Κυριακή, Σεπτεμβρίου 18, 2005

Οι Γερμανικές εκλογές και η ιδεολογική γύμνια της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας

Νέο Άρθρο

Ο καγκελάριος της Γερμανίας κ. Gerhard Schröder διακήρυττε όλη την εβδομάδα που μας πέρασε τηλεοπτικά ή και σε δημόσιες ανοιχτές συγκεντρώσεις του κόμματός του, ότι ήταν αυτός και η κυβέρνησή του που είχαν την τόλμη να προάγουν μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως στο εργασιακό, το σύστημα υγείας, τη μείωση της φορολογίας, καθώς επίσης ότι μόνο μια κυβέρνηση συνασπισμού σοσιαλδημοκρατών και οικολόγων μπορεί να εγγυηθεί τη μη συμμετοχή γερμανικών εκστρατευτικών σωμάτων σε επίπεδο διεθνών αναταράξεων. Με την ίδια επιχειρηματολογία πολιτεύτηκε ο κ. Joschka Fischer, ο υπουργός Εξωτερικών της παραιτηθήσας κυβέρνησης των κ.κ. G. Schröder και J. Fischer.

Δυστυχώς για το ευρωπαϊκό προφίλ της μοντέρνας σοσιαλδημοκρατίας του τρίτου δρόμου ή του εκσυχρονιστικού ρεύματος κανένας από τους προηγούμενους ισχυρισμούς δεν έχουν βαρύτητα και δεν περιγράφουν καμιά αξιόπιστη στρατηγική αρχών και στόχων και όσο αφορά τα αριστερά κόμματα της Γερμανίας αλλά και τα υπόλοιπα της ηπειρωτικής Ευρώπης...

*Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου*

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω όλη την καλή διάθεση να συμφωνήσω μαζί σου. Ωραία τα αναπτύσσεις, μπορείς όμως να μου εξηγήσεις την αποτυχία της Αγγέλας (Μέρκελ); Γιατί προφανώς αποτυχία ήταν. Μια και θα μπεις στον κόπο μπορείς να μου εξηγήσεις και την επιτυχία του Λαφοντέν; οι ερωτήσεις είναι καθ' όλα ειλικρινείς μια και βλέπω ότι κάτι παραπάνω έχεις ψάξει από μένα.

Ανώνυμος είπε...

και εσυ αργος για εξηγησε μας την πολυ καλη επιδοση των φιλελευθερων στις
εκλογες της γερμανιας. to fdp πηγε αρκετα καλα με 9.8% υστερα απο πολυ καιρο.

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτησή μου φίλε athanasie, ήταν ειλικρινής και επειδή φοβήθηκα ότι θα παρεξηγηθώ γι' αυτό και το τόνισα. πράγματι μ' ενδιαφέρει η άποψη του γράφοντος γιατ΄θ προφανώς το έχει ψάξει πιο πολύ από μένα. Εγώ δεν έχω να εξηγήσω τίποτα μια και δεν γράφω για την Γερμανία πράγματα που δεν γνωρίζω. Αν όμως επιμένεις σ' αυτό το "παιχνίδι' τότε μπορώ και εγώ να σε ρωτήσω: πως εξηγείς το διπλάσιο ποσοστό του LINKE του Λαφοντέν και μετά εσύ να μου πεις πως εξηγώ το ποσοστό του Φισκερ και πάει λέγοντας. Μια απλή ερώτηση έκανα προς κάποιον που πίστευα ότι θα είχε να μου δώσει μια απάντηση. Έλεος δεν "την πέφτω" απαραίτητα όταν ρωτάω. Τώρα θα μου δώσει κανείς καμιά απάντηση;

Ανώνυμος είπε...

μα δεν στην πεφτω απλα μια ερωτηση εκανα.μην παρεξηγεις τι λεω. απλα θελω απο την πλευρα μου να υπενθιμησω το πολυ καλο ποσοστο των φιλελευθερων στη γερμανια αλλ σιγα σιγα και σε αλλες χωρες.π.χ νομιζω στην αγγλια ειχαν παρει 22% ενω στην νορβηγια 6%.εμεις δεν εχουμε καν φιλευθερο κομμα.αυτα!

Ανώνυμος είπε...

το υπενθυμίσω λάθος από βιασυνη!!

Roark είπε...

Τα ποστ που δημοσιεύονται από τον κόκκορα (ένα handle για την διαχείρηση του blog στο οποίο έχουμε πρόσβαση όσοι είμαστε admin) αφορούν άρθρα της κεντρικής σελίδας, των οποίων οι συγγραφείς δεν συμμετέχουν όλοι στις συζητήσεις του blog.

avatar είπε...

Ενημερώσαμε ωστόσο τον συγγραφέα για τις ερωτήσεις στο blog έτσι ώστε αν μπορέσει να απαντήσει...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock