Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2005

Τι ήθελα...

...κι άνοιξα την τηλεόραση πρωί-πρωί! Ok, το ξέρετε ότι από "ειδήσεις" και "ενημερωτικές" εκπομπές σε αυτήν τη χώρα άλλο τίποτε, άλλα έχει(;) και η παραπληροφόρηση τα όριά της! Αυτά! Α, και scrap CAP! (Διότι κάτι άκουσα για κάποιους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους φτωχούς του κόσμου, αλλά συγχρόνως υποστηρίζουν ότι η ΚΑΠ είναι ορθή, προστατεύει τον ευρωπαίο αγρότη, εγγυάται την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων... ουφ, σταματάω εδώ. Καλημέρα!

6 σχόλια:

pinky and the brain είπε...

τηλεόραση πρωί πρωί? να ξυπνάς και να βλέπεις/ακούς τον κ.αυτιά? major mistake

xpan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
θοδωρής είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
θοδωρής είπε...

Διάβασε και σχετικό άρθρο "Bitter harvest: How EU sugar subsidies devastate Africa" του σημερινού Independent με τις απαράδεκτες αποζημιώσεις σε ευρωπαίους αγρότες.

Δύσκολο το έργο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ωστόσο να πείσουν τον αγροτικό κόσμο σχετικά με την ανάγκη να υπάρχει αλλαγή πολιτικής. Και πώς αλήθεια να το πράξουν όταν τόσα χρόνια φρόντιζαν να επιδοτούν και να αποζημιώνουν αφειδώς τις γεωργικές παραγωγές;

Κι ύστερα, τι να καταλάβουμε εμείς οι "χαρτογιακάδες" από όσα μαρτυρούν αγρότες των οποίων το εισόδημα πραγματικά απειλείται;

ultrasonic15 είπε...

Ρε παιδιά, ‘αυτή είναι η ελλάδα’ (το ίδιο είχε πει άλλωστε και ο Σημίτης απ’ τη βουλή), αυτά τα πρωϊνάδικα και αυτές τις «ενημερωτικές» εκπομπές έχει. Κλαμένους που θα λένε ‘εμένα ποιος θα με αποζημιώσει/προστατεύσει’ τους οποίους εμείς πρέπει να κατανοήσουμε, να τους δώσουμε δίκιο και να πούμε ‘κοίτα η άτιμη η κενωνία τι κάνει εκεί στα παλικάρια’. Ναι! Για τόσο μ...κες έχουν το κοινό τους!
Σε ποιον εργαζόμενο, μισθωτό, ελεύθερο επαγγελματία, επιχειρηματία (υπάρχουν και τα λαμόγια, ίσως να είναι και η πλειοψηφία εδώ, αλλά δεν αναφέρομαι σ’ αυτούς) έρχεται κάθε λίγους μήνες το κράτος (και με τα λεφτά του 100% των πολιτών) και τον ρωτάει:
‘μήπως είχες πρόβλημα στη δουλεία σου και ζητάς αποζημίωση?’ (από ποια λεφτά άραγε...), ναιιιιιι απαντούν οι έγκριτοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και οι ευαισθητοποιημένοι ακροατές.
‘μήπως αφού δε βγαίνεις οικονομικά και το προϊόν της δουλειάς σου είναι ακριβό και δεν το αγοράζει κανείς (μα κανείς), να στο αγοράσω (πάλι) εγώ?’ (και πάλι με τα λεφτά του 100% των πολιτών), ναιιιιι ακούγεται και πάλι απ’ τον κόσμο.
‘μήπως να σπαταλάω ό,τι πόρους περισσεύουν από τις άλλες παραγωγικές και λιγότερο παρασιτικές δραστηριότητες και να τις φουντάρω κανονικά σε ένα πηγάδι, επειδή κάποιοι άνθρωποι έτσι έμαθαν – έτσι κάνουν (και το απαιτούν κιόλας)?’ ναιιιιι και πάλι έσπευσε το συμπονετικό κοινό να κραυγάσει.
Η ευρώπη με τη σειρά της ρωτάει κι αυτή:
‘μήπως να δίνω σχεδόν τα μισά λεφτά σε κάτι που δεν τραβάει και παράγει όλο και λιγότερο κοινό όφελος (σήμερα λιγότερο από ένα δέκατο) και να κόβω πόρους – δυνατότητες από δραστηριότητες που διψούν για υποστήριξη ώστε να δώσουν αυτές την όποια ανάπτυξη?’ ναιιιιι απαντάει το τεράστιο τώρα πλήθος (κάπου ανάμεσα βλέπω και το Σιράκ)
Σειρά μου τώρα να ρωτήσω:
‘μήπως σε ελλάδα αλλά και σε ευρώπη, σε θέματα κοινής λογικής είμαστε για τα πανηγύρια?’ (ήθελα να πω κάτι χειρότερο εδώ αλλά anyway…)

Roark είπε...

Ναι είμαστε (και πέστο όσο χειρότερα θέλεις).

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock