Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2005

Η κατάρρευση άλλου ένα συλλογικού μας μύθου.

Θυμάστε πριν όχι και τόσο παλιά που ο κόσμος έβγαινε και φώναζε υπέρ του χειρότερου δικτάτορα των Βαλκανίων; Τότε που όλες οι κατηγορίες εναντίον των "αδελφών" μας Σέρβων ήταν προϊόν συνομοσίας; Θυμάστε που κάναμε αφιερώματα στις τηλεοράσεις για τους "ήρωες" Σερβοβόσνιους που μάχοντας εναντίον θεών και δαιμόνων;

Από την άλλη, θυμάστε ποτέ στη χώρα μας να προβλήθηκαν οι σφαγές των αμάχων από τους Σέρβους; Θυμάστε ποτέ να ενοχοποιείται το σερβικό κράτος για όσα γίνονταν στην Βοσνία; Θυμάστε ποτέ να υποστηρίξαμε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας όταν καταδίκαζε τις γενοκτονίες;

Για μας αυτά δεν έγιναν ποτέ. Ο Μιλόσεβιτς και οι ηγέτες των Σερβοβοσνίων ήταν ήρωες και οι κατηγορίες προπαγάνδα (την οποία εμείς ποτέ δε μασάμε) της σατανικής Δύσης. Δημιουργήσαμε (άλλο ένα) συλλογικό μύθο, σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως στο πλαίσιο της δίκης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη προβλήθηκε ένα σοκαριστικό βίντεο της εκτέλεσης έξι μουσουλμάνων πολιτών από άνδρες των σερβικών κρατικών δυνάμεων στη Σρμπρένιτσα το 1995, το οποίο ακολούθως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Σερβίας-Μαυροβουνίου.

Oι εκτελεστές στο βίντεο φορούν τη στολή μονάδας γνωστής ως οι «Σκορπιοί», η οποία τελούσε υπό τη διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας. Οι εκτελεστές πυροβολούν στην πλάτη με αυτόματα όπλα άγρια ξυλοκοπημένους μουσουλμάνους.

Αρκετοί εκ των εικονιζόμενων στο επίμαχο βίντεο στρατιωτών συνελήφθησαν και πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης (ποιοί; οι ανύπαρκτοι;).Πολλοί μάρτυρες κατηγορίας στο Δικαστήριο της Χάγης κατέθεσαν ότι ότι σερβικές παραστρατιωτικές μονάδες είχαν συμμετάσχει στη γενοκτονία της Σρμπρένιτσα.

Οι πλροφορίες είναι από το in.gr

Περισσότεροι από 7.000 μουσουλμάνοι εκτελέστηκαν τον Ιούλιο του 1995 στη Σρμπρένιτσα, στη χειρότερη μαζική σφαγή που «έζησε» η Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα αποκαλύπτονται μαζικοί τάφοι των αμάχων θυμάτων.

Φυσικά η είδηση θα περάσει απαρατήρητη. Όπως και όποια άλλη παρόμοια ανατρέπει τους διαδεδομένους μύθους και τις ιδεοληψίες του ελληνικού κοινού. Ο ελληνικός λαός είχε συνταχθεί συναισθηματικά σε συντριπτικά ποσοστά (από εδώ ξεκίνησε και η γνωστή φαιοκόκκινη συμμαχία, η σύμπλευση ειδικά σε εξωτερικά θέματα αριστεράς και ακροδεξιάς) με τους σφαγείς της Βοσνίας, και φυσικά τώρα δεν έχει καμία διάθεση να αναγνωρίσει τα λάθη του (πότε αναγνώρισε έστω και ένα;).

Στην επόμενη "αυθόρμητη" αντιπολεμική πορεία, και όση ώρα θα καίγονται έξω από την πρεσβεία αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες, ας αναλογιστούνε πόσο υποκριτικά μονομερείς είναι όλοι αυτοί οι επαγγελματίες εργολάβοι φιλειρηνιστές, που δεν νοιάζονται για αν σκοτώνονται άνθρωποι, αλλά μόνο ποιός τους σκοτώνει.

13 σχόλια:

pinky and the brain είπε...

the clash of civilizations... μόνο που η ελλάδα είναι πάντα με το λάθος civilization

Ανώνυμος είπε...

Για μένα δεν υπάρχουν μύθοι σε καμία περίπτωση. Τα πάντα ερευνόνται (τουλάχιστον από εμένα προσωπικά) και αρνούμαι να γίνω πρόβατο στο μαντρί της Ελλάδας. Μπορεί στη χώρα μας να συμφωνώ πως δεν είναι τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου, όσο σε άλλες χώρες (ευρωπαϊκές και αμερικάνικες - ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε), ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ πως από μόνοι μας δημιουργούμε αυτούς τους μύθους.

Καθόμαστε και αμπελοφιλοσοφούμε και σε κάποια φάση, ως νέοι φιλόσοφοι-συνεχιστές του Σωκράτη, φτάνουμε στη φαινομενική ελληνική αλήθεια.

Ε, ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

S G είπε...

στην γιουγκοσλαβια υπηρχαν σιγουρα καποιες παλιες συμμαχιες που επηρεαζαν την κριση των ευρωπαικων χωρων. Εμεις ειμασταν με τους Σερβους και καλα λογω παραδοσης (ποια παραδοση? εγω ξερω οτι εχουμε σκοτωθει πολλες φορες με τους Σερβους! Και την ΠΓΔΜ αυτοι την ονομασαν Μακεδονια, αυτοι εθρεψαν τον μυθο!), οι Γερμανοι/Αυστριακοι συνεδονται με την Κροατια.

Αλλα η παραπληροφορηση συγκεκριμενα στην Ελλαδα νομιζω ειχε ξεπερασει τα ορια. Σε ολη την Δ.Ευρωπη η λεξη Μιλοσεβιτς ειναι σχεδον συνωνυμο του Σανταμ ή Χιτλερ, στην Ελλαδα ηταν συνωνυμο του Καραισκακη!

Και ακομα κανεις δεν βγηκε να πει: Ζηταμε συγγνωμη απο τους ελληνες που στο ονομα τους υποστηριζαμε ενα καθικι που θεριζε κοσμο... Ειναι αυτο που λεω: μνημη χελωνας εχουμε...

Roark είπε...

Να προσθέσω ένα απόσπασμα από το επίμετρο του πολύ καλού (και ανατρεπτικού για τα ελληνικά δεδομένα) βιβλίου του Τάκη Μίχα Ανίερη Συμμαχία: Η Ελλάδα κα ιη Σερβία του Μιλόσεβιτς:

Τον Αύγουστο του 1999 ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο υποθργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχαντζόπουλος επισκέφθηκαν το ελληνικό τάγμα στο Ουρόσεβατς στο Κόσοβο στα πλαίσια την ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον διοικητή του τάγματος συνταγματάρχη Θεολόγο Δούλου να πάνε στο γραφείο του να συζητήσουν.
"Πέστε μου κάθε ειλικρίνεια", είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον διοικητή. "Ποιά η άποψή σας για αυτά που συνέβησαν; Ποιός έφταιγε; Εσείς τι είδατε;"
"Κύριε πρωθυπουργέ, θα σας απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια. Όταν ήρθα εδώ είχα περίπου τις ίδιες απόψεις με αυτές της μεγάλης πλειοψηφείας των συμπατριωτών μας. Όμως από τότε που ήρθα εδώ είδα πράγματα που με έκαναν να αλλάξω ριζικά τις απόψεις μου. Κατέβασα με τα ίδια μου τα χέρια Αλβανούς σταυρωμένους με πρόκες σε πόρτες σπιτιών με μια σφαίρα στη μέση του μετώπου... έβγαλα με τα ίδια μου τα χέρια από πηγάδια μικρά Αλβανάκια που ήταν κομμένα στη μέση... άνοιξα και είδα με τα μάτια μου τάφους με κουφάρια Αλβανών που σάπιζαν..."

dystropoppygus είπε...

Και μετά αμφισβητούν κάποιοι την τεράστια δύναμη χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ και το ρόλο της κυβερνητικής προπαγάνδας... Πάντως, παρά την προβολή του επίμαχου βίντεο και στη Σερβία (και μάλιστα μετά από πιέσεις Σερβικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού), το 70% των Σέρβων συνεχίζει να θεωρεί τους Κάρατζιτς-Μλάντιτς ήρωες: πώς ζητάμε από τους Έλληνες (που, χέστηκαν, βασικά - εδώ δεν έχουν ξεπεράσει καν το Κυπριακό) να ασχοληθούν και να αλλάξουν γνώμη; Και ποιός θα ζητήσει συγνώμη, ο Σημίτης; Ο Παπαθεμελής; Ο Τσοχτζόπουλος; Να γελάσω μόνος μου ή θα γελάσουμε παρέα;

Βέβαια, η Σρεμπρένιτσα είναι μόνο μία (η χειρότερη σίγουρα) σελίδα στο πολύτομο έργο "Yugo Blood Bath". Δεν παύει να είναι σημαντική σελίδα αλλά για πολλούς ακόμη λόγους. Ο κυριότερος αφορά το ρόλο (ή μάλλον το μη-ρόλο) του Ολλανδικού Σώματος Κυανοκράνων ενώπιον των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι σφαγές (το έχω σχολιάσει αυτό παλαιότερα στο μπλογκ μου). Καιρός λοιπόν να ρωτάμε πιό πιεστικά ΓΙΑΤΙ επέτρεψαν ΕΕ και ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να γίνουν οι σφαγές σε τέτοια έκταση; Επίσης, ίσως κάποιος θα μπορούσε να μας πληροφορήσει και για ένα λιγότερο γνωστό όνομα από των Μλάντιτς και Κάρατζιτς: αυτό του Ναζέρ Όριτς και της τριετούς δράσης του ως χασάπη στις περί τη Σρεμπρένιτσα περιοχές.

Roark είπε...

Όταν εννοείς γιατί το επέτρεψαν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, εννοείς γιατί δεν επενέβησαν νωρίτερα (από το καλοκαίρι του 1995 που τελικά επενέβησαν);

Ίσως γιατί είχαν ακόμα ψευδαισθήσεις για την αξιοπιστία του ΟΗΕ ως διεθνούς οργανισμού ασφάλειας.

Ίσως γιατί δεν είχαν πολύ όρεξη να βλέπουν "φιλειρηνικές", "αντιπολεμικές" "αντιϊμπεριαλιστικές" κτλ πορείες έξω από τις πρεσβείες τους στην Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

Γεγονός αποτελεί ότι κατά τον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας έγιναν απίστευτες ακρότητες από ομάδες εξτρεμιστικές των Σέρβων που εξοπλίζονταν από τον "επίσημο" σέρβικο στρατό και αργότερα αποδείχθηκε ότι είχαν διασυνδέσεις με τη μαφία. Μάλιστα, ο ηγέτης μιάς τέτοιας ομάδας δολοφονήθηκε πριν χρόνια στο Βελιγράδι ενώ δικάζονταν.

Η αλήθεια όμως έχει πάντα δύο πλευρές! Γιατί κανείς δεν αναφέρει τις ακρότητες των ατάκτων Αλβανών εναντίον ΑΜΑΧΩΝ Σέρβων; Γιατί κανείς δεν αναφέρει τα κατορθώματα του UCK ενάντια ΑΜΑΧΩΝ; Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεντεύξεις που έγιναν την εποχή εκείνη υποψήφια μέλη του UCK που ζούσαν και εργάζονταν σε ελληνικό έδαφος δήλωσαν ότι θα πολεμούσαν και εναντίον της Ελλάδας! Αντίστοιχα ρεπορτάζ είχαν γίνει που έδειχναν σερβικά χωριά να ετοιμάζονται για αλβανική επίθεση.

Γιατί ακόμα κανείς δε μιλάει για τα περ. 1.000.000 (!!!) νεκρούς Σέρβους από Κροάτες και την συμμαχία Κροατών με τους Ναζί κατακτητές; Θα υπενθυμίσω ότι, όταν ο τότε Πάπας Ιωάννης-Παύλος ΙΙ ήθελε να επισκεφθεί την τότε Γιουγκοσλαβία (για τους ομόδοξούς του Κροάτες), ο Μιλόσεβιτς του υπέδειξε να επισκεφτεί πρώτα τα μέρη που οι Κροάτες κατέσφαξαν Σέρβους και φυσικά ο Πάπας ουδέποτε επισκέφτηκε τη Γιουγκοσλαβία. Μήπως αυτό λέει κάτι;

Αυτά για λόγους Ιστορικής αντικειμενικότητας.

Roark είπε...

Ίσως γιατί τα γεγονότα και οι σφαγές του Β'ΠΠ δεν συνδέονται πολύ με την τραγική εξωτερική πολιτική της χώρας μας την δεκαετία του 90;

Το θέμα δεν είναι μόνο ποίος έσφαξε, είναι κυρίως οι συλλογικές μας φαντασιώσεις που οδήγησαν σε τραγικά διπλωματικά και πολιτικά λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Πλην όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το γνωστό ρητό: "το μη χείρον βέλτιστο". Καλώς ή κακώς δε μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στον εμφύλιο στη Γιουγκοσλαβια διότι :
1. ήταν γειτονική μας χώρα,
2. μεγάλο μέρος των εξαγώγιμων αγαθών διοχετεύονταν στην Ευρώπη δια μέσου της Γιουγκοσλαβίας, και
3. τέλος λόγω του Μακεδονικού θέματος.

Πιστεύω ότι είναι αυτονόητο ότι αποτελεί επιλογή αυτοκτονίας να πάρουμε το μέρος ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και να ενδυναμώσουμε το ρόλο των ΗΠΑ στα Βαλκάνια τη στιγμή που ισχυροποίησή της Σερβίας τόσο μας συμφέρει.

S G είπε...

ενω δεν ηταν επιλογη αυτοκτονιας να το παιζουμε οι τρελοι της ΕΕ, οι μονοι στον κοσμο που υποστηριζουμε τυφλα τους Σερβους.

Ηταν οχι μονο ανηθικο να στηριζουμε τον Μιλοσεβιτς, ηταν και ηλιθιο μια και δεν μας εμπιστευοταν κανεις σαν σοβαρη, ουδετερη χωρα της περιοχης που μπορει να βοηθησει...

Ανώνυμος είπε...

Πολλα να ακουτε λιγα να πιστευεται οσο για το κοσοβο ημουν εκει δεν πιστευω ο ΔΟΥΛΟΥ που ειναι και σοβαρος αντρασ και στρατιωτικος να ειπε τετοιες μαλακιες μετα απο 18 μηνες παραμονη και περιπολα 10 ωρον την ημερα λεω οτι ο μιχας λεει χοντρα ψεμματα.

S G είπε...

δεν εχεις παρα να τον αποκαλυψεις με στοιχεια δικα σου!
Ως τοτε εγω τεινω να τον πιστευω δεδομενης της σοβαρης και αξιοπιστης δουλειας τους.

Σπυρος είπε...

Έχει περάσει καιρός απο το τελευταίο σχόλιο....αλλά...το μόνο που έχω να προτείνω είναι πριν κάνετε οποιαδήποτε σχόλια, ή αναρτήσεις να έχετε διαβάσει, ζήσει ή έστω να έχετε μία ολοκληρωμένη άποψη περί του θέματος. Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς λανθασμένα, και τα σχόλια τα περισσότερα βλακώδεις με τεράστιες ενδείξεις αμάθειας. Διαβάστε, και μετά κρίνετε!!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock