Σάββατο, Ιουνίου 23, 2007

O tempora, o mores...

Αντιγράφω από το άρθρο της Ναυτεμπορικής "Απόφαση στις Βρυξέλλες χωρίς την Πολωνία" :

Επίσης, μετά από αίτημα του Γάλλου Προέδρου, η γερμανική προεδρία αφαίρεσε από το σχέδιο της νέας συνθήκης τη φράση ότι «η Ε.Ε. υποστηρίζει τον ελεύθερο ανταγωνισμό», επειδή ο Ν. Σαρκοζί θεωρεί ότι στο τελευταίο δημοψήφισμα οι Γάλλοι ψήφισαν «κατά» διότι φοβούνται την παγκοσμιοποίηση. Η αφαίρεση της φράσης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σχόλιο:
που φθάσαμε!.. Ένας σύγχρονος συντηρητικός πολιτικός να εκφράζεται κατά της ελέυθερης αγοράς, ενώ ένας κατ'όνομα σοσιαλιστής (εργατικός) να διαμαρτύρεται γι'αυτό!
Q.E.D.

6 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Τελικά, η λύση στο αδιέξοδο της Ε.Ε. είναι η φυγή προς τα μπρος... Ένας πυρήνας 5-6-7 κρατών που θα απαρτίσουν την ενιαία Ευρώπη με κυβέρνηση και κοινοβούλιο ελεγχόμενα από τους πολίτες και δεσμευτικές αποφάσεις για όλα τα κράτη-μέλη! Οι εθνικές κυβερνήσεις θα έχουν το status των τοπικών κυβερνήσεων της Βαυαρίας ή της Σκοτίας, όπου βέβαια όλη η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα έχουν μία τοπική κυβέρνηση (αυτή που έχουμε και τώρα), η Ολλανδία ίσως δύο, οι Γερμανία 14-15 κ.ο.κ.

Όποιος άλλος θέλει προσχωρεί. Κι αν δεν αρέσουν οι αποφάσεις, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίζουν οι πολίτες άλλο κόμμα, άλλη παράταξη!

Φυσικά, χωρίς ιδιαίτερο λουκάνικο για τον καθένα, μέλος μεν αλλά όχι στο ευρώ, μέλος μεν αλλά όχι στη Shengen, μέλος μεν αλλά χωρίς την α ή τη β υποχρέωση. Μέχρι και οι Ελβετοί που δεν είναι καν μέλη, έχουν προνόμια που ξεπερνάνε αυτά πολλών κρατών-μελών!

George Bourchas είπε...

Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του κιόλας συνέντευξη ως πρωθυπουργός στην Corriere della Sera (8-3-2004) ομολόγησε ότι θα ακολουθήσει το οικονομικό μοντέλο της «Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς» τύπου Αντενάουερ.
«Il mio modello? Adenauer e l’economia di mercato sociale»
http://www.corriere.it/Primo_Piano/Esteri/2004/03_Marzo/08/karamanlis.shtml

Όπως αναφέρει το BBC Friday, 22 June 2007 http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6229300.stm

[The new text talks of a "social market economy aiming at full employment"].

Έτσι, η οικονομική οπισθοδρομικότητα και ο οικονομικός αναχρονισμός του Καραμανλή αποτελεί πλέον και διακηρυγμένη αρχή ολόκληρης της Ευρωπαικής Ένωσης!!

Ανώνυμος είπε...

Eyge ston Blair, enas politikos me orama enas politikos poy efere tin xwra toy ena vima mprosta. Giaytto akoma kai simera pano apo to miso toy Agglikoy laoy ton ypostirizei, krima poy anagazete na apoxwrisei apo tin politiki alla opws eipe kai o idios, efere tin agglia ekei poy mporoysa, as analavei kapoios allos twra.

Ανώνυμος είπε...

Η διαφοροποίηση της Γαλλίας σε θέματα ανταγωνισμού ήταν μια προσπάθεια του Σαρκοζί να χαϊδεψει τα αυτιά των φοβισμένων Γάλλων. Οσον αφορά την Πολωνία, κάτι δεν πάει καλά στο βασιλειο της δανιμαρκίας. Ο Πολωνός πρωθυπουργός ( ο είς των διδύμων) συνέκρινε χθες τη Γερμανία με τη χρονική περίοδο που έφερε τον Χιτλερ στην εξουσία. Υπερβολή, θα έλεγα, αν και καλόν είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γκερεμεκ ελπίζει ότι ο πολωνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ της απομάκρυνσης μιας τέτοιας εχθρικής και επιθετικής, απέναντι στην Ευρωπη, ηγεσίας.
Ολα τα θέματα, τελικά, έχουν πολλαπλές αναγνώσεις
Ρίτσα Μασουρα
ritsmas.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

"Eκεί δεν φτάσαμε", διότι εκεί ήμασταν πολλές δεκαετίες.
Ο tempora o mores, διότι τώρα αποκαλύπτονται οι ψευδεπίγραφοι εκατέρωθεν απλά γιατί οι εποχές αλλάζουν και αποκαλύπτουν. Το μόνο λυπηρό σημείο η απηνής εξόντωση όσων τα προείπαν χωρίς ταμπέλες. Ψάξτους και απευθύνσου σε αυτούς.
Οι καιροί είναι θλιβεροί για τους πολιτικάντιδες όχι για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Να που θα συμφωνησω ακομα μια φορα με τον Νικολα Σαρκοζυ!
Ελευθερη αγορα με μονο 2 Χωρες να πληρωνουν τα σπασμενα, μαλλον θα κανατε λαθος κυριοι στις Βρυξελες!
Καθε εργοστασιο που κλεινει στη Γαλλια για να παει στα τσακιδια για φτηνο εργατικο, αφηνει σε οσους δουλευουν ακομα, χαρατσι για να βγαζουν οσα χρειαζονται για να επιβιωσουν και οι υπολοιποι που ειναι σημερα ανεργοι!!!!
Καθε εισαγομενο προιον χωρις δασμους , δεν οφελει τον καταναλωτη , παρα μονο αν παρει αυξηση για να μπορει να πληρωσει χωρις δανεικα τα καταναλωτικα αγαθα του! Γιατι με δανεικα μονο οι ΗΠΑ με το πυρηνικο τους οπλοστασιο μπορουν να συνεχισουν να ελπιζουν οτι θα παραμεινουν στην καλοπεραση!!!!
Οποτε χρειαζεται θα βαζουν τη ΣΙΑ να δημιουργει τρομοκρατικες οργανωσεις για να πουλανε τσαμπουκα και ασφαλεια μετα ...
Οι Γαλλοι παντως οχι...
Τετοιο καπιταλισμο δεν τον θελουν!!!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock