Πέμπτη, Μαΐου 26, 2005

Nέα εμφάνιση του blog. Σχόλια;

Αλλάξαμε αρκετά την εμφάνιση του blog συγχωνεύοντάς το με το layout της κανονικής σελίδας μας.

Κάθε σχόλιο ή παρατήρηση ή σύσταση για βελτιώσεις δεκτά.

Είπα να το κάνω ξεχωριστό ποστ (μετά την προτροπή του SG) για να μην γεμίζουμε άσχετα θέματα με σχόλια για την εμφάνιση.

Thanks

29 σχόλια:

S G είπε...

ωραιο ειναι οπως ειπα

δυο τρεις παρατηρησεις:

-στα σχολια να μπαινει και η ημερομηνια αλλιως μπερδευομαστε

- να επιτρεπονται σχολια ατομων που δεν ειναι γραμμενα στο μπλογκερ?

-γιατι εφυγε η μπαρα πανω πανω που ειχε μια συνδεση: μπλογκ δις

ηταν βολικη!

-απο ταχυτητα πως παμε? εγω δεν μπορω να ξερω, ας μας πει καποιος που μπαινει μα 56αρι μοντεμ...

S G είπε...

α, να προσθεσω οτι μαρεσει το νεο μπανερ (μπλε σαν την θαλασσα, τον ουρανο, την μουχλα στο τυρι :-)

Roark είπε...

Ημερομηνία στα σχόλια; Οκ θα το κοιτάξουμε.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να γραφτείς στο μπλογκερ.

Η μπάρα έφυγε γιατί ήταν άσχημη. lol

Τώρα που συγχωνεύσαμε τελείως το blog στο υπόλοιπο site δεν νομίζω ότι κολλάει. Τι ακριβώς σου πρόσφερε;

Από ταχύτητα δεν ξέρω, καλή απορία. Υπάρχει κανείς με μόντεμ; Πάντως όποιος μπει αργεί μόνο την πρώτη φορά, μετά τα γραφικά κτλ τα "θυμάται" ο υπολογιστής του.

Και μένα μ'αρέσουν οι αποχρώσει του γαλάζιου και θα έβαζα τέτοιες και δεξιά, αλλά το κοριτσάκι που χτίζει μέσα στον ουρανοξύστη είναι από τους αγαπημένους μου πίνακες.

twocows είπε...

Μπήκα με modem. Η καθυστέρηση είναι πολύ μικρή και μόνο για την πρώτη φορά όντως. Και πέρνει πολύ λίγα δευτερόλεπτα (κάτω από 5 sec) να φανούν όλα τα λινκς αριστερά.

Roark είπε...

Thanks for the feedback.

Sakis Rizos είπε...

1. Μπήκα με 56άρι μόντεμ. Κανένα πρόβλημα.
2. Η χρήση κάποιας sans serif γραμματοσειράς θα ήταν σαφώς πιο ευανάγνωστη.
3. Το layout των links στα δεξιά είναι, εχμ, κάκιστο.
4. Ένα layout που δεν θα έπιανε ολόκληρη την οθόνη, αλλά μόνο το μέσο της (όπως το προηγούμενο δηλαδή) θα ήταν πιο focused και user friendly.
5. Καλύτερα θα ήταν εάν υπήρχαν διαχωριστικές γραμμές / χρώματα / άλλο μεταξύ των τμημάτων του layout, ώστε να ξεχωρίζουν ευθύς αμέσως.
6. Κάτι στα χρώματα δεν μου κάθεται καλά.
7. Η ενσωμάτωση του blog στο κύριο site μου φαίνεται καλή ιδέα.
8. Γιατί να μην γίνονται ανώνυμα σχόλια;

libertarian είπε...

Στον firefox οι σύνδεσμοι από το blogroll, πότε βγαίνουν ακριβώς αριστερά από τους contributors και πότε στο κέντρο της σελίδας κάτω από το τελευταίο άρθρο.

Η μπάρα πάνω είχε το search με το οποίο μπορούσε κανείς να ψάξει μέσα στα άρθρα. Το google προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία, αν είναι να βάλουμε ένα search box στην δεξιά ή` αριστερή στήλη. (για να πάρει μπρός και να βγάζει αποτελέσματα θέλει μάλλον κάμποσο καιρό μου φαίνεται)

nice work ;-)

avatar είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, τα σχόλια όλων σας είναι πολύτιμα. Biz, προστέθηκαν τώρα μερικά διαχωριστικά και διορθώθηκαν κάπως τα χρώματα και οι γραμματοσειρές, ελπίζω τώρα να είναι όλα πιο ευανάγνωστα.

Επίσης, κοιτάζω τώρα να κάνω κάπως καλύτερο το sidebar και αύριο θα βάλουμε το search...

Επίσης επιτρέπονται τώρα τα σχόλια και σε non-registered users.

libertarian είπε...

a molis parathrisa oti ston firefox den kentrarizetai h selida. Epishs isws 8a htan kalytera oi xarakthres twn keimenwn na einai san aytous poy exei px to dontkissthefrog kai h selida twn comments, kai sto mege8os alla kai sto eidos (aytous den eixame prin?):-)

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους, μπορώ να σχολιάζω! Ήμουν στο Αμήν πια.. Ετοιμαζόμουνα να κάνω λογαριασμό στο blogger. Μα γιατί μερικοί δεν θέλετε ανώνυμα σχόλια; Κάθε σχολιο είναι καλό, ακόμη κ αν λέει τα χειρότερα για το blog... Anywayzzzzz.... Καλό είναι το νέο σας layout, και πάει κ πακέτο με τη σελίδα σας. Και μάλιστα τώρα ξεχωρίζει και λίγο από τα υπόλοιπα του blogger ;o)

Nassos K. είπε...

Το design είναι πολύ μακρυά από την αισθητική μου, αλλά μ'αρέσει που έγινε ένα με το site. Αλλωστε το περιεχόμενο μετράει.

dgalanis είπε...

ωραίο είναι το νέο design ...και συμφωνώ με τον jim hellas πως θα πρέπει να επιτρέπετε όλα τα σχόλια ...

S G είπε...

το θεμα με τα σχολια ειναι να αποφευγουμε το ειδα-φως-και-μπηκα-να-ριξω-κανα-μπινελικι σπαμινγκ. Αλλα νομιζω με λιγη προσοχη απο ολους μας (να αγνοουμε τους ενοχλητικους, αν προσβαλουν υπερβολικα χυδαια καποιον αλλο να σβηνονται τα σχολια κτλ) μπορουμε να κραταμε καποια ταξη και ηρεμια.

η σημερινη εμφανιση ειναι αρκετα ωραια. Σε 15ρα ΤοΕφΤι οι γραμματοσειρες ειναι μαλλον στο σωστο μεγεθος. Σε περιπτωση που μπαινει καποιος με μικροτερη οθονη (υπαρχουν μικροτερες??) μπορει παντα να πηγαινει view - text size-larger. Οι συνδεσεις αριστερα εχω την εντυπωση οτι δεν κολλανε 100%, αλλα ειναι καλες επειδη ταιριαζουν με την κυριως σελιδα. Με λιγα λογια ικανοποιημενος.

Αντε και στην επομενη ανανεωση ισως αλλαξει η εμφανιση μπλογκ+ιστοσελιδας για να ταιριαζει πιο πολυ με την αισθητικη του crazymonkey :-) (ακομα δεν εχω καταλαβει τι σε ενοχλει ακριβως. Αν ειναι οτι η σελιδα δεν εχει κανα ιδιατερο στυλ, αυτο ειναι ισως λογικο. Ειναι μια σελιδα που οντως μετραει το περιεχομενο και τα αλλα αποσπουν καπως την προσοχη, γιαυτο πρεπει να μενουν καπως ουδετερα. Ειναι οπως στην κλασικη μουσικη που οι μουσικοι φορουν παντα μαυρα για να μην τους κοιτας...)

dgalanis είπε...

τάξη και ηρεμία; αυτά θα τα απολαύσουμε κατά κόρον μετά θάνατον ... προς το παρόν έχω την εντύπωση πως και οι ενοχλητικοί πρέπει να είναι καλόδεχτοι ... στο κάτω κάτω ιδέες ανταλλάσουμε και καμιά φορά ακόμα και οι ενοχλητικοί έχουν ωραίες ιδέες ...

avatar είπε...

Κάποια στιγμή αργότερα (ή μάλλον πολυυυ αργότερα ;-) )θα ήθελα να κάνουμε ένα γενικό overhaul όλη την ιστοσελίδα και το Blog μαζί αλλά νομίζω τώρα που κάναμε και τις διορθώσεις διαβάζεται αρκετά ευχάριστα, και κάθε μέρα που συνηθίζω την αλλαγή μου φαίνεται και καλύτερο...

Μόνο υπερβολικά βρισίδια και άσχετα posts (spam και trolling) θα σβήνονται. Τους ενοχλητικούς τους θέλουμε γιατί σχεδόν πάντα δίνουν ιδέες για νέα άρθρα (πολλά από τα παλιά αλλά και νέα έχουν προκύψει από διαδικτυακό debate)και μας κάνουν όλους καλύτερους.

S G είπε...

μα ναι εγω δεν ειπα οτι δεν θελουμε διαφορετικες αποψεις. Δεκτες ολες οι αποψεις.

Δεν ειναι δεκτες οι εξυβρισεις προσωπων (εκτος αν ο στοχος δεν εχει προβλημα :-), ή τα εντελως ασχετα σχολια στυλ: Hot latina chicks on monster *£%cks

libertarian είπε...

loipon ston Opera to blogroll einai ok. Mallon kapoio la8aki exei ginei ston kwdika katw apo to Ellhnes bloggers kai o firefox den einai anektikos sta la8h wste na ta prospenaei. (se enan Amigobrowser pou exw exei kai epiloges gia to an 8a enai anektikos h` oxi.)

Epishs mallon oi xarakthres den prepei na exoun setaristei kai pernei tous default poy exei orisei o ka8enas ston browser tou, giati diaforetika fonts exw ston firefox, diaforetika ston Opera. Ginetai na balloyme ayta poy exei kai h selida tou e-rooster.gr?

libertarian είπε...

A, oute ston Opera kentrarizetai h selida.

libertarian είπε...

sorry gia ta tria messages sthn seira :)To fonts einai ta idia, apla to mege8os allazei. Opws eipa kai prin kalh idea 8a htan na balete ta idia fonts kai to idio mege8os poy exoyme kai sto rooster.gr

Sakis Rizos είπε...

Όπως είπα και στο παραπάνω σχόλιό μου θα ήταν καλύτερα η γραμματοσειρά να είναι sans serif (χωρίς "ουρίτσες" δηλαδή). Καλή επιλογή θα ήταν, νομίζω, η Verdana.

dgalanis είπε...

διαφωνώ με το σβήσιμο των υβριστικών μηνυμάτων (όπως και κάποιος άλλος είχε αναρωτηθεί σε κάποιο άλλο μπλογκ) υπάρχει κάποια blogoετικέτα κάποιο blogoπρωτόκολο για το τι είναι αποδεκτό και τι όχι στην blogόσφαιρα; κι αν κάποιος θέλει να μας βρίσει γιατί να του στερήσουμε το δικαίωμα ... στο κάτω κάτω είμαστε ή δεν είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης; σε όλες της μορφές; ... επίσης θά ήθελα να καταγγείλω ως βαθειά φασιστική τον διωγμό και την καταπίεση των μικρών ανυπεράσπιστων troll ...

πάντως το νέο design είναι ωραίο και όσον αφορά την ταχύτητα εγώ τουλάχιστον δεν είχα μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα ...

libertarian είπε...

nai ontws oi ouritses sta font suck... eimai pio poly tou dwrikou styl.

NewManifesto egw pantws den exw problhma me tis brhsies, den me aggizoun.

libertarian είπε...

Κατι τελευταίο. Δεν τίθεται θέμα καταπίεσης των spammers, troll κτλ για τον ίδιο λόγο που δεν είναι καταπίεση η ύπαρξη μαγαζιών για καπνιστές.

Κανένας δεν υποχρεώνει τον spammer και το troll να έρθει σπίτι μας (blog μας), αν όμως έρθει πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες μας.(όχι spam διαφημίσεις κτλ)

Δεν μπορεί να έρθει στο ξένο σπίτι και να αφοδεύσει μες στην μέση του σαλονιού. (μόνο στην γωνία :-Ρ)

Τέσπα αυτή η συζήτησ χρειάζεται άλλο αρθράκι :-) ας επικεντροθούμε στην εμφάνιση της σελίδας στο παρόν thread.

kouk είπε...

Καλά που το ενσωματώσατε αλλά έχω να παρατηρήσω ένα πρόβλημα:

Οι σελίδες του blog δεν ορίζουν το character encoding τους. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι browsers και σας τα δείχνουν κανονικά αλλά ο Konqueror στο μηχάνημα μου νομίζει ότι το κείμενο είναι σε cp1253 ενώ πραγματικά οι σελίδες είναι utf-8 και το blogroll βγαίνει σε κάτι που δεν έχω καταλάβει ακόμα :-(

Tτις υπόλοιπες σελίδες του e-roosters τα βλέπω μια χαρά.

Roark είπε...

Βάλαμε το Unicode στην σελίδα. Υπάρχει ακόμα πρόβλημα;

Με τον Firefox θέλει ψάξιμο. Και μένα που το βγάζει έτσι. Δεν έχει καμία διαφορά πάντως ο κώδικας με τα από πάνω του Links.

kouk είπε...

Μιά χαρά τώρα η κωδικοποίηση :-)

Αυτό που λέτε για τον firefox δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά με τον Konqueror δεν φαίνεται το blogroll παρά μόνο στην κεντρική σελίδα του blog. Δηλαδή: στην http://e-roosters.blogspot.com/
υπάρχει το Archives και το blogroll αλλά όχι στην http://e-roosters.blogspot.com/2005/05/blog-post_111722429827103137.html
π.χ.

Επίσης αν σκοπός σας ήταν το κείμενο να είναι εντελώς στο κέντρο της σελίδας τότε ούτε στον Konqueror φαίνεται έτσι. Είναι ευθυγραμισμένο αριστερά με το menu. Εκτός αν με "κεντράρισμα" εννοείται κάτι άλλο.

S G είπε...

το μπλογκρολλ δεν φαινεται ουτε στον ΙΕ, παρα μονο στην κεντρικη σελιδα.

εμ να βαζαμε τα σχολια να γινονται σε νεο παραθυρο ή οχι?

libertarian είπε...

όχι γιατί έτσι όπως είναι τώρα μπορείς να κάνεις link το άρθρο μαζί μετα σχόλια :)

S G είπε...

α λες οτι αλλιως δεν θα γινοταν, ε?
καλα ΟΚ. Οσο παει παντως και μαρεσει περισσοτερο η νεα εμφανιση...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock