Σάββατο, Ιουνίου 09, 2007

To κανάλι του Στέφανου Μάνου στο Youtube

O Στέφανος Μάνος δημιούργησε ένα YouTube κανάλι όπου καταχωρίζονται τμήματα ομιλιών του στη Βουλή και μικρές ζωντανές δηλώσεις για επίκαιρα θέματα που τον ενδιαφέρουν. Με αυτό το τρόπο ο καθένας μπορεί να έχει τηλεοπτική εικόνα του Στέφανου Μάνου στον υπολογιστή του χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τη τηλεόραση.

8 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Μπράβο στον κ. Μάνο! Πλάκα θα έχει να τον μιμηθούν τώρα όλοι οι τεχνοφοβικοί και αντιδυτικοί για να περάσουν τα οπισθοδρομικά μηνύματά τους... :-))

libertarian είπε...

Είναι από τις λίγες φορές που διαφωνώ με τον κ. Μάνο. Είμαι κατά της απαλλοτρίωσης για λόγους αρχής. Εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει μέρος στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις που να μην απέχει από μια πλατεία ένα τέταρτο. Μου άρεσε πάρα πολύ η πρόταση που είχε κάνει παλιά που ήθελαν να κάνουν το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης στο ελληνικό αν δεν κάνω λάθος. Ο κ. Μάνος είχε προτείνει αντί να φτιάξουμε ένα τεράστιο πάρκο σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπως το ελληνικό να πουληθούν τα οικόπεδα εκεί και να αγοραστούν κάμποσα στην Αθήνα για να γίνουν πάρκα.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση του κ. Μάνου είναι ενδιαφέρουσα και ουσιαστική, ειδικά αν συνδυαστεί με την παλαιότερη πρότασή του για την αντιπαροχή του Ελληνικού προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι απαλλοτριώσεις για τα διάσπαρτα πάρκα.

Ευρηματική είναι επίσης η χρήση του youtube και με εντυπωσιάζει πραγματικά η ικανότητα του κ. Μάνου να αξιοποιεί την τεχνολογία.

Ζω σε μια περιοχή όπου εκτός από τα 2-3 μεγάλα κεντρικά πάρκα της, είναι διάσπαρτη με μικρά πάρκα όπως αυτά που οραματίζεται ο κ. Μάνος. Η υποδομή αυτή αποτελεί, για μένα, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Σικάγο και γι αυτό μέχρι σήμερα έχω αντισταθεί σε προσφορές θέσεων εργασίας μακριά από εδώ.

Το πλησιέστερο πάρκο στο σπίτι μας είναι μια έκταση 200Χ200 μέτρων σε απόσταση 420 μέτρων. Το δεύτερο πλησιέστερο πάρκο είναι σε απόσταση 1,4 χιλιομέτρου και έχει διαστάσεις 300Χ200 μέτρα. Όλα τα πάρκα έχουν εγκαταστάσεις για ομαδικά παιχνίδια, λουλουδόκηπους, τουαλέτες, χώρους για πικ-νικ, κτλ. Δέστε εδώ για παράδειγμα:
http://www.oakparkparks.com/


Επειδή είναι επίκαιρο, σημειώνω πως ολόκληρη η ακτογραμμή του Σικάγο, μήκους άνω των 40 χιλιομέτρων, είναι δημόσιο πάρκο με δωρεάν πρόσβαση στις περισσότερες παραλίες (εκτός από αυτές που διαθέτουν υπαίθρια γυμναστήρια, χώρους αθλοπαιδειών, κτλ)

Αυτά τα πράγματα είναι καθοριστικά για την ποιότητα ζωής. Κάντε μια ξενάγηση με το Google Earth, αξίζει. Στο "Fly to" του Google Earth δώστε τον κώδικα 60302 και θα δείτε τη γειτονιά μου. Δώστε τον κώδικα 60601 και θα δείτε ένα από τα κεντρικά πάρκα του Σικάγο. Αναρρωτηθείτε: θα ήταν καλύτερη η ζωή στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, με τέτοιες υποδομές; Κι αν απαντήσετε καταφατικά, σκεφτείτε: τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουν το όνειρο πραγματικότητα;

MetroGuardian είπε...

Το κόστος φαίνεται δυσβάσταχτο. Αν πράγματι το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που αναζητεί επίλυση με απαλλοτριώσεις και κρατικές παρεμβάσεις μιλάμε για εκατοντάδες μικρά παρκάκια όχι για 5.

Ας πούμε 100 πάρκάκια σε όλη την Αθήνα. Δλδ, 400 στρέμματα πολυκατοικιών. ΤΡΕΛΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΤΡΕΛΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.

Επιπλέον, συμφωνώ με τον libertarian, ότι η απαλλοτρίωση είναι ένα επιπλέον ισχυρό δείγμα κρατικού παρεμβατισμού.

Αντιπρόταση, (μιας και ο Μάνος είχε εισάγει το νόμο περί μεταφοράς συντελεστών δόμησης)

Να δωθούν κίνητρα για γκρέμισμα πολυκατοικιών με μεταφορά του συντελεστή σε επιλεγμένες περιοχές
υψηλών κτιρίων. Δηλαδή αν κάποιοι αποφασίσουν να γκρεμίσουν τις πολυκατοικίες τους για να φτιάξει ο δήμος πάρκα, να τους δίνεται το δικαίωμα δόμησης στην συγκεκριμένη περιοχή ουρανοξυστών.

Roark είπε...

Ο κ.Μάνος είχε καταθέσει παλαιότερα ολοκληρωμένη πρόταση, επεξεργασμένη από πολεοδόμους, για το πώς θα μπορούσαν τα 4000 στρέμματα του Ελληνικού να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτηθούν μικρά πάρκα σε όλη την Αθήνα. Το Ελληνικό θα μπορούσε να συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής, χωρίς επιπλέον κόστος, όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αντί να αναλωθεί σε φαραωνικά σχέδια.

Nievskii είπε...

h

Panayotis Canellopoulos είπε...

Το πολιτικο ηθος του κυριου Μανου
δεν του επιτρεπει να ειναι πολιτικος με ξυλινη γλωσσα...
Γιαυτο και τον επελεξε σαν ιμωμενο προσωπο στο Ελληνικο κοινοβουλιο ,
ο αυριανος πρωθυποθργος της Ελλαδας Γιωργος Παπανδρεου...
Θα προτεινα μαλιστα να του ανατεθει το Υπουργειο Χωροταξιας και περιβαλλοντος για να μπορεσει να υλοποιησει τα εξοχα σχεδια του που ακριβως στο ιδιο πνευμα με προσφατο αρθρο μου ειχα προτεινει εδω... Απαλλοτριωση πολυκατοικιων με πανω απο 50 χρονια ζωης και παραλληλη εκχωρηση εκτασεων για οικοδομηση με ατοκα δανεια πολυετη με εγγυηση του δημοσιου, για να μπορεσει να αναπνευσει η πρωτευουσα και οι κατοικοι της!

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μία: Αποκέντρωση. Μείωση του πλυθησμού της Αθήνας στο 30% του σημερινού του μεγέθους.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock