Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

Διαφημισεις!

Πειραματικα θα αρχισουμε να βαζουμε διαφημισεις στο e-rooster Blog και στην κεντρικη σελιδα μας www.e-rooster.gr. Οι διαφημισεις θα ειναι απο google και το amazon.

Οι μεν πρωτες του google δεν επιλεγονται απο μας, αλλα συμφωνα με την εταιρεια θα μπαινουν διαφημισεις εταιρειων και προϊοντων που να εχουν καποια σχεση μετο περιεχομενο μας. Ειναι ξεκαθαρο ομως οτι δεν εχουμε καποια αμεση σχεση με αυτα τα προϊοντα. Οι διαφημισεις του αμαζον αντιθετα, θα ειναι βιβλια ή αλλα που προσωπικα προτεινουμε. Σκοπος μας ειναι να χρησιμοποιουμε αυτες τις συνδεσεις για να αγοραζουμε και μεις οι ιδιοι τα συγκεκριμενα βιβλια μεσω του αμαζον μια και εχουμε διαπιστωσει οτι συνηθως συμφερει.

Σκοπος: Πρωταρχικος σκοπος των διαφημισεων ειναι η χρηματοδοτηση των σελιδων μας. Χαρη στην αυξημενη κινηση του e-rooster εχουμε αναγκαστει να αλλαξουμε δυο φορες τον λογαριασμο μας προς το ακριβοτερο και θεωρουμε οτι δεν υπαρχει λογος να επιβαρυνονται με αυτα τα λεφτα αυτοι που τα πληρωνουν σημερα.

Γινεται σαφες εδω, οτι τα χρηματα απο αυτες τις διαφημισεις δεν θα μπουνε στις τσεπες κανενος μας. Δεν θεωρουμε ιδεολογικα λαθος να βγαζει κανεις λεφτα απο το ιστολογιο του, αλλα στην περιπτωση μας τα κινητρα για την διαδικτυακη παρουσια μας ειναι αρκετα διαφορετικα*.

Σχολιαστε ελευθερα την κινηση μας και αν θελετε και ιδιωτικα στελνοντας ενα e-mail στη συνηθισμενη διευθυνση e-rooster at e-rooster.gr

*Δεν θα ελεγα αλτρουϊστικα, γιατι δεν πιστευω στον αλτρουϊσμο. Σιγουρα ο καθενας μας εχει προσωπικα κινητρα για να συμμετεχει σε μια δημοσια αγορα συζητησης και προβληματισμου. Εμεις θελουμε να κανουμε οτι μπορουμε για να υπαρχει μια καλη και αξιοπιστη τετοια δημοσια αγορα.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ !!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ !!

αλλά με μέτρο, όχι σαν τα "ΝΕΑ" που τόχουν παρακάνει ...

xpan είπε...

Προσωπικά τις διαφημίσεις τις θεωρώ αναγκαίες ως προς την ενημέρωση. Γίνονται εκνευριστικές μόνο όταν γίνονται επιθετικές (π.χ. σπαμινγκ).

Επικροτώ!

S G είπε...

η πλακα ειναι οτι προς το παρον βγαινουν αρκετες γιαπωνεζικες διαφημισεις!! κατι δεν παει καλα νομιζω με το γκουγκλ :-)

Sakis Rizos είπε...

Το google ad sense δεν υποστηρίζει τα ελληνικά. Τα βλέπει ως γιαπωνέζικα. Γι' αυτό και όταν κάνεις account και σε ρωτάει ποια είναι η κύρια γλώσσα του site σου, δεν περιλαμβάνονται τα ελληνικά. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει λύση.

maikwl είπε...

Ρίχτε και ένα Paypal Donate Box κάπου στη σελίδα και είσαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα... exclusive content accounts :)

Και μια ερώτηση: κατά την εκτίμηση σας, πως συγκρίνεται το κόστος που σας επιβάλλει η ύπαρξη του λογαριασμού με την αξία των reputation effects και της δυνατότητας της ελεύθερης προσωπικής έκφρασής σας; (σίγουρα η απάντηση διαφέρει για τον καθένα από σας). Με την εισαγωγή των διαφημίσεων μιλάμε για εξίσωση των μεγεθών ή net benefits;

S G είπε...

καλα δεν νομιζω οτι θα βαζαμε ποτε περιεχομενο μονο για μελη :-) (αν και γω ελεγα στα παιδια να βαλουμε και paypal contributions. οπαδος γαρ του put your money where your mouth is...)

λοιπον μαϊκωλ εκανες μια πολυ καλη ερωτηση και θα ηθελα να το συζητησω:

Γενικα οι διαφημισεις λες περιοριζουν την ελευθερια λογου. Αυτο συνηθως ειναι αληθεια, μια εφημεριδα δυσκολα θα βαλει αρθρο για ελατωμματικα μοντελα της Τογιοτα διπλα σε μια διαφημιση του νεου Κορολα (λεμε τωρα ετσι). Αλλα ευτυχως, με το googleads δεν επιλεγουμε τις διαφημισεις και δεν μας αφορουν. Αν δειτε κατι που σας αρεσει κλικαρετε το, αν οχι, τοτε δεν το κλικαρετε. Εμεις παντως δεν προτεινουμε το συγκεκριμενο περιεχομενο και αυτο πρεπει να ειναι ξεκαθαρο. Μαλιστα αν δουμε να διαφημιζεται υπερβολικα περιεχομενο που ειναι σαπιο (οπως π.χ. διαφημισεις του Ολυμπιακου :-), πιστευω θα αφαιρεθουν οι διαφημισεις προς αποφυγιν παρεξηγησεων.

Οσον αφορα το αμαζον, ειναι βιβλια που ετσι κιαλλιως προτεινουμε για αγορα (οπως κανουμε συνεχως εως τωρα) και ελπιζω οτι μπορουμε να ελαχιστοποιησουμε τυχον bias στην γνωμη μας υπερ της αγορας του Χ βιβλιου, που προκυπτει οταν εχουμε εσοδα απο την πωληση του. Εν τελει, δεν κανω πλακα οταν λεω οτι και μεις απο κει τα αγοραζουμε, γιατι θα προτεινουμε βιβλια που ειναι στα αγγλικα, δεν εχουν μεταφραστει (ή δεν ειναι επαρκης η μεταφραση) και ειναι ακριβα στην Ελλαδα.

Οποτε γενικα θεωρω οτι οι διαφημισεις που επιλεξαμε δεν εχουν καμμια αρνητικη επιπτωση (εκτος της αισθητικης...). Οι θετικες επιπτωσεις ειναι βεβαια φανερες. Οπως και ο χπαν, ειμαι υπερ της διαφημισης οταν δεν ειναι ενοχλητικη και συχνα εχω βρει κατι χρησιμο (οπως ενα καλο counter) σε διαφημισεις. Φυσικα κερδιζουμε και εμεις κατι χρηματικα (ως ρουστερ, οχι ως προσωπα), και αποτι φαινεται το ποσο δεν θα ειναι αμελητεο. Κατα πρωτον ελπιζουμε να καλυψει τα διαδικτυακα μας κοστη και εν καιρω αλλα τυχον εκδοτικα εξοδα οπως και μια εκπληξη που δεν μαφηνουν οι αλλοι να αποκαλυψω ακομα :-)

Δηλαδη εχουμε μηδενικα κοστη και καποια θετικα κερδη, αρα βελτιωση κατα Παρετο!

τωρα αν καποιος δεν συμφωνει, αν σας ενοχλει πολυ αισθητικα, ή αν πιστευετε οτι χανουμε την αντικειμενικοτητα μας, ειμαστε εδω για να το συζητησουμε. Experiment and merriment που λεει και ο Cole Porter...

ΥΓ αυτα απο μενα, αν και πιστευω οτι και οι λοιποι αλεκτωρες πανω κατω συμφωνουν.

kouk είπε...

Για το Amazon πιστεύω δεν τίθεται θέμα γιατί ουσιαστικά προσθέτει και στο περιεχόμενο (το link στο Amazon μπορεί να χρησιμεύσει στους αναγνώστες). Για τις άλλες διαφημήσεις πιστεύω και εγώ ακράδαντα ότι δεν πρέπει να δυσκολεύουν την ανάγνωση ούτε κατά το ελάχιστο. Οι συγκεκριμένες διαφημήσεις που μπήκαν από το google πιστεύω ότι δεν δυσχαιρένουν την ανάγνωση περισσότερο απ'ότι και τα άλλα λοιπά κουτάκια που υπάρχουν γύρω από τον κύριο χώρο για τα άρθρα και τα comments (π.χ. το κουτάκι των στατιστικών). Οπότε για τους παραπάνω λόγους και εγώ συμφώνησα με το να μπούνε αυτές οι διαφημήσεις. Αν κάποιος απλά χαζεύει το site και πέσει πάνω σε μια διαφήμηση που τον ενδιαφέρει τότε all right, αν απλά χάσει τον χρόνο του τότε ούτως ή άλλως χάζευε οπότε δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα. Αν ωστόσο κάποιος απλά διαβάζει το άρθρο τότε μπορεί εύκολα να αγνοήσει τις διαφημήσεις εκεί που είναι τοποθετημένες. Η εμφάνιση τους είναι μεν αναγνωρίσιμη (για να μπορούν να αγνοούνται εύκολα) αλλά χωρίς να βγάζει μάτια.

kouk είπε...

Και να προσθέσω ότι πέραν της ελάφρυνσης όσων πληρώνουν τα έξοδα του site σήμερα, τα πιθανά κέρδη από τις διαφημήσεις δεν θα συσσωρευθούν κατά κανένα τρόπο αλλά θα επενδυθούν σε κινήσεις παράλληλες του Rooster.

Ανδρέας είπε...

Σκεφτήκατε να αλλάξετε provider; Υπάρχουν πολλοί στο εξωτερικό που δίνουν unlimied bandwidth σε πολύ καλές τιμές.

Δείτε και αυτό.

S G είπε...

;ςερτ, σευχαριστουμε, το σχολιο σου καταγραφεται. Βεβαια σωστη η παρατηρηση σου, εμεις ειμαστε υπερ του κερδους, οποτε δεν κανουμε τιποτα περισσοτερο απο αυτα που λεμε :-)

Κατα τα αλλα οπως εξηγησαμε, στην περιπτωση μας οι διαφημισεις δεν ειναι για να βγαλουμε κανα φραγκο, ουτε καν για να καλυψουμε μονο τα δικτυακα μας εξοδα. Στοχος ειναι να αναπτυχθουν και αλλες δραστηριοτητες, εντυπα, ισως καποιο μικρο βραβειο για το καλυτερο αρθρο (αυτο τωρα μουρθε). Το σιγουρο ειναι οτι ο,τι και να κανουμε με τα λεφτα, θα το μαθετε καθως θα δημοσιευουμε εναν ετησιο προϋπολογισμο, διαθεσιμο σε ολους.

Οπως το βλεπω, αφηνουμε τις διαφημισεις για κανα μηνα, να δουμε πως τελικα μας φαινονται, ποσο οφελος φερνουν και θα επανελθουμε αν χρειαζεται αλλαγη...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock