Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2006

Κου-Κλουξ-Κλαν-Κρήτης!

Ότι και να πει κανείς για τα ξενοφοβικά ρατσιστικά σκουπίδια που γεμίζει η ελληνική κοινωνία είναι λίγο. Μάλλον αυτό θα σκέφτηκαν και τα ελληνικά ΜΜΕ και έχουν ουσιαστικά θάψει το θέμα...

Η ελληνική κοινωνία ήταν πάντα ρατσιστική, αν και προσθαθούσε να το κρύψει με μια ρομαντική διάτρητη μυθολογία περί "φιλοξενίας", "φιλότιμου" κτλ. Πριν τους μετανάστες είχε τους Έλληνες πρόσφυγες ως βασικούς δέκτες τους σκατόψυχου ρατσισμού της. Από τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τους Πόντιους, τους Κων/πολίτες, έως τους τελευταίους Πόντιους που ήρθαν από την πρώην ΕΣΣΔ.

Πρόσφατα:
Μοχλός ανάπτυξης οι μετανάστες
απορίας άξιον

5 σχόλια:

Thrass είπε...

Kι εσύ, τέκνον Roark?

Δεν μπορώ να δω γιατί σε όλους φαίνεται τόσο σημαντικό το ότι το συγκεκριμένο γεγονός έγινε στην Κρήτη. Πραγματικά δεν το βλέπω.

Dark Angel είπε...

Δύο παιδιά ήταν γαμώτο. Παιδιά. Αυτό είναι το σημαντικό και όχι οι ετικέτες του ρατσισμού ρε πούστη μου. 18χρονος σκότωσε 17χρονο.

S G είπε...

οπως και να εχει να μαχαιρωνονται παιδια ειναι ενα τρομερα λυπηρο γεγονος. Ακομα πιο πολυ οταν αποτι φαινεται εισεβαλλαν στο σπιτι του κακομοιρου του παιδιου για να το μαχαιρωσουν και τραυματισαν και τον πατερα του!

Το αν ειχε ρατσιστικα κινητρα η πραξη δεν το ξερω, σιγουρα ξερω οτι στην επαρχια το σκεφτεσαι δυο φορες να χτυπησεις ντοπιο, τρεις φορες να χτυπησεις αστυφυλακα αλλα μονο μιση να χτυπησεις Αλβανο...

Ελπιζω η δικαιοσυνη να μην μας απογοητευσει...

Dark Angel είπε...

Δεν ήμουν εκεί. Δεν ξέρω ότι ήταν φυλετικό η όχι το θέμα. Εχω δεί μπροστά στα μάτια μου 8 αλβανούς να σπάνε στο ξύλο 3 έλληνες. Ηταν όλοι τους 14-15 χρονών αλβανοί και έλληνες. Εγώ αυτό είδα. Την ηλικία τους...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ζω στην Κρήτη θα σας αναφέρω μερικά στοιχεία πολύ πιο σοκαριστικά. Αφόρμή για το συμβάν στάθηκε το γεγονός ότι ένας Αλβανός εθεάθη στο κέντρο του Ρεθύμνου φορώντας μια μπλούζα με την Αλβανική σημαία. Κάποιοι Ελληναράδες εξαγριώθηκαν γιατί ήταν τη μέρα που δολοφονήθηκαν οι 2 αστυνομικοί από το Ρώσο (και στο ίδιο τζιπ απλά βρίσκονταν 2 Αλβανοί από τους οποίους ο ένας δεν απέδρασε καν ενώ μπορούσε). Την πλήρωσε με τη ζωή του ο 17χρονος που δεν είχε καμία σχέση απλά γεννήθηκε Αλβανός και προφανώς ήταν εύκολος στόχος.

Το χειρότερο από όλα είναι αυτό: Στο σπίτι του παιδιού μπήκαν 6 άτομα (5 Έλληνες και μία Βουλγάρα) εκ των οποίων ένας Ρεθυμνιώτης μαζί με 2 γιους του από τους οποίους ο ένας είναι ο βασικός κατηγορούμενος. Το παιδί το σκότωσαν μπροστά στα μάτια των γονιών του όπως γινόταν και επί Τουρκοκρατίας επί κάτι αιώνες.

Είναι θλιβερό και πραγματικά μακάρι να φάνε ισόβια αν και τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με τέτοιο πατέρα προφανώς δε θα εξελιχθούν σε κάτι καλύτερο από ρατσιστές.

Ο παπούς μου ,ετών 90 ,μου έχει πει την πιο σωστή κουβέντα για τους μετανάστες : Εγώ δεν μπορώ να μισήσω τους Αλβανούς όταν στο ίδιο ακριβώς σημείο που κάθονται αυτοί όταν περιμένουν να τους πάρουν για κανένα μεροκάματο ,καθόμουν και εγώ πριν 70 χρόνια.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock