Τρίτη, Ιουνίου 14, 2005

Αντιρρησίες Συνείδησης

Παρ' ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να φυλακίζει τους αντιρρησίες συνείδησης. Ακόμα και η εναλλακτική θητεία στην χώρα μας έχει χαρακτήρα τιμωρίας.

"Το δικαίωμα στην αντίρρηση συνείδησης είναι εγγενές στο δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας που προασπίζονται σε διεθνείς συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις οποίες η Ελλάδα είναι Κράτος-Μέλος, συμπεριλαμβανομένων της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου."

Στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας μπορείτε να υπογράψτε μια ηλεκτρονική έκκληση για να διαμαρτυρηθείτε για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αντιρρησίων συνείδησης.


Σύνδεσμοι:
OMHROI.GR
Ακρίτες
Σύνδεσμος Αντιρρησίων Συνείδησης

11 σχόλια:

S G είπε...

Στην Γερμανια παντως ειναι δουλεια σε γηροκομεια, νοσοκομεια, βοηθας καποιον ανημπορο καθημερινα να κανει τις δουλειες του ή κατι τετοιο...

Andrew είπε...

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει αντίρρηση συνείδησης, είναι ότι υπάρχει στρατιωτική θητεία που δημιουργεί αυτή την ανάγκη. Το να αναγνωρίζεις "πολιτική κοινωνική υπηρεσία ως εναλλακτική της στρατιωτικής" είναι σαν να κλείνεις κάποιον στη φυλακή αλλά να τον αφήνεις να βγαίνει στο προαύλιο.

Είχα γράψει πριν από μερικές μέρες ένα
άρθρο στο blog μου
για την θητεία.

S G είπε...

υπαρχει και μια καλη συζητηση για τους αντιρρησιες εδω

Greg είπε...

Παρ' ότι συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο post της συζήτησης που πρότεινε ο SG, αναγνωρίζω ότι το θέμα μας δεν είναι αυτό. Μου κάνει εντύπωση ρε παιδιά που ενώ "κόπτεστε" για τον νόμο (αν έχει οικονομικού χαρακτήρα επιπτώσεις), υποστηρίζετε "ελαφρά τη καρδία" ύποπτες ιδεοληψίες που το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ξεκαθαρίζει (ναί αυτό το μπαστάρδικο που φτιάχτηκε από ανθρώπους που δεν υπηρέτησαν θητεία... και κακώς είχαν ή έχουν το οποιοδήποτε πολιτειακό αξίωμα!)

"Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων"

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θέμα, που θα πρέπει να το προσεγγίζει κανείς με την επίγνωση, ότι εύκολα ευτελίζεται εις βάρος των εχόντων πραγματικούς λόγους υπεράσπισης.

libertarian είπε...

Βασικά πρέπει να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία. Δεν φτάνει που μας ξεζουμίζουν οικονομικά, μας χρησιμοποιούν και ως δούλους από πάνω.

με λίγες λέξεις (το δεξί μου χέρι είναι disabled αυτήν την στιγμή!)η υποχρεωτική θητεία είναι σπατάλη ανθρώπινου κεφάλαιου και χρημάτων.

το παρακάτω απόσπασμα από του άντριου το μπλόγκ τα λέει όλα.

"Ο μύθος που υπάρχει είναι ότι η λύση αυτή είναι ακριβή, καταρρίπτεται από το γεγονός, ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι μεγαλύτερες από της Μεγάλης Βρεταννίας που έχει εκστρατετυικά σώματα σε όλο τον κόσμο (140000 έναντι 120000) ακριβώς λόγω της ύπαρξης στρατοπέδων παντού, σε κάθε νομό. Οπως επίσης και το ότι το πραγματικό κόστος των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται όχι στους μισθούς, αλλά στους εξοπλισμούς και τα κόστη συντήρησης των. Οι έμμισθοι αυτή τη στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις είναι κάπου 90000 δηλαδή η αύξηση τους δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική."

και από το ιν.γρ
"Η Ελλάδα τρίτη μεγαλύτερη εισαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού για το 2004"

Πότε θα καταλάβουμε ότι η υποχρεοτική θητείσ βλάπτει την χάρα μας?

libertarian είπε...

λολ χώρα μας ήθελα να γράψω... αλλά βλάπτει και την χαρά :Ρ

libertarian είπε...

λόγω τραυματισμού θα απέχω για λίγο (είναι σπάσιμο να γράφεις με ένα χέρι :-) )

S G είπε...

τι εννοεις προϋποθεσεις Γιαννη? Εχεις την επιλογη ή να πας στρατο ή να κανεις "κοινωνικο εργο". Νομιζω στον στρατο παιρνεις λιγο περισσοτερα λεφτα και πανε γενικα οι πιο τελειωμενοι γιατι εχει "χαβαλε" (μπυρες κτλ).

λιμπε τι γραφεις εκει, δεν καταλαβαινω :-)

libertarian είπε...

sg lol. Apla oti den xreiazetai na yparxei katanagkastikh 8hteia sthn xwra mas. (oso yparxei omws 8a prepei h ellada na threi tis symbaseis pou exei ypograpsei (OHE, E.E ktl).)

S G είπε...

α οχι Γιαννη αποσο ξερω τετοιο πραγμα δεν εχουν οι Γερμανοι :-)

(μα μιλανε σοβαρα? ποσους παρεδρους εχει το ΣτΕ για να ασχολουνται με καθε ατομο που δεν θελει να παρει οπλο στο χερι??)

i-fallos (Καπεταν Ηρεμος) είπε...

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θέμα, που θα πρέπει να το προσεγγίζει κανείς με την επίγνωση, ότι εύκολα ευτελίζεται εις βάρος των εχόντων πραγματικούς λόγους υπεράσπισης

Με ενέπνευσες Greg

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock