Οι Εργαζομένοι αποδείξαν για ακόμη μια φορά ότι οι άνθρωποι σκέφτονται με γνώμονα το παρόν και ποτέ δεν κοιτάνε στο μέλλον.
Εάν πας και ρωτήσεις τους ανθρώπους αυτούς ότι έαν συμφωνούν με το νέο σύστημα, προσθέσεις την πληροφορία ότι το νέο σύστημα είναι το μόνο που μπορεί να δώσει κάτι στα παιδιά τους σε αντίθεση με το παλαίο, πάλι ο ερωτηθέντας θα εισπράξει αρνητική απάντηση.
Γιατί? Τι φταίει? Στην Ελλάδα ο πλούτος και η επιτυχία είναι αρνητικά φενόμενα και η ανυπαρξία διευκολύνει τους μη έχοντες να καταστρέφουν τις περιουσίες των εχόντων.
Μπορώ να συνεχίσω την αρνητική(αλλά όχι επικοδομιτική) κριτική. Προσωπικά μιλάω εκ του ασφαλούς γιατί δεν βρίσκομαι στον Ελλαδικό χώρο. Πολυ συχνά όταν σκέφτομαι την καριέρα μου και την σταδιοδρομία ρωτάω τον εαυτό μου "Εάν θα είχα οικογένεια, θα την μεγάλωνα στην Ελλάδα?"
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. Μην αναφερθείτε σε αρνητικούς λόγους(από αυτούς έχω αρκετούς), αλλά σε θετικά γεγονότα. Πείτε μου γιατί να μεγαλώσει ο γιος/κόρη μου σε ένα περιβάλλον όπου οι ταραξίες δρουν ανενοχλητοί, οι μαθητές/φοιτητές μαθαίνουν ότι υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις.
Τι καλό υπάρχει σε ένα περιβάλλον όπου οι φόροι(40%) χρησιμοποιούνται για να τρώνε οι τεμπέληδες και οι απεργοί? Μια κοινωνία που δεν δέχεται ή δεν αφομοιώνει τους ξένους και ακόμη χειρότερα βλέπει απειλές σε κάθε διμερής σχέση?
Σε μια χώρα όπου πάντα για έναν περιέργο λόγο οι απεργίες(που είναι υπεραρκετές) πέφτουν πάντα κοντά σε αργίες? Απορώ. Εάν είχατε την επιλογή και δυνατότητα θα μεγαλώνατε το παιδί σας στην Ελλάδα? Θα του δίνατε Ελληνική υπηκότητα? Δεν Θέλω να είμαι αρνητικός αλλά θα ήθελα να πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω σε μια καλύτερη οικονομία, όχι όμως όσο επικρατεί η παλαία, προστατευτική φρουρά.
19 σχόλια:
Πραγματικά το μέλλον των νέων ανθρώπων στην Ελλάδα είναι μάλλον απογοητευτικό. Η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται καθημερινά από την ανευ λόγου αντιπαράθεση κομμάτων, δημοσιογράφων, και κάθε λογής "επωνύμων" και στην ουσία κουκουλώνει και διαιωνίζει τα προβλήματα. Ο ορθολογισμός που δίδαξαν αυτοί που θεωρούμε ως προγόνους μας έχει χαθεί προ πολλού απο αυτή τη χώρα. Αν όπως σχολίασε ο (thelonapo.blogspot.com) "η Ελλάδα είναι ο εαυτός μας , οι αξίες μας, το μέλλον μας", τότε με αυτό τον εαυτό που έχουμε σήμερα, και τις αξίες που έχουμε διαμορφώσει, μέλλον δεν υπάρχει.
Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που λέει το πόστ, ότι το νέο σύστημα είναι το μόνο που μπορεί να δώσει κάτι στα παιδιά. Το νέο σύστημα έχει τις ίδιες παθογένειες με το παλιό και δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που καθιστούν το σημερινό σύστημα μη-βιώσιμο.
το πρόβλημα είναι ότι και το νέο και το παλιό σύστημα είναι 100% αναδιανεμητικό. Παίρνει από τους εργαζόμενους για να δώσει στους συνταξιούχους. Τα χρήματα που βάζουν οι εργαζόμενοι στα ταμεία δεν είναι για την σύνταξη τους, είναι για τις σημερινές συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν ο αριθμός των συνταξιούχων αυξάνεται λόγω της υπεργήρανσης του πληθυσμού και ο αριθμός των εργαζόμενων μειώνεται λόγω της υπογεννητικότητας τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή τα λεφτά που θα είναι στα ταμεία δεν θα φτάνουν για τις συντάξεις. Το input θα είναι μικρότερο από το απαιτούμενο output.
Για το ασφαλιστικό, στα λένε οι άλλοι. Όσο για τα υπόλοιπα, αν είσαι κάπου με στοιχειώδη αξιοκρατία (υποθέτοντας ότι την αποζητάς), αξιοπρεπείς υπηρεσίες και αξιοπρεπές σύστημα εκπαίδευσης, μείνε εκεί που είσαι. Μάθε του όμως τη γλώσσα, ε;
καταρχήν μάλλον πολύ ant1 βλέπετε εκεί έξω.
γιατί τα στερεότυπα
1) οι ταραξίες δρουν ανενόχλητοι
2) οι μαθητές/φοιτητές μαθαίνουν ότι υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις
3) τεμπέληδες = απεργοί (ως σύνδεσμος το και συνδέει πανόμοια πράγματα)
δημοσιογράφο του ιεκ ant1 μου θυμίζουν, που μόλις τελείωσε και πρέπει να δείξει το πόσο καλός υπάλληλος είναι.
θέλετε να μιλήσουμε για θετικά από την στιγμή που μπλέκετε τόσα πολλά και πολλές φορές άσχετα μεταξύ τους θέματα.
και αφού είσαστε εξαρχής αρνητικά προδιαθετιμένος γιατί να ξοδέψω φαιά ουσία για να σας πείσω;
ίσως σε ένα. ρωτάτε γιατί ο πλούτος στην ελλάδα έχει συνδεθεί με αρνητικά φαινόμενα. μήπως γιατί ένα μεγάλο μέρος των σύγχρονων νεόπλουτων είναι πλούσιοι ακριβώς από λαμογιές;
Ή μήπως αντίστροφα το σύστημα δεν σε αφήνει να πλουτίσεις σχεδόν παρά μόνο με λαμογιές οπότε διαστρεβλώνεται η εικόνα του πλουτισμού;
Α γκετοποιηθείς κάπου στα βόρεια προάστεια και έχεις λεφτά για ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία τότε νομίζω πως η Ελλάδα υποφέρεται. Σε διαφορετική περίπτωση μπα....
Εχοντας ζησει και στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ με παιδια εφηβους εχω κατασταλαξει για τα θετικα και τα αρνητικα και των δυο χωρων.
Στην Ελλαδα τα παιδια μου δεν εκτεθησαν στο θεαμα των συνεχων διαζυγιων για γελοιους λογους. Στην Αμερικη ολοι τους σχεδον οι φιλοι ειναι παιδια διαζευγμενων γονεων. Με αποτελεσμα η ιδεα του διαζυγιου για λογους οπως "He doesn't give me enough breathing space" να εχει νομιμοποιηθει στο μυαλο τους.
Στην Ελλαδα ειχαν μαθει να ειναι εξαρτημενα. Πρωτα απο μας και μετα φυσικα θα στρεφονταν προς το κρατος. Πληρωναμε και τη διασκεδαση τους ακομα. Πρωταρχικο μελημα τα καλοκαιρια ηταν που θα πηγαιναν διακοπες και ποσα θα τους διναμε εμεις οι γονεις. Εδω με το που ηρθαν (15 χρονων η μικροτερη μου κορη τοτε) επιασαν δουλειες διοτι ντρεπονταν τους συμμαθητες τους που το πρωτο πραγμα που ρωτουσαν ηταν "εχεις καμια δουλεια για τα απογευματα;" Οσο για τα καλοκαιρια, οσοι ειχαν βγαλει λεφτα πηγαιναν κανενα ταξιδι. Οι υπολοιποι δουλευαν.
Οποτε αναγκαστικα το παιδι εδω μαθαινει στην ανεξαρτησια. Η μαλλον στην απεξαρτηση. Πρωτα απο τον γονεα και μετα απο το κρατος.
Αλλα παρ'ολο που εχω αγανακτησει με την Ελλαδα, πιστευω οτι περναμε φαση αλλαγης και ο,τι βλεπουμε ειναι οι πονοι τοκετου. Την αλλαγη θα τη ζησει προβλεπω η μεθεπομενη γενια, αλλα τα σημαδια αλλαγης τα βλεπω εντονα στον ιδιωτικο τομεα. Που οταν παψει να ειναι κρατικοδιαιτος θα κανει αλματα.
Τελος πιστευω οτι αρκετοι Ελληνες συνειδητοποιουν τωρα τα τραγικα σφαλματα που εγιναν τη δεκαετια του 80 οποτε και χασαμε το τραινο των επενδυσεων και αναπτυξης.
Ma ti einai auta pou mas les kur-Athena?
Diladi ta paidia sou den douleuoun sto Wal-Mart kai polemane sto Iraq?
Eleos poia me tin neofileleutheri propaganda sas!
Τέτοια post τα εγκρίνει το κόμμα (η συμμαχία); Ή είναι προσωπικές απόψεις;
Γιατί αν αφήσετε το λόγο περί δικαιωμάτων και ελευθεριότητας και αρχίσετε να υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις ούτε 7.000 ψήφους στις επόμενες εκλογές!
Wouaou! Mono 10 post gia na emfanistei to klasiko fainomeno na petaksei kapoio troll to sxolia gia tin summaxia.
αφού είναι αυτονόητα.
Και δεν έφτιαξα εγώ κόμμα για να προωθήσω τις ιδέες μου.
και ακόμα δεν απαντήσατε στο παραπάνω: νέα ορλεάνη ή νέα ιωνία;
Το παραπάνω τρολλ
Προσωπικά και εγώ δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να πάω για μόνιμη εγκατάσταση (αν και έχω ζησει αρκετά χρόνια εκεί). Απαντήσεις σε αυτό που ρωτάς δεν πρόκειται να βρεις. Το μόνο ίσως που μπορείς να εκλάβεις σαν θετικό είναι ό,τι στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι φίλοι και συγγενείς σου.
Τώρα αυτό που φταίει είναι ό,τι ο Ελληνας (κατά πλειοψηφία) επιθυμεί την συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης και την στηρίζει ενεργά καθημερινά. Δεν επιθυμεί την αλλαγή των πραγμάτων. Για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά και κανείς δεν επιθυμεί να σπάσουν τα δικά του. Μόνο όταν γίνει έκρηξη του συστήματος θα μπορέσουν να συνεναίσουν όλοι αυτοί στις απαραίτητες αλλαγές. Με ημίμετρα όπως αυτά που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς απλά παρατείνεται η διάρκεια του υπάρχοντος συστήματος μέχρι την έκρηξη του. Ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί 10 μέτρα τα οποία θα έσωζαν την κατάσταση. Η εφαρμογή τους όμως στην ελληνική πραγματικότητα είναι αδύνατη.
Athena Smith: Λόγω του ό,τι στη Ρώμη πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν Ρωμαίος ο ιδιωτικός τομέας έχει τις σαθρές κρατικοδίαιτες βάσεις που θα τον κάνουν να καταρρεύσει μαζί με τον δημόσιο.
Σαν ζωντανός οργανισμός ο δημόσιος τομέας δεν αποφασίζει την αυτοδιάλυση του. Οι παρασιτικοί οργανισμοί συνήθως ζούνε μέχρι να πεθάνει το θύμα τους εξ'αιτίας τους. Τώρα το τι θα γίνει μετά την έκρηξη δεν έχω κληρονομικό χάρισμα να το προβλέψω. Οι πιθανότητες είναι υπέρ της σύστασης του κράτους από την αρχή σε σωστά θεμέλια όπως συνήθως γίνεται μετά από κάποια μεγάλη καταστροφή.
Ανώνυμε αρκετοί από τους συντελεστές του blog (όπως και εγώ) ΔΕΝ είναι μέλη της ΦΣ και κατά συνέπεια δεν την εκφράζουν.
Ενας λόγος είναι για να μάθουν καλύτερα ελληνικά από τον πατέρα τους. Εκτός αν ο ίδιος τα θεωρεί επαρκή...
Οι εργαζόμενοι βέβαια απέδειξαν ότι η εργασία είναι ανώτερη των χρημάτων αλλά ο λαϊκισμός και η χειραγώγηση δούλεψαν καλά για μια ακόμα φορά...
Πιθανόν όταν η Ελλάδα γίνει "εντελώς Eυρώπη" ίσως και να αρχίσω α σκέφτομαι την Σουηδία...
Παρόλ' αυτά μμμ δύσκολο μου έρχεται...
Άσε που ούτε γκετοποιημένος στα ΒΠ είμαι, ούτε έχω καμιά σοβαρή γνώμη για τα ιδιωτικά σχολεία, ούτε τρομοκρατούμαι καθημερινά (σχεδόν ποτέ είν' η αλήθεια...)...
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι φορολογικά ληστεύομαι, γιατί βλέπεις την φορολογία την πληρώνουν οι μη-πλούσιοι, ενώ οι επιχειρημτίες συνήθως βρίσκουν τρόπους να μην δηλώνουν 3.000.0000 τζίρο. Μιλάω εκ πείρας αλλά ας μην δώσω τον λογιστή της επιχείρησης στεγνά... θα χάσει το ψωμάκι του για άλλον ένα κλέφτη επιχειρηματία...
Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάσει κανείς το μέλλον χωρίς να πατήσει γερά στο παρόν.
Δεν είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος να αποδέχεται εγγυήσεις όταν δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως και όχι μόνο με πολιτική ειλικρίνεια τα αίτια της κρίσης.
Η εκσφαλμάτωση είναι το τελευταίο στάδιο του προγραμματισμού.
Όσο για την ερώτησή σου, θα προσπαθήσω να στείλω τα παιδιά μου μακριά.
Τί να κάνεις σε μια ώρα που έχει γεμίσει από τεμπέληδες τους οποίους τους θρέφουμε εμείς τα κορόϊδα; Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά είναι και αντιαισθητικοί!
Εγώ προτείνω πλήρη ελεύθερία. Να προσλάβω 30 Αλβανούς, να τους βάλω να μου μαζέψουν τα πορτοκάλια και μια μέρα πριν τελειώσουν -δηλ. μια μέρα πριν τους πληρώσω-, εκεί που κοιμούνται στο κοτέτσι, να πάρω την αστυνομία για να καταγγείλω ότι 30 Αλβανοί έχουν μπει στα κτήματά μου. Το αυτό θα πρέπει να επεκταθεί όχι μόνο στους μετανάστες, αλλά σε όλους τους τεμπέληδες, εδώδιμους και αποικιακούς.
Λόγω του ότι οι απεργίες συμπίπτουν με τις αργίες, προτείνω να καταργηθούν αμφότερες.
Οποιος διαφωνεί, είναι ηλίθιος και καλά θα κάνει να πάει στην Βόρεια Κορέα ή την Κούβα. Αν δεν έχει τα ναύλα για να πάει, τότε θα του κάνουμε εμείς τα εισιτήρια, εάν πρώτα έχει εργασθεί 2 χρόνια εθελοντικά.
Επειδή έχει αποδειχθεί ότι οι τεμπέληδες ζουν από τις εισφορές μου, προτείνω κατάργηση των φόρων. Μπορούμε να κάνουμε και το άλλο: να μην καταργήσουμε τους φόρους, αλλά να υπάρχει θετική ανταμοιβή: τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα φορολογούνται λιγότερο (διότι το εισόδημά τους είναι αποτέλεσμα της σκληρής εργασίας τους), ενώ τα μικρότερα εισοδήματα θα φορολογούνται περισσότερο. Τα χρήματα από τους φόρους θα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουμε υποδομές για αυτούς που παράγουν τα μεγαλύτερα εισοδήματα. Για παράδειγμα, θα φτιάξουμε ελικοδρόμια.
Εάν κάποιος δεν έχει καθόλου εισόδημα, τότε θα πρέπει να έχει τον υψηλότερο φορολογικό συντελέστή. Εαν δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους, σημαίνει ότι εκτός απο λουφαδόρος είναι και φοροφυγάς το λαμόγιο. Αρα, θα πρέπει να πάει φυλακή. Οι φυλακές όμως θα είναι ιδιωτικές. Για τα ξεπληρώσουν τα έξοδα της στέγασης και σίτισής τους, οι κρατούμενοι θα πρέπει να εργάζονται εθελοντικά (οι όμορφες κρατούμενες σε joy divisions).
Επειδή οι ιδέες μου παράγουν χρήμα, αποτελούν περιουσία. Εάν κάποιος διαφωνεί με τις ιδέες μου, σημαίνει ότι στόχο έχει να μου καταστρέψει την περιουσία. Στο joy division!
Θα δεχόμαστε και θα αφομοιώνουμε τους ξένους. Ειδικά αυτούς που έρχονται και μας αφήνουν το συνάλλαγμά τους στα joy divisions (είδατε; δημιουργήσαμε και οικονομία κλίμακος). Οι υπόλοιποι θα αφομοιωθούν με όποιον τρόπο ορίζεται από την προσφορά προϊόντος(είπαμε: supply-side economics).
Αχ ρε να μην είχαμε ένα τέτοιο σύστημα: παράδεισος!
Σημερινή ερώτηση στο yahoo answers:
"Where is the best place to raise children?
My husband and I have a two year old child and we live in Kentucky. We both have discovered seeing our relatives and how hard my husband struggles working at a job in Indiana that Kentucky is nothing but an economic black hole that once you live here for a number of years you are stuck here for the rest of your life. We want our son to have a better life and I was just wondering where the best state to live would be that has economic growth and a higher social status. Don't get me wrong I am not trying to put down Kentuckians we just want our son to have more of an opportunity that doesn't involve factory work or low wage employment."
http://answers.yahoo.com/question/index;_ylt=AspDLwy.n0iW7dtg_Ua2i78Vxgt.;_ylv=3?qid=20080324065338AAmwAbE
Δημοσίευση σχολίου