Σάββατο, Μαΐου 13, 2006

Η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

«Ζητάμε από όλους τους ανθρώπους στις γειτονικές αραβικές χώρες, το μουσουλμανικό κόσμο και από οποιονδήποτε επιθυμεί να μας υποστηρίξει να στείλει όπλα, χρήματα και άνδρες. Δεν πρέπει να διστάσετε. Αυτή είναι αντίσταση, όχι τρομοκρατία» δήλωσε πριν λίγες μέρες, στη διάρκεια ομιλίας του σε φιλο-παλαιστινιακή εκδήλωσης στη Ντόχα, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στα ηνία της παλαιστινιακής κυβέρνησης μετά τη σαρωτική εκλογική της νίκη τον Ιανουάριο. Καθοδηγούμενη από έναν φανατικό αντισημιτισμό, αντιλαμβάνεται την έννοια της αντίστασης ως ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ, η οργάνωση αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ, να αποκηρύξει τη βία και να αποδεχθεί τις συμφωνίες του παρελθόντος. Μια πολιτική που πλέον καταδικάζεται ακόμα και από πρώην συμμετέχοντες σε αυτήν. Η Χαμάς είναι σήμερα το πλησιέστερο ανάλογο στον αραβικό κόσμο του ναζισμού, ο θρησκευτικοεθνικισμός την είναι διάχυτος στο καταστατικό της, ξεπερνώντας ακόμα τους πραγματικούς ιδεολογικούς απόγονους του ναζισμού.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο που θα κατευθυνθεί η όποια χρηματοδότηση καταλήξει στον έλεγχο της Χαμάς. Το ομολογούν σε κάθε ευκαιρία. Οι απαντήσεις της σε κάθε κίνηση υποχώρησης της ισραηλινής πλευράς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.Όμως, την διακοπή της χρηματοδότησης εκ μέρους της Ε.Ε. αυτών των αδιάλλακτων φονταμενταλιστών τρομοκρατών, από την στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, την καταδίκασε προ ημερών το 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ! Ζήτησε δηλαδή την οικονομική στήριξη αυτών που καθημερινά σκοτώνουν αθώους πολίτες εκφράζοντας ακραίες φασιστικές λογικές συλλογικής ευθύνης, και μετά διαδήλωσαν εναντίον των μόνιμων ιδεολογικών τους αντιπάλων τους για να μην ...σκοτωθούν αθώοι (άλλων εθνικοτήτων, προφανώς δεν υπάρχουν αθώοι Ισραηλινοί)! Και μάλιστα δεν αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι τους ισλαμοφασίστες πολιτικούς τους συμμάχους, αλλά διατύπωσαν την απαίτηση αυτό να γίνεται κρατικά από το πορτοφόλι του κάθε Ευρωπαίου φορολογούμενου!

Ίσως τα επεισόδια της πορείας να έφεραν τελικά το ποθητό αποτέλεσμα, αφού E.E., HΠA, Pωσία και OHE αποφάσισαν να απελευθερώσουν ορισμένα κονδύλια προς την, ελεγχόμενη από την Χαμάς, Παλαιστινιακή Aρχή. H απόφαση, που ελήφθη εξαιτίας της άμεσης απειλής χρεοκοπίας των Παλαιστινίων και βύθισης όλης της περιοχής σε χάος, έγινε δεκτή και από την ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ την ικανοποίησή της εξέφρασε και η Xαμάς, παρόλο που είπε ότι περίμενε πιο γενναία βήματα (σωστά, δεν φτάνει που μας μισούν, μας βρίζουν, μας απειλούν, τους χρωστάμε και λεφτά από πάνω και μάλιστα όσα τους δώσαμε τους φαίνονται και λίγα)!

Ένα οικονομικό χάος που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι (και ακόμα περισσότερο οι προηγούμενοι) με την απίστευτη οικονομική τους κακοδιαχείρηση αφού αυτό το μικροσκόπικο κράτος κατάφερε να έχει περισσότερους από 165.000 δημοσίους υπαλλήλους! Αντίθετα με το άγρυπνο ενδιαφέρον τους για να αποτρέψουν την ηθική χαλάρωση, το αντίστοιχο ενδιαφέρον τους για οικονομική ανάπτυξη και άνοδο του βιωτικού επιπέδου είναι μηδενικό. Αν στη χώρα μας για να διοριστείς πρέπει να πουλήσεις την ψήφο σου σε κάποιο πολιτικό, στην Παλαιστινική Αρχή διορίζονται στο δημόσιο οι συγγενείς όσων γίνονται μάρτυρες αυτοανατιναζόμενοι σε ισραηλινά λεωφορεία και εστιατόρια, κάνοντας την τρομοκρατία διέξοδο για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας. Την οικονομική στήριξη αυτής της πολιτικής ουσιαστικά προωθεί η χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πράγμα που κάνουν τελικά και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί, αφού η ισραηλινή εταιρία τροφοδοσίας καυσίμων απόφασισε την συνέχιση της παροχής καυσίμων παρά το γεγονός ότι Παλαιστινιακή Αρχή οφείλει στην ισραηλινή εταιρεία Dor Energy περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια (διότι η τρομοκρατία κοστίζει και δεν περισσεύουν λεφτά για καύσιμα και άλλες τέτοιες πολυτέλειες). Παράλληλα αφοφάσισε την αποδέσμευση δεκάδων εκατομμυρίων δολλαρίων, από φόρους και δασμούς, για ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι δύο λαοί είναι καταδικασμένοι να συνυπάρξουν. Και βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η αναγνώριση και από τις δύο πλευρές του δικαιώματος της άλλης να υπάρξει. Σήμερα όμως αυτό δεν συμβαίνει, και δεν πρόκειται να συμβεί όσο οι φονταμενταλιστές ισλαμοφασίστες κρατούν όμηρο τον παλαιστινιακό λαό ζητώντας ουσιαστικά λύτρα από την διεθνή κοινότητα, με τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτούν τον πόλεμό τους για την εξόντωση τους κράτους του Ισραήλ. Η ιδεολογική και απομόνωσή τους από το σώμα της αρκετά ριζοσπαστικοποιημένης παλαιστινιακής κοινωνίας, από κυρίαρχη τάση που είναι σήμερα, έχει πιθανότητες μόνο αν ο παλαιστινιακός λαός έρθει αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που οδηγεί η πολιτική των ισλαμοφασιστών. Όσο συντηρούνται με ξένα κονδύλια όχι μόνο δεν πρόεκιται να αμφισβητηθεί η Χαμάς, αλλά θα διαβρώνει ακόμα περισσότερο την βάση της παλαιστινιακής κοινωνίας, συνεχίζοντας τον κύκλο του αίματος και αποτρέποντας κάθε ρεαλιστική πιθανότητα ομαλούς συμβίωσης στην περιοχή.

3 σχόλια:

Filotas είπε...

Φάινεται ότι η φιλελευθεροποίηση σας εμποδίζει να δείτε τους αθώους και στις δύο πλευρές καρντάσια!...Όνειρα γλυκά!

Kensai είπε...

Οι δύο λαοί είναι καταδικασμένοι να συνυπάρξουν.

Το τείχος που χτίζουν οι Ισραηλινοί δε προμηνύει αυτό πάντως.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε και την στήριξη από τους πλούσιους συγγενείς Άραβες της Μ. Ανατολής. Όσο δε για την Παλαιστίνη μην περιμένεις να δεις από την ηγεσία της κρατική υποδομή και οικονομική ανάπτυξη. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν ότι είναι μονίμως σε εμπόλεμη κατάσταση και έτσι διαχειρίζονται όλες τις κρατικές υποθέσεις.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock