Σάββατο, Ιουνίου 04, 2005

Το δημοψηφισμα της Γαλλιας σαν αφορμη για κρεσεντο παραλογισμου

Ιταλος υπουργος σκεφτεται δημοψηφισμα για εξοδο της Ιταλιας απο το ευρω!


Εχω την εντυπωση οτι εφτασε εκεινη η ημερα που θα τα ακουσουμε ολα. Σημερα καθε καρυδιας καρυδι συνασπιζεται για να ριξει ολα τα κακα του κοσμου στην ΕΕ. Και να μας πεισει οτι η απορριψη του Ευρωσυνταγματος ειναι απορριψη οποιασδηποτε πολιτικης δεν γουσταρει! Ολη αυτη η κακοφωνια ειναι ενοχλητικη αλλα και βεβαια βαθια παραλογη (καλα δεν ειναι σαφες οτι οι Ολλανδοι που πληρωνουν τα περισσοτερα κατα κεφαλην στην ΕΕ εχουν διαμετρικα αντιθετα συμφεροντα με τους Γαλλους που παιρνουν τεραστια ποσα? Δεν ειναι σαφες λοιπον οτι το αποτελεσμα των δημοψηφισματων στις δυο χωρες, κι ας ειναι ΟΧΙ, λεει εντελως διαφορετικα πραγματα?). Αλλα ο ηθικος αυτουργος για ολα αυτα δεν ειναι αλλος απο τις ανευθυνες εθνικες κυβερνησεις που τοσα χρονια ριχνουν τις μη δημοφιλεις πολιτικες τους στην ΕΕ.

Ιδιωτικοποιησεις? Δεν το κανουμε για να εχουμε καλυτερα και φτηνοτερα προιοντα, το κανουμε επειδη τοπε η ΕΕ.

Ανοιγμα αγορων? Το πε η ΕΕ.

Λυση του Ασφαλιστικου? Το πε η ΕΕ.

Το ελλειμμα μας? Δεν το χαμηλωνουμε επειδη αλλιως κλεβουμε απο τα παιδια μας, το χαμηλωνουμε επειδη το ειπε η ΕΕ!!!

Ε η χρηση της ΕΕ σαν μπαμπουλα, τοσα χρονια, εφερε τελικα ενα βαρυ κοστος. Οι Ευρωπαιοι δεν εμπιστευονται τον θεσμο που μεταπολεμικα εχει προσφερει ισως τα περισσοτερα στην ευρωπαικη ηρεμια πρωτα, και ευημερια μετα. Και αυτο μου φαινεται αδικο και εντελει ηλιθιο...

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ειμαστε καλα?????

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια (περίπου) άποψη εξέφρασε και ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, παρότι διαφωνεί με τις φιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές. Οι κυβερνήσεις αναθέτουν στην Ε.Ε. να λάβει τα μέτρα εκείνα που ξέρουν ότι δεν θα είναι δημοφιλή με τους πολίτες αντί να προσπαθήσουν να πείσουν / εξηγήσουν ανοιχτά και με ειλικρίνεια.

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον, ο κάθε εγχώριος αναλυτής (στην τηλεόραση, τη δουλειά ή το καφενείο) φοράει το δικό του, προσωπικό άχτι πάνω στο όχι των Γάλλων. Άλλοι χαίρονται για τους κακούς και υπερόπτες γραφειοκράτες των Βρυξελλών που την πάτησαν, άλλοι για τις κακές κυβερνήσεις που παίρνουν φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα, άλλοι γιατί έρχεται η συντέλεια του (καπιταλιστικού) κόσμου, κτλ...
Άκουσα ακόμη και κάποιον να αναστενάζει με υπερηφάνια για τους Γάλλους που ψήφισαν όχι καθώς δεν είναι Αμερικανάκια...(!;!;!)
Τρικυμία εν κρανίω...

Roark είπε...

Αυτό όμως που επέτρεψε στην κάθε τοπική κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την ΕΕ ως άλλοθι κάθε αντιδημοφιλούς πολιτικής είναι η ίδια η οργάνωση και η δομή της ΕΕ. Ένας γραφεικρατικός μηχανσιμός με σοβαρά ελλείματα δημοκρατίας δημιουγεί στον ευρωπαίο πολίτη την αίσθηση ότι δεν είναι συμμέτοχος των διαδικασιών χάραξης των πολιτικών της. Αυτή η απόσταση επιτρέπει την χρήση της ως μπαμπούλα.

S G είπε...

η οργανωση της ΕΕ Ροαρκ εχει σχεδιαστει απο τις εθνικες κυβερνησεις! Αυτες ειναι που δεν θελουν να παραδωσουν αληθινες αρμοδιοτητες, αρμοδιοτητες που θα νοιαζουν τον μεσο Ευρωπαιο πολιτη.

Καλα οτι και οι γραφειοκρατες των Βρυξελλων ωρες ωρες ειναι ζομπι ειναι αληθεια. Εδω σκεφτοντουσαν την επιβολη πανευρωπαικου φορου υπερ της ΕΕ, για να την κανουν πιο δημοφιλη!!

Ειμαι σιγουρος οτι καθε φορα που θα συμπληρωναν δηλωση οι Ευρωπαιοι θα ελεγαν: ο θεος ναχει καλα την ΕΕ που μου τρωει τα λεφτα :-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock