Κυριακή, Σεπτεμβρίου 11, 2005

Ανθρώπινα δικαιώματα και Ατομικές ελευθερίες στο στόχαστρο

Αρχίσαμε τις εκπτώσεις... οι τρομοκράτες δυστυχώς πετυχαίνουν τον σκοπό τους

UK home secretary Charles Clarke said the 50-year old European Convention on Human Rights had to be reviewed.

European Union states may have to accept an erosion of some civil liberties if their citizens are to be protected from organised crime and terrorism
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επικρατήσει αυτή η άποψη.
UK liberal MEP Graham Watson said that he welcomed the commitment to fight terrorism, but added the fight could never be at the cost of human rights... "Human Rights are indivisible. Freedom and security are not alternatives, they go hand in hand" - Πηγή: EUobserver

7 σχόλια:

Greg είπε...

Φυσικά και τον πετυχαίνουν αλλιώς δεν θα συζητούσαμε! Τα "δεν θα περάσει" κλπ είναι του κώλου!

Γιατί λοιπόν Γαλλία και Ολλανδία ανέστειλαν την Sengen; Και η δεύτερη πως τα κατάφερε με την απουσία συνόρων στις "κάτω χώρες";

Μάλλον η κουδούνα βαράει μόνο για κάτι σαν και μας και τους Ισπανούς, που δεχτήκαμε κανα 2 εκατομμύρια!!! ο καθένας αγνώστου προελεύσεως και προθέσεων μετανάστες, αδυνατούμε να τους ελέγξουμε και δεν συνεργαζόμαστε με τους υπολοίπους γι' αυτό!

Πολύ φοβάμαι ότι η μοναδική διάσταση της ενοποίησης που ήταν μέχρι στιγμής ενδιαφέρουσα για τον μέσο πολίτη της EU, θα εκλείψει σταδιακά.

J95 είπε...

Πολύ απλά, είχε που είχε τρελαθεί η Αμερική, τώρα τρελάθηκε και η Αγγλία.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί την πουτσίσαμε, γιατί είναι (ήταν) η μόνη χώρα με πραγματική παράδοση ατομικών ελευθεριών. Αν αυτοί την είδαν Big Brother, προφανώς όλοι οι υπόλοιποι θα τη δούνε πολύ χειρότερα.

S G είπε...

νταξει η ερωτηση ειναι τι θα κανουν. Αν για αυτους περιορισμος ειναι η εκδοση πιστοποιητικων ταυτοπροσωπειας (ταυτοτητες), το βρισκω υπερβολικο να ανησυχουμε.

Ποτε ανεστειλε η Γαλλια και η Ολλανδια την συνθηξη του Schengen* καλε?

*το οποιο αποτι θυμαμαι ειναι στην Ολλανδια :-)

libertarian είπε...

Ανέστειλαν την ελεύθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών που προέβλεπε η συνθήκη Schengen (όχι εξολοκλήρου δλδ). Στην Ολλανδία μονάχα για μετακίνηση προς Μεγάλη Βρετανία μεριά.

Repubblica
Corriere della Sera
BBC
Bloomberg

S G είπε...

?? η αγγλια δεν ανηκει στην ζωνη Σενγκεν!

Τωρα το οτι η Γαλλια εχει παλι ελεγχους, δεν το χω προσεξει κιας εχουμε αρκετο πηγαινελα με Γαλλια εδω περα... ισως ειναι μονο για τα ματια του κοσμου.
Ασε που μου φαινεται και ελαφρα γελοιο. ποιον θα πιασει η γαλλια δηλαδη με τους ελεγχους? Αφου εχει τους δικους της ισλαμοφανατικους, δεν χρειαζεται εισαγομενους (ειδικ απο την ΕΕ)...

libertarian είπε...

?? η αγγλια δεν ανηκει στην ζωνη Σενγκεν!

Έλα ντε και εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση. :-)

Στο Fistful of Euros πάντως διάβασα το εξής:

There is suggestion in the Italian press that the Netherlands may also have done so, but I still can’t find confirmation. Italy has explicitly said it isn’t going to suspend.

Μάλλον δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα η αναστολή της ελεύθερης μετακίνησης στην Ολλανδία, αλλιώς θα το αναφέραν και τα άλλα ξένα ΜΜΕ όπως έκαναν με την Γαλλία.

libertarian είπε...

Τελικά διάβασα στην repubblica ότι ενώ ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, είχε δηλώσει ότι ανάλογη απόφαση πήρε και η Ολλανδία, ο συντονιστής για την καταπολέμιση της τρομοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ολλανδός Gijs de Vries, το διέψευσε.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock