Κυριακή, Νοεμβρίου 09, 2008

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Έστω και καθυστερημένα θα σχολιάσουμε ένα δημοφιλή μύθο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από οπαδούς του ακροδεξιού/πατριωτικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, η γέννηση του είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά τώρα με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου πήρε την τελική του μορφή: ο πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής, υπό την καθοδήγηση του "σοφού" συμβούλου του και του θείου του Π.Μολυβιάτη, κάνει ανοίγματα στην φίλη και προαιώνια σύμμαχο Ρωσία και γι'αυτό τον πολεμούν οι Αμερικανοί, βγάζοντας όλα αυτά τα σκάνδαλα που βλέπουμε στην επικαιρότητα. Αλλά οι Αμερικανοί έχουν και συμμάχους στην κυβέρνηση την ΥπΕξ Ντόρα Μπακογιάννη, που βυσσοδομεί, αλλά δεν τα καταφέρνει να στρέψει το τιμόνι της χώρας που βρίσκεται σε έμπειρα χέρια!

Ο μύθος αυτός εξυπηρετεί και το εσωτερικό της ΝΔ - αφού λίγο πολύ οι εσωκομματικοί αντίπαλοι παρουσιάζονται ως πράκτορες ξένης δύναμης - αλλά και ταυτόχρονα επιχειρεί να στοχοποιήσει ως πράκτορες όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που αντιδρούν στην κυβέρνηση, ενώ τα σκάνδαλα της κυβέρνησης δεν είναι τίποτα άλλο από προϊόν συνωμοσίας!

Στην προσπάθεια να ευσταθήσει αυτή η θεωρία παραβλέπονται ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Έτσι, δεν αναφέρεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης ξεκίνησε ως σφόδρα φιλοαμερικανική. Καμιά κυβέρνηση στον κόσμο που δεν συμμετείχε στην "συμμαχία των προθύμων" δεν έστειλε τεθωρακισμένα της στο Ιράκ, όπως έκανε η Ελλάδα, έστω και χωρίς προσωπικό, δεν ανέλαβε την υποχρέωση να εκπαιδεύσει την Ιρακινή αστυνομία ή έστειλε πλοία να περιπολούν στον Περσικό Κόλπο! Για την ιστορία, τα δυο πρώτα χρόνια της κυβέρνησης ΥπΕξ ήταν ο Π.Μολυβιάτης.

Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να κατασκευαστεί είναι ο μύθος του "σοφού" Μολυβιάτη. Ο Π.Μολυβιάτης επίσημα αναλαμβάνει διευθυντής του γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974. Θα αναφερθούμε στην εξωτερική πολιτική του Κ.Καραμανλή και πιο πριν από αυτήν την ημερομηνία.

*1955. Τα Σεπτεμβριανά της Πόλης. Ένα όργιο εθνοκάθαρσης από το Τουρκικό κράτος εναντίον της ελληνικής μειονότητας. Ο Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί λίγους μήνες μετά με τον Μεντερές και θα του πει απλά: "με στενοχωρήσατε κ.πρωθυπουργέ". Η χούντα που θα κρεμάσει τον Μεντερές θα του επιβάλλει και ποινή κάθειρξης 13 ετών για τα επεισόδια αυτά ως προσχεδιασμένα.

*1959. Οι συμφωνίες της Ζυρίχης. Η Ελλάδα πιέζει ασφυκτικά τους Κυπρίους για να αποδεχτούν το Σύνταγμα της Ζυρίχης. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ίδιος ο Π.Μολυβιάτης αυτές οι συμφωνίες "έλυσαν το Κυπριακό".

*1974. Εισβολή στην Κύπρο. Ο Κ.Καραμανλής - με σύμβουλο τον Π.Μολυβιάτη - αποφασίζει να μην παρέμβει στρατιωτικά στην Κύπρο με τις γνωστές συνέπειες.

*1978. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρακολουθεί αμέτοχη την άρση από τις ΗΠΑ του εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο.

*1998. Ο Π.Μολυβιάτης με άλλους 185 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου υπογράφει κείμενο που ζητά να έρθει ο διεθνώς καταζητούμενος τρομοκράτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Ελλάδα. Έχει προηγηθεί η έξωση του Οτσαλάν από την Συρία μετά από απειλή κήρυξης πολέμου από την Τουρκία, δικαίωμα που της δίνει ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, αφού η τρομοκρατική επίθεση που διεξάγεται από έδαφος τρίτης χώρας εξομοιώνεται με ένοπλη εισβολή. Κάποιος που έχει υπηρετήσει στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, όπως ο Π.Μολυβιάτης, λογικά είναι σε θέση να το γνωρίζει.

*2004. Με Π.Μολυβιάτη ΥπΕξ ο Κ.Καραμανλής ο νεώτερος λέει ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Υπάρχουν πολλοί αναγνώστες του blog που βλέπουν με θετικό μάτι το σχέδιο Ανάν - δεν θα μπούμε στην ουσία του κειμένου - αλλά σίγουρα όχι αυτοί που κυκλοφορούν τον προειρημένο μύθο.

Δεν ξέρω αν στην θέση του Π.Μολυβιάτη, του Κ.Καραμανλή του μεγάλου ή του νεώτερου θα τα κατάφερνα καλύτερα. Υψηλές θέσεις συνεπάγονται και μεγάλες ευθύνες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ιστορικό τους δεν είναι ιστορικό ιδιαιτέρων επιτυχιών όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική - είτε φταίνε αυτοί, είτε άλλοι παράγοντες, πέραν των δυνάμεών τους. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι θα γινόταν αν ήταν στην θέση του Ρώσου προέδρου ο Αμερικανός, και έλεγε μπροστά στον "μακεδόνα" έλληνα πρωθυπουργό ότι "υποστηρίζουμε τις σχέσει καλής γειτονίας Ελλάδας-Μακεδονίας(και όχι FYROM)", όπως έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Μόσχα, με τον Κ.Καραμανλή τον νεώτερο στις 18/10/2007. Τελικά, όλοι οι μύθοι αποδεικνύονται τόσο ανθεκτικοί, όσο και τα στοιχεία που τους στηρίζουν. Και ο μύθος της ομάδας που κερδίζει και άρα δεν αλλάζει στην ελληνική εξωτερική πολιτική δεν στηρίζεται σε στοιχεία, αλλά μόνο σε επιθυμίες. Όπως στην επανάσταση του '21, για μια ακόμα φορά, έχουμε το Αγγλικό-Ατλαντικό, Γαλλικό-Ευρωπαϊκό και το Ρώσικο κόμμα. 187 χρόνια αργότερα η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν είναι σοφότερη.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια οσα λες, ποιο το ηθικο διδαγμα απο αυτην την παραθεση γεγονοτων?

Ντροπαλός είπε...

Και ποιό είναι το αγγλικό, πιό το ρωσσικό και ποιό το γαλλικό κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

@Ντροπαλός

Τα γράφω δίπλα-δίπλα, διάβασε λίγο πιο προσεκτικά: αγγλικό=σημερινό ατλαντικό, γαλλικό=>σημερινό ευρωπαΐκό, ρώσικο=>μάντεψε!

@ανώνυμος

Ας πούμε ότι υπάρχει ηθικό επιμύθιο. Διάλεξε ποιο σου ταιριάζει: λ.χ. προσέξτε τι διαβάζετε στο διαδίκτυο ή οι έλληνες ακροδεξιοί μας θεωρούν πολύ αφελείς ή η πολιτική της υποτέλειας στην Ρωσία μόνο συμφορές μπορεί να φέρει ή το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια ή η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης κ.ο.κ. Αν θες πρόσθεσε και δικά σου σημεία. Μακριά από μένα πάντως κάθε προσπάθεια διδακτισμού.

Ανώνυμος είπε...

ναι, σωστά εν γένει, αλλά γιατί τέτοια επίθεση στον Μολυβιάτη, δεν έχω δει καμιά ακροδεξιά σελίδα να τον εκθειάζει.
τι έγινε, προετοιμάζεται η Ντόρα για τη διαδοχή?

Nievskii είπε...

Σου φαίνεται αυτό το φόρουμ ως φόρουμ φίλων της Ντόρας; Όσον αφορά την "επίθεση στον Μολυβιάτη" νομίζω ότι είμαι σαφής:

Δεν ξέρω αν στην θέση του Π.Μολυβιάτη, του Κ.Καραμανλή του μεγάλου ή του νεώτερου θα τα κατάφερνα καλύτερα. Υψηλές θέσεις συνεπάγονται και μεγάλες ευθύνες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το ιστορικό τους δεν είναι ιστορικό ιδιαιτέρων επιτυχιών όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική - είτε φταίνε αυτοί, είτε άλλοι παράγοντες, πέραν των δυνάμεών τους.

Το θέμα λοιπόν δεν αφορά τον Μολυβιάτη, αλλά τον μύθο του "δίδυμου των επιτυχιών Καραμανλή-Μολυβιάτη" που "συνεχίζεται" με τον νεώτερο Καραμανλή. Κάτι τέτοιο απλά δεν υπήρξε ποτέ, όπως έδειξα. Το γιατί δεν είχαν επιτυχίες δεν το σχολίασα καθόλου. Όσον αφορά για το τι δεν βρίσκεις στο διαδίκτυο, ψάξε λίγο καλύτερα. Στον ακροδεξιό/πατριωτικό χώρο δεν ανήκει μόνο η Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος είπε...

Για να φανεί πιο ανάγλυφα ότι αυτό εδώ είναι ένα no-nonsense blog, πριν καλά-καλά προλάβω να γράψω αυτό το ποστ, μια μερούλα μετά την ανάρτησή του στο e-rooster,διαβάζω στο πιο δημοφιλές ελληνικό blog, το τρωκτικό την ακόλουθη ανάρτηση:

"Δεν σας κάνει εντύπωση πως ανέβηκε ξαφνικά ο Γιωργάκης;"

Για μια φορά μην τσιμπάτε επί τέλους ρε 'Ελληνες. Τα ίδια συμφέροντα που φάγανε τον Παπαδόπουλο στην Κύπρο , και προωθούν το σχέδιο Ανάν αθόρυβα και ύπουλα, ροκανίζουν τον Κωστάκη μεθοδικά και συστηματικά. Ο λόγος ? Ο αγωγός του Πούτιν , τα όπλα που πήρε από τους Ρώσους και το ότι όρθωσε το ανάστημά του στον θείο Sam. Μπορεί να κουκούλωσε ρεμίζες , αρπαχτές κανείς δεν είπε ότι είναι άγιοι. Είναι απλά πολύ κατωτεροι των περιστάσεων. Όμως η νεκρανάσταση του Γιωργάκη που τον περίμενε ο Βενιζέλος σαν ώριμο φρούτο δεν σας λέει τίποτα? Έγινε ξαφνικά ο πολιτικός του μέλοντος? Μήπως επιτέλους πρέπει να δούμε για μια φορά το...
δάσος και όχι το δένδρο? Πόσες συμφορές πρέπει να περάσουμε ακόμη για βάλουμε μυαλό? Ο Παπαδόπουλος τους ήτανε εμπόδιο, ήτανε εύκολο να τον αντικατατήσουνε με τον Χριστόφια όταν η πίτα ήταν μοιρασμένη στα τρία. Εφιάλτες και Πήλιους Γούσηδες με τα Δολάρια βρίσκει όσους θέλει ο θείος Sam - εξ' άλλου δεν χρειζόταν και πολλούς στην Κύπρο. Εδώ έχει τον εργολάβο του τον Γιωργάκη που μέχρι χθές ε! ίχε σύμβουλό του ποιόν τον Βαλιανάτο . Δηλ. αυτοί που δινουν 3,5 % διαφορά στο ΠΑΣΟΚ τι νομίζουν? Ότι το κόμα των δεκάδων σκανδάλων εξελίχτηκε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο? Ο Θεός να βάλει το χέρι του..."


Μετά από την παραπάνω ανάρτηση, ένα ηθικό επιμύθιο που πρέπει να προσθέσω είναι ότι ο "πατριωτικός" χώρος στην Ελλάδα απεχθάνεται την ανάγνωση, αφού τα στοιχεία υπάρχουν σε πολλά μέρη για όποιον ενδιαφέρεται, και όχι μόνο στο άρθρο μου, και δεύτερον ότι λειτουργεί δια της επαναλήψεως: ψέμμα που επαναλαμβάνεται παύει να είναι ψέμμα σύμφωνα με μια ορισμένη θεώρηση.

Ανώνυμος είπε...

"Καμιά κυβέρνηση στον κόσμο που δεν συμμετείχε στην "συμμαχία των προθύμων" δεν έστειλε τεθωρακισμένα της στο Ιράκ, όπως έκανε η Ελλάδα, έστω και χωρίς προσωπικό"

Αυτό πρώτη φορά το μαθαίνω.
Μήπως θα μπορούσες να με πληροφορήσεις περισσότερο?

Nievskii είπε...

Συγγνώμη, τώρα το είδα το σχόλιό σου, ευχαρίστως να σου δώσω τα εύκολα προσβάσιμα στοιχεία:

Ελληνική Συμμετοχή στην Ανοικοδόμηση του Ιράκ


Η Ελλάδα έχει συνεισφέρει σημαντικά ποσά για το έργο της σταδιακής ανοικοδόμησης του Ιράκ. Στην Διάσκεψη Δωρητών της Μαδρίτης του Οκτ. 2003

η Ελλάδα ανεκοίνωσε προσφορά 3.000.000 ευρώ για την περίοδο 2004-6. Εξ αυτών τουλάχιστον 600.000 ευρώ τουλάχιστον έχουν ήδη καταβληθεί στα ΗΕ ως πρώτη δόση. Επιπλέον η χώρα μας έχει προσφέρει 500.000 ευρώ για την χρηματοδότηση της UN Protection Force. Στα πλαίσια επίσης του Προγράμματος της ΕΕ “EU JUST LEX” (το οποίο άρχισε να δραστηριοποιείται από τον περασμένο Ιούλιο και αποσκοπεί στην παροχή εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας στην Ιρακινή διοίκηση σε θέματα δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως(συμπεριλαμβανομένου του τομέα των φυλακών), με τα σχετικά προγράμματα να υλοποιούνται είτε στο Ιράκ είτε στα Κ-Μ της ΕΕ- μέχρι σήμερα όλα τα πραγματοποιηθέντα προγράμματα έχουν λάβει χώρα σε χώρες της ΕΕ) η Ελλάδα θα στείλει ειδικούς για τα σεμινάρια εκπαίδευσης ιρακινών που θα λάβουν χώρα σε χώρες της ΕΕ. Παράλληλα σε εθνικό επίπεδο η χώρα μας προτίθεται να αναλάβει την εκπαίδευση στελεχών στον τραπεζικό τομέα καθώς και στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Επιπλέον, στα πλαίσια της ελληνικής αναπτυξιακής πολιτικής η χώρα μας έχει προσφέρει για την διετία 2003-4, είτε διμερώς είτε πολυμερώς, 8.800.000 ευρώ.Στον τομέα της ανασυγκρότησης των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, η χώρα μας έχει προσφέρει 300.000 ευρώ στο σχετικό Trust Fund της NATO Training Mission για το Ιράκ. Επίσης αναλάβαμε την δια θαλάσσης μεταφορά από το λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας στο Κουβέιτ 77 αρμάτων Τ-72 που έχει προσφέρει η Ουγγαρία, ενώ ανακοινώσαμε στο ΝΑΤΟ την διάθεση 100 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (BMP-1) στο Ιράκ για την προσεχή διετία.


Στις αρχές Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά όλων των Ουγγρικών αρμάτων καθώς και των πρώτων 36 από τα δικά μας BMP-1. Η μεταφορά αυτή κόστισε 1.080.000 ευρώ. Σε λαμπρή τελετή στις 17.11.05, παρουσία του Έλληνα Πρέσβυ στην Βαγδάτη, πραγματοποιήθηκε η ένταξη των τεθωρακισμένων αυτών στην 9η ιρακινή τεθωρακισμένη μεραρχία. Η παράδοση αυτή φαίνεται ότι ήταν η πρώτη και σίγουρα η μεγαλύτερη μέχρι τώρα τεθωρακισμένων, επέτρεψε δε την συγκρότηση μιας πλήρους τεθωρακισμένης ταξιαρχίας. Ο ιρακινός υπουργός Αμύνης (σουνίτης), ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ και άλλοι αξιωματούχοι κατά την τελετή αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ελληνική ιστορία, ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα, στις σχέσεις Ελλάδος-Ιράκ καθώς και στην συγκεκριμένη ελληνική προσφορά.


Επιπλέον, αφενός θα δημιουργήσομε μία κινητή μονάδα εκπαίδευσης για τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και αφετέρου θα εκπαιδεύσομε έξι τουλάχιστον ιρακινούς στρατιωτικούς γιατρούς καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό. Στα πλαίσια αυτά την περίοδο αυτή η Ελλάδα αναμένει την απάντηση του SACEUR για την επιλογή συγκεκριμένης νατοικής χώρας για την εκπαίδευση εκεί ιρακινών αστυνομικών από το προσωπικό του Πολυεθνικού Κέντρου Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του Κιλκίς.

Επίσης, στις 14-25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με χρηματοδότηση της ΥΔΑΣ, πρόγραμμα επιμόρφωσης 23 στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράκ από ελληνικά τραπεζικά στελέχη.
Ένα θέμα προς εξέταση, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς αποφάσεις για διαγραφή των χρεών του Ιράκ, είναι το ιρακινό χρέος ύψους περίπου 400 εκ ευρώ προς την χώρα μας.

Nievskii είπε...

Κι ένα σημερινό άρθρο που αναμασά την γνωστή πλέον, όπως αναλύσαμε, μπούρδα:

Γιώργο έχεις τάξει κάπου να χαλάσεις τις συμφωνίες Πούτιν-Καραμανλή;

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΩΡΓΟ!


"Το συγκυριακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το πολιτικό σκηνικό, μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τους πολιτικούς άνδρες που προτείνουν σχέδια και υπόσχονται διαδρομές που θα ανακουφίσουν –υποτίθεται- τον σημερινό πολίτη της πατρίδας μας από όσα, απέξω κι από μέσα τον καταπλακώνουν τον τελευταίο καιρό, περισσότερο συγκεκριμένες διατυπώσεις.
Τα πράγματα για όλους είναι... τουλάχιστον μπερδεμένα. Περίεργες δημοσκοπήσεις, παράδοξες συμμαχίες στα μικρά και μεγάλα Μίντια, μια ακατάσχετη φημολογία για επερχόμενες ή επαπειλούμενες «ανορθόδοξες» ανατροπές εντός και εκτός των κομματικών μηχανισμών και μια σειρά από συμπαρομαρτούντα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα, καθιστούν αναγκαία την άσκηση της σαφήνειας και της ξεκάθαρης θέσης και σχέσης με το λαό, απ τη μεριά των, απ’ αυτόν ψηφισμένων, αρχόντων.
*

Έτσι, πριν απ’ όλα και πρώτα απ’ όλους, όσους στηρίζονται πολιτικά (εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ανασφάλεια, το τεχνητό μπάχαλο, και το στημένο κομφούζιο) στο κατασκευασμένο δήθεν «αδιέξοδο», οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον και ως «Γιωργάκη» γνωστότερο, να μας ξεκαθαρίσει μια σειρά επιλογών του, απολύτως οριακών όπως πιστεύουμε, τόσο για τη δική του πολιτική παρουσία και συμπεριφορά, όσο και για τη διαδρομή της χώρας μας, στα επόμενα τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια.
Γιατί μετά, το ΠΑΣΟΚ θα μεταλλαχθεί σε άλλου πολιτικού βεληνεκούς σχηματισμό, αυτό είναι ιστορικά δεδικασμένο πλέον..
*
Τέσσερα οριακά ερωτήματα.
Και πρώτα-πρώτα λοιπόν: Απλώς και καθέτως, Γιώργο, εδώ και τώρα, απάντησέ μας: Έχεις στο νου σου αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να ανατρέψεις τις ενεργειακές συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Το έχεις «τάξει» κάπου;
-Έχεις στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος του μυαλού σου την άποψη που είχες πάντοτε για το εθνικό ύφος και το πολιτικό ήθος του Σχεδίου Ανάν ως προς το Κυπριακό ζήτημα;
-Θεωρείς ότι τα όρια του πολύ-πολιτισμικού ρόλου της Ελλάδας οφείλουν να τεντωθούν μέχρι σπασίματος, σε σχέση με την διείσδυση των ξένων υπηρεσιών διαφόρων χωρών είτε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, είτε εδώ δίπλα μας στο Αιγαίο, υποθηκεύοντας εθνικά εδάφη και κομμάτια της ιστορικής μνήμης του λαού μας;
-Πιστεύεις ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση την οποία κατά ιστορικό παράδοξο, στηρίζει ανοιχτά πλέον η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής,- της οποίας …προΐστασαι-, αρχίζει και τελειώνει εκεί πέρα στη γενέτειρά σου την Αμέρικα, και πως οι επόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας οφείλουν να την υπηρετήσουν, ακόμα και σε ολέθριο βάρος για την τεράστιας σημασίας ιστορική φυσιογνωμία της δεύτερης πατρίδας σου, της Ελλάδας;

Και δύο ρητορικά:
-Θεωρείς ότι τα στημένα και μαγειρεμένα πολιτικά πυροτεχνήματα που σου υπαγορεύουν οι συνεργασίες σου με τις διάφορες εταιρίες επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου, σε επίπεδο ανατριχιαστικού λαϊκισμού, θα πείσουν τελικά το λαό μας να σε προτιμήσει έστω και για μια μονάχα φορά, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίχως ρεαλιστική πολιτική αντίληψη, και μακριά από κάθε αντικειμενική προσέγγιση των αληθινών προβλημάτων του;
-Και τέλος Γιώργο, αν τελικά, τα Μίντια αποφασίσουνε να βγάλουν στον καθαρό αέρα, όλα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της παντοκρατορίας σου επί Σημίτη, και ξαφνικά διαπιστώσει ο λαός ότι τα Βατοπέδια και τα Τοπλού και τα Ιωάννινα και «κάποιες» ΜΚΟ και διάφορα ανθελληνικά «Παρατηρητήρια» και μια σειρά «συμφωνίες» και «πρωτόκολλα τιμής» και «ιδιότυπες συμμαχίες», είναι από τη μάνα τους πλημμυρισμένα από τον δύοντα ήλιο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πώς θα αντιμετωπίσεις την επερχόμενη πολιτική και την ομόλογη λαϊκή κατακραυγή; Θα το αντέξεις αυτό, εσύ, ένας απ’ τη φύση σου, άνθρωπος χαμηλών τόνων;
*

Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος..
-Γιώργο, σε λίγες εβδομάδες, μπαίνεις αριθμητικά (1952-2009),στον 57ο χρόνο της ζωής σου! Να ζήσεις κι εκατό και διακόσιους χρόνους φυσικά, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Όμως, το βλέπεις κι εσύ, πως το τζόκινγκ δε φτάνει για να καλύψεις τη διαφορά. Αναγκάστηκες στα 56 χρόνια σου πια, να δεχτείς την «αμερικανιά» της ερώτησης στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε λένε ακόμα «Γιωργάκη» μήπως και το σβήσεις απ το λαϊκό ομαδικό συνειδητό! ΄Όμως δε γίνεται Γιώργο. Ο Κώστας Καραμανλής αρχικά, ο νεότερος όλων των πολιτικών αρχιστελεχών της χώρας και μετά η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας, ακόμα-ακόμα και το καινούριο ερχόμενο αφεντικό του Περισσού, όλες και όλοι, είναι ήδη νεώτεροι σου Γιώργο.
-Τι να κάνουμε τώρα; Στο όνομα του να γίνεις εσύ, με κάθε θυσία –δυστυχώς όμως και με κάθε Εθνική Θυσία, κι εδώ τα χαλάμε…- έστω για λίγους μήνες πρωθυπουργός, πρέπει να κόψουμε την Ελλάδα στη μέση, να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, να ξεπουλήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να σερνόμαστε στον παγκόσμιο χάρτη ως Τέως Ελλάς;
*

Έλα τώρα, Γιώργο..
Και για να παίξουμε και λίγο με την παράδοση: Το ξέρεις ότι Ποτέ ένας Παπανδρέου δεν νίκησε έναν Καραμανλή σε εκλογές, ενώ το αντίθετο συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα; Θέλεις να είσαι αυτός που θα σπάσει την παράδοση; Εντάξει αλλά όχι με το να…παραδώσουμε τη χώρα, ζωντανό δώρο ανάστασης, σε μια τέως κραταιά Αμερική που οι μισοί πλέον κάτοικοι της, είτε μπαίνουν σε σειρά για μια κονσέρβα αλογίσιου κρέατος την εβδομάδα, είτε εκχωρούν το κορμάκι τους στις φαρμακευτικές εταιρίες για πειραματόζωα;
Γιατί δέχεσαι να σε οδηγούν ψυχολογικά τα διάφορα «μαγαζιά» με δημοσκοπήσεις, που στη μια εφημερίδα, -αφήνω επίτηδες έξω το ΠΑΣΟΚ εδώ- δείχνουν π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ… κάτω από το ΚΚΕ και στην άλλη εφημερίδα, τον δείχνουν… δύο φορές επάνω απ’ αυτό, στην… ίδια μέρα;
Τελικά, με το χέρι στην καρδιά, έλα τώρα Γιώργο, ας πούμε την αλήθεια μπροστά στο λαό: Είσαι βέβαιος ότι «αυτοί» που τους έταξες τα πάντα, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ανταποκριθούν στα δικά τους υπεσχημένα;


ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Γιατί εσύ, δυστυχώς, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς οπωσδήποτε στα δικά σου υπεσχημένα…Και το ξέρεις αυτό, κι εσύ κι «Αυτοί»..

Δ.ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)

Nievskii είπε...

Το "ρεσάλτο" αναμασά το γνωστό παραμύθι:

Ο εγκλωβισμός, τα αδιέξοδα και η αμηχανία Καραμανλή

"Η εκλογική, μικροπολιτική σκέψη, και τα νωθρά πολιτικά μυαλά, μη μπορώντας να κατανοήσουν τα τεκταινόμενα, καταφεύγουν σε απλουστευτικές εξηγήσεις και ψυχαναλυτικές ερμηνείες του τύπου: Ο Καραμανλής είναι «ανίκανος», «χαμένος», βρίσκεται στα πρόθυρα «ψυχολογικού μπλακάουτ» και τα παρόμοια.

Τέτοιες ερμηνείες εμάς δεν μας ικανοποιούν. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν, αυτά αποτελούν την «προσωπική» τζίφρα μιας πολιτικής πραγματικότητας. Οι «ανικανότητες» και τα «προσωπικά» αδιέξοδα ενός Πρωθυπουργού και γενικά ενός πολιτικού δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

ΟΤΑΝ ένα καθεστώς και μια πολιτική είναι αδιέξοδη, αποτυπώνεται και σε «προσωπικά» αδιέξοδα. Ιδιαίτερα όταν είσαι στην ηγεσία της κυβερνητικής διαχείρισης του καθεστώτος.

Στη γενική αυτή θεώρηση, όλα τα καθεστωτικά κόμματα βρίσκονται σε αδιέξοδο, ακριβώς γιατί το καθεστώς που υπηρετούν βρίσκεται σε αδιέξοδο. Γι' αυτό δεν έχουν να προτείνουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τίποτα διαφορετικό (πλην ΚΚΕ) από τη Ν.Δ. Μικροπολιτική δημαγωγία ασκούν και περιμένουν πότε θα γκρεμίσουν τον Καραμανλή οι «νταβατζήδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και να ανέβουν αυτά στην κυβερνητική διαχείριση. Καμιά εναλλακτική πολιτική ΠΡΟΤΑΣΗ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό πρόγραμμα ζύμωσης και δράσης μέσα στη κοινωνία. Μόνο παρασιτική εκλογική δημαγωγία, αντιδεξιές ρητορείες απάτης και ολοκληρωτική πολιτική παραλυσία. ΜΙΑ και μόνο είναι η «πολιτική»: Αυτή του σκοταδισμού, των «σκανδάλων» και της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ.

Από τη «φαιά Πανούκλα» της εξουσίας των ΜΜΕ περιμένουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης την κυβερνητική τους άνοδο: Σήψη και παρακμή…

Τα αδιέξοδα, όμως του Καραμανλή δεν απορρέουν μόνο από τους γενικούς λόγους της γεροντικής κατάπτωσης του συστήματος, αλλά οξύνονται και από «ειδικούς» λόγους: από την οξύτατη ενδο-καθεστωτική σύγκρουση.

Το καθεστωτικό οικοδόμημα είναι διαιρεμένο. Στο εσωτερικό του καθεστώτος έχει αρχίσει ένα άγριος «εμφύλιος πόλεμος», αντανάκλαση του παγκόσμιου ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου.

Δεν θα αναλύσουμε το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο αυτού του πολέμου σε αυτό το κείμενο. Το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας. Θα συνοψίσουμε μόνο αυτά τα στοιχεία που αφορούν τον Καραμανλή.

ΠΡΩΤΟΝ. Ο Καραμανλής, ως εκφραστής ιμπεριαλιστικών μερίδων του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου, στρέφεται προς Ρωσία και Κίνα. Αυτό είναι μια πολιτική που καθορίζεται από τα συμφέροντα αυτών των μερίδων του κεφαλαίου και όχι μια «προσωπική» ιδιοτροπία ή «παλικαριά» του Καραμανλή.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Αυτή η «στροφή» συγκρούεται με το οικονομικό και πολιτικό «στάτους-κβο» του ελληνικού καπιταλισμού: ένα οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, μεταπρατικό στην πλειονότητά του και πλήρως υποταγμένο στους «νταβάδες» και κυρίως τους αμερικανούς «νταβάδες».

ΤΡΙΤΟΝ. Το κρατικό οικοδόμημα είναι, σχεδόν, ολοκληρωτικά υποταγμένο σε αυτούς τους «νταβάδες», Είναι το εργαλείο της «εκσυγχρονιστικής» αμερικανοδουλίας: το κράτος και παρακράτος των διεθνών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και υπηρεσιών…

Εδώ εντάσσονται και οι μηχανισμοί προπαγάνδας: Τα ΜΜΕ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Το ίδιο και τα κόμματα. Και αυτά αποτελούν εκλογικούς μηχανισμούς και εξαρτήματα αυτού του ηγεμονικού κατεστημένου. Και μέσα στη Ν.Δ. οι δυνάμεις αυτές είναι ισχυρότατες.
Φυσικά και στα άλλα κόμματα υπάρχουν δυνάμεις των «νέων τάσεων» των ευρωπαίων, διορατικών ιμπεριαλιστών. Είναι ακόμα, όμως, ανίσχυρες ή ανεκδήλωτες…

Ο Καραμανλής, συνεπώς, είναι μια καθεστωτική τάση που «συγκρούεται» μέσα στο ίδιο το καθεστώς με άλλες, παραδοσιακά κυρίαρχες τάσεις. Για να το απλοποιήσουμε παραστατικά: Ο Καραμανλής είναι το καθεστώς που συγκρούεται με τον εαυτό του. Είναι η κυβέρνηση του καθεστώτος που συγκρούεται με τους νόμους της «αδράνειας» και τα παγιωμένα συμφέροντα» του καθεστώτος.

Ο Καραμανλής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί και οι εγχώριοι «νταβάδες» τού έχουν κηρύξει τον πόλεμο και θέλουν να τον γκρεμίσουν. ΟΛΟΙ το γνωρίζουν και όλοι συμμετέχουν σε αυτόν τον ενδοκαθεστωτικό πόλεμο.

Ο Καραμανλής, ωστόσο, σαν κυβέρνηση και καθαρόαιμος καθεστωτικός υπηρέτης δεν μπορεί να σκεφτεί έξω από τις λογικές των μηχανισμών. Σκέφτεται με καθεστωτική αρτηριοσκλήρωση. Δεν μπορεί καν να σκεφτεί με λαϊκούς όρους, με όρους κοινωνικής δυναμικής. Ο λαός και γενικά η κοινωνία είναι έξω από το οπτικό του πεδίο.

Και είναι ακριβώς αυτή η «δεξιά» του, καθαρόαιμη καθεστωτική του ύπαρξη, λογική και ψυχολογία, που τον εγκλωβίζουν και τον καθιστούν ανίκανο να καταφύγει στο λαό και την κοινωνία και να ζητήσει τη στήριξή τους.

Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ούτε δημαγωγικά, όπως θα το έκανε ένας Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν έχει καμιά «παιδεία» λαϊκών κινήσεων, καμιά «οικειότητα» με τα λαϊκά στρώματα. Αυτά τα αντίκριζε μέσα από την εκλογική λογική των κομματικών μηχανισμών και τα τρέμει περισσότερο και από την πτώση του.

Από αυτή την άποψη είναι ταξικά πιο έντιμος, από τους σοσιαλδημοκράτες λαϊκιστές που χειρίζονται με μεγάλη ευκολία τους εκλογικούς νόμους της εξαπάτησης και της χειραγώγησης των μαζών, κάνοντας το μαύρο «προοδευτικό» και «αριστερό» άσπρο…

Έτσι, ο μόνος δρόμος που του απομένει είναι ο δρόμος της λογικής των μηχανισμών, ο δρόμος του ολοκληρωτικού εγκλωβισμού, ο ουτοπικός δρόμος της «διαπραγμάτευσης» με τους αντιπάλους μηχανισμούς. Είναι ο δρόμος της ήττας και της πτώσης. Εκτός και αν ο ελληνικός λαός είναι πολύ πιο μπροστά από ό,τι το φανταζόμαστε… "

Nievskii είπε...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής που αναπαράγει την παραπάνω θεωρία μπορείτε να το δείτε εδώ.

Nievskii είπε...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυριανής που αναπαράγει την παραπάνω θεωρία μπορείτε να το δείτε εδώ.

Nievskii είπε...

Στην χθεσινή του συνέντευξη τύπου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε - ανάμεσα σε άλλα - αν επιχειρείται να τον ρίξουν λόγω της συμφωνίας για αγωγούς με την Ρωσία. Απάντησε καταρχήν με ένα χλιαρό "δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα" και στην συνέχεια είπε ότι η κυβέρνησή του στην εξωτερική πολιτική ακολουθεί πιστά τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλύτερο βιασμό της λογικής δεν θα μπορούσες να διαπράξεις. Το ότι οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ του πρεσβύτερου Καραμανλή, τις δεκαετίες του '50 και του '60, ή και η Ν.Δ. του '74, ήταν προσδεδεμένες, καλώς ή κακώς, στο άρμα των Η.Π.Α., λέει το παραμικρό για το αν η Ν.Δ. του νεώτερου Καραμανλή, το 2008, κάνει ή όχι συμφωνίες με τους Ρώσους (πετρέλαιο, φυσικό αέριο) ή ασκεί ανεξάρτητη πολιτική (μη στήριξη σχεδίου Αννάν, βέτο στα Σκόπια), και εκνευρίζει τους Αμερικανούς;

Έλεος δηλαδή. Μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς για το εάν ο Καραμανλής εμφανίζει τάσεις ανεξαρτητοποιήσεως από τους Αμερικανούς (έχε υπ' όψιν σου πάντως: εάν δεν είσαι απόλυτα ελεγχόμενη μαριονέτα, αντικαθίστασαι· ο «ugly american» δεν έχει συνηθίσει να τού φέρνουν αντιρρήσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις), αλλά το να επικαλείσαι ως επιχείρημα ότι επί... Πιουριφόι ήμαστε αμερικανόδουλοι, άρα... αποκλείεται πενήντα χρόνια μετά να κάνουμε κάτι άλλο (!), είναι λογική ακροβασία πρώτου μεγέθους.


Επιτέλους, εσείς οι φιλελεύθεροι υπερασπίζεστε υποτίθεται και τον ορθολογισμό. Αλλά τώρα όλα τα θυσιάζουμε για να φέρουμε το πράσινο Yorgaki;

Επιπλέον, στο μόνο από τα έξι γεγονότα που επικαλείσαι και έχει σχέση με την σημερινή κυβέρνηση, στο σχέδιο Αννάν, διαστρεβλώνεις εντελώς την πραγματικότητα. Ο Καραμανλής, αντιστεκόμενος μέχρι τέλους στις αφόρητες διεθνείς πιέσεις (σημειωτέον ότι ο διεθνής παράγων, από Η.Π.Α. μέχρι Ε.Ε., θεωρούσε δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά είχε ήδη αποδεχθεί το σχέδιο (Σημίτης-Κληρίδης), οπότε ήταν, κατά τον διεθνή παράγοντα πάντοτε, ανειλημμένη υποχρέωση του Καραμανλή να τό στηρίξει και να τό περάσει) δεν είπε ουτε μισό ΝΑΙ υπέρ του σχεδίου, κάτι που στα μάτια όλων σήμαινε ξεκάθαρη και βέβαιη απόρριψη (αφού ο Παπαδόπουλος είπε ΟΧΙ και η Ελληνική Πολιτεία δεν έφερε ούτε πριν ούτε μετά αντίρρηση στο ΟΧΙ). Εάν νομίζεις ότι οι Η.Π.Α. που είχαν μάθει να διορίζουν και τον... κηπουρό μας, δεν εκνευρίστηκαν από αυτές τις πράξεις «απειθαρχίας», τότε μάλλον ζεις σε άλλον πλανήτη.

Nievskii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Nievskii είπε...

Ένα ακόμα καταπληκτικό group που διαιωνίζει τον γνωστό μύθο. Προσέξτε ότι στο γρουπάκι συμμετέχουν και βουλευτές!

Nievskii είπε...

Ο "κοντός" μας την φόρεσε ακόμα μια φορά στο Κυπριακό...Αυτό θα πει πολιτική διορατικότητα!

Nievskii είπε...

Υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο των δημιουργών του γκρουπ στο facebook "Κώστας Καραμανλής. Ποιοί και γιατί τον χτυπούν...". Παραθέτω και το κείμενο σαν μνημείο υπαρκτού σουρεαλισμού:

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κοινό έχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, η υπόθεση Ζαχόπουλου και το Βατοπέδι; Σ΄ αυτό το group θα προσπαθήσουμε να φωτίσουμε τις άγνωστες πτυχές των ζητημάτων, να δούμε τι ακριβώς κρύβεται από πίσω.
Το ξεκαθαρίζω από την αρχή: δεν κυνηγούμε φαντάσματα, ούτε πιστεύουμε σε συνομοσιολογίες. Απλά θέλουμε να είμαστε υποψιασμένοι. Θέλουμε να μην μας περνούν για ηλιθίους και δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την επικράτηση της αληθείας και του αυτονοήτου.

Στα πέντε χρονιά διακυβέρνησης της η Ν.Δ. κατηγορείται για μια σειρά σκανδαλών. Ας προσπαθήσουμε να δούμε πόσο αθώα είναι αυτά τα σκάνδαλα, ποια η πραγματική ευθύνη της Ν.Δ. και ποιος ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών. Στις 7 Μαρτίου 2004 η χώρα άλλαξε σελίδα. Μετά την πολύχρονη διακυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. γίνεται κυβέρνηση κι ο Κ. Καραμανλής πρωθυπουργός.
Από την αρχή κιόλας της ανάληψης των καθηκόντων του αρχίζει να διαμορφώνει μια νέα θεώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Μια εξωτερική πολιτική που επί ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν ακραιφνώς φιλοαμερικανική.

Ο Κ. Καραμανλής κάνει εξαιρετικές κινήσεις στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής. Τον Δεκέμβριο του 2004 (9 μήνες μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία) ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μετά από πολλά χρονιά. Σ΄ αυτή την επίσκεψη τίθενται τα θεμέλια δημιουργίας μιας εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Ρωσίας. Η μέχρι τότε μονοδιάστατη ελληνική εξωτερική πολιτική, ξαναχαράσεται. Ο κ. Καραμανλής κάνει άνοιγμα στον Β. Πούτιν και από κοινού δημιουργούν τον άξονα Αθήνας-Μόσχας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση των δυο ηγετών στο Κρεμλίνο ο Β. Πούτιν τονίζει πως οι σχέσεις των δυο χωρών βελτιώθηκαν θεαματικά από τη στιγμή που η ΝΔ έγινε κυβέρνηση……

Nievskii είπε...

Η Ελλάδα ήταν και είναι φίλη και συμμαχη χώρα με τις ΗΠΑ., όμως οφείλει –και ορθώς έπραξε ο πρωθυπουργός- να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα. Είμαστε στην εποχή που τίθενται οι βάσεις της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας (αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) . Τα δεδομένα στην γεωπολιτική και γεωστρατιγική σκακιέρα της περιοχής άρχισαν να αλλάζουν γεγονός που ενόχλησε σφόδρα την άλλη πλευρά του ατλαντικού…..

Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Β. Πούτιν επισκέπτεται την Ελλάδα. Δεύτερη φορά μέσα σε δυο χρόνια οι δυο ηγέτες συναντιόνται και συσφίγγουν ακόμη περισσότερο τους δεσμούς των δυο ( ομόδοξων ) χωρών. Ξαφνικά (;) μετά από πέντε μήνες, τον Φεβρουάριο του 2006 σκάει σαν βόμβα η υπόθεση των υποκλοπών….. Κάποιοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα ανώτατων στρατιωτικών, υπουργών ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού…. Όπως στη συνεχεία αποδείχτηκε οι παρακολουθήσεις γίνονταν από μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αμερικανική πρεσβεία….. πράγμα διόλου απρόσμενο αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες χώρες διαθέτουν την υψηλή τεχνολογία για τέτοιου είδους παρακολουθήσεις…(εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο)

Παρακολουθούσαν λοιπόν τον πρωθυπουργό επειδή τόλμησε να λοξοκοιτάξει προς την Ρωσία…επειδή τόλμησε να χαράξει μια πιο ανεξάρτητη, μια πιο πολυπολική εξωτερική πολιτική… Τον Μάρτιο του 2007 ο Πούτιν έρχεται ξανά στη Αθήνα να υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Έναν αγωγό που επί 15 χρόνια ήταν στα χαρτιά. Έναν αγωγό που για πολλούς λόγους δεν επιθυμούν οι Αμερικανοί.

Τον Σεπτέμβρη του 2007 η ΝΔ ξανακερδίζει τις εκλογές παρά τις φωτιές που (τυχαία;) κατέκαψαν την χώρα το καλοκαίρι…

Nievskii είπε...

17-18/12/2007 ο Κ. Καραμανλής πραγματοποιεί την δεύτερη επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα σαν πρωθυπουργός. Όλοι οι αναλυτές μιλούν για μια σχέση μοντέλο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Η χημεία των δυο ηγετών αποδίδει. Η Αμερική βλέποντας όλα αυτά βρίσκεται σε αμηχανία…..

Δυο μέρες μετά , στις 20/12/07 , σκάει (τυχαία;) σαν βόμβα μεγατόνων η υπόθεση Ζαχόπουλου….. Στην Ελλάδα γίνεται σεισμός. Όλοι μιλούν για σκάνδαλο. Η λάσπη που δέχεται η κυβέρνηση είναι τεράστια . Όπως αποδείχτηκε στο τέλος ήταν απλά μια ροζ ιστορία με παρασκήνιο και εκβιασμούς….

Το 2008 είναι χρονιά σταθμός για την Ελλάδα και την εξωτερική μας πολιτική. Στις 2-4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία, ο πρωθυπουργός αρνείται και ασκεί βέτο στην ένταξη των Σκοπίων, πράγμα που προκαλεί την οργισμένη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση η Ελλάδα σηκώνει το ανάστημα της και λέει επιτέλους και ένα ΟΧΙ!!!

Λίγες μέρες αργότερα ο Καραμανλής αναβαίνει ξανά στη Μόσχα. Αυτή τη φορά για να υπογράψει την κατασκευή ενός άλλου αγωγού, του South Stream, πουν θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Η Ελλάδα μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν. Τη σημασία αυτών των συμφωνιών δυστυχώς λίγοι την έχουν καταλάβει. Όλοι μένουν στα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη. Εδώ θα προσπαθήσουμε να θέσουμε μια άλλη διάσταση του ζητήματος. Όλοι οι αγωγοί περνούν από τον ευαίσθητο χώρο της Β. Ελλάδας , μια περιοχή που την διεκδικούν πολλοί …Ποιος όμως θα τολμήσει να χτυπήσει την (βόρεια) Ελλάδα την στιγμή που οι αγωγοί είναι υπό την προστασία της Ρωσίας ; Μ αυτόν τον τρόπο λοιπόν εξασφαλίζεται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας…

Ένα μήνα αργότερα (Ιούνιος 2008) έρχεται στη Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο «Θεσσαλονικιός» Σαρκοζί στη ομιλία του στη βουλή των Ελλήνων αναφέρει: «Ελλάς-Γαλλία νέα συμμαχία», παραφράζοντας αυτό που χρόνια πριν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ’ εστεν είχαν κάνει πράξη. Η Ελλάδα δημιουργεί παράλληλα έναν ακόμα άξονα στην εξωτερική της πολιτική, τον άξονα Αθήνας-Παρισιού. Ελλάς –Γαλλία νέα συμμαχία …

Nievskii είπε...

Να λοιπόν γιατί από τον Σεπτέμβρη ο Κ. Καραμανλής βάλλεται πανταχόθεν. Γιατί σήκωσε το ανάστημα του και είπε ένα βροντερό όχι στην Αμερική για τα Σκόπια, γιατί διαφοροποίησε την ελληνική εξωτερική πολιτική χτίζοντας νέες συμμαχίες με τη Ρωσία του Πούτιν και τη Γαλλία…τώρα πληρώνει απλά το τίμημα των επιλογών του….

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. απαλάσεται από την ευθύνη για τη συμμετοχή στελεχών της σε σκάνδαλα… Άλλο όμως αυτό και άλλο να διαφεντεύουν τη χώρα μας οι ξένοι…Και δυστυχώς αυτοί αποφάσισαν. Αποφάσισαν να αλλάξει η κυβέρνηση. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 την είχε προαναγγείλει-προς έκπληξη όλων- ο τότε υφυπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Κρίστοφερ 6 μήνες πριν καν προκηρυχθούν εκλογές;;
Και κάτι τελευταίο, παρακάτω παραθέτω αυτούσιες τις δηλώσεις του πρωην Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα Andrey Vdovin που έκανε σε ελληνικό ιστότοπο στις 12/12/08: "Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ. Κ .Καραμανλή." Ο Ρώσος πρέσβης προχωρά σε έμμεση στήριξη της κυβέρνησης, αφού την αναφέρει ως κυβέρνηση Καραμανλή, αποφεύγοντας το αόριστο και διπλωματικό "ελληνική κυβέρνηση" που συνηθίζεται στα κείμενα των διπλωματών.

Να λοιπόν γιατί ο Κ. Καραμανλής από το καλοκαίρι υφίσταται όλη αυτή την επίθεση…Τα παγκόσμια αφεντικά αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κυβέρνηση γιατί έχει «απείθαρχο» πρωθυπουργό….γι αυτό άλλαξαν οι δημοσκοπήσεις και γι αυτό όλοι πιέζουν για πρόωρες εκλογές…εκλογές που δεν θα τις αποφύγουμε και είναι πολύ πιθανόν να γίνουν μετά το καλοκαίρι. Και τότε μόνον ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να δώσει τη λύση και να υπερασπιστεί τη χώρα του και τα συμφέροντα της στηρίζοντας γι ακόμα μια φορά τον Κ. Καραμανλή και όχι αυτούς που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλουν…

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock