Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2007

Πλάκες τεραστίων "Διαστάσεων"...

Η πρωϊνή ανάγνωση της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" μου χάρισε και το πρώτο τρανταχτό γέλιο της ημέρας. Άρχισα να διαβάζω τη στήλη "Διαστάσεις" του Μιχάλη Μητσού ο οποίος σήμερα διαπραγματεύεται τον προβληματισμό για τη φαρμακευτική χρήση της μαριχουάνας.

Πρώτα-πρώτα, σκέφτηκα την ανακούφιση που θα νιώσει το επιτελείο του Σαρκοζί και τον αντίστοιχο πανικό που θα ενσκύψει στο επιτελείο της Σεγκολέν σήμερα που ο συμπαθής δημοσιογράφος άφησε κατά μέρος τον ανένδοτο εναντίον του Σαρκοζί για να ασχοληθεί πασιχαρής με κάτι που φαίνεται να ανακάλυψε κι αυτός μόλις πρόσφατα: τον προβληματισμό σχετικά με τη θεραπευτική χρήση ορισμένων ναρκωτικών ουσιών.

Βέβαια, παρασυρμένη, προς στιγμήν, από την προσωπική μου συμπάθεια προς τον Μιχάλη Μητσό, πίστευα πως θα πρότεινε από τη στήλη του την αυτονόητη για μας νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών.

"Dream on Spinoza! Είπαμε πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά όχι κι έτσι..."

Όχι μόνο δεν υπάρχει μια τέτοια πρόταση ούτε καν ως υπαινιγμός ή ως ιδέα αλλά με τις τελευταίες γραμμές του άρθρου μαθαίνουμε πως ο Μιχάλης Μητσός, περιμένει τις ρηξικέλευθες ιδέες να έρθουν από το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.

Μπουχαχα!

Τί χιούμορ που έχουν αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι δημοσιογράφοι του Λαμπρακέϊκου τελικά...

Φαντάζομαι πως στο μπλογκ του θα δέχεται συγχαρητήρια σχόλια για την άπαιχτη αίσθηση του χιούμορ του.

12 σχόλια:

Μιχάλης Μητσός είπε...

Αν και απάντησα στη Spinoza από το blog μου, θα πω και στον φιλόξενο αυτό χώρο δύο κουβέντες.
Πιστεύω, αγαπητή Spinoza, ότι είστε ικανή για πιο εύστοχα, και λιγότερο "εύκολα" σχόλια.
Καταρχήν, η ψύχωσή σας με τη Σεγκολέν είναι κάπως κουραστική, ιδιαίτερα όταν δεν έχει σχέση με το θέμα. Κανείς δεν σας υποχρεώνει να διαβάζετε τα κείμενα των Διαστάσεων. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν θα σας ρωτάω προτού διαλέγω το θέμα που πραγματεύομαι.
Δεύτερον, δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε αν "ανακάλυψα κι εγώ μόλις πρόσφατα τον προβληματισμό σχετικά με τη θεραπευτική χρήση ορισμένων ναρκωτικών ουσιών". Για την ακρίβεια, σας πιάνω αδιάβαστη επειδή έχω γράψει επανειλημμένα για το θέμα. Οπως είπα, όμως, δεν περιμένω από σας υποχρεωτικά να διαβάζετε τις Διαστάσεις.
Τρίτον, ήμουν πάντα, και εξακολουθώ να είμαι, υπέρ της νομιμοποίησης των "μαλακών", αν όχι και των "σκληρών", ναρκωτικών. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα της πρώτης παραγράφου του κειμένου. Εντάξει, διαβάσατε διαγωνίως το κείμενο, δεν σας κατηγορώ, είχατε να γράψετε τόσα σχόλια εδώ κι εκεί. Να διευκρινίσω όμως με την ευκαιρία κάτι, που το έχω γράψει αρκετές φορές. Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή εσείς για το άλφα ή βήτα θέμα. Σημασία έχει τι πιστεύουν αυτοί που αποφασίζουν. Η δουλειά η δική μου είναι να φέρνω στο φως τα στοιχεία, τον προβληματισμό, τις προτάσεις, τα ρεύματα, γύρω από διάφορα θέματα. Αν εγώ πω να νομιμοποιηθεί η κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς (που το λέω), χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Αν όμως το πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αναγκαστεί να πάρει θέση η κυβέρνηση. Και τότε το πράγμα θα αποκτήσει ενδιαφέρον.
Φανταστείτε δηλαδή πώς θα γράφατε αν δεν μου τρέφατε "προσωπική συμπάθεια"...

S G είπε...

ποτε δεν καταλαβα την ιδεα της φαρμακευτικης μαριχουανας. Αν (οπως δειχνουν ολες οι ερευνες) καταληγουμε οτι δεν προκαλει καμμια εξη και οτι προκαλει πολυ μικρα προβληματα στην υγεια, τοτε γιατι να μην αρουμε την απαγορευση γενικα? Γιατι να την επιτρεπουμε μονο για αρρωστους αλλα οχι για ατομα που θελουν να την χρησιμοποιουν για ψυχαγωγικους σκοπους? Κρυβεται καποιος περιεργος πουριτανισμος εδω περα, καποια απεχθεια στις εναλλακτικες μορφες διασκεδασης?

και μια παρατηρηση για τον ΜΜ:
"Σημασία έχει τι πιστεύουν αυτοί που αποφασίζουν. Η δουλειά η δική μου είναι να φέρνω στο φως τα στοιχεία, τον προβληματισμό, τις προτάσεις, τα ρεύματα, γύρω από διάφορα θέματα"

ελπιζω αυτοι που αποφασιζουν να μην ακουν ουτε τον ΜΜ, ουτε εμενα αλλα καποιους εξειδικευμενους ανθρωπους! Απο την αλλη ελπιζω οτι η δημοσιογραφια ενημερωνει το κοινο και κανει καποιες αποφασεις πιο ευκολες ή πιο επιθυμητες για εναν πολιτικο. Με αυτην την εννοια νομιζω ειναι πιο σημαντικο να γραφτει η αληθεια σε πολλες εφημεριδες παρα ο ΓΑΠ να κινησει θεμα που με την σημερινη απαραδεκτη προπαγανδα για τα ναρκωτικα θα ειναι σιγουρα ενας πολιτικος ποντος κατα (βλεπω ηδη τις ατακες στην ΤιΒι: "ο Γιωργακης θελει να γινουμε ολοι χασικληδες" κτλ)

Spinoza είπε...

Αν και απάντησα στο μπλογκ σας θα απαντήσω κι εδώ.

Καταρχάς δεν είστε σε θέση να κάνετε διαγνώσεις για την ψυχική μου κατάσταση και μάλιστα από διαδικτύου. Είπαμε πως οι δημοσιογράφοι είστε παντογνώστες αλλά υπάρχουν και όρια, έτσι γιατρέ μου;

Κατά δεύτερον, αν δεν σας αρέσει να κριτικάρουν τα κείμενά σας, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην τα δημοσιεύετε σε έντυπα και να μην τα αναρτάτε σε χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στην ανάγνωση, μπορείτε επίσης να κλείσετε και τα σχόλια στο μπλογκ σας ή να βάλετε ένα disclaimer όπου θα δηλώνετε σαφώς πως επιθυμείτε μόνον επαινετικά σχόλια.

You are free to choose, στην τελική.

Όπως σας θύμισα και στο μπλογκ σας και ο Πέτρος Τατούλης, που ανήκει στην κυβερνητική παράταξη έχει ταχθεί υπέρ της νομιμοποίησης. Ένα στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης και πρώην Υπουργός που κάνει μια τέτοια πρόταση προκαλεί εξίσου το ενδιαφέρον με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης για να μην πω μεγαλύτερο γιατί αυτό συνιστά μια υποκειμενική κρίση.

ΠΑΣΟΚο σας είπα δεν σας έβρισα και σας παρακαλώ να μην ταυτίζετε τις απόψεις με τους φορείς τους. Η προσωπικές μου συμπάθειες και αντιπάθειες δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου. Η αναφορά μου στη συμπάθεια, ήταν ένα είδος αυτοκριτικής γιατί επηρρέασε την κρίση μου ως προς τα γραφόμενά σας και σίγουρα τη διάθεση που έχω απέναντί σας.

Α ναι και κάτι τελευταίο, ίσως το σημαντικότερο. Λέτε: "Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή εσείς για το άλφα ή βήτα θέμα. Σημασία έχει τι πιστεύουν αυτοί που αποφασίζουν".

Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι δεν ασκείτε επιρροή όταν εμμέσως παρουσιάζετε το ΠΑΣΟΚ το μόνο χώρο από τον οποίο θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να περιμένει τις φρέσκιες ιδέες, έτσι;

Urfurslaag είπε...

Γιατί δεν φορτώνουν τα σχόλια του άρθρου "Τι θέλουμε από το πανεπιστήμιο;" ;
Τι λαδιά κάνατε πάλι;

Urfurslaag είπε...

Δεν γίνεστε συμπαθείς όταν γράφετε ποστάκια για τις φούντες. Συμπαθείς και αξιόπιστοι (ως πολιτικό μπλογκ) γίνστε ΜΟΝΟ αν είσαστε συνεπείς απέναντι στις αρχές σας, συνεπείς απέναντι στην στήριξη ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ και άρα εχθροί της ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

Urfurslaag είπε...

α και η φούντα δεν είναι "μαλακό ναρκωτικό". Η φούντα δεν είναι ναρκωτικό.

Γ.Σαρηγιαννίδης είπε...

@Urfurslaag

Προσωπική παράκληση: Αν μπορούσατε, να μένετε εντός θέματος και σε πολιτισμένο επίπεδο. Δε βοηθάει κανέναν μας να χρειάζεται να απαντάμε (ή να αγνοούμε) κακότροπες ασυναρτησίες. Ούτε εσείς θα βγείτε κερδισμένος, ούτε κανείς άλλος, αν γεμίζετε κάθε σελίδα με spam. Please!

avatar είπε...

LOL! Σε λίγο θα αρχίσουν και οι εταιρείες που μας στέλνουν 100 comments την ημέρα για να αγοράσουμε το phentermine να μας κατηγορούν ότι τις λογοκρίνουμε που δεν ανεβάζουμε τα spam τους.

Urfurslaag: κανέναν αναγνώστη δεν τον αφορά αν εσύ δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ της κεντρικής σελίδας και του blog μας.

Αυτό που έγινε και ξεκίνησες τη γκρίνια είναι ότι μία έμπαινες στο blog και έβλεπες αυτό το ποστ πάνω-πάνω. Αργότερα όμως, προφανώς μέσω κάποιου άλλου λινκ, μπήκες στην κεντρική σελίδα (στις 5:00 το βράδυ!), όπου εκεί όμως δεν έβλεπες το εν λόγω ποστ πάνω-πάνω (αφού δεν ήταν και ποτέ εκεί άλλωστε). Το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσεις να ποστάρεις, όπου έβρισκες, "ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ?". Λες και άλλη όρεξη δεν είχαμε νυχτιάτικα, θα βγάζαμε το συγκεκριμένο ποστ από το blog για να κρύψουμε τις βαθυστόχαστες σκέψεις σου.

Το τωρινό σου άγχος είναι γιατί ολες αυτές οι ερωτήσεις σου που έγιναν εδώ, χωρίς νόημα, με επανειλημμένα comments στη σειρά, αφαιρέθηκαν. Όμως ο λόγος έχει ήδη εξηγηθεί εκεί. Δε χρειάζεται να μπλέξουμε και το παρόν τόπικ.

Καλό είναι οτιδήποτε απορίες τέτοιου τύπου έχεις να μας τις στέλνεις με ένα e-mail και θα προσπαθούμε να στις εξηγούμε αργά-αργά και κατανοητά.

Stelios Frang είπε...

Εγώ θα πρότεινα ειλικρινά, αντί να ανοίγετε συζητήσεις για την ελεύθερη χρήση της μαριχουάνας ή άλλων ναρκωτικών ουσιών, να ζητήσετε την επιβολή απαγόρευσης της ναρκωτικής ουσίας του του καπνού σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο, όπως επιβάλλεται σταδιακά σε όλη την Ευρώπη και θα επεκταθεί κατ' ανάγκην και στην Ελλάδα. Αντί να μας τα επιβάλουν όλα οι Ευρωπαίοι, ας κάνουμε και κάτι σωστό μόνοι μας...

G700 είπε...

η απαγόρευση της μαριχουάνας, όπως και πολλές από τις απαγορεύσεις που επιβάλλονται στο κοινωνικό σύνολο, συνιστά μια ακόμα ακριβή αποτυχία της ελληνικής πολιτείας. Τα πράγματα είναι απλά και σαφή: Λιγότεροι νόμοι - περισσότερη υγεία!

φιλικά

Η Γενιά των 700 Ευρώ!

libertarian είπε...

"επιβολή απαγόρευσης της ναρκωτικής ουσίας του του καπνού σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο"

Διαφωνώ :-) Και για ιδεολογικούς λόγους (Απαγορεύεται το καπνίζειν!) αλλά και για πρακτικούς(*)


(*) Εδώ που είμαι απαγορεύεται... δεν καπνίζω αλλά είναι πολύ μεγαλύτερο σπάσιμο από το να βρισκόμουν σε χώρο όπου μπορούν κάποιοι να καπνίζουν. Η παρέα μου καπνίζει... αυτό έχει ως συνέπεια να μην πηγαίνουμε σε καφετέριες κλειστές γιατί θέλουν να καπνίζουν.... ακόμα και τον Χειμώνα... όταν δεν γίνεται για τον άλφα βητα λόγο να καθίσουμε έξω κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν για τσιγάρο. Δεν είναι ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής, δλδ να επιλέξουμε να πάμε σε μια καφετερία καπνιστών ή σε μια καφετέρια που διαθέτει και χώρο καπνίζιντων. Απαγορεύεται... και βγαίνει ξινός ο καφές.

Ιωάν/ν\νης είπε...

Πλάκες τεραστίων "Διαστάσεων"

O τίτλος είναι παραπλανητικός. Ούτε πλάκες ούτε τίποτε τεράστιο διαπίστωσα. Κλασσικά πράγματα...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock