Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2006

Επιτελους η Αθηνα εχει δημαρχο!

Οι ανθρωποι ειναι ανθρωποι και θα γκρινιαζουν παντα, ειδικα σε μια τοσο κακοφτιαγμενη πολη οπως η Αθηνα. Αλλα το γεγονος ειναι ενα, η πρωτευουσα επιτελους για πρωτη φορα ισως μετα τον Αντωνη Τριτση, εχει αξιολογο δημαρχο.

Ειδα μια συνεντευξη της κας. Μπακογιαννη και χαρηκα πολυ. Ισως ειναι κακο σημαδι που χαιρομαστε οταν βλεπουμε εναν πολιτικο να εχει απλα και μονο λιγη κοινη λογικη. Αλλα σε σημεια κλειδια μου αρεσε η δημαρχος μας.

Α) Την ρωτησαν για τις θεσεις σταθμευσης στο κεντρο και απαντησε οτι το προβλημα δεν θα λυθει ποτε. Ετσι ακριβως! Δεν θα λυθει γιατι ειναι κεντρο πολης 4,5 εκ. ανθρωπων και απλα δεν υπαρχει φυσικος χωρος για να βαζει ο καθε καννιβαλος το ΙΧ. Τελεια παυλα. Στο κεντρο της πολης θα αρχισει να ελεγχεται η σταθμευση με απωτερο σκοπο καποια στιγμη να απαγορευτει η κυκλοφορια, ειπε η δημαρχος. Αμην και ποτε, λεω εγω.

Β) Περιεγραψε ειδικοτερα ενα περιστατικο που ειδε καποιον να παρκαρει σε φρεσκοφτιαγμενη διαβαση ΑΜΕΑ και του εκανε καλοπιστη παρατηρηση. (Χαρηκα γιατι και γω το ιδιο κανω). Η πλακα ειναι οτι οταν τον ειδε να αδιαφορει για την παρατηρηση και του ειπε "Κυριε, θα φωναξω την δημοτικη αστυνομια" αυτος της ειπε: "Λεφτα εχω!". Της αναψαν τα λαμπακια, αλλα βεβαια δεν τον εδειρε (οπως θα επρεπε). Αυτοι οι νεοπλουτοι βλαχογκλαμουροι αντικοινωνικοι αρχοντοχωριατες καννιβαλοι ομως ειναι που πραγματικα πρεπει να κυνηγιουνται απο την δημ. αστυνομια οπου βρεθουν κιοπου σταθουν. Και επιτελους η δημοτικη αστυνομια εχει τετοιες οδηγιες, ειπε η δημαρχινα!

Γ) Μιλωντας για τα σκουπιδια το ανεφερε σαν μια απο τις μεγαλυτερες ξεφτιλες της Αθηνας σημερα. Και τονιζε συνεχως οτι πληρωνουμε προστιμα απο τις τσεπες μας προς την ΕΕ. Εντελως παρανοϊκο, οχι μονο να γεμιζουμε σκουπιδια και βρωμια αλλα να χανουμε και χρηματα των πολιτων απο πανω. Πολυ μαρεσει ο πολιτικος που θυμαται απο που ερχονται τα κονδυλια που διαχειριζεται.

Δ) Μιλωντας γενικα για το προβλημα του πολιτικου κοστους (που θεωρω μυθο) ειπε κατι που της ειχε πει καποτε ο Κων.Μητσοτακης και ειναι πολυ κοντα στην πολιτικη θεωρια μου: Δεν υπαρχουν μυστικα και περιεργα κεντρα εξουσιας, μεσα ή εξω απο την χωρα. Υπαρχει ο λαος. Και οποιος πληροφορει τον λαο για τις πραξεις του και τον εχει μαζι του, μπορει να τα βαλει με θεους και δαιμονες!
Ετσι ακριβως ειναι και οσο τα βαζει με τους καννιβαλους η δημαρχινα, εμεις θα ειμαστε μαζι της. Αν μπορουσε μαλιστα να βαλει και μια ταξη σε μερικους αχρηστους δημοτικους υπαλληλους, θα γινομασταν και πιο χαρουμενοι...

ΥΓ το δημαρχινα ακουγεται λιγο περιεργο. αλλα το προτιμω πολυ απο το δημαρχος που υποδηλωνει κατα καποιο τροπο οτι δημαρχος ειναι παντα αρσενικος...

5 σχόλια:

xpan είπε...

Η Μπακογιάννη κατα τη γνώμη μου θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Θεωρώ πως είναι πιθανό κάποια μέρα να τη δούμε στο τιμόνι αυτής της χώρας. Όλα θα εξαρτηθούν απο το τι υπουργείο θα της δώσει ο Καραμανλής στην επόμενη αναδιάρθρωση του σώματος...

Ανώνυμος είπε...

Η Ντόρα δείχνει να έχει να δώσει πολλά, και το πιο σημαντικό είναι ότι απαιτήσεις των επόμενων χρόνων, όπως ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού, νέες τεχνολογίες,θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, θα τη βρουν σε ευνοϊκή θέση.

S G είπε...

σιγουρα εχει ενα καλο μελλον.

Αλλα αυτο που με νοιαζει αυτη την στιγμη ειναι το εργο της ως δημαρχινας. Νομιζω οτι η πολιτικη φιλοδοξια της θα βοηθησει την πολη. Και ευτυχως φαινεται οτι ξερει να διοχετευει την φιλοδοξια της σε εργα που χρειαζονται και σε κινησεις με γουστο. Αν θα κατσει στον δημο αρκετα για να κανει και πραγματικα σημαντικες κινησεις δεν το ξερουμε ακομα.

space-navigating είπε...

Bebaia xehnas file SG oti stin Ellada o "laos", ston opoio anaferetai o Mitsotakis, sunithws tautizetai me tous "kannibalous". Giati einai kannibalos, opoios parkarei panw sti rampa twn anapirwn, mexri na apofasisoun kai oi upoloipoi na to kanoun, opote xafnika ton kannibalismo ton metafrazoun se "anagki", "esxati lusi" klp...
Ki epeidi i blaxoglamouria einai ethniko sport se mia xwra pou den ezise pote to Diafwtismo, o kathe kannibalos nomizei pws plirwnontas prostima exagorazei kai asudosia. To mono pou isws tha mporouse na boithisei -dedomenou oti den uparxei sebasmos gia tous allous para mono fobos apenanti stis sunepeies pou tha exoume oi idioi- tha itan na sikwnei o geranos ta autokinita pou stathmeuoun paranoma kai na kanei o parabatis 2-3 mines na xanadei tis pinakides tou (ki epipleon na plirwnei tsouxtera exoda metakinisis kai fulaxis tou autokinitou. Na mpei kai kanena fragko sta tameia tou dimosiou kai na doume meta poios tha einai toso anetos na leei "exw lefta").

P.S. Pisteuete st'alitheia oti mia gunaika exei stin Ellada pithanotites na ginei prwthupourgos mesa sta prosexi 50 xronia?

(Syggnwmi gia ta greeklish, alla den exw pros to paron ellinikous xaraktires)

S G είπε...

"Pisteuete st'alitheia oti mia gunaika exei stin Ellada pithanotites na ginei prwthupourgos mesa sta prosexi 50 xronia?"

Αν καποια τοτε η κ.Μπακογιαννη. Ισως βεβαια να ειναι το ιδιο πιθανο με το να γινει ο Ουιλ Σμιθ προεδρος των ΗΠΑ, αλλα ποτε δεν ξερεις :-)

"Ki epeidi i blaxoglamouria einai ethniko sport se mia xwra pou den ezise pote to Diafwtismo, o kathe kannibalos nomizei pws plirwnontas prostima exagorazei kai asudosia"

Ειναι νομιζω θεμα συντονισμου. Οι πολιτες συντονιζονται σε μια απο δυο πιθανες θεσεις ισορροπιας. Ειτε ΟΛΟΙ σεβονται καποια πραγματα ή κανεις. Γιατι αν 90% τα σεβεται, αλλα καποιοι αλλοι ατιμωρητα τριπλοπαρκαρουν σε κεντρικους δρομους, αργα η γρηγορα ολοι θα το κανουν. Βλακες ειναι να μην το κανουν? Αφου ειναι πιασμενη η λωριδα ετσι κιαλλιως! Γιαυτο οπως ειπες και οπως υποσχεθηκε η δημαρχινα, χρειαζεται αυστηροτατη αστυνομευση και ποινες αντιστοιχες του κοστους που προκαλουν στους πολιτες οι αντικοινωνικες συμπεριφορες...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock