Παρασκευή, Μαΐου 06, 2005

Γαμοι μεταξυ ομοφυλων και αλλες ιστοριες...

Μα υπαρχουν ακομα ατομα σε αυτον τον πλανητη που μπορουν να μιλανε ετσι? Η πρωτη εκφραση που μουρχεται ειναι: Φιλε Ταλιμπαν, πισω στην σπηλια σου!

Πραγματικα αναρωτιεμαι και γω με την σειρα μου σε τι κοσμο θα φερω το παιδι μου! Σε εναν κοσμο που η ομοφυλοφιλια θεωρειται αρρωστια! Σε εναν κοσμο που οι συμπολιτες μας δεν ξερουν τι σημαινει η φραση: ανθρωπινα δικαιωματα?

Εχουν θιχτει καποια θεματα, τα οποια ειναι ασχετα με την συζητηση αλλα πρεπει να ξεκαθαριστουν. Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι αρρωστια, ειναι ενας απλος σεξουαλικος προσανατολισμος. Μερικοι γουσταρουν να γλειφουν ποδια, αλλοι στηθη, αλλοι γουσταρουν αντρες. Μερικες γυναικες γουσταρουν τριχωτους, αλλες καραφλους, αλλες μπρατσονια, αλλες ατριχους γυμνοσαλιαγκες και αλλες γουσταρουν γυναικες. Ολα αποδεκτα, οσο υπαρχει συναινεση μεταξυ ελευθερων ατομων που ειναι σε διανοητικη κατασταση να αποφασισουν τι τους αρεσει (αυτο αποκλειει παιδια κτλ). Ειναι θεμα γουστου, οπως το αν προτιμας την φασολαδα απο τις μπαμιες και τιποτα αλλο...

Σας αρεσουν δεν σας αρεσουν ολα αυτα, οι συνανθρωποι μας εχουν απολυτο, αναφαιρετο δικαιωμα στις προσωπικες τους επιλογες. Τι απο ολα αυτα, τα αυστηρα προσωπικα τους χαρακτηριστικα, τους αφαιρει το δικαιωμα να εχουν δηλωμενα συντροφο για ολη τους την ζωη, να απολαμβανουν τα νομιμα πλεονεκτηματα ενος παντρεμενου (φορολογικα κ.α.), να τον κληρονομουν αυτοματα κτλ? Απο που κι ως που σε ρωταει η εφορια για τις ακριβεις σου σεξουαλικες προτιμησεις για να σου δωσει τις φοροαπαλλαγες ενος παντρεμενου? Ποιος ρωτησε τους Ταλιμπαν μας αν τους αρεσει να μενουν μαζι ομοφυλοφιλοι? Η γνωμη τους ειναι απολυτως αδιαφορη! Ειναι βασικο συστατικο της Δημοκρατιας μας, να δινει σε ολους τους πολιτες της τα ιδια δικαιωματα!

Απο αυτη τη συζητηση λοιπον συνεπαγεται οτι ο πολιτικος γαμος μεταξυ ομοφυλων επρεπε να εχει νομοθετηθει χτες, οχι σημερα ουτε αυριο. Οπως εχει γινει ευτυχως στην Γερμανια, Ολλανδια, Βελγιο, προσφατα στην "συντηρητικη" !Ισπανια, στον Καναδα και σε λιγες αμερικανικες πολιτειες. Το αν η ορθοδοξη ή οποιαδηποτε αλλη Εκκλησια θα τον επιτρεψει επισης, ειναι δικο της προβλημα. Βεβαια ποτε δεν θα ημουν μελος μιας Εκκλησιας που αρνειται σε συγκεκριμενα μελη της, βασισμενη στις πρoτιμησεις τους και μονο, τα ιδια δικαιωματα στο να παντρευτουν, να γινουν κληρικοι κτλ που δινει απλοχερα στα αλλα μελη της. Αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Το θεμα της υιοθεσιας ειναι σαφως πιο δυσκολο. Γιατι δεν εχουμε μονο τα ανθρωπινα δικαιωματα των γονεων, αλλα και των παιδιων. Μερικοι μπορει να ισχυριστουν οτι η μονοπλευρη ανατροφη απο δυο μητερες ή δυο πατερες μπορει να επηρεασει την ανατροφη των παιδιων.* Δεκτο, αν αποδειχτει επιστημονικα. Αλλα ειναι σαφες τοτε οτι πρεπει να γινει μια γενικοτερη ερευνα. Ειναι καλυτερο να σε υιοθετησει ενα ετεροφυλοφιλο ζευγαρι, που ο πατερας ειναι μεθυσος? Παιδεραστης? Η μανα καθυστερημενη (κυριολεκτικα)? Ειναι καλυτερο να σε υιοθετησουν γονεις που δεν εχουν τα οικονομικα μεσα να σε ταισουν και να σε εκπαιδευσουν σωστα? Οταν γινει μια επιστημονικη μελετη για τις συνεπειες αυτων, θα την δεχτω. Ως τοτε το βαρος της αποδειξης, συμφωνα με τον αρχαιο κανονα, πεφτει σε οσους θελουν να απαγορευσουν, οχι σε οσους δεν ζητανε τιποτα παρα ισα δικαιωματα...

Θα κλεισω με την βασικη αρχη της προσωπικης ελευθεριας:
Κανεις δεν εχει δικαιωμα να μου υπαγορευει τι θα τρωω, τι θα πινω, τι θα καπνιζω και τι ερωτα θα κανω, οσο δεν παταω τα δικαιωματα των αλλων!

*Δεν μιλαω για την γελοια υποθεση οτι τα παιδια θα βγουν ομοφυλοφιλα. Αυτο απλα δεν ισχυει, οπως μας δειχνει η καθημερινη εμπερια με παιδια που μεγαλωνουν χωρις πατερα (κιομως περιεργως γουσταρουν γυναικες, χωρις να τους διδαξει κανεις!! θαυμα!), που μεγαλωνουν χωρις γονεις κτλ κτλ. Ασε που και να ισχυε δεν ειναι απαραιτητα κακο...

3 σχόλια:

J95 είπε...

Γεια σας κοκόρια :)

Όπως είπα και στο μπλογκ μου, συμφωνώ 100% με τα παραπάνω εκτός από τους χαρακτηρισμούς (Ταλιμπάν κλπ).

Αφενός γιατί το θέμα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό παρεξήγηση (ο Bliax έχει καναδυό λάθος απόψεις αλλά δεν είπε την ομοφυλοφιλία αρρώστια και με τίποτα δε θα τον έλεγα Ταλιμπάν, ούτε καν ομοφοβικό, εξάλλου η όλη υπόθεση ξεκίνησε σαν αυτοπαρωδία) και αφετέρου γιατί αν μιλήσετε ποτέ με πραγματικούς "Ταλιμπάν", πιστέψτε με, θα καταλάβετε τη διαφορά.

Πολύ δυνατό επιχείρημα η απαίτηση επιστημονικής τεκμηρίωσης για το μύθο των "τρισανώμαλων γκέι γονιών". Απ' ό,τι φαίνεται στο Ιντερνετ κυκλοφορεί μόνο μία μελέτη που ισχυρίζεται ότι οι γκέι γονείς παρενοχλούν τα παιδιά τους σε μεγαλύτερο ποσοστό, όμως στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για gay γονείς αλλά για homosexual abuse από straight γονείς. Έχει φάει πολύ κράξιμο αυτή η μελέτη για το αντιεπιστημονικό αυτό παιχνιδάκι με τις λέξεις και πολύ δικαίως ΙΜΗΟ.

S G είπε...

Χαιρε Ι95 (συγγνωμη αλλα βαριεμαι να αλλαζω πληκτρολογια)

Για τον χαρακτηρισμο, δεν τον εννοουσα προσωπικα, ασε που ηταν και με μια qualification: Ηταν το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο, οπως και δηλωσα. Μερικες φορες ειναι καλο να λεμε τι μας ερχεται στο μυαλο (τουλαχιστον ετσι λενε μερικοι ψυχιατροι και ο Ντοστογεφσκι στον Ηλιθιο :-) ).

Για τα αλλα χαιρομαι που συμφωνουμε και να εισαι σιγουρος οτι οι μονιμοι γιατροι μας (αβαταρ+ροαρκ) θα μας πηξουν στις επιστημονικες μελετες...

avatar είπε...

Για την ώρα τσέκαρε κι αυτό το άρθρο που είχαμε ανεβάσει πέρυσι...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock