Η χώρα μας δεν σημείωσε τις τελευταίες μέρες μόνο μεγάλες επιτυχίες στο ποδόσφαιρο. Για άλλη μια φορά καταφέραμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές στην διαφθορά και αντιεπενδυτικό οικονομικό κλίμα (κρατάμε τα ηνία στην ΕΕ και παλεύουμε με τα καταξιωμένα μεγαθήρια του είδους Ναμίμπια, Ιορδανία, Αιθιοπία κτλ σε παγκόσμιο επίπεδο). Ευτυχώς βέβαια που οι διάφοροι κρατικοδίαιτοι προσοθήρες δεν βγήκαν να πανυγυρίσουν στην Ομόνοια και μερικοί μετανάστες γλύτωσαν το μαχαίρωμα.
Στην ετήσια έκθεση της η Transparency International κατατάσσει την Ελλάδα –μαζί με την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία- ως τις ποιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, η Ελλάδα βρίσκεται 56η στη διεθνή κατάταξη, κοντά στην Ιορδανία, το Ομάν, τη Ναμίμπια και τις Σεϊχέλες, ενώ στις πρώτες 20 θέσεις της ίδιας λίστας βρίσκονται χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ιρλανδία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ.
Στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς καταλαμβάνει στη διεθνή κατάταξη την 100ή θέση, κάτω από την Πολωνία που είναι προτελευταία στην 75η θέση. Στην 100ή αυτή θέση η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με χώρες όπως η Ουρουγουάη, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Σρι Λάνκα και η Αιθιοπία, ενώ στις πρώτες θέσεις της λίστας εμφανίζονται και πάλι χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ιρλανδία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ. Για τη διαμόρφωση του δείκτη της επιχειρηματικότητας, η Παγκόσμια Τράπεζα παίρνει υπόψη τις γραφειοκρατικές δυσκολίες για να ανοίξει ή να κλείσει μια επιχείρηση, την ισχύ των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, την ευκολία εισαγωγών και εξαγωγών, το ύψος της φορολογίας και το εργασιακό καθεστώς. Σε όλους αυτούς τους δείκτες η Ελλάδα εμφανίζεται ως η ποιό εχθρική για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων χώρα της Ευρώπης.
Αν αυτά τα στοιχεία δεν σας φαίνονται ότι είναι απόρροια της τραγικής κατάστασης της χώρας μας σε ότι αφορά την οικονομική ελευθερία, η συσχέτιση φαίνεται ξεκάθαρα:
H μηδενική προβολή αυτών των εκθέσεων δείχνει για άλλη μια φορά ότι δυστυχώς στη χώρα μας μεγαλύτερη σημασία έχει η κατάταξή μας στην βαθμολογία της UEFA, παρά στους δείκτες που αντικατοπτρίζουν τις παθογένειες της οικονομίας και τα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.
32 σχόλια:
Αυτά σε όποιους έχουν περάσει από την Ευρώπη είναι γνωστά. Συνδέονται δε με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τη στρεβλή νοοτροπία.
Από τη μια θέλουμε κράτος από την άλλη είναι δυνάστης.
και μερικοί μετανάστες γλύτωσαν το μαχαίρωμα.
Esu pisteueis pws me authn thn anohsia, 8a pareis parapanw apo to 0,1%.
Ante bgeite me to Diktyo kai to Syriza na diekdikhsete ta dikaiwmata twn metanastwn enanti twn prosodo8hrwn
Δυστυχώς το Δίκτυο και ο Συριζα διεκδικούν τα δικαιώματα των προσοδοθήρων στο όνομα των μεταναστών...
Egw sumfwnw mazi sou esu giati egrapses authn thn anohsia, 8es na kaneis dieurunsh sta aristera?
Εγώ κατ'αρχάς βλέπω μια πραγματικότητα (που μετρά νεκρούς), την αναγνώριση της οποίας δεν θεωρώ καθόλου ανοησία. Ανοησία είναι να εθελοτυφλούμε. Στους συνηθισμένους ημιβάρβαρους πανηγυρισμούς αθλητικών γεγονότων εκδηλώνεται ένας ρατσιστικός μισανθωπισμός που έχει κατ'επανάληψη κοστίσει σε αδύναμες ομάδες όπως οι μετανάστες. Από κει και πέρα δεν δέχομαι ότι υπάρχουν μονοπώλια στην ευαισθησία, και σίγουρα δεν την χαρίζω στην αριστερά ώστε να θεωρώ μια εκδήλωσή της διεύρυνση προς τα αριστερά! Βέβαια όσο αντιμετωπίζουμε έτσι τα ατομικά δικαιώματα και την ατομική ελευθερία (είτε οικονομική, είτε κοινωνική) και οι μετανάστες θα συνεχίσουν να μαχαιρώνονται και οι προσοδοθήρες και οι γραφειοκράτες θα έχουν το άλλοθι να συνεχίζουν το έργο τους.
Με τον ήλιο τα βγάζω, με τον ήλιο τα βάζω, τί έχουν τα έρμα και ψοφούν;
Ή αλλιώς, μπαμπάαα, γιατί οι ξένοι δεν επενδύουν στην Ελλάδα;
Η ΝΔ βάσισε την προεκλογική της καμπάνια στην βελτίωση της οικονομίας και δεν βρέθηκε ούτε ένας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πει ευθαρσώς ότι λένε μπούρδες. Δύο μόνο απαντήσεις έχω γι αυτή τη συμπεριφορά τους
α. Ετοιμάζονται και αυτοί, αν αναλάβουν την εξουσία, να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.
β. Τελικά και τα δύο κόμματα εξουσίας δεν αποτελούν παρά υποκαταστήματα ενός άλλου μεγαλύτερου και αφανούς από το οποίο παίρνουν εντολές.
γ. Είναι εντελώς ανίκανοι να κάνουν έναν απλό συλλογισμό.
Δεν ξέρω ποιο απ΄ όλα ισχύει, ίσως από λίγο και τα τρία.
Επειδή το κράτος ασκεί κοινωνική και "ψηφοθηρική" πολιτική με το να έχει διογκωμένο δημόσιο τομέα ενώ, ταυτόχροχρονα, σκόπιμα συντηρείται το δαιδαλώδες και αδιαφανές γραφειοκρατικό κατεστημένο ώστε να μπορούν οι εμπλεκόμενοι να "βγάζουν το κάτι τις τους", σε συνδυασμό με την κλεφτοκοτάδικη και ωχαδερφίστικη νοοτροπία που διαπερνά διαχρονικά μεγάλη μερίδα του "έθνους" (όλοι μιλάνε για "δικαιώματα" αλλά στις υποχρεώσεις κάνουν μώκο), γι αυτό, λοιπόν, δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να αλλάξει σημαντικά η θέση της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη της δημόσιας διαφθοράς....
Παρακαλώ διαψεύστε με.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι κατοικούν Νεοέλληνες!
Μία μόνο παρατήρηση: Δεν πρόκειται να γίνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα μετά από το φιάσκο της TVX στη Χαλκιδική (επί Σημίτη). Από τότε, στους κύκλους των μεγάλων επενδυτών, η Ελλάδα δημιούργησε το χειρότερο όνομα.
Η Νεα Δημοκρατία ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να εφαρμόσει φιλελεύθερη πολιτική σε ένα κράτος τόσο διαβρωμένο από παντού. Και ο Κλίντον να ήταν πρόεδρος (τον θεωρω άκρως ικανό, γι αυτο τον αναφέρω) θα είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια. Ο Ελληνας αντιτίθεται στην ελεύθερη αγορά διότι ποτέ του δεν τη γνώρισε. Ποτέ δεν γνώρισε την ανάδειξη μέσω ταλέντου αλλά έζησε και ζει την αναδειξη μέσω γνωριμίας. Επιβίωσε μέσω του κρατικού προστατευτισμού. Γι αυτό και τα αριστερά κόμματα έχουν τέτοια δύναμη. Ακόμα και ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό είναι κρατικοδίαιτος.
Που αλλού, σε ποιο άλλο δυτικό κράτος, όταν επιτέλους έφτασε και η ψηφιακή τεχνολογία στις τηλεπικοινωνίες μετά από χρόνια καθυστέρηση (αν είναι δυνατόν να ανοίξεις επχείρηση χωρίς σωστές τηλεπικοινωνίες) εδόθη μονοπωλιακά η εισαγωγή υλικού σε μεγαλοεπιχειρηματία που έκανε εισαγωγή αυτού του εξοπλισμού από τους σκουπιδότοπους της τότε Ανατολικής Γερμανίας;
Δεν είναι να μένεις σε αυτόν τον τόπο...
Οι γονείς μου είναι από την Καρδίτσα. Ο υπουργός ανάπτυξης πανηγύρισε μαζί μου τη νίκη στην Eurovision γιατί είμαι πατριώτισσά του. Οι υπόλοιποι να βρωμήσει το χνώτο σας που θέλετε επενδύσεις. Δεν είστε από την Καρδίτσα και θέλετε επενδύσεις;
Athena said:
"Που αλλού, σε ποιο άλλο δυτικό κράτος, όταν επιτέλους έφτασε και η ψηφιακή τεχνολογία στις τηλεπικοινωνίες μετά από χρόνια καθυστέρηση (αν είναι δυνατόν να ανοίξεις επχείρηση χωρίς σωστές τηλεπικοινωνίες) εδόθη μονοπωλιακά η εισαγωγή υλικού σε μεγαλοεπιχειρηματία που έκανε εισαγωγή αυτού του εξοπλισμού από τους σκουπιδότοπους της τότε Ανατολικής Γερμανίας;"
..όχι μόνο αυτό. αλλά ο συγκεκριμένος "αριστοκράτης επιχειρηματίας της αριστεράς" συνεχίζει να δρά ανενόχλητα παρ'όλο που οι "σπόνσορές" του εξέλιπαν! (προφανώς έχει "διασυνδέσεις αμοιβαίου οικονομικού ενδιαφέροντος" σε όλο το πολιτικό φάσμα)
Καταρχάς ρε σεις, δεν είμαστε σε κανένα κανάλι, γιατί δε λέτε το όνομα του επιχειρηματία (Κόκκαλης).
Υπάρχουν αποδείξεις ή έστω ενδείξεις για όλα αυτά? Γιατί εγώ δεν έχω δει τίποτε. Αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει.
Από το άρθρο Greece's graduates jobless αντιγράφω:
"WOMEN, single parents, the disabled and minorities have been hardest hit by unemployment in Greece. Now add university graduates to the list.
Greece is the only one of the 15 "oldest" European Union countries where the lack of an upper-secondary school education is not associated with a higher unemployment risk, according to a new report by the Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). The only other countries included in the OECD report where this is true are Korea, Mexico and Turkey....
...The Greek economy does not need university graduates. It has been like this for the last 20 years, and it's not changing because Greece does not have a high-technology industry. ...
The Paris-based organisation also reports that 54 percent of young people in the 30 member countries will enter what it calls Tertiary-Type A (advanced research) programmes during their lifetime. In Australia, Finland, Hungary, Iceland, New Zealand, Norway, Poland and Sweden, more than 60 percent of young people enter Tertiary-Type A programmes. The United States has an entry rate of 64 percent.
In Greece, the rate of entry to such programmes is lower at only 45 percent. "
Ο λόγος που δεν έχουμε αντίστοιχα ποσοστά με τους "ξενέρωτους" και "χαζούς" στην εκπαίδευση και ανεργία;
Μαντέψτε τον.
Επειδή γνωρίζω πως ο Roark είναι φίλαθλος, θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι σχετικά με το:
δυστυχώς στη χώρα μας μεγαλύτερη σημασία έχει η κατάταξή μας στην βαθμολογία της UEFA
΄Οχι σε όλες τις βαθμολογίες. Στη βαθμολογία του fair play είμαστε 42οι στην Ευρώπη, και ίσως να βρισκόμασταν και πιο κάτω αλλά η UEFA δεν συμπεριλαμβάνει χώρες οι οποίες είχαν συμμετοχή σε λίγους διεθνείς αγώνες. Και φυσικά χωρίς να συνυπολογίζονται περιστατικά όπως αυτά που αναφέρει ο Roark.
Αλήθεια, πόσοι μπορείτε να κατονομάσετε 42 χώρες της Ευρώπης;
Πάντως μπορούμε να παρηγορηθούμε από το ότι οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του fair play δεν θα διοργανώσουν ποτέ τόσο μεγάλους και επιτυχημένους αγώνες όσο οι δικοί μας Ολυμπιακοί, και θα τους νικάμε σε όλα τα αθλήματα εκτός από αυτά τα οποία δεν έχουν καμία σημασία όπως το σκι ή η ιππασία. Και αν κάποτε μας νικήσουν, τότε μπορούμε να τους δείρουμε αφού όπως όλοι ξέρουμε είναι του χεριού μας.
Αν και λαθεμένα, η προσέγγιση θυμίζει τη δεκαετία του '50 με την ελλάδα ψωροκώσταινα, bon pour l'Orient-καλή για την Ανατολή. Η πραγματικότητα είναι αντίθετη. Οι τράπεζες και το χρηματιστήριο είναι ένα απέραντο πήγαινε-έλα κεφαλαίων, δίπλα σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις και ναυτιλιακές.
Η Παγκόσμια Τράπεζα σωστά επισημαίνει το εργασιακό καθεστώς το οποίο ταυτίζεται με το επιχειρηματικό διότι αμφότερα αφορούν το ανθρώπινο κεφάλαιο και τη παιδεία του.
Η κίνηση των νέων όπως η Γ700ευρώ, λαθεμένα κατευθύνεται στην αμοιβή της αντί στην δημιουργικότητα της εξ αιτίας της σύγκρουσης παλαιών και νέων τρόπων παραγωγής προϊόντων. Τα εργατικά-σοσιαλιστικά κόμματα ανήκουν στο παρελθόν και αυτούς που υπερασπίζονται αποτελούν την αριστοκρατική εργατική τάξη.
Τα αιτήματα της νέας γενιάς δεν είναι στο προσκήνιο ώς όφειλαν.
Είμαι σίγουρος όμως ότι η "τραγική κατάσταση" που επικαλείσαι αφορά άλλους , μιά "χώρα τους" με την οποία να ασχοληθούν αυτοί που εμπλέκονται. Υπάρχει μιά άλλη χώρα που επαγγέλεται αυξημένες προσδοκίες, αυτή ειναι η ΧΩΡΑ μας, αρκεί να την εντοπίζουμε και να επιμένουμε!
Κι αφού πατώσαμε στις επενδύσεις, έχουμε και τους "φιλελεύθερους" της ΝΔ να βοηθάνε ακόμα περισσότερο... Αντιγράφω από το σημερινό in.gr
"Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η Ολυμπιακή να παραμείνει ζωντανή και στη συνέχεια να αποκρατικοποιηθεί, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης έπειτα από συνεργασία το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή."
«Η προσπάθεια δεν έχει αλλάξει. Είναι αυτή που έχει πει ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός. Είναι να μην κλείσει η Ολυμπιακή Αεροπορία. Να πουληθεί, να αποκρατικοποιηθεί»
Ωραία. Δεν μας λένε τώρα οι μάγκες της φιλελεύθερης (sic) παράταξης τα χρέη της Ολυμπιακής ποιος θα τα πληρώσει, ώστε να παρασταθεί ως άμωμος παρθένος ενώπιον του νυμφίου-επενδυτή;
Ποιοί κάνανε τα χρέη;
αυτοί να τα πλερώσουν!
@athena smith
από που αντλεί τα στοιχεία του ο OECD; γιατί όσον αφορά την ανεργία σε σχέση με την εκπαίδευση ισχύουν άλλα. τα επίσημα στατιστικά (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=813042) λένε ότι το ενώ το ποσοστό ανέργων στο γενικό πληθυσμό είναι γύρω στο 9,1% (φεβ. 2007) στους απόφοιτους ΑΕΙ είναι 5,9% ενώ στους απόφοιτους ΤΕΙ 11,5% σε σχέση με 10,2% που είναι το ποσοστό ανεργίας των αποφοίτων δευτ. εκπ.
Χειρότερη πόλη για business στην Ευρώπη η Αθήνα
Ελλάδα: Οι υψηλότεροι φόροι στις επιχειρήσεις, οι χαμηλότεροι στον καπνό και το αλκόολ.
Ηθικό δίδαγμα του ελληνικού κράτους προς τους πολίτες του: Πιείτε, καπνίστε, αλλά μη τυχόν και πάτε να κάνετε καμιά δουλειά γιατί σας γάμσα.
Kabamaru
Αυτο που βρηκα ειναι το εξης
"The OECD collects statistics needed for the analysis of economic and social developments by its in-house analysts, committees, working parties, and member country governments from statistical agencies and other institutions of its member countries. "
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να υπολογίσει κανεις ανεργία και δεν ειμαι σίγουρη πως Η Ελλάδα το κάνει. ΠΙθανόν -μαντεύω- να βασίζεται στους επίσημους καταλόγους ανέργων. Αλλά πολλοι που υποαπασχολουνται ή και δεν δουλευουν ακομα δεν γραφονται διοτι δε δικαιουνται επιδοματος για διαφορους λογους. Σε πολλα κρατη η ανεργια συνυπολογιζεται από διαφορες πηγες.
Για την πολιτεια της Μοντανα διβαζω τα εξης
Unemployment estimates are revised on a monthly and yearly basis as updated information becomes available. This includes updated information for census, unemployment claims, household surveys, and employment information.
@Chrysotheras
καλησπέρα, με κίνδυνο να ξεφυγω από το θέμα του post θα ήθελα να κάνω μια απλή ερώτηση. Οι προμήθειες του ΟΤΕ ήταν πάντα 50% ΙΝΤΡΑΚΟΜ και 50% SIEMENS. Οι δύο στρατηγικοί εταίροι του, για πολλά-πολλά χρόνια. Γιατί ποτέ δεν έγινε καμία αναφορα στο 50% της SIEMENS? Απλα επίσης να αναφέρω οτι τα βασικά προιόντα της ιντρακομ ήταν ERICSSON αλλα με απίστευτη προστιθέμενη αξια. Να υποθέσω δηλαδή οτι το ERICSSON κομματι του δικτυου δεν επαιξε ενώ επαιξε το SIEMENS? Τι αραγε να εφταιξε πραγματικα? Μήπως και fibers να εστρωνε ο ΟΤΕ το δίτυο θα ειχε πάλι χαρακτηριστικα αρχαιου χαλκού, τυλιγμένου σε πισσόχαρτο και θαμένου απλά στο χώμα? Η Αντιληψη ενός συστηματικού αναγνωστη της GATA ειναι σημαντική.
Εξαιρετικό το θέμα όπως και αυτό που έχει στο link της η Αθηνά Σμιθ
(http://www.cosmo.gr/Finance/Europe/171204.html).
Κρίμα που δεν έχω χρόνο να γράψω.
Μόνο το εξής :
@ kabamaru
Αν "ανοίξεις" ολόκληρο το άρθρο, θα δεις αυτό :
Unemployment rates among university graduates
Males % - Females %
OECD average: 3.6 - 4.3
Greece: 4.6 - 9.9
(Source: OECD, 2007)
@ανώνυμο
άν και δεν είμαι telecom expert,να υποθέσω ότι το κομμάτι Siemens δεν "σκανδαλίζει" τόσο όσο το Ιντρακομ ένεκα ποιότητας; (west germany γαρ)
όσο για τα άλλα που ρωτάς δεν ξέρω τι να υποθέσω...
ΥΓ: ΤΙ ΣΧΈΣΗ ΕΧΕΙ Η GATA ΜΕ ΑΥΤΑ;;
Το δράμα είναι ότι υπάρχει ακόμα κόσμος ''τυφλός'', ιδιοτελής, κόσμος που πέρασε προφανώς από τον βρεφονηπιακό σταθμό στην κομματική νεολαία, ο οποίος, όταν τα λες, προσπαθεί να σε αμφισβητήσει... Με κάθε τρόπο... ακόμα και με ύβρεις...
Νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουν δύο γενιές για να αποτοξινωθεί η κοινωνία από τον 20ετή τριτοκοσμικό πολ-ποτισμό μας...
Η Κίνα έχει, νομίζω, τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως. Ρωτήσατε τους Κινέζους εργάτες σε τι συνθήκες ζουν;
"ενώ στις πρώτες 20 θέσεις της ίδιας λίστας βρίσκονται χώρες όπως η Σιγκαπούρη, η Ιρλανδία, η Αγγλία και οι ΗΠΑ"
Υποθετω πως με αυτο θελεις να δημιουργησεις συνειρμικα την εντυπωση οτι στις νεοφιλελευθερες χωρες υπαρχει λιγοτερη διαφθορα.Πιθανον σε μεγαλο βαθμο εχει καποια βαση ομως δεν ειναι απολυτο...η Γαλλια η Σουηδια και η Γερμανια ειναι καλυτερα απο τις ΗΠΑ, ενω η Φινλανδια, και η Δανια καλυτερα απο Σιγκαπουρη.Με αυτο δε υποννοω οτι η ευρωπαικου τυπου σοσιαλδημοκρατια ειναι καλυτερο συστημα ως προς την καταπολεμηση της διαφθορας(αλλωστε λιγο πολυ στην Ελλαδα αυτο πειραματιζομαστε τοσα χρονια) Πιστευω οτι ειναι συνδυασμος πολλων πραγματων και φυσικα παιδειας οσο και αν ειναι χιλιοειπωμενο.Πιθανοτατα ακριβως λογο της νεοελληνικης κυριαρχουσας παιδειας σε ενα κρατος με νεοφιλελευθερη γραμμη, να υπηρχε και λιγοτερη διαφθορα(γιατι θα ελειπε ο κυριος διεφθαρμενος φορεας , το ιδιο το κρατος....ενας ιδιωτης επιδιωκει το προσωπικο συμφερον κυριως)
Συγνωμη για την ελλειψη τονισμου,σιγα σιγα θα μαθω να βαζω και τις οξειες....
Δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα, δεν υπάρχουν τέλειες λύσεις και δεν υπάρχουν μονοδιάστατα προβλήματα. Αν υπήρχαν όλα τα κοινωνικά ζητήματα θα ήταν εύκολα, κατανοητά και αντιμετωπίσιμα. Οι πολιτικές επιλογές δημιουργούν κατευθύνσεις.
Και η πολιτική επιλογή της μείωσης του κράτους και της αύξησης της ατομικής οικονομικής ελευθερίας οδηγεί ξεκάθαρα και αναμφισβήτητα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Το ότι υπάρχουν και άλλοι συμπαράγοντες που επηρεάζουν τον βαθμό διαφοράς δεν συγκρούεται αυτήν την βασική πραγματικότητα. Μάλιστα αν εξετάσουμε άλλους προτεινόμενους τρόπους μειωσής της(βλ.παιδεία, κοινωνική συνείδηση κλπ) αντιλαμβανόμαστε πόσο πιο αναγκαία είναι η εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση του ατόμου και των οικονομικών του επιλογών.
πςςς.....φοβερες αποκαλυψεις!!
Κατ αρχην θα μας ορισεις τι σημαινει επιχειριματικοτητα κ τι πρεπει να με ενδιαφερει??
Απ οτι ξερω πολλες επιχειρισεις ανοιγουν κ κλεινουν αμεσως....τι επιχειριματικοτητα δηλαδη αμα δεν υπαρχει αγορα....να ανοιξουμε καζινο κ στριπτιτζαδικα εννοεις??
παιρνετε μια εννοια κ την κολλατε παντου....ετσι για να γουσταρουμε.......
κ ποιος εκανε την ερευνα?transparency international??
Αααα!!!
αντικειμενικα πραγματα.....
αντε γεια ρε παρακτορακια
Τώρα τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στο τελαυταίο ποστ? Το υπονοούμενο ότι η Παγκόσμια Τράπεζα στη μελέτη της για την επιχειρηματικότητα και η Transparency στην τελείως διαφορετική μελέτη της για την οικονομική ελευθερία μαγείρεψαν τα νούμερα για να βλάψουν την Ελλάδα (δουλιά δεν είχε ο Διάολος δηλαδή...). Μέσα είναι και το Simon Fraser που με βάση και τους δικούς του δείκτες η Ελλάδα πάσχει σε οικονομική ελευθερία? Σιωνιστικός δάκτυλος μου μυρίζει!
Ή το φοβερό σχόλιο ότι δεν υπάρχει αγορά? Τι είναι πιο λογικό, ότι ο Έλληνας δεν χρειάζεται στη ζωή του τίποτα άλλο παρά μόνο lap dances και μάρκες, ή ότι αγορά δεν υπάρχει γιατί η οικονομική ανελευθερία ανεβάζει το κόστος του επιχειρείν και μειώνει το κέρδος της καινοτομίας? Διότι εμένα μου φαίνεται ότι ξένες καινοτομίες (Starbucks, Fridays, Internet, κ.α.) πιάσανε μια χαρά στην Ελλάδα.
Δημοσίευση σχολίου