Παρασκευή, Μαΐου 20, 2005

Δρόμο από τον παράδεισο!

Συλλήψεις και απελάσεις από την Αβάνα, Ευρωπαίων που θα μετείχαν σε συνέδριο διαφωνούντων

Οι κουβανικές αρχές απέλασαν ένα γερμανό και ένα τσέχο βουλευτή, τους Αρνολντ Βάατς και Καρλ Σβάρτσενμπεργκ, ενώ παράλληλα συνέλαβαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας δύο πολωνούς δημοσιογράφους οι οποίοι, όπως και οι δύο βουλευτές, είχαν μεταβεί στην Αβάνα για να παραστούν σε συνέδριο της αντιπολιτευόμενης κίνησης Συνέλευση για την Προώθηση της Κοινωνίας των Πολιτών (APSC).

Ο Αρνολντ Βάατς είναι πρώην μαχητικό στέλεχος του κινήματος διαφωνούντων της πάλαι Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (DDR), το οποίο οδήγησε το 1989 στην κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος και στη γερμανική ενοποίηση ένα χρόνο αργότερα.

Ο Καρλ Σβάρτσενμπεργκ, ένας από τους πολλούς τσέχους πολιτικούς που συνδράμουν το κίνημα διαφωνούντων της Κούβας, διετέλεσε στενός συνεργάτης και διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ.

Οπως έγινε γνωστό, πριν από τους Αρνολντ Βάατς και Καρλ Σβάρτσενμπεργκ, οι κουβανικές αρχές απέλασαν και δύο πολωνούς ευρωβουλευτές, τους Μπόγκουλαβ Σόνικ και Γιάτσεκ Ποτάσιεβτς, αμέσως μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Βαραδέρο την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24, ο Σεβερίν Μπλουμστάιν, δημοσιογράφος της εφημερίδας Gazeta Wyborcza, και ο συνάδελφός του Γέρζι Γιουρέτσκι της εφημερίδας Tygodnik Podhalanski, συνελήφθησσαν στο ξενοδοχείο τους κοντά στο αεροδρόμιο της Αβάνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ανταμ Ρότφελντ ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον κουβανό πρεσβευτή στη Βαρσοβία για να του ζητήσει την απελευθέρωση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Κούβας στη Γερμανία εκλήθη σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις για την απέλαση του γερμανού βουλευτή Αρνολντ Βάατς, ανακοινώθηκε στο Βερολίνο. Οπως είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Γενς Πλέτνερ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, το Βερολίνο ζήτησε από τον γερμανό πρεσβευτή στην Κούβα να υποβάλει αναφορά σχετικά με την απέλαση του γερμανού βουλευτή. "Περιμένουμε την αναφορά", είπε.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 20/05-15:06

Προφανώς απελάθηκαν επειδή δεν εκτίμησαν επαρκώς τα καλά του "παραδείσου" του Φιντέλ. Αντί να αφήσουν τα δολλάριά τους με τα ανήλικα κοριστάκια ενός από τους μεγαλύτερους προορισμούς σεξοτουρισμού παγκοσμίως (ευτυχώς που τα σώζει ο καλός Φιντέλ από την παιδική εργασία), οι άνθρωποι πήγαν να μιλήσουν για ιδέες και ελευθερίες.

Τέτοιοι άνθρωποι είναι ανεπιθύμητοι στην Κούβα. Ας δούμε τι ακριβώς παρέες προτιμά ο Κάστρο:





Να προσθέσω και από το in.gr κατά την επίσκεψη του Βαρθολομαίου:
Νωρίτερα είχε προηγηθεί δείπνο στο οποίο παρακάθησαν ο Πατριάρχης, η συνοδεία του, ορισμένοι προσκυνητές, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Κωνσταντίνος Ντεγκρέτσια, που βρίσκεται στην Αβάνα με τη σύζυγό του Αννα Μαρία και τους δύο γιους του, Παύλο και Νικόλαο, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την Παιδεία, την Εκκλησία και την εγκληματικότητα. Ο Φιντέλ Κάστρο ζήτησε από τον Πατριάρχη να του στείλει βιβλία για το Αγιο Όρος, προκειμένου να μεταφραστούν στα Ισπανικά. Όπως είπε «οι ιδέες γεννιούνται στα μοναστήρια και σε τέτοια περιβάλλοντα και όχι στους δρόμους».

Το δείπνο κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της τέως βασιλικής οικογένειας.

Τον Κωνσταντίνο Ντεγκρέτσια προσκάλεσε στην Αβάνα ο ισχυρός άνδρας της Κούβας Ευσέβιος Λεάλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανακαίνιση της παλιάς πόλης της Αβάνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιντέλ Κάστρο γνωρίζεται με τον Κωνσταντίνο μέσω της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, με την οποία συνδέεται φιλικά.

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

9 σχόλια:

πιτσιρίκος είπε...

Κυρίες και κύριοι δεν θέλω να διακόψω το θεάρεστο έργο σας και τις σπουδαίες σκέψεις σας αλλά με αναγκάζετε να το κάνω. Θέλω να αφαιρέσετε από τη στήλη των links σας το link που οδηγεί στο ιστολόγιό μου. Νομίζω πως είναι νόμιμο δικαίωμά μου να το ζητώ και να μη θέλω να έχω την παραμικρή σχέση με το παρόν. Ούτως ή άλλως δεν με ρωτήσατε, ούτε υπήρξε η οποιαδήποτε οικειότητα μεταξύ μας ώστε να οδηγηθείτε στο συμπέρασμα πως εγώ ήμουν σύμφωνος με κάτι τέτοιο. Δεν επιθυμώ να λειτουργώ σαν άλλοθι του πολιτικού σας σκέπτεσθαι και δεν θέλω την παραμικρή σχέση μαζί σας. Ελπίζω πως οι νεοφιλελεύθερες ιδέες σας δεν θα σταθούν εμπόδιο στο να πραγματοποιήσετε την επιθυμία μου. Δεν επιθυμώ κανενός είδους περαιτέρω διάλογο.Ευχαριστώ._

πιτσιρίκος είπε...

Πολύ καλά λοιπόν! Δεν επιθυμώ κανενός είδους διάλογο αλλά θα απευθυνθώ στο ...έθνος!

Κυρίες και κύριοι που τυχόν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, διατύπωσα στους κυρίους του παρόντος ιστολογίου που διατείνονται πως είναι νεοφιλελεύθεροι να διαγράψουν από τα links τους το δικό μου link το οποίο τοποθέτησαν αυθαίρετα χωρίς τη θέλησή μου. Θεωρώ πως έχω το δικαίωμα αυτό. Δεν θα έβαζα κανέναν στα δικά μου links αν είχα την παραμικρή υποψία πως δεν το επιθυμεί.

Ο κύριος S G διατείνεται πως δεν έχω κανένα νόμιμο δικαίωμα. Εσείς τι λέτε; Το έχω το δικαίωμα ή δεν το έχω; Το έχετε ή δεν το έχετε; Θα σας άρεσε το όνομά σας να είναι ανάμεσα στα links κάποιου με τον οποίο δεν επιθυμείτε να έχετε καμιά σχέση;

Δημοκρατία στο διαδίκτυο ή μαύρος φασισμός; Υπερβολή; Ελάτε στη θέση μου!

Αν εντός των επομένων τριών ωρών δεν αφαιρεθεί το όνομά μου από τα links του παρόντος ιστολογίου θεωρώ πως όποιος ανέχεται ή συνδιαλέγεται με τους συγκεκριμένους κυρίους δεν έχει την παραμικρή σχέση με την δημοκρατία.

Επίσης καλώ όποιον αισθάνεται αλληλέγγυος με τους κυρίους του παρόντος ιστολογίου να με αφαιρέσει από τα links του.

Δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι Κουβανοί ή οι Ιρανοί -έχουν και οι Έλληνες!

Η υποκρισία φάνηκε!

libertarian είπε...

troll :-)

πιτσιρίκος είπε...

Κυρίες και κύριοι οι νεοφιλελεύθεροι του παρόντος ιστολογίου εν έτει 2005 θα αμφισβητήσουν και τη σάτιρα. Σε λίγο θα δικαστεί και ο Αριστοφάνης -όχι δεν είμαι ο Αριστοφάνης- αλλά μάλλον δεν τον έχουν διαβάσει. Πρέπει να ζητήσεις άδεια για να σατιρίσεις. Έτσι πιστεύουν.

Όσο δεν βγαίνει το όνομά μου και η συκοφαντία συνεχίζεται, πράττω τα νόμιμα.

θοδωρής είπε...

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με αυτό το post για πρώτη φορά, αν και τακτικός αναγνώστης σας.

Διαβάστε κάτι συμπληρωματικό με θέμα Κούβα, η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους.

S G είπε...

ωραιο θοδωρη. την εικονα τηνς εφτιαξες εσυ? λεω να την διαδωσουμε...

βασικα ειναι κριμα γιατι ο Καστρο που ειχε καποτε καλο σκοπο θα μεινει στην ιστορια σαν ενας τελειωμενος γερος κλειδωμενος στο νησακι του που στοιχειωνεται απο συμπλεγματα καταδιωξης και βριζει μεχρι και τους υποστηρικτες του (κοιταχτε ξερω γω που ειχε πει τον πρωθυπουργο της Ισπανιας που υποστηριζει συνεχως την Κουβα, fuhrercito δηλαδη μικρο führer, τουτεστιν Χιτλερ!).

πιτσιρίκος είπε...

Κυρίες και κύριοι το σηζητούν αν θα βγάλουν τα όνομά μου από τα links αλλά για τον Κάστρο και την Κούβα δεν έχουν καμιά αμφιβολία.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!

πιτσιρίκος είπε...

Όλα αυτά τα κάνει ένας κύριος σαν τον Γεωργάτο που πηγαίνει τη μύξα του από τη μύτη στο στόμα. Ο άλλος κύριος φαίνεται κανονικός άνθρωπος. Φοράει και γραβάτα. Τι θα γίνει με το link;

θοδωρής είπε...

Την εικόνα στο Κούβα, η μεγαλύτερη φυλακή για δημοσιογράφους στον κόσμο την έφτιαξα εγώ. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Επίσης οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δημοσιεύουν σήμερα άρθρο με θέμα: Authorities detain three Polish journalists who came to cover dissident congress and one Italian.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock