Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2008

Why Business Succeeds on the Web and Government mostly Fails

Why is government unable to reap the same benefits as business, which uses technology to lower costs, please customers and raise profits? The three main reasons are lack of competitive pressure, a tendency to reinvent the wheel and a focus on technology rather than organisation.

Lead article: Technology and the public sector. Government offline
Special report: Technology and Government

Εναλλακτικός τίτλος του post: Γιατί το σουβλατζίδικο της γωνίας είναι πιο σύγχρονο από τα νοσοκομεία της πόλης


Αναδημοσίευση από το blog μου.

3 σχόλια:

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Στὴν γαλανή μας χώρα ὑπάρχει τὸ πρόσθετο πρόβλημα ὅτι οἱ ὑπάλληλοι ποὺ καθίστανται ἄχρηστοι μὲ τὴν μηχανοργάνωση (γιὰ παράδειγμα τοῦ ΙΚΑ) ἐξακολουθοῦν νὰ πληρώνονται.

Αθήναιος είπε...

Θεωρώ αυτές τις προσεγγίσεις υπεραπλουστευτικές. Ας πούμε σε μια δημόσια επιχείρηση μια γυναίκα έγγυος δεν απολύεται ποτέ ενώ στις ιδιωτικές μια τέτοια "φύρα" μπορεί να τακτοποιηθεί πολύ όμορφα. Στις ιδιωτικές παρεπιδημεί η ανασφάλιση εργασία φοιτητών, μεταναστών κλπ κάτι που δεν γίνεται στο δημόσιο. Η διαχείριση των οικονομικώ μια δημόσιας επιχείρησης είναι αποτέλεσμα αποφάσεων πολλών ατόμων και όχι ενός ή ενός ευέλικτου διοικητικού συμβουλίου και σωστά νομίζω. Και πόσα ακόμη. Όσο για τη σύγκριση του σουβλατζίδικου με το νοσοκομείου, ειλικρινά με ξεπερνά.

Πιστεύω πως έχει μεγαλύτερη σημασία να εστιάζουμε στο ότι ακριβώς επειδη ο ρόλος του κράτους είναι διαφορετικός δεν μπορεί το τελευταίο να κάνει αποτελεσματικά τον επιχειρηματία. Τα υπόλοιπα είναι παιδαριώδη.

Nievskii είπε...

Κι όμως, με προγραμματάκια τύπου stage το κράτος είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ανασφάλιστης εργασίας στην χώρα. Σε αυτό δεν φταίνε μόνοι οι ιδιώτες-κι ας μην είναι άγιοι. Δεν έχετε ζήσει το τέλος της χρονιάς σε δημόσιο νοσοκομείο που πληρώνει ό,τι νομίζει ότι πρέπει να πληρώσει. Καθυστερήσεις σε εφημερίες 6 μήνες, φαγωμένα λεφτά, ωράρια εργασίας 85 ωρών την εβδομάδα με αμοιβή 3,5 ευρώ την ώρα flat χωρίς προσαυξήσεις κ.ο.κ. Το ότι το κράτος είναι μπαταξής φαίνεται κι από τις διατάξεις που περνά, που όταν εσύ του χρωστάς λεφτά στα παίρνει με τόκο, όταν το κράτος σου χρωστά λεφτά, αθωώνει τον εαυτό του με νόμο! Ας μην μιλήσουμε για τα φέσια που χώνει σε όλους όσοι συναλλάσσονται μαζί του-όπως σε προμηθευτές ειδών πρώτης ανάγκης ή όταν λ.χ. σου απαλλοτριώσει το ακίνητο. Είναι απορίας άξιον, με την παντοκρατορία του κράτους νομική, χρηματοοικονομική, προστατευτική στην Ελλάδα, πώς δεν βγάζει λεφτά. Όπου είχε μονοπώλια έβγαζε πολλά λεφτά!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock