Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2006

Libertas no5

Βγήκε το τεύχος νο5 του περιοδικού της Ευρωπαϊκής Φιλελεύθερης Νεολαίας που φέτος γιορτάζει την 30η της επέτειο.

INTERVIEW:
Annemie Neyts, MEP and President of ELDR

ARTICLES:
Assaulting Liberalism
Sex, drugs and tolerance
30 years of lymec
Helping hand for Africa, not simply a hand-out

NEWS:
Young Leaders Meeting
Summer School
ELDR Congress

EXTRA:
Political crossword
Photos from LYMEC events

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλο ειναι το διαβασα ομως εχει και ενα παραξενο λαθος!!!λεει οτι τα μαλακα ναρκωτικα και η πορνεια ειναι παρανομα σε ολη την ευρωπη!!!μα δεν ισχυει αυτο. τα μαλακα ναρκωτικα απο οσο ξερω ειναι νομιμοποιημενα στην ολλανδια και ελβετια. η πορνεια εκτος απο γερμανια,ολλανδια κτλ δεν ειναι ακομα και στη χωρα μας???αρα που κολλαει αυτο που λεει το περιοδικο στη σελιδα 6????

Sakis Rizos είπε...

Πάντως, όσον αφορά στα μαλακά ναρκωτικά, αν δεν κάνω λάθος αυτά δεν είναι νόμιμα ούτε στην Ολλανδία -απλώς είναι, όπως λέει και το άρθρο, tolerated. Τώρα, για την πορνεία έχω κι εγώ την ίδια απορία -μήπως είναι κι αυτή απλώς tolerated και δεν το ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

νομιζω πως στην ολλανδια ειναι νομιμοποιημενα και οχι απλα tolerated. τωρα για την πορνεια εγω νομιζω πως ειναι νομιμη σε πολλες ευρωπαικες χωρες.στην γερμανια,ολλανδια,ελβετια.στην ελλαδα δεν εχω ακουσει αλλα νομιζα πως ειναι νομιμα.δεν ειναι τελικα πιο ειναι το ισχυον καθεστως. αν μας διαβαζει o libertarian ή οποιοσδηποτε αλλος ας μας λυσει την απορια

libertarian είπε...

Πιστεύω ότι ο αρθρογράφος κάνει λάθος σε αυτό το σημείο, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι εννοεί ακριβώς με το tolerated.

libertarian είπε...

Βασικά είμαι για να φύγω αλλά έκανα ένα γρήγορο search στο google και απ'ότι κατάλαβα τα drugs είναι tolerated ενώ η prostitution είναι legal στην Ολλανδία.

Drug policy of the Netherlands

Prostitution in the Netherlands

S G είπε...

αποτι ξερω η πορνεια στην Ελλαδα ειναι νομιμη, οσο υπαρχει μονο μια πορνη ανα οικο. Δηλαδη απαγορευονται για καποιον λογο να ειναι πολλες μαζι (υποτιθεται για να μην τις εκμεταλλευεται καποιος μαστρωπος. Εμενα μου ακουγεται παντως λαθος, μια και αν ηταν πολλες μαζι θα προστατευονταν καλυτερα).

Για τα μαλακα ναρκωτικα, οντως στην Ολλανδια υπαρχει ανοχη, αποτι ξερω ομως στην Ελβετια ηταν για καποια στιγμη να γινουν πληρως νομιμα, μετα το νομοσχεδιο δεν περασε και τωρα ειναι σε μια περιεργη κατασταση...

S G είπε...

περιττο να πω οτι η Ελλαδα εχει πανευρωπαϊκα απο τους αυστηροτερους νομους. Ας πουμε η χρηση δεν ειναι ποινικοποιημενη στην μιση Ευρωπη,ενω στην Ελλαδα διωκεται με εως και 5ετη φυλακιση!

Κατι ενδιαφερον που διαβασα ειναι οτι ο πρωτος νομος κατα του χασις στην Ευρωπη βγηκε το 1890 για να τιμωρησει τους Τουρκους που εμεναν στην Ελλαδα! Γιατι οι Τουρκοι σαν μουσουλμανοι δεν επιναν κρασι, αλλα καπνιζαν αρκετο χασις αντιθετα με τους Ελληνες. Ετσι ουσιαστικα οι νομοι κατα του χασις εχουν ξεκινησει σαν αντιτουρκικα μετρα!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock