Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2005

Ευρωπαϊκή Ένωση Απατεώνων

Σύμφωνα με το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη σελίδα της Deutsche Welle 2500 υποθέσεις απάτης απασχολούν κάθε χρόνο την ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση του Αυστριακού ευρωβουλευτή Χέρμπερτ Μπες που ενέκρινε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από αυτές μόνο 30 αναλογούν στην Ελλάδα. Οι μεγάλες απάτες και σε μεγάλα έργα – που είναι και το πιο σημαντικό – γίνονται κυρίως στις βόρειες και όχι στις νότιες χώρες. Οι περισσότερες περιπτώσεις δεν αφορούν αργοτικές επιδοτήσεις (εκεί παλιά δίναμε ρεσιατάλ) αλλά στα διαρθρωτικά προγράμματα.

Τελικά και οι καλύτερες οικογένεις είναι διεθφαρμένες και φυσικά δεν τους διαφθείραμε εμείς. Η άνθιση της απάτης και της διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα του κρατικισμού που διαπνέει όλη την ΕΕ. Όταν έχει στηθεί ένας τεράστιος γραφειοκρατικός μηχανισμός διαχείρησης υπέρογκων κονδυλίων είναι σαν να δίνουμε σε μια αρκούδα ένα βάζο μέλι και να της λέμε να μην το φάει. Το πρόβλημα θα εξελίσσεται και διαρκώς θα ανακύπτουν νέες μορφές του, πιο εξελιγμένοι τρόποι απάτης, όσο θα υπάρχουν εύκολα χρήματα διαθέσιμα να φαγωθούν και η απόκτησή τους είναι ευκολότερη από την παραγωγή τους στην πραγματική οικονομία και αγορά. Ο κρατικισμός και η παρεμβατικότητα παράγουν της διαθφορά, όχι η κουλτούρα, η παιδεία κτλ κτλ

Γι' αυτό όσες επιτροπές και να δημιουργηθούν, όσο και να μεγαλώσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, πάντα θα είναι ένα βήμα πίσω. Η μόνη λύση για διαφάνεια, καθαρότητα, αποτελεσματικότητα και ανάπτυξη είναι εξαρχής να μην βγαίνουν (με την μορφή φόρων) τα χρήματα αυτά από την οικονομία. Μόνο που τότε όλοι αυτοί οι νότιοι και βόρειοι απατεώνες θα μείνουν με την κουτάλα στο χέρι. Μάλλον ο νεοφιλελευθερισμός απειλεί το μέλλον (τους)!

1 σχόλια:

Nikolaos Kakavoulis είπε...

ti sou kanei entuposi? pos tha mporouse mia oikonomia pou antiprosopeuei kato apo to 1% tis EU na exei perissoteres summetoxes stis megales kompines? ;-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock