Τρίτη, Οκτωβρίου 18, 2005

Χτυπα ο H5N1 τους κοκκορες?

σκορπιες σκεψεις με αφορμη ενα κειμενακι του Νικ Δε Κρηκ και ενος δελτιου ειδησεων

Ενα κρουσμα (ισως) του ιου H5N1 στις Οινουσσες μας εδειξε πολλα πραγματα:

α) οι δημοσιογραφοι μας επιμενουν να το παιζουν δημοσιοι κατηγοροι και να πυροβολανε απο δω κι απο κει υπευθυνους, ανευθυνους και περαστικους. Ολα χρειαζονται ψυχραιμια και οχι φωνες. Ειδα στο Μεγα τον κ. Λιαρελη να φωναζει και να κατηγορει τους παντες για ολιγωρια. Την ιδια ωρα συναδελφος του, στο ιδιο παραθυρο, παραδεχεται οτι εφτασε σε αποσταση αναπνοης απο νεκρο ζωο χωρις προφυλαξεις! Να μαντεψω οτι αυριο θα ερθει στην Αθηνα κουβαλωντας και ο,τι ιο μαζεψε και μετα μιλανε για υπευθυνοτητα?? Εχουμε δημοσιες αρχες, εχουμε εισαγγελεις, υπαρχει η σωστη μεθοδος για να βρισκουμε ποιος και τι φταιει, φτανει πια με τα λαϊκα δικαστηρια στις ειδησεις των 8...

β) οι νομαρχιες της Ελλαδας ειναι υπερβολικα πολλες και αδυναμες. Ακουστηκε σαν "αδιανοητο" οτι οι νομαρχιες δεν εχουν λεει εξοπλισμο απολυμανσης! Λαθος! Αδιανοητο θα ηταν να εχουν ολες οι 54 (νομιζω?) ελληνικες νομαρχιες και να συντηρουν σε ετοιμοτητα ομαδες και εξοπλισμο απολυμανσης. Ειναι προφανες και τοχουμε πει και εδω, οτι χρειαζεται να δημιουργησουμε μεγαλες, αποκεντρωμενες περιφερειες στην Ελλαδα που να μπορουν να εχουν τις υπηρεσιες τους, τα εκχιονιστικα τους, την αστυνομια τους (ισως), την υγειονομια τους. Μια νομαρχια με 20.000 κατοικους δεν μπορει να κανει κατι τετοιο και ειναι παραλογο να το ζηταμε...

γ) Οταν γινουν οι περιφερειες, πρεπει να υπαρχουν ξεκαθαρες αρμοδιοτητες γνωστες σε ολους τους εμπλεκομενους. Σε καθε κριση πρεπει να ξερουμε αμεσα ποιος ειναι υπευθυνος να κανει τι. Αν δεν το κανει σωστα, αρμοδιοι ειναι οι ψηφοφοροι της περιφερειας και σε ακραιες περιπτωσεις οι εισαγγελεις για την απομακρυνση τους. Φτανει πια με τις απροσωπες γελοιες ατακες: Πουν το κρατος?

δ) Το οτι οι Οινουσσες ειναι διπλα στην Τουρκια δεν πρεπει να μας διαφευγει. Η εθνικη κυριαρχια και το κυρος μας διεθνως, δεν εξασφαλιζεται μονο με εξοπλισμους, ακριτικα στρατοπεδα και δισεκατομμυρια σε Φ16. Εξασφαλιζονται, αν στα ορια της κυριαρχιας μας ειμαστε μια αξιοπιστη δυναμη. Εξασφαλιζεται αν οργανωνομαστε σωστα και προσφερουμε σε ολους τους πολιτες μας ασφαλεια και ευημερια με αξιοπιστια και σοβαροτητα. Μονο ετσι και οι κατοικοι των περιοχων και οι τριτοι θα πιστευουν οτι ειναι απαραιτητο το ελληνικο κρατος να ελεγχει την περιοχη και οχι καποιος αλλος. (περιττο να πω οτι ισχυει το ιδιο γενικα. Θελετε η Μακεδονια να θεωρειται παντου αυτονοητα ελληνικη? Φροντιστε η ελληνικη Μακεδονια να ειναι ενα προτυπο, ενα κεντρο διεθνους ακτινοβολιας σε ολους τους τομεις. Καντε π.χ. το Πανεπιστημιο Μακεδονιας τοσο γνωστο που να μην υπαρχει θεμα δημιουργιας αλλου πανεπιστημιου με το ιδιο ονομα... Ετσι κερδιζεται μια μαχη, οχι με συλαλλητηρια και παρακαλια στους Αμερικανους...)

και μια σημειωση: Οι κοκκορες δεν εχουμε κολλησει ακομα την γριπη. Αλλα ειμαστε σχετικα ενημερωμενοι και προσεχουμε! Για περισσοτερες πληροφοριες απευθυνθειτε στους γιατρους της σελιδας μας :-)

4 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Μου φαίνεται ή το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι; Παλαιότερα οι ειδήσεις του Mega είχαν πιο ψύχραιμο τόνο, ενώ τώρα πλέον ακολουθούν τακτική εντυπωσιασμού, κινδυνολογίας κ.λπ. Ιδίως η πρωινή εκπομπή με τον Λιαρέλη και τον Καμπουράκη είναι παντελώς απαράδεκτη.

avatar είπε...

Και για μένα κάνει μπαμ η διαφορά bizwriter. Ο Καμπουράκης φροντίζει για τη βραδινή μας διασκέδαση με τις ατάκες που πετάει, βάζεις και λίγο άλφα να δεις Τραγκαουνάκη και ολοκληρώνεται το show...

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε τώρα να δεις τι γίνεται κι αλλού με αυτούς τους κάφρους τους δημοσιογράφους. Ιταλία, στο no2 reallity - τάχα σοβαρό και ιστορικό show - αποκαλούμενο "Maurizio Costanzo Show" βγαίνει ο καραγκιόζης που στην Ιταλιά τον κάνανε καθηγητή πανεπιστημίου Maurizio Costanzo, και μας λέει ότι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με μια κυρία - δεν θυμάμαι ούτε θέλω να ξέρω το όνομα της - η οποία χώρισε με τον άντρα της - ο γνωστός σε πολλούς Albano.. "felicita', senti nel aria ce gia la nostra canzone..." - από τηλεοπτικά show. Ναι καλά καταλάβατε δια μέσω δηλώσεων χώρισαν Η κοπέλα φυσικά έχει φωτογραφηθεί παντού σε όλες τις δυνατές πόζες, πριν γίνει ξαφνικά παρθένα κτλ.
Λοιπόν τίποτε από όλα αυτά δεν είναι περίεργο, αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα στην Ιταλία, έτσι ζούνε γιαυτό μετά ψηφίζουν τον Berlusconi, από την υπερβολική ********* . Το περίεργο είναι ότι βγαίνει ο Maurizio Costanzo live τώρα.. και μαλώνει τους δημοσιογράφους γιατί λέει: "Δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε δημοσιογραφίσκος και να κρίνει τι κάνει και τι δεν κάνει ένας VIP όπως η κοπέλα". Ε τρελαίνεσαι η δεν τρελαίνεσαι ? ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, - μα και όλη η σημερινή εκπομπή με αυτό ασχολήθηκε απλώς αντί να θάβεις αυτήν θάβεις αυτόν?! τι σκατά αλλάζει στο μυαλό σου - ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΟΥΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ???
ουφ.. κάπου έπρεπε να το πω!

Kensai είπε...

Όπως είχαμε πει και παλιότερα, οι νομαρχίες είναι υπερ-πολλές. Οπωσδήποτε αναδιάρθρωση του κράτους στις 13 Διοικητικές Περιφέρεις αλά NUTS-2.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock