Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2006

10 χρόνια από το θάνατο του M.N. Rothbard

Χτες, Σαββάτο 7 Ιανουαρίου 2006, συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του Murray N. Rothbard.
Ο M.N. Rothbard υπήρξε ένας από τους ιδρυτές και ηγέτες του φιλελευθεριστικού κινήματος του προηγούμενου αιώνα και, με τα γραπτά του και τις δράσεις του, έχει σίγουρα κερδίσει μία θέση στην ιστορία της Φιλελεύθερης παράδοσης.

Κάποια από τα κείμενά του μπορείτε να τα βρείτε online. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να γνωρίσει περισσότερα για το φιλελευθερισμό και τις οικονομικές θεωρίες της Αυστριακής Σχολής.

Κείμενα του M.N. Rothbard:

For a New Liberty: The Libertarian Manifesto
Man, Economy, & State
Κάποια από τα κείμενά του (καθώς και συνεντέυξεις και βίντεο), στο site του The Ludwig von Mises Institute.
(Μπορείτε επίσης να βρείτε κείμενά του στην free-e-books σελίδα του rooster.)

2 σχόλια:

libertarian είπε...

Down With Primitivism

Από τα αγαπημένα μου :-)

Harry Peitsinis είπε...

Ο,τι και να πει κανείς γιαυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. το λαμπρό μυαλό του συγκεφαλαίωνε τεράστια αποθέματα αφομοιωμένης γνώσης...Πρωτοποριακός και ασυγκράτητος δε δίσταζε απέναντι στην κατεστημένη εξουσία και χαστούκιζε αλύπητα τον έμφυτο συντηρητισμό πολλών ΅φιλελεύθερων¨. Ποιος θα ξεχάσει τις αλησμόνητες προτάσεις του για αποπυρηνικοποίηση (την ψυχροπολεμική εποχή της έξαρσης των εξοπλισμών),περιορισμό της Αμερικανικής παγκόσμιας στρατιωτικής παρουσίας σε μια ακτινα μερικών ναυτικών μιλίων γύρω από τις ΗΠΑ, διάλυση της CIA... Το λαμπρό του πνεύμα, κριτική του ικανότητα, η τρομερή του πένα, το καυστικό του χιούμορ τον συγκαταλέγουν στους μεγαλύτερους διανοητές του 20ου αιώνα (εν τω μεταξύ ακόμα την παιδεύω τη μετάφραση του For a New Liberty, ελπίζω σύντομα να δημοσιευθεί το πρώτο τμήμα...)

ΥΓ Αντί για το ΅φιλελευθεριστής΅ προσωπικά προτιμώ τον όρο ελευθεριακός, νομίζω ότι είναι πιο σύμφωνο με το ¨πνεύμα¨ της πρωτότυπης αγγλικής λέξης .

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock