Τετάρτη, Μαΐου 25, 2005

Ο πολεμος των ελληνικων δικτυακων ΜΜΕ αρχισε

Προσεξα οτι προσφατα αλλαξε σχεδιο (λεηαουτ αν θελετε) η ιστοσελιδα του Βηματος. Καιρος ηταν. Παντα μου κανε εντυπωση πως η ιστοσελιδα μιας απο τις σημαντικοτερες ελληνικες εφημεριδες ηταν τοσο αθλια (νομιζω σοβαρα οτι ηταν η μπετα εκδοση που ειχαν βαλει για δοκιμη και την αφησαν 2-3 χρονια να ωριμασει :-). Η νεα σελιδα ειναι αρκετα καλη, ευκολοδιαβαστη αν και η επιμονη του Βηματος να προσφερει και τις σελιδες της εντυπης εκδοσης σε pdf, μου λεει οτι οι αναγνωστες της εφημεριδας ακομα δεν εχουν χωνεψει οτι αλλο εφημεριδα στο Διαδικτυο, αλλο εφημεριδα στο χερι.

Μερικοι καχυποπτοι παντως θα πουν οτι το Βημα απανταει στην ανανεωση της παντα καλης ιστοσελιδας της Καθημερινης, η οποια εδω και καποιες μερες σαν τον Εκονομιστ εχει απομακρυνθει λιγο απο την εντυπη εκδοση και παρουσιαζει και αρθρα που υπαρχουν μονο στο Ιντερνετ. Οτι και να γινει, ο ανταγωνισμος στο ελληνικο διαδικτυο ειναι χρησιμος και πολυ αργησε.

Η Ελευθεροτυπια φαινεται να εχει πιασει το νοημα εδω και καιρο, προσφεροντας μια αρκετα ευχαριστη σελιδα. Απο την αλλη, αν δεν εχεις τιποτα να πεις, η καλη εμφανιση δεν θα απομακρυνει τον κινδυνο να χαρακτηριζεσαι φυλλαδα ;-)


Και μια που αρχισαμε την συζητηση αλλες σελιδες που θεωρω καλες ειναι η σελιδα της Ναυτεμπορικης (απτις παλιοτερες στο δικτυο και παντα ψυχραιμη αναλυση των νεων) και της Ημερησιας (επισης παλια παρουσια, αν και τωρα θελει εγγραφη δινοντας το μεηλ σας, πραγμα ενοχλητικοτατο).

Η Απογευματινη ενω φαινεται ενδιαφερουσα εφημεριδα εχει απαραδεκτη σελιδα. Τουλαχιστον μπορειτε να βρειτε τα αρθρα του Π.Μανδραβελη στην προσωπικη του, αρκετα καλυτερη σελιδα.

Μια ακομα ενδιαφερουσα σελιδα, οικονομικου ενδιαφεροντος ειναι αυτη. Εχει καθημερινα καποια νεα και επισης την προηγουμενη εκδοση του περιοδικου Επιλογη (ειναι αυτο που θα επρεπε να ειναι ο Οικονομικος Ταχυδρομος νομιζω...).

Μια εφημεριδα που εχει πλακα και μερικοι λενε οτι ενημερωνει κιολας καλα (!?!) ειναι το παλιο, καλο Ποντικι. Δυστυχως δεν μπορω να βρω την διαδυκτιακη του παρουσια...

Τελευταια και καλυτερη ειναι βεβαια η μητερα ολων των ελληνικων ιστοσελιδων, το αλας της γης, το φως του κοσμου, με τρισχιλιετη παρουσια στα δικτυα, εκατονταδες γενεες αναγνωστων, η κυριως σελιδα του κοκκορα!

Γενικα δεν ειμαι παντως πολυ ικανοποιημενος με το υλικο που υπαρχει στα ελληνικα στο διαδικτυο, τοσο σε ουσια οσο και σε αισθητικη. Τι να κανουμε ειμαστε μικρη αγορα, με πολλες στρεβλωσεις και τεχνοφοβικους πολιτες...


ΥΓ Ισως τα μπλογκς να φερουν καποτε μια λυση βεβαια. Ισως καποτε κατα το 2100 να φτασει η μερα που οι εφημεριδες θα λεγονται μπλογκ-τυπωμενο-σε-χαρτι (οπως σε μια ταινια που ειδα).

7 σχόλια:

Nassos K. είπε...

Συγγνώμη για το εξωτερικό link αλλά λόγω χώρου τα σχόλια... εδώ.

S G είπε...

χεχεχε

οπως εχω αναγνωρισει και αλλου η ελευθεροτυπια εχει οπωσδηποτε μια ψυχαγωγικη αξια...

Nassos K. είπε...

Σχετικό άσχετο:

Μετά από αυτό το post, το blog σας κύριοι γιατί προσπαθεί να μιμηθεί τα χειρότερα από τα παραδείγματα που αναφέρονται;

Κάντε κάτι με χρώματα και το μέγεθος της γραμματοσειράς. Μας βγάλατε τα μάτια.

S G είπε...

ακουμε προτασεις :-)

σου φαινεται υπερβολικα μεγαλη η γραμματοσειρα?

avatar είπε...

Έχει δίκιο ο CM. Εχτές βράδυ πειραματιζόμασταν λίγο με τα χρώματα ώστε να φέρνει περισσότετο του site αλλά κι εμένα μου χτυπάει άσχημα. Θα το διορθώσουμε οπωσδήποτε... Κι εννοείται είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις από ειδικούς ;-)

Roark είπε...

Εγώ νομίζω ότι με το layout της κανονικής σελίδας είναι καλύτερο.

S G είπε...

δεν κανουμε ενα νεο θεμα για να βαλουμε εκει ολα τα σχολια περι νεας σελιδας?

εμενα μου φαινεται Οκ βασικα. Αν και οπαδος των πιο ψυχρων χρωματων...

Εμ, ομως γιατι ειναι σε Ουνικοντ η κωδικοποιησηση?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock