Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2008

πάρτυ χωρίς καπνό

Έχοντας στο νου παλαιότερες συζητήσεις στο rooster αλλά και πιο πρόσφατα στις «Διαστάσεις» σας κοινοποιώ τη παρακάτω πρόσκληση από το NoSmoke.gr:


Το Nosmoke.gr & το Nonsmokersclub.com με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν σε ένα ΠΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΟ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 22:00΄ στο «Ελεύθερο Ωδείο», Σεβαστουπόλεως 2 & Φειδιππίδου, Αμπελόκηποι, 3ος όροφος, τηλ. 2107474470, (7 λεπτά περπάτημα απ' το μετρό Αμπελοκήπων, δίπλα στη διασταύρωση Λ. Κηφισίας & Λ. Αλεξάνδρας). Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν υπάρχει καμία απολύτως χρέωση. Θα σας παρακαλούσαμε ωστόσο η κάθε παρέα αν μπορείτε να φέρνετε και κάποιο ποτό.



Μπορείτε αν θέλετε να καλέσετε και φίλους/φίλες αρκεί να ΜΗ καπνίζουν! (Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους χώρους του κτιρίου). Ο χώρος που θα γίνει το πάρτι είναι μεγάλος, αλλά σε περίπτωση που προγραμματίσετε να έρθετε στα σίγουρα, στείλτε μας αν θέλετε ένα ενημερωτικό e-mail, ώστε να γίνει κι από μας πληρέστερος προγραμματισμός.



(σ.σ. ζήτησα μια διευκρίνηση σε σχέση με τη προηγούμενη παράγραφο και πήρα την απάντηση ότι και οι καπνιστές βεβαίως είναι ευπρόσδεκτοι, με τη συμφωνία όμως ότι δε θα καπνίσουν ούτε στα μπαλκόνια ούτε θα μπαινοβγαίνουν έξω στο δρόμο για τσιγάρο. Για όσες ώρες μείνουν στο πάρτι θα πρέπει απλώς να κάνουν υπομονή.)


ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!



Μουσική: Κυρίως ξένη, επιλεγμένα Ελληνικά και στιγμιότυπο Latin. Δεν αποκλείεται ωστόσο να έχουμε και πινελιές ζωντανής μουσικής.


Parking: Αν σκοπεύετε να έρθετε με δικό σας αυτοκίνητο, λάβετε υπ' όψη σας ότι το παρκάρισμα στην περιοχή είναι σχετικά δύσκολο.



(σ.σ. για περισσότερες πληροφορίες, χάρτη, φωτογραφίες από προηγούμενα πάρτυ κ.λπ. δείτε την αρχική πρόσκληση)


(σ.σ. δείτε και άλλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις για την απαγόρευση ή μη του καπνίσματος)

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ούτε θα μπαινοβγαίνουν έξω στο δρόμο για τσιγάρο"

Μόνο σε μένα ακούγεται αυτό, αν μη τι άλλο, υπερβολικό; :-/

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει και S/M σόου με μαστίγωμα και ταπείνωση καπνιστών?

Ανώνυμος είπε...

Σωστή η ρύθμιση για απαγόρευση του "μπες βγες", μυρίζουν καπνό και ενοχλούν. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι ότι γίνονται δυσάρεστα αντιληπτοί... Είναι όπως ο βαρήκοος, όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν ακούει καλά, αλλά ο ίδιος νομίζει ότι οι άλλοι μιλάνε χαμηλόφωνα :-)

Ανώνυμος είπε...

Exoume 3efygei poly agriws..

ps: gia to sxoliasth pou grafei gia th dyswdia twn kapnistwn, mhpws prepei na apokleis8oun kai osoi forune kakogousta kai se mh idanikh posothta arwmata, idrwnoune poly ktl?

Ανώνυμος είπε...

Όχι, γιατί τίποτα δεν βρωμά περισσότερο από τον καπνιστή. Το κουνάβι καταλαβαίνει την μυρωδιά του;

libertarian είπε...

"ούτε θα μπαινοβγαίνουν έξω στο δρόμο για τσιγάρο"

Μόνο σε μένα ακούγεται αυτό, αν μη τι άλλο, υπερβολικό; :-/


Λογικό είναι, θα χαλάσει το πάρτυ όπως γίνεται και στις ιταλικές καφετέριες και μπαρ όπου κανένας δεν κάθεται μέσα, ακόμα και οι μη καπνίζοντες γιατί ακολουθούν τους φίλους τους έξω... στο κρύο.

Το κακό είναι όταν είναι νόμος του Κράτους. Όταν απαγορεύεται η δημιουργία μαγαζιών για καπνίζοντες.

Διονύσης είπε...

TΡΕΛΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ

http://pea-kyanea.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη φορά να κάνετε και πάρτυ χωρίς κλανίλα. Οι κλανιάρηδες θα είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί να κάνουν υπομονή και να μην βγαίνουν στο δρόμο για να κλάσουν.

Ανώνυμος είπε...

μυρίζομαι πολύ κέφι!

Ανώνυμος είπε...

"Σωστή η ρύθμιση για απαγόρευση του "μπες βγες", μυρίζουν καπνό και ενοχλούν. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι ότι γίνονται δυσάρεστα αντιληπτοί"

Ντάξει ρε φίλε αυτό λύνεται εύκολα. Θα υποχρεώσετε τους καπνιστές να φοράνε ένα περιβραχιόνιο, με ένα αστεράκι ας πούμε, και έτσι θα ξέρουν οι υπόλοιποι να μην τους πλησιάζουν πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται περιβραχιόνιο. Τους καπνιστές τους καταλαβαίνεις από μακριά από τη βρώμα που αναδίδουν.

kouk είπε...

πάντως, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγουμε σε ειρωνίες και αλληλοκατηγόριες. Σε αυτό το πάρτυ θέλουν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα διαφορετική από άλλα πάρτυ, όπως έχει δικαίωμα να κάνει ο οποιοσδήποτε που καλεί ανθρώπους στο χώρο του υπό τον όρο να φοράνε γραβάτα, να είναι ντυμένοι αποκριάτικα, να φοράνε gucci/prada/κ.λπ. και ούτο καθ'εξής. Δεν αποκλείεται κανείς από κάποιο δημόσιο χώρο αλλά από μια ιδιωτική διοργάνωση με συγκεκριμένο και δηλωμένο σκοπό. Οι καπνιστές εδώ μέσα θα πρέπει να δείξουν ανεκτικότητα αν δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του να μη καπνίζει ο κόσμος έξω από το μαγαζί γιατί το πιο πιθανό είναι ότι ως καπνιστές δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με τους μη-καπνιστές.

Ανώνυμος είπε...

...Φυσικά δικαίωμα τους και δικαίωμα μας να σατιρίζουμε το ...φετιχιστικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

kouk είπε...

βεβαίως η σάτιρα είναι καλοδεχούμενη αλλά ίσως το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι βρίσκετε περισσότερο άξιο σάτιρας ένα άκαπνο πάρτυ παρά όλους όσους βγαίνουν στο κρύο για να πάρουν τη δόση τους στα κλάμπ και στις καφετέριες που απαγορεύεται το κάπνισμα. :-p

Ανώνυμος είπε...

A3io satiras 8ewrw oxi to oti 8elete ena akapno party, kai se kamia periptwsh to oti o kpanisths vgainei e3w gia na kapnisei, otan ston eswteriko xwro den epitrepetai. E3airetika geloia omws einai h apagorefsh tou na vgeis e3w gia tsiagro.. gia allo logo epitrepetai na vgeis kai na 3anampeis.?? 8a se myrizune sthn porta, gia na doun an vghkes gia epitrepto h mh logo??? mhpws xreiazetai kai trihmerh apoxh apo ton kapno, gia na ka8arisei h anasa sou kai na mhn mperdeftoune oi elegktes sto mpes vges?

To na einai kaneis antikapnisths to katalavainw ews kai to yposthrizw. Alla apo to antikapnisths mexri to
geloio kai dystyxws enoxlhtiko kai proklhtikgo fanatismo pou epideiknyoun kapoioi antikapnistes, yparxei megalh apostash..pio sygkekrimena megalh kathfora..

kouk είπε...

Μα προφανώς και δεν θα σε ελέγχουν, μια παράκληση κάνουν για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω και από τον libertarian. Μία παρέα με έναν καπνιστή που μπαινοβγαίνει δεν αποτελεί την ίδια παρέα με αυτή που δεν διακόπτει τη συνεύρεση στο πάρτυ για την ικανοποίηση ενός εθισμού.

Το θέμα είναι, μπορεί ένας καπνιστής να καταλάβει το εξής απλό: τελείται μια διοργάνωση όπου ο δεδηλωμένος σκοπός είναι να ζήσουμε για μερικές ώρες την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχει το τσιγάρο σαν συνήθεια. Εάν κανείς μπορεί να συμμετάσχει με θετική νοοτροπία τότε ας συμμετάσχει. Ο άνθρωπος που μπαινοβγαίνει για τσιγάρο δεν έχει θετική νοοτροπία προς αυτή τη διοργάνωση επομένως δεν υπάρχει και κανένας λόγος να θεωρεί δικαίωμα του να είναι ευπρόσδεκτος.

Ένα άλλο παράδειγμα: έστω ότι διοργάνωνα μια ολοήμερη εκδήλωση αναπαράστασης της μεσαιωνικής ζωής. Ένας από τους κανόνες θα ήταν ότι όσοι συμμετέχουν στην εκδήλωση δεν θα κουβαλούν μαζί τους κινητό τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Δεν αρκεί να το έχει στο αθόρυβο, δεν πρέπει να το έχει πάνω του. Όποιος μπορεί να συμμετέχει με αυτούς τους όρους είναι ευπρόσδεκτος. Υπάρχει κάτι το κατακριτέο σε αυτό κατ'εσέ;

Και ξαναλέω, το ότι η θέα ενός ανθρώπου που καπνίζει έξω στο κρύο επειδή δεν μπορεί να καθίσει δυό ώρες χωρίς τσιγάρο σας φαίνεται φυσιολογική μου φαίνεται αρκετά αστείο.

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια το Χόλυγουντ παρουσιάζει αρνητικά πρότυπα καπνιστών ενώ ταυτόχρονα ωραιοποιεί το κάπνισμα κάνναβης.

Αναρωτιέμαι αν το αντικαπνιστικό μαίνος (όπως και ο φιλελευθερισμός) μερικών ακολουθεί την επιλεκτικότητα του Χόλυγουντ...

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος πάντως που φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του Nonsmokersclub.com έχει ύφος του στυλ "αν καπνίσεις μπροστά μου σε γ@μησ@".

(Αφήστε τον κέρσορα πάνω στην εικόνα του και δείτε τι δείχνει).

Τέσπα, εύχομαι το πάρτυ να ήταν πετυχημένο... Όλοι δικαιούνται διασκέδαση και εκτόνωση...

Για να συμβάλλω και εγώ στην οικοδόμηση υγιών, αντικαπνιστικών προτύπων, συνιστώ ένθερμα κλικ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι δεν λειτουργεί καλά με τη δημοσίευση των σχολίων (δεν βγαίνουν τα λινκς σωστά). Παρακαλώ οι μοδεράτοι να αποκαταστήσουν τη βλάβη.
Μέχρι τότε, κάντε copy-paste τη διεύθυνση:

http://blogs.yupi.gr/smoking/

(αν δεν το κάνετε, εσείς θα χάσετε :Ρ)

kouk είπε...

Δεν είναι κακό να είσαι επιλεκτικός, αρκεί να είσαι επιλεκτικός με τα δικά σου γούστα και τη δική σου περιουσία. Και βεβαίως οι μόδες έρχονται και παρέρχονται και δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σε αυτό. Το τσιγάρο είναι θέμα στυλ (και άλλων πραγμάτων όπως δείχνει το link που παρέθεσες) αλλά το στυλ αλλάζει με τους καιρούς. Όσον αφορά το αντικαπνιστικό μένος δεν με διακατέχει σε κανένα βαθμό, ωστόσο μου τη δίνει έντονα η επιλεκτικότητα των καπνιστών που δέχονται ένα κάρο περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους και όταν φτάνει στο θέμα του τσιγάρου ξαφνικά θυμούνται ότι ο φιλελευθερισμός τους είναι "χρήσιμος".

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή το φιλελευθερισμό πρέπει να ενστερνιστούμε ντε και καλά για να είμαστε ανεκτικοί, ανοιχτόμυαλοι και όχι μισαλλόδοξοι;

Σε εσένα πάντως kouk δεν προσάπτω κάποια μισαλλοδοξία στο θέμα αυτό.

(Θα μου φτιάξεις τώρα τα λινκς ή δεν μου κάνεις το χατήρι γιατί σας τη λέω; :Ρ)

kouk είπε...

δεν μπορώ να σου φτιάξω τα links στα σχόλια του blogger, μπορώ να τα σβήσω αλλά εάν τα ξαναδημιουργήσω θα φαίνονται σαν να τα έχω γράψει εγώ. Αν ήταν στο κεντρικό e-rooster.gr που είναι στο δικό μας server θα μπορούσα.

Πάντως δεν χρειάζεται να λες ότι ενστερνίζεσαι το φιλελευθερισμό αν δε το θες, ωστόσο για μένα εάν δείχνεις ανεκτικότητα το κάνεις ήδη κατά το ήμισυ και πλέον. Ανεκτικότητα πρέπει να δείχνουμε σε όλους τους τομείς βέβαια, όπως και στον οικονομικό τομέα όπου πρέπει να ανέχεσαι ότι κάποιος θέλει να λειτουργήσει την επιχείρηση του όπως αυτός επιθυμεί. Αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτή τη συζήτηση εδώ.

Nievskii είπε...

Πήγε κανείς τελικά στο πάρτυ να μας πει πώς ήταν;

kouk είπε...

Εγώ δε πήγα γιατί ήμουν καλεσμένος σε γενέθλια φίλης όπου με φλώμοσαν στο παθητικό κάπνισμα :-p
Η ίδια φίλη μάλιστα όταν της μιλάω για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών με κατσαδιάζει για την ανεκτικότητα μου απέναντι στα πρεζάκια που κάνουν κακό στους εαυτούς τους και στους γύρω τους. και εγώ τη κοιτάω σα μαλάκας..

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock