Κυριακή, Μαΐου 21, 2006

Ανεργία στην Ελλάδα

Ανεργία στην Ελλάδα. Εσείς τι λέτε;

7 σχόλια:

Kensai είπε...

Εξαρτάται την εξειδίκευση πάντα. Η γνώμη μου είναι πως στην Ελλάδα έχουμε πολλούς ειδικευμένους... λίγους εξειδικευμένους.

Μικρή διαφορά, αλλά ειδοποιός.

xpan είπε...

Να σε διορθώσω (με το μπαρδόν δηλαδή).

Στην ελλάδα έχουμε λίγους ειδικευμένους και ακόμα λιγότερους εξειδικευμένους... Είναι και ένας απο τους λόγους που μεγάλες ξένες εταιρίες δεν έρχονται και οι μικρότερες δικές μας φεύγουνε...

Kensai είπε...

Η έννοια των «ειδικευμένων» έτσι όπως την εννοούσα εγώ ήταν πχ. Γιατροί-Ειδικοί, Οικονομολόγοι, Δικηγόροι.

Πανεπιστήμονες άνθρωποι μεν, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιστημονική απασχόληση πέρα απ'το βασικό τους πτυχίο ή κάποιο πρώτο μεταπτυχιακό.

Φυσικά δεν υπάρχει λόγος για κυνήγι πτυχίων απλά για το «χαρτί», αλλά η υπερεξειδίκευση ή η διαπεδιακή (interdisciplinary) ενασχόληση είναι ίσως οι μοναδικές λύσεις για να μη μείνει κάποιος άνεργος σήμερα.

Σκοπός είναι να προσφέρεις κάτι που λίγοι είναι σε θέση να προσφέρουν. Ζήτηση υπάρχει πάντα, αρκεί να ξέρεις να πουλάς τον εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

05/05 - 12/05. Τόσο μου πήρε μέχρι να βρω δουλειά , βέβαια κάθε εβδομάδα όλο και κάπου έβρισκα να στείλω το βιογραφικό μου, πήγα και σε συνεντεύξεις δε λέω.
Αυτό που αποκόμισα ήταν το εξής:
α) Δυστυχώς οι προσλήψεις γίνονται με κριτήρια κομματικά ή οικογενειακά , δημόσιες σχέσεις.
β) Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι μικρές και ως εκ τούτου δεν έχουν καλή οργάνωση. Προτιμούν να δουλεύουν 5 τη δουλειά 8 παρά να προσλάβουν κάποιον.
γ) Η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν σε προετοιμάζει αρκετά για την αγορά.
δ) Δε δίνονται ευκαιρίες σε άτομα που δεν έχουν επαγγελματική εμπερία. Η πρακτική άσκηση του φοιτητή είναι υποβαθμισμένη, ακόμη και μέσα στη δουλειά δεν υπάρχει training.
Κατά τη γνώμη μου ανεργία υπάρχει σε κάποιους κλάδους για αυτό και ευνοείται η ετεροαπασχόληση. Συμφωνώ όμως ότι όποιος έχει διάθεση να παλέψει θα βρει δουλειά.
Όχι όμως ότι υπάρχουν δουλειές και τις σνομπάρει ο Έλληνας ,αυτό δεν ισχύει.

ultrasonic15 είπε...

Τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση και σκέφτεται να πάρει για σύμβουλο του υπουργού Εργασίας, Ασφαλίσεων, Οικονομικών και Θεαμάτων τον κ. Γλέζο μετά τη λύση του γρίφου της ανεργίας στη χώρα μας.

Σταματάω εδώ γιατί θα φανώ ίσως πολύ εμπαθής αν συνεχίσω.

S G είπε...

εγω παντως χωρις τρομερες γνωσεις στο πεδιο, συμφωνω με τον Δημητρη Γλεζο.

Στην Ελλαδα αν εισαι πραγματικα καλα προετοιμασμενος και παραγωγικος, δουλειες υπαρχουν. Ισως δεν θα βγαζεις τα ιδια οσα θα εβγαζες αλλου, αλλα δουλειες υπαρχουν.

Το προβλημα ειναι οτι κυκλοφορουν παρα πολλοι αστοιχειωτοι πραγμα που φαινεται και απο το γεγονος οτι παρα πολλες θεσεις πιανονται απο ατομα που ειναι ολοφανερα underqualified. Και βεβαια ειναι καπως δυσκολο να ξεχωρισεις με τοση απατη που πεφτει.

Παει καποιος χωρις να ξερει να χρησιμοποιησει ΗΥ και θελει δουλεια, και του φταιει το κρατος που δεν βρισκει... δηλωνει οτι ξερει αγγλικα οταν δεν ξερει να μιλησει τρεις φρασεις... δηλωνει οικονομολογος οταν δεν ξερει τι σημαινει ορθολογισμος... μαθηματικος οταν δεν ξερει να λυσει ενα ολοκληρωμα...
αστα, πραγματικα κυκλοφορει πολλη ασχετοσυνη...

Αλλα με τον καιρο οι καλοι φαινονται και δουλεια βρισκουν.

S G είπε...

"Και για αυτό ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για Ελλάδα κι εσύ "

χεχεχε. να το πω ετσι: δεν ερχομαι στην Ελλαδα για πολλους λογους, αλλα δεν νομιζω οτι θα εμενα ανεργος αν ερχομουν. Μαλλον δεν θα εβρισκα δουλεια που να με ενδιαφερει ή μισθο που να θεωρω αξιοπρεπη. Αλλα δηλωνω εδω περα οτι ουτε εγω ειμαι παραγωγικος, η κριτικη στρεφεται δηλαδη και προς τα μενα. Αν ηθελα να βρω δουλεια, θα ειχα γινει σοβαρος πληροφορικαριος ή ηλεκτρολογος-μηχανικος ή ξερω γω λογιστης και θα εβρισκα δουλεια σε χρονο dt. Νομιζω αυτο εξηγει ο Δημητρης, δουλειες υπαρχουν αλλα οχι στους τομεις που διαλεγουμε εμεις...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock