θεμα της βιας η Ελλαδα δεν ειναι κανονικη Ευρωπη ειναι απλα ενα διαφορετικο κεφαλαιο μαζι με καποιες πρωην κομμουνιστικες χωρες φανταζομαι (στην Πολωνια πχ ειναι οντως παρομοια βιαιοι. αλλα εκει η ανοχη στα χουλιγκανια ειναι μηδενικη, η αστυνομια χρησιμοποιει τακτικα τις απαισιες πλαστικες σφαιρες!).

γκορντον καλες παρατηρησεις, συμφωνω μαλλον με ολα.

ανωνυμε
"συμφωνώ με το σχόλιο προηγούμενου φίλου ότι "Συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη όμως παραμένουμε μια από τις πιο ασφαλείς χώρες." Όσοι έχουμε πάει στο εξωτερικό το έχουμε δει αυτό από πρώτο χέρι."

ποια ειναι τελοσπαντων αυτη η υπολοιπη Ευρωπη? και τι σημαινει ασφαλης χωρα, εγω μιλω συγκεκριμενα για την απειλη βιας σε δημοσιους χωρους, οχι για εγκληματα που μπορουμε να δουμε σχετικα ευκολα στις στατιστικες. Εχω μεινει περιπου 18 χρονια στην Ελλαδα και 8 στην Ισπανια+Γερμανια (με συχνοτατες επισκεψεις σε Γαλλια, Ολλανδια, Βελγιο). Απο την δικη μου εμπειρια και ολων των φιλων μου, η Ελλαδα ειναι με διαφορα πιο βιαιη (εξηγησα τι εννοω βια, μην αρχισουμε απτην αρχη).

Κατα τα αλλα δεν επιθυμω να λογομαχησω για αστειοτητες. Τελικα η κριση σου ειναι πιο αδυνατη αποτι περιμενα, γιατι προφανως δεν εννοουσα οτι το γραψιμο μου ειναι απροσεξια αλλα πληρως ηθελημενο. Αλλα φτανεις και στα ορια του θρασους μιλωντας για "καραμελα" της απροσεξιας, λες και αν εκανα λαθη απροσεξιας θα επρεπε να λογοδοτησω σε σενα!
Τελος σιγουρα δεν ξερω ποιοι ειναι οι ομοιοι μου ουτε δηλωσα ποτε επιθυμια η αγγλικη να γινει επισημη γλωσσα της χωρας. Οταν μαθεις να ξεχωριζεις ποιος λεει τι (και ποιο ειναι το θεμα ενος αρθρου) επιστρεψε σε παρακαλω να κανουμε συζητηση...

Ανώνυμος είπε...

Εγκλήματα μετα φόνου (per capita)...

http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita

Η Ελλάδα είναι ασφαλέστερη χώρα (σε σχέση με τις υπόλοιπες του δυτικού κόσμου) με στατιστικώς σημαντική διαφορά.

Ανώνυμε δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις τι μπορεί να κάνει η μακροχρόνια παραμονή στο εξωτερικό, γιατί μάλλον δεν έχει φύγει ποτέ απο το χωριό σου (με την ευρεία έννοια). Βρες επιχειρήματα

Regards,

Grecopean

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ παραταύτα σκόπιμο να αναφέρω ο'τι η Ελληνική αστυνομία μαγειρέυει αρκετά τα στατιστικά της... (αυτό θα είναι σε θέση να σας το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε φίλος σας εργάζεται για αυτό τον οργανισμό)

Grecopean

S G είπε...

φαντασου ρε γκρεκοπηαν να μην ειχα πει ακριβως ενα σχολιο πιο πανω οτι:

"εγω μιλω συγκεκριμενα για την απειλη βιας σε δημοσιους χωρους, οχι για εγκληματα που μπορουμε να δουμε σχετικα ευκολα στις στατιστικες."

δεν μιλω για εγκληματα, ποσο μαλλον για φονους που ειναι ως γνωστον χαμηλοι.

κατα τα αλλα αν και δεν εχω κανεναν φιλο στην αστυνομια δεν δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν εχουν σωστα στοιχεια. δεν θα ειναι ο μονος κρατικος οργανισμος που βγαζει στατιστικες απτο μυαλο του...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη SG αλλά δεν διάβασα αυτο το σχόλιο σου.

Παραταύτα σε όλους τους δείκτες crime η Ελλάδα είναι πολύ χαμηλά και απο ο'τι θυμάμαι απο πρόσφατη έρευνα της UNESCO και στο bullying...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το πρόβλημα της βίας λύνεται με το να βρούμε μία χώρα που είναι ακόμη χειρότερη; Έτσι απλά αράζουμε στα χάλια μας και δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούμε.
Σίγουρα και σε άλλες δυτικές χώρες έχουν προβλήματα και πολύ σοβαρότερα με την καθημερινή βία αλλά και εδώ υπάρχει το πρόβλημα ότι στη νοοτροπία του πολίτη έχει ριζωθεί το ιδανικό της επιβολής με τη βία και της εκδίκησης.
Πόσοι Έλληνες δεν κατέχουν όπλα παρανόμως;
-Πόσοι συνδεσμίτες δεν πάνε στο γήπεδο μαστουρωμένοι/οπλισμένοι επίτηδες;
Πόσοι γνωστοί άγνωστοι δεν περιμένουν να γίνει μια πορεία φοιητών για να σκάσουν μύτη;
Και αν θεωρείτε ότι οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες δεν είναι ο μέσος Έλληνας -όπως και ο μέσος Άγγλος δεν είναι αυτός που παίζει ξύλο στην παμπ- τότε σας λέω το εξής:
-Πόσοι μέσοι Έλληνες χάρηκαν για την 11/9;
-Πόσοι μέσοι Έλληνες δε θέλουν να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα;
-Πόσοι μέσοι Έλληνες ψήφισαν για νομάρχη κάποιον που καίει βιβλία;
Βία δεν είναι μόνο η πρόκληση φθοράς σε αντικείμενα ή έμβια. Βία είναι και η αποδοχή μιας επιθετικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς σαν κάτι το φυσιολογικό και μερικές φορές επιθυμητό.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock