Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2005

Νέα μάσκα του δημιουργισμού



Να προσθέσω μερικά links στο προηγούμενο άρθρο του Αλέξανδρου:

The Bait and Switch of "Intelligent Design" - The Ayn Rand Institute

"Intelligent Design": Religion Masquerading as Science - Capitalism Magazine

Kant vs. Darwin: Creationism ("Intelligent Design") vs. Evolution is Philosophical Debate - Capitalism Magazine

Kαι μην ξεχνάμε και άλλες εξίσου σοβαρές προτάσεις για την δημιουργία του κόσμου, οι οποίες προς το παρόν αγνοούνται κι αδικούνται επιδεικτικά! Όπως οι απόψεις των οπαδών της Εκκλησίας του Flying Spaghetti Monster:

9 σχόλια:

libertarian είπε...

ειναι αιρετικοί! Ο δημιουργός είναι το αόρατο ιπτάμενο μπιφτέκι όχι η ιπτάμενη μακαρονάδα! Μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν είναι ή ότι δεν υπάρχει; Ούτε και ο θεολόγος μου στο λύκειο μπόρεσε :-Ρ

ΥΓ: η δική μου θεωρία πρέπει να είναι παλαιότερη της FSM, πρέπει να κάνουμε και εμείς αγώνα για να διδαχθεί στα σχολεία. :π)

S G είπε...

και η μερα του μπιφτεκιου εχει τελειωσει λιμπερταριαν, τωρα εχουμε την επιθεση του γιγαντιαιου μουσακα!!

νταξει το σιγουρο ειναι ενα, ολοι αυτοι οι τυποι αισθανονται καλα με την πιστη τους και αν παθουν κατι εχουν εναν σταυρο να φιλησουν. Ενω ενας αγνωστικιστης μερικες μερες ξυπναει το πρωϊ και δεν ξερει για ποιον λογο ζει, γιατι δεν πηδαει καλυτερα απτον γκρεμο κτλ...

τι προτιματε? να χετε μια αρκετα ρεαλιστικη, ορθολογιστικη εικονα του κοσμου και να σας βασανιζει αυτο καθε μερα ή να πιστευετε πραγματικα οτι ενας καλος θεουλης σας εφτιαξε και σας προσεχει?

(βεβαια δυστυχως μερικοι δεν εχουν την επιλογη πια. Πως μπορεις να πιστευεις κατι που ξερεις οτι ειναι παραλογο και κατασκευασμενο?)

Ανώνυμος είπε...

ενταξει τωρα sg ας μην ειμαστε υπερβολικοι. ο θεος δεν ειναι κατι παραλογο.μα γιατι προσβαλεις οσους εχουν πιστη στο θεο?δεν το καταλαβαινω.μην μπερδευουμε θρησκεια και θεο ειναι αλλο πραγμα. σε ενα φιλελυθερο φορουμ περιμενα μεγαλυτερη ανεκτικοτητα σε οσους εχουν πιστη(δεν μιλαω για μενα).ο φιλελευθερισμος δεν λεει πουθενα να μην πιστευουμε σε θεο.αυτο ειναι προσωπικο θεμα του καθενος αρκει η θρησκεια να μην αμνακατευεται με πολιτικη.οπως αναφερει και o MISES ο φιλελευθερισμος προσπαθει να ικανοποιησει τις εξωτερικες αναγκες του ανθρωπου.οι εσωτερικες αναγκες ειναι υποθεση του καθενος πως θα τις ικανοποιησει αρκει να σεβεται τον διπλανο του

libertarian είπε...

ο θεος δεν ειναι κατι παραλογο

Ο θεός είναι εξ'ορισμού παράλογος. Γιατί προσβάλω τους πιστούς; Αυτό που ήθελα να πώ στον θεολόγο μου είναι το ότι λέει κάποιος κάτι (είτε αυτός είναι ο Μωυσής, είτε εγώ) δεν σημαίνει ότι αυτό είναι απαραίτητα και αλήθεια. Πρέπει να το αποδείξει. Μου είχε πεί ότι δεν μπορώ να αποδείξω την μη-ύπαρξη του και άρα υπάρχει, τότε του ζήτησα να μου αποδείξει την μη-ήπαρξη του αόρατου ιπτάμενου μπιφτεκιού. Σύμφωνα με το σκεπτικό του πρέπει να ισχύει και η θεωρία του ΑΙΜ.

Ο φιλελευθερισμός φυσικά και δεν λέει πουθενά ότι δεν πρέπει να πιστεύουμε, ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει, φτάνει να μην το επιβάλει στους άλλους.

libertarian είπε...

oups ston sg anaferosoyn. Giati les oti tous prosbalei?

Harry Peitsinis είπε...

Αθανάσιε για ποια μη-ανεκτικότητα μιλάς;

Ο ρόλος του μπλογκ είναι η δημιουργική συζήτηση, το debate μεταξυ αντιμαχόμενων γνωμών, όχι η προώθηση μιας αυστηρά καθορισμένης φιλοσοφικής ΅γραμμής¨. Το συγκεκριμένο μπλογκ όντως έχει μια φιλελεύθερη απόχρωση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί ο καθένας να δημοσιεύσει ελεύθερα την άποψη του και να μας αποδείξει (δίχως χυδαιολογίες και βρισιές φυσικά) ότι έχουμε άδικο... Με λίγα λόγια μόνο και μόνο η υπαρξη του μπλογκ αποδεικνύει ότι είμαστε ανεκτικοι!

Από κει και πέρα δυστυχώς η επανεύρεση του δημιουργισμού από πολιτικής απόψεως συνιστά μάλλον ένδειξη οπισθοδρόμησης στην μονολιθικότητα και τον συντηρητισμό.Ή μήπως θα πρεπε να πούμε...νεοσυντηρητισμό;;;

S G είπε...

ο θεος και η πιστη ειναι παρα τον λογο, δηλαδη οχι λογικος.
Αλλα τεσπα εγω αναφερομουν στις θρησκειες που γνωριζω, και ειναι καταφανως παραλογες. Τα ξερουμε ολοι, ποσο αντιφατικη ειναι ας πουμε η χριστιανικη διδασκαλια (η παλαια και καινη διαθηκη δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση! στην μια ο θεος δολοφονει πρωτοτοκα παιδια αθωων στην αλλη λεει αν σε χτυπησουν γυρνα το αλλο μαγουλο...)

το να πιστευεις εναν παπά σημερα, με τοσα που βλεπουμε, επισης ειναι παραλογο.
τωρα, να πιστευεις σε ενα θεο, ή στην διδασκαλια του Χριστου (σιγουρα αξιολογη) ειναι δικαιωμα του καθενος και θεμα ορεξεως και γουστου, αρα δεν σηκωνει συζητηση...

Ανώνυμος είπε...

PROMITHEUS δεν με ενδιαφερει τι λενε οι θρησκειες για την δημιουργια του κοσμου οπως ανεφερα αλλο θρησκεια αλλο ο θεος. παντως σε αυτο το θεμα πολυ φιλελευθεροι λενε ακριβως τα ιδια με τους κομμουνιστες!

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Έχω τοποθετηθεί εδώ και καιρό!

I rest my case.

Όσοι πιστοί είστε ευπρόσδεκτοι...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock