Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2005

Ανεμος ανανεωσης στο μπλογκ μας!

Η εμφανιση δεν ειναι το παν... λενε πολλοι.

Αλλα εμεις πιστευουμε οτι και η εμφανιση παιζει συχνα σημαντικο ρολο! Μας αρεσει το ωραιο και θελουμε ο κοσμος γυρω μας να ειναι ομορφος.

Ετοιμασαμε λοιπον μια νεα εμφανιση για την κυριως σελιδα μας και το μπλογκ. Σαν πάγια τακτικη μας, η σελιδα δημιουργειται σχεδον αποκλειστικα απο τα μελη μας, καθως θελουμε να πηγαζει απο την προσωπικοτητα μας και να ειναι καθρεφτης των αξιων μας. Δεν γιναμε ξαφνικα ειδικοι στο σχεδιο ή στην γραφιστικη (δυστυχως εχουμε σπουδασει καπως πιο πεζα αντικειμενα :-), αλλα ελπιζουμε οτι θα ικανοποιησουμε τωρα καπως περισσοτερο το αισθητικο κριτηριο των αναγνωστων μας.

Εκτος της αλλαγμενης αισθητικης, η νεα μας σελιδα θα εχει και καποιες καινουριες στηλες, οπως την στατιστικη του μηνα, δημοσκοπησεις, εναν καταλογο με τα προσφατα σχολιασμενα αρθα ωστε να μην πηγαινει κανενα σχολιο χαμενο και άλλα. Επισης χαρη στην χρηση CSS, η σελιδα εχει ελαφρυνει λιγο, πραγμα που ηταν παγιο αιτημα των αναγνωστων μας με μοντεμ 56 Κ. Στο μπλογκ εκτος απο την εμφανιση, λιγα πραγματα θα αλλαξουν. Προσεξτε μονο οτι οι κατηγοριες και το αρχειο στα αριστερα αναφερονται στην κυριως σελιδα μας.

Φυσικα ειμαστε ανοιχτοι, ή μαλλον ανυπομονοι να ακουσουμε τα σχολια σας και την κριτικη για τυχον διορθωσεις. Επισης μπορειτε να βαθμολογησετε την νεα εμφανιση στην δημοσκοπηση στην κυριως σελιδα. Σας προτεινουμε εντονα να διαβασετε τις οδηγιες χρησης για να εχετε μια πληρη αντιληψη πως λειτουργει η σελιδα μας (φοβαμαι πχ πως αρκετοι εδω, δεν εχουν καταλαβει τον διαχωρισμο μεταξυ μπλογκ και κυριως σελιδας μας).

10 σχόλια:

nikos είπε...

Η ανανέωση ήταν επιβεβλημένη.

Συγχαρητήρια. Πολύ καλή δουλειά...

Ανδρέας είπε...

Πολύ καλύτερα. Θα πρότεινα την αφαίρεση των λεπτών μαύρων και κόκκινων γραμμών στα γενικά πλαίσια και οι contributors δεξιά να μην έχουν διαφορετικό background color από το γενικό.
Μερικά bugs σε MACOSX 10.3.9:
Η στατιστική του μήνα βγαίνει fucked up και με Firefox και με Safari. Επίσης όταν στη δημοσκόπηση κλικάρω View Results με Safari μου βγαίνουν κινέζικα πράγμα περίεργο γιατί συνήθως προβλήματα με encoding έχω στο Firefox. Επίσης στην κύρια σελίδα, το κουμπί της αναζήτησης πάνω δεξιά πέφτει πάνω στον υπότιτλο (πιο έντονο με Firefox).
Αν χρειζεσαι διευκρινίσεις μπορώ να στείλω screenshots με email.

Ανδρέας είπε...

Τώρα που το ξανακοίταξα λίγο καλύτερα διαπιστώνω γενικά μια υπερβολή στα διαφορετικά background colors.

S G είπε...

σπασικλα σευχαριστουμε για τα τιπ. Πρεπει τωρα να εχει διορθωθει η στατιστικη (κοιτουσα συνεχως και τον ΦΦ, αλλα αυτο μου διεφυγε). Η δημοσκοπηση δεν σου βγαινει ποτε σωστα, ακομα κιαν ψηφισεις? Δοκιμασεις να αλλαξεις το encoding σε unicode?

ΥΓ Γενικα μου εχουν σπασει τα νευρα τα μικρολαθακια και οι παραξενιες του καθε browser :-)

Ανδρέας είπε...

Οι στατιστική είναι εντάξει τώρα. Δέστε και τις "Μηχανές" δεξιά. Ο τίτλος πέφτει πάνω στα links.

libertarian είπε...

Για κάποιο λόγο αργούσε πάρα πολύ να φορτώσει, ίσως γιατί γίνονται αλλαγές τώρα. Τώρα φόρτωσε με την μία. Γενικά θα με ενδιέφερε οι επόμενοι σχολιαστές να μας αναφέρουν αν η ταχύτητα είναι καλή.

Βλέπω τα bullets από τις λιστες στα αριστερά έχουν βγεί έξω από το πλαίσιο στον firefox.

Στους contributors θα προτιμούσα μια μικρότερη γραμματοσειρα (πχ αυτή που έχουμε στα κείμενα) και να μην έχουν αναμεταξύ τους κενό.

Επίσης σήμερα είχαμε το πρώτο κρούσμα spam.Το έσβησα. Να τα σουτάρουμε οι moderators ή να βάλουμε το σύστημα που πρέπει να πληκτρολογίσεις την λέξη που δείχνει μια εικόνα πρώτα πριν σχολιάσεις; Μου την σπάει λίγο κάθε φορά που θέλω να σχολιάσω και πέφτω σε ένα τέτοιο σύστημα αλλά σκέφτομαι ότι μπορεί να γεμίσουν με σπαμ και παλαιότερα άρθρα που οι διαχειριστές μπορεί να μην δούν ποτέ.

ultrasonic15 είπε...

Αλλάζω σημαίνει πρόοδος. Το κυρίως κείμενο πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι λίγο πιο μεγάλο σε πλάτος με αντίστοιχο στένεμα του δεξιού κομματιού (των contributors, previous posts και post-links).
Αλλά αυτά είναι και λίγο υποκειμενικά

Ανώνυμος είπε...

Βελτιωμένο - με γεια!
Όντως θα είναι καλύτερα να στενέψετε τη δεξιά μπάρα και να την κάνετε λίγο πιο διακριτική. Το blogroll θα το πετούσα. Είναι τόσο μεγάλο και ανοργάνωτο που είναι τελείως άχρηστο. Μια παραπομπή στο μόνιτορ νομίζω φτάνει. Θα ελαφρύνει και τη σελίδα.

Πάντως να σας πω την αλήθεια μου φαίνεται λίγο redundant πλέον αυτό το μπλογκ. Γιατί δεν το γυρίζετε στο πολύ καλό wordpress που ήδη έχετε στο e-rooster.gr; Είναι πολύ πιο εύελικτη πλατφόρμα από το Blogger. Κι αν θέλετε να ξεχωρίσετε την πιο σοβαρή αρθρογραφία από τα σύντομα σχόλια, μπορείτε εύκολα να το κάνετε με τις κατηγορίες..

S G είπε...

σας ευχαριστουμε για τα σχολια σας και περιμενουμε σε οτι αλλο προσεξετε...

Γιωργο το σκεφτηκαμε αυτο που λες, αλλα το μπλογκερ δεν δινει προσβαση στην βαση δεδομενων μας και γενικα ειναι καπως δυσκολη η μεταφορα. Ο Παυλος λεει το προσπαθησε λεει και χανοντουσαν σχολια... Προς το παρον μαρεσει ο χωρισμος σε δυο σελιδες, αν και οντως το wordpress προσφερει τρομερες δυνατοτητες (το προτεινω ανεπιφυλακτα).

ουλτρα, προσωπικα μαρεσει η ελαφρια ασυμμετρια, να ειναι η δεξια στηλη πιο μεγαλη απο την αριστερη. Και το κεντρικο κειμενο καλυτερα να μην γινεται υπερβολικα φαρδυ, σε καθε γραμμη που διαβαζεις πρεπει μετα να πηδας το πολυ 400 πιξελ προς ταριστερα για να πας στην επομενη, πιστευω... τεσπα, η σελιδα συνεχιζει να ειναι υπο βελτιωση και θα κανουμε καποια πειραματακια ακομα.

Roark είπε...

Νομίζω δύσκολα θα έβρισκες πιο μεγάλο στο blog όχι μόνο την στήλη αλλά οτιδήποτε ...αριστερό! lol

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock