Τρίτη, Ιανουαρίου 03, 2006

Στο έτος 2036

Είμαστε φανταστείτε στο έτος 2036 λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου. Είναι μόλις 30 χρόνια μετά από τώρα. Χοντρικά, μια γενιά μετά από τώρα… Όλοι ευελπιστούν και θα εύχονται τα καλύτερα για το χρόνο που έρχεται. Με οδηγό την έκτη αίσθηση διαβάζουμε κάποια από τα θέματα που (θα) απασχολούν την επικαιρότητα:

- Έντονη υπήρξε η συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρονιάς ο οποίος ψηφίζεται πια μια και καλή αρχές του χρόνου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κων. Καραμανλής ο νεότερος (ένας εύελπις 35χρονος πολιτικός) έχει ασκήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εντονότατη κριτική στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου (γιο του Νίκου, αδερφού του Γιωργάκη – ο τελευταίος υπήρξε για λίγο καιρό πρωθυπουργός στα τέλη της ένδοξης δεκαετίας των 00’s προτού αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό και έρθει στα πράματα η Ντόρα Μπακογιάννη – η οποία υπήρξε και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από 10 χρόνια). Η κυρία Παπαρήγα στην όλη συζήτηση κράτησε χαμηλούς τόνους.

- Ανακοινώθηκαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες φέρνουν έντονα σημάδια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και εξασθένισης του δικομματισμού, με συνολικό ποσοστό για τα δύο πρώτα κόμματα ΝΝΔ (Νέα ΝΔ) και ΑΝΑΠΑΣΟΚ (ΑνανεωτικόΠΑΣΟΚ) περίπου στο 78,9% σπάζοντας έτσι το ψυχολογικό φράγμα του 80% και προκαλώντας πλήθος σεναρίων για το τι μέλλει γενέσθαι.

- Τα ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού κολοσσού STAR (στο οποίο υπάρχουν ανησυχίες, αφού για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια έπεσε σε τηλεθέαση κάτω από το 30%) μεταδίδουν σε έκτακτη παρουσίαση: “Οι πίστες της νύχτας ήταν και σ’ αυτό το ρεβεγιόν τίγκα στον κόσμο – κυρίαρχη για και ακόμη φορά η Άννα Βίσση που έκλεψε την παράσταση με τη σκηνική της παρουσία και την ερμηνεία της στα νέα τραγούδια που της έγραψε ο Νίκος Καρβέλας. Σε δήλωσή της η Άννα είπε: ‘Ελπίζω το 2036 να φέρει υγεία, ευτυχία και αγάπη σε όλο τον κόσμο’ ενώ ο δημοσιογραφικός φακός τη ‘συνέλαβε’ να απομακρύνεται βιαστικά με το νέο αμόρε της ‘Total fitness dude 2032’, ενώ δε θέλησε να μας αποκαλύψει κάτι νέο για την επόμενη σεζόν. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων για συνεργασίες με ξένους ατζέντες και για τη Δέσποινα Βανδή.”

-(Περισσότερο) Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ: Μία αποκαλυπτική και εκ βαθέων συνέντευξη του Γ. Πάριου. ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ. Ποια είναι τα καινούρια του σχέδια. Επίσης, αποκλειστικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου. "Με πολεμούν" λέει.

- Η υπουργός πολιτισμού Έλενα Παπαρίζου φέρεται ενοχλημένη από δημοσιεύματα εφημερίδων που τη φέρουν να ευνοεί ‘τη δική της κλίκα’ στη νυχτερινή Αθήνα και να μη δίνει την ευκαιρία στο νέο trend ‘lisos’ (live sex on stage) να αποκτήσει πρόσβαση σε κονδύλια χρηματοδότησης ενός εκ των δύο πυλώνων της εθνικής οικονομίας μας (το γνωστό και ως πρόγραμμα engre – ‘entertainment greece’ που υιοθετήθηκε το 2023 σαν ένα στρατηγικό εργαλείο προώθησης του ανταγωνιστικού και αποδοτικότατου προϊόντος της νυχτερινής διασκέδασης). Η κυρία Παπαρίζου κατηγορεί τους υποστηρικτές του lisos ότι υιοθετούν κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτό που όριζε ο κώδικας παρεχομένων υπηρεσιών διασκέδασης στο αρχικό πρόγραμμα engre το 2023 και ότι είναι ένα κακέκτυπο τάσεων που κυριαρχούν ήδη σε ΗΠΑ και κεντρική Ευρώπη (ιδιαίτερα στη Βουδαπέστη, που θεωρείται η Μέκκα της Ευρώπης στο είδος, αλλά και η Πράγα).

- ‘Μας πέρασε και η Ακτή του Ελεφαντοστού στην καινοτομία’ – Αναλυτικό αφιέρωμα.

- Δήλωση του υπουργού ανάπτυξης: “Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η παραχώρηση χρήσης και αξιοποίησης εν λευκώ και τρίτου νησιού, πιθανότατα στο διεθνές consortium κατασκευών και επενδύσεων των εταιρειών DII (Dubai International Investments) και ER (European Resorts). Η παραχώρηση θα έχει ημι-μόνιμο χαρακτήρα (150 ετών) και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και να μειώσουμε το χρέος μας” Στις παρατηρήσεις των παρισταμένων ότι με αυτό τον τρόπο θα παραχωρήσουμε σιγά-σιγά τη μισή χώρα, ο υπουργός απάντησε μονολεκτικά: “Χρωστάμε…”

- Προβλήματα στην Παιανία για το νέο Παναθηναϊκό ο οποίος υπέστη την Κυριακή βαριά ήττα από τη νεοφώτιστη Καλαμαριά.

4 σχόλια:

S G είπε...

"Προβλήματα στην Παιανία για το νέο Παναθηναϊκό ο οποίος υπέστη την Κυριακή βαριά ήττα από τη νεοφώτιστη Καλαμαριά"

ε οχι και ετσι! θες να πεις: μετρημενη χαρα στον Παναθηναϊκο για το 23ο ευρωπαϊκο που κατακτα μετα εκεινο το τρομερο 5ετες πλανο του φωτισμενου Μαλεζανι :-)

J95 είπε...

Συμφωνώ. Τι πράγματα είναι αυτά; Λευτεριά στο σύντροφο Παναθηναϊκό!

Πολύ καλό κατά τα άλλα :)

futures speculator είπε...

Νομίζω θα ήταν καλή ιδέα να κάνετε μια αναφορά (στο main blog) στο Folding@Home project, , έγραψα κι εγώ λίγα λόγια στα ελληνικά στο http://dhatz.blogspot.com/2006/01/foldinghome.html

Ανώνυμος είπε...

Αν και μεροληπτείς ποδοσφαιρικά, πολύ καλό. Ιδιαίτερα για τους καλλιτέχνες έχεις απόλυτο δίκιο. Οι ίδιοι και οι ίδιοι θα μας "ψυχαγωγούν" και μετά από 30 χρόνια αφού έχουμε κολλήσει σε όλους τους τομείς. Μια ζωή τα ίδια ποπ είδωλα ,οι ίδοι μαϊντανοί στα παράθυρα, οι ίδιοι κουλτουριάρηδες, οι ίδιοι σεναριογράφοι, οι ίδιοι σκηνοθέτες.... μόνο ημερολόγια βγαίνουν καινούρια κάθε χρόνο.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock