Δευτέρα, Μαρτίου 24, 2008

Μη δημοσίευση

Σήμερα στις 24/3/2008, κατά τη διάρκεια της αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, όλα κύλησαν ομαλά. Δεν έγινε καμία διαμαρτυρία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και δεν υπήρξε καμία παρεμβολή στην τελετή.
Για την ακρίβεια, και αυτή η δημοσίευση είναι μια παντελώς ανούσια δημοσίευση, χωρίς λόγο ύπαρξης
.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι πιο ευχάριστο και σας αρέσουν τα παραμύθια ιδού:
[1], [2], [3], [4], [5]

Το Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει το ανύπαρκτο γεγονός – παραμύθι για το οποίο δεν γράφηκε αυτό το ποστ, υποβαθμίζοντάς το όμως πλήρως (στην 25η παράγραφο του σχετικού άρθρου). Δίνει δε μόνο την αστυνομική πτυχή του, χωρίς να αναφέρει τα συνθήματα που δεν φώναξαν οι άνθρωποι που δεν διέκοψαν την ομιλία, και χωρίς να περιγράψει επακριβώς τη σημαία που δεν ξεδίπλωσε ο μη διαδηλωτής.

41 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Ευτυχώς η φλόγα, δεν έφυγε άκλαφτη.

Chrysotheras είπε...

Με άλλα λόγια είμαστε κινεζικώτεροι των Κινέζων;
ΥΓ...τελικά, ευτυχώς που δεν είχαμε και τον "κινέζο" για Πρωθυπουργό...θα γινόταν της Tιεν-αν-μεν!!

ManBlogg είπε...

Τα Ελληνικά ΜΜΕ έχουν πολύ καλή προϋπηρεσία στην προπαγάνδα και τη μονόπλευρη ενημέρωση. Ας μην ξεχνάμε την περίοδο των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας του Μιλόσεβιτς όπου ήταν τα μοναδικά στο δυτικό κόσμο που φέρναν στο σπίτι μας την αλήθεια...

Το τραγικό στο συγκεκριμένο είναι βέβαια ότι η ΕΡΤ ακόμα δρα ως φιλοκυβερνητικό κανάλι .."κινεζικού καθεστώτος" παρόλο που την πληρώνουν με το ζόρι όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Roark είπε...

Είχα σκοπό να το σχολιάσω μόλις έβρισκα ευκαιρία. Η συμπεριφορά της κρατικής τηλεόρασης ήταν άλλη μια φορά τραγική, λες και λειτουργεί στην Ανατολική Γερμανία. Αν δεν υπήρχαν ξένα δίκτυα η διαμαρτυρία θα είχε αποσιωπηθεί πλήρως. Αναδεικνύει και το πόσο χειραγωγούμενη είναι η ενημέρωση στη χώρα μας (ειδικά η κρατική) αλλά και την νοοτροπία της κυβέρνησης να κάνει τούμπες σε ολοκληρωτικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Ταυτόχρονα θέλω να σημειώσω για την ουσία της διαμαρτυρίας, ότι η Κίνα είναι ένα ολοκληρωτικό ανελεύθερο καθεστώς που καταπατά βάναυσα και πολλαπλά τα δικαιώματα των πολιτών του, έχει παράνομα καταλάβει το Θιβέτ και στηρίζει ενεργά καθεστώτα (όπως του Σουδάν) που διαπράττουν εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες σε βάρος των πληθυσμών τους.

Όμως το μποϊκοτάρισμα των ολυμπιακών αγώνων και η παρεμπόδιση του ελεύθερου εμπορίου, που πολλοί ζητούν, θα έχει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Την ενίσχυση της δύναμης του κράτους επί της κινεζικής κοινωνίας και την αποδυνάμωση της ανεξάρτητης, δυναμικής μεσαίας τάξης που στηρίζεται στην αγορά και στο διεθνές εμπόριο και που είναι ο φορέας των προσπαθειών μεταρρύθμισης και εκδημοκρατισμού. Αυτό που χρειάζεται η Κίνα για να γίνει δημοκρατία είναι περισσότερο εμπόριο, όχι μποϊκοτάζ.

elias είπε...

Η ελληνική τηλεόραση άλλη μια φορά απέδειξε ότι σκοπός της δεν είναι η πληροφόρηση , αλλά η επιβεβαίωση προκατασκευασμένων στερεοτύπων. Οτι δεν χωράει στο σχήμα "Αμερικάνοι κακοί, Κινέζοι εχθροί των Αμερικάνων άρα καλοί" απλά παραλείπεται.

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

...και να βλέπατε με πόση αβρότητα φέρθηκαν οι ...αστυνομικοί της Ολυμπιακής Γης στους Γάλλους κλπούς ακτιβιστές,
θα νοιώθατε ότι είσασταν σε Γαλλικό Σαλόνι για "τσάϊ και συμπάθεια"...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

mantz είπε...

Να προσθέσω ότι συμφωνώ με τον Roark, ως προς την επίδραση του ελευθέρου εμπορίου.
Σίγουρα η Κίνα έχει κάνει προόδους, ακόμη και στον τομέα των ελευθεριών, χωρίς να μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί δημοκρατία με τα δικά "μας" πρότυπα.
Άλλο αυτό όμως και άλλο η γελοία προσπάθεια κρατικής αποσιώπησης γεγονότων.

Ανώνυμος είπε...

Gia tin istoria kai mono, h ert katw apo
to artho pou anaferetai, sto site tous,
exei ena arthaki me titlo: "Ta aproopta
ths afhs". De xerw pote to pros8esane alla einai ekei... Scroll down guys...

Nievskii είπε...

Μια άλλη διάσταση του γεγονότος είναι η απόδειξη ότι η ελληνική αστυνομία είναι μπουρδέλο. Με τους θιβετιανούς πριν λίγες μέρες είχαν σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν στην τελετή έναρξης και πάλι δεν κατάφεραν να το εμποδίσουν και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ακτιβιστής έφτασε δίπλα στον κινέζο χαλαρά, που αν ήθελε να τον φάει τον έτρωγε για πλάκα. Κατά καιρούς λέμε για γνωστούς αγνώστους που δεν μπορεί να συλλάβει αυτή η αστυνομία. Δεν με εκπλήσσει. Όταν κάποιος βαυκαλίζεται φορώντας χλαμύδες και λατρεύοντας τον Χίτλερ, ότι είναι ο απόγονος του Βουκεφάλα προφανώς πρέπει να ξοδεύει πολύ χρόνο του θαυμάζοντας τον εαυτό του ώστε να έχει χρόνο για να ασχοληθεί και με τίποτα άλλο.

Το μήνυμα δεν είναι η Κίνα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αν πρυτάνευαν αυτά θα κόβαμε, ας πούμε, την καλημέρα στον εαυτό μας με την συμμετοχή στην εθνοκάθαρση των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο πριν 4 χρόνια, δια της παθητικής μας στάσης, ή στις ΗΠΑ που χαρούμενα καθάρισαν 2,000,000 ιρακινούς τα τελευταία 17 χρόνια. Καθαρό κράτος στην εξωτερική του πολιτική δεν είναι σχεδόν κανένα. Ίσως τα νησιά Ναούρου και η Τόνγκα.

Το μήνυμα είναι ότι η ελληνική αστυνομία είναι ανίκανη, αυτό αποδεικνύεται συνεχώς και το καραμανλο-κράτος καλύπτει κάθε φορά, αντί να στέλνει όποιον είναι ανίκανος σπίτι του. Αν άντι για αθώους διαδηλωτές είχε σκεφτεί και η Αλ Κάιντα λ.χ. να "διαδηλώσει" τα "ιδεώδη" της τι θα είχε γίνει στην αρχαία Ολυμπία;

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πού θέλεις να καταλήξεις λέγοντας ότι "το θέμα δεν είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα" nievskii.

"Κανένα κράτος δεν είναι καθαρό στην εξωτερική (sic!) πολιτική" επομένως να μην καταδικάσουμε την καταπίεση των Θιβετιανών από το κράτος της Κίνας? Να μην δείξουμε συμπαράσταση στην διαμαρτυρία των ανθρώπων αυτών που ζουν κάτω απ'την μπότα ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος?

Δηλαδή αντί να αντιδρούμε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όπου και αν προέρχονται (και όχι αποκλειστικά σε όσες ξεκινούν από Αμερική και Ισραήλ, όπως συνηθίζεται σήμερα), εσύ προτείνεις να... τα αγνοούμε όλα?

Αν την στιγμή που 130 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε εξέγερση εναντίον ενός κραταιού αντιφιλελεύθερου καθεστώτος, το κύριο που σε απασχολεί είναι η λαϊκίστικη κριτική στην... "αστυνομία του καραμανλοκράτους", από την οποία διέφυγε ο διαδηλωτής (και γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Ρομπέρ Μενάρ) κραδαίνοντας μια σημαία (!), πραγματικά εκπλήσσομαι με τις προτεραιότητές σου.

Πες μου σε παρακαλώ και σε ποιόν αστυνομικό που "φοράει χλαμύδες και λατρεύει τον Χίτλερ" αναφέρεσαι, με τρόπο μάλιστα σαν να αποτελεί ενδεικτικό δείγμα του μέσου αστυνόμου. Εκτός αν έβγαλες έναν strawman από το μυαλό σου. Οι τελευταίοι που με ενημέρωσαν ότι η Ελληνική αστυνομία απαρτίζεται από Χιτλερικούς, ήταν κάτι ακροαριστεροί χούλιγκανς των Εξαρχείων. Φαντάζομαι εσύ θα έχεις κάποια σοβαρότερα επιχειρήματα που μου διαφεύγουν.

Ανώνυμος είπε...

Καταδικάζω απερίφραστα το Κινεζικό καθεστώς το οποίο περιορίζει την ελευθερία όλων των Κινέζων και όχι μόνο των Θιβετιανών.

Ταυτόχρονα όμως καταδικάζω απερίφραστα και τη διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Όποιος ανατρέπει την τάξη και μπαίνει σε ξένη ιδιοκτησία για να κάνει σαματά απρόσκλητος δεν έχει καθόλου τη συμπαράστασή μου.

Athena Smith είπε...

Εχω αναμεικτα συναισθηματα αν μια τετοια τελετη προσφερεται για διαμαρτυριες. Με δεδομενο οτι οι Θιβετιανοι εχουν μειωμενες προσβασεις σε δημοσιοτητα και η κατασταση που επικρατει στο Θιβετ σπανιως συζητειται απο τα μεσα, θα ελεγα οτι καλα εκαναν και διεκοψαν την τελετη. Τωρα, εμεινε τιποτα απο αυτο; Δεν το νομιζω. Το εδειξαν ολοι οι σταθμοι εδω αλλα δεν το συζητησαν.

Παντως με τον Αντικειμενιστη θα συμφωνουσε η Τζεην Φοντα. Κερδισε το Οσκαρ το 1972, οταν το αντιπολεμικο κινημα στις ΗΠΑ κερδιζε εδαφος και η Φοντα ειχε ηδη δωσει δυνατα δειγματα γραφης (κυριως με την επισκεψη της στο Βορειο Βιετναμ). Γραφει στο βιβλιο της οτι οταν σηκωθηκε να παραλαβει το Οσκαρ μπορουσε να νιωσει την ενταση μεσα στην αιθουσα. Ολοι περιμεναν οτι θα ελεγε κατι. Το σκεφτηκε για λιγα δευτερολεπτα και ειπε: "Although there is plenty to say, this is not the place nor the time."
Οταν αργοτερα το συζητησε με τον πατερα της, αυτος συμφωνησε οτι επραξε το σωστο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι το ίδιο Αθηνά. Στην δική μας περίπτωση η εκδήλωση αφής της Ολυμπιακής φλόγας σχετίζεται άμεσα με την Κίνα, αφού της ανατέθηκε η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων για τους οποίους γινόταν η εν λόγω τελετή.

Την ίδια μέρα που ο Καραμανλής και οι υπόλοιποι εθνοπατέρες μας καμάρωναν την αφή της φλόγας και το ξεκίνημα της πορείας της προς την Κίνα, ο Κινέζος Γιάνγκ Τσουνλίν καταδικαζόταν σε κάθειρξη πέντε χρόνων για "ανατρεπτική δράση". Το έγκλημά του ότι συνέλεξε υπογραφές σε επιστολή με τίτλο "θέλουμε ανθρώπινα δικαιώματα, όχι ολυμπιακούς αγώνες".

Όταν λοιπόν η Κίνα φυλακίζει αντιφρονούντες, για κανέναν άλλο λόγο παρά γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ανάληψη των Ολυμπιακών από την χώρα, με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά το θέμα έχει άμεση σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα ιδανικά που υποτίθεται πως εκπροσωπούν, και συνεπώς τις τελετές που σχετίζονται με αυτούς.

Athena Smith είπε...

Ανωνυμε
Εγραψα οτι κατα τη γνωμη μου καλα εκαναν με δεδομενο την ελαχιστη καλυψη που εχει η κατασταση απο τα μεσα. Αλλα με αυτο το κριτηριο μονο. Διοτι -απ' ό,τι γνωριζω- αναμεσα στα ιδεωδη δεν συμπεριλαμβανεται η στηριξη της δημοκρατιας. Αντιθετα ενθαρρυνεται η "σιωπη."
Συγκεκριμενα αντιγραφω απο USA TODAY το εξης:

IOC rule 51 states "no kind of demonstration or political, religious or racial propaganda is permitted in any Olympic sites, venues or other areas."


Τα μονα ιδεωδη που γνωριζω σαν καταγεγραμενα ειναι τα "Citius, altius, fortius" και η αξια της συμμετοχης και του εντιμου ανταγωνισμου.
Αν υπαρχουν αλλα στο καταστατικο της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης που να συσχετιζουν τους αγωνες με τη δημοκρατια, εγω τα αγνοω.

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky είπε...

Προσυπογράφω το σχόλιο του Αντικειμενιστή.

Ανώνυμος είπε...

Θλιβεροί οι βασιλικότεροι του βασιλέως Γάλλοι ακτιβιστές. Στοιχηματίζω οποιονδήποτε ότι αν ρωτούσε κάποιος τον Δαλάι Λάμα για το αν συμφωνεί θα ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με τις πράξεις τους. Ίσως και πιο κατηγορηματικά από ότι με τις πράξεις βιας των συμπατριωτών του. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που καταννοεί την βέβήλωση της ιερότητας για όποιον κι αν είναι αυτή. Όπως γνωρίζει την βεβήλωση της ιερότητας των μοναστηριών τους και των ιερών τους χώρων.

Ας έρθουν όλοι της γης οι αδικημένοι να διαδηλώσουν στην αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Ας έρθουν οι Σουδανέζοι, οι Σομαλοί, οι "Μακεδόνες", οι Κούρδοι να κουνάνε τις σημαίες τους και να μας θυμίζουν την υποκρισία μας.

Μόνο ένα πρόβλημα υπάρχει στον κόσμο και αυτό είναι το Θιβέτ και πρέπει να το λύσουμε στην τελετή αφής. Τους εμπόδισε κανείς να διαδηλώσουν στην Αθήνα - για να συμμετάσχουμε κι εμείς μαζί τους βρε αδερφέ. Γιατί επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία?


Τέτοια ξεφτίλα - ευτυχώς που δεν ήταν Θιβετιανοί - και προσβολή σε έναν άλλο πολιτισμό είναι αποκρουστική.

Ανώνυμος είπε...

αφου ειμαστε τοσο ευαισθητοι στα ανθρωπινα δικαιωματα και μονο η κακια η Κινα τα παραβιαζει. Θα ηθελα να δω ιδιες αντιδρασεις σε αναλογες διοργανωσεις και βεβαια βομβαρδισμους αλα Σερβια για την καταπιεση των ανθρωπινων στις κατωθι φιλοαμερικανικες και μη χωρες.

Τουρκια εναντι κουρδων
Ισραηλ
Αιγυπτο
Ρωσσια
Σρι Λανκα
Κινα
κλπ

επισης να κατσουν κατηγορουμενοι οπως ο Μιλοσεβιτς εστω και post morterm οι Αλια Ιζερμπεκοβιτς, ο ναζι Φρανιο Τουτζμαν, ο Μουγκαμπε, ο Πουτιν, ο Χακιμ Θατσι, ο Αριελ Σαρον, ο Μπιλ Κλιντον (ναι βομβαρδισε στο Σουδαν εργοστασιο φαρμακων) και αρκετα αλλα φυντανια.
Εγω ως μη φιλελευθερος δεν θα ζητουσα να καταδικαστει κανεις διοτι δεν πιστευω στην χρηση των ανθρωπινων δικαιωματων ως εργαλειο εξωτερικης πολιτικης, οπως πολλοι φιλελευθεροι σχολιαστες του παροντος ιστολογιου. Αλλα για να ειναι συνεπεις με την ιδεολογια τους θα πρεπει να πραξουν αναλογα και με περιπτωσεις που δεν ταιριαζουν ισως στις προσωπικες δημοκρατικο-φιλελευθερες ιδεες η ιδεοληψιες.

Athena Smith είπε...

Ελα τωρα Σαρδαναπαλε, μη τα τσουβαλιαζεις ολα. Λες να ξυπνησε καποια μερα ο Κλιντον και σαν Αμερικανος και φονιας λαων, ειπε σημερα θελω για πρωϊνο αιμα αθωων;
Λοιπον, στο βιβλιο 'The Age of Sacred Terror' των Daniel Benjamin και Steve Simon (directors του Συμβουλειου Ασφαλειας την εποχη του Κλιντον και καθε αλλο παρα θαυμαστες του –τον επεκριναν ασχημα για την αδρανεια που εδειξε απεναντι σην Αλ Καϊντα-) διαβαζω στη σ. 259 οτι οι Αμερικανοι ειχαν στα χερια τους δειγμα εδαφους απο το εργοστασιο που περιειχε ιχνη του «O-ethyl methylphosphonothioic acid» το οποιο χρησιμοποιειται για την κατασκευη του VX nerve gas. Λεει συγκεκριμενα οτι η CΙΑ κατεληξε στο συμπερασμα οτι δεν υπηρχε αλλος λογος, συμπεριλαμβανομενου και του ατυχηματος, γι αυτον τον precursor να ειναι παρων στις ποσοτητες που εδειξε η αναλυση εκτος απο την παραγωγη του VX.

Φυσικα να δεχτω οτι μπορει να εγινε λαθος εκτιμηση της αναλυσης εδαφους. Αλλα εσυ ιδιαιτερα ξερεις οτι στο Σουδαν η Αλ Καϊντα ειχε δικο της «ορμητηριο» και επομενως οι ενδειξεις ηταν μαλλον πειστικες. Και αρα επ’ουδενει δεν μπορω να τον εξισωσω με τους διαφορους σφαγεις Μιλοσεβιτς κτλ.

Nievskii είπε...

Δηλαδή αντί να αντιδρούμε στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όπου και αν προέρχονται (και όχι αποκλειστικά σε όσες ξεκινούν από Αμερική και Ισραήλ, όπως συνηθίζεται σήμερα), εσύ προτείνεις να... τα αγνοούμε όλα?

Συγγνώμη, αλλά άμα δεν σου αρέσει η τελετή αφής μπορείς να διαμαρτυρηθείς παραδίπλα και όπου θες εκτός του χώρου της Ολυμπίας. Δουλειά του ελληνικού κράτους δεν είναι να σου επιτρέπει να διαμαρτυρηθείς κατά τη διάρκεια της τελετής αφής. Δεν καταστρατηγείται κανένα δικαιώμα σου αν δεν διαμαρτυρηθείς μέσα στον χώρο της Ολυμπίας. Ή νομίζεις ότι είναι;

Αν την στιγμή που 130 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε εξέγερση εναντίον ενός κραταιού αντιφιλελεύθερου καθεστώτος, το κύριο που σε απασχολεί είναι η λαϊκίστικη κριτική στην... "αστυνομία του καραμανλοκράτους", από την οποία διέφυγε ο διαδηλωτής (και γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Ρομπέρ Μενάρ) κραδαίνοντας μια σημαία (!), πραγματικά εκπλήσσομαι με τις προτεραιότητές σου.

Καταρχάς δεν ήταν 130 άτομα. Ήταν με μετριοπαθείς υπολογισμούς 150.000/το πρώτο λεπτό. Το είπε και ο Ρίτσαρντ Γκιρ. Κατά δεύτερον η Κίνα είναι ένα αυταρχικό καθεστώς. Νομίζω όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό. Κανείς δεν την παρεξηγεί για δημοκρατία. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Κίνα επειδή είναι αυταρχική δεν μπορεί να πάρει Ολυμπιακούς και ταυτόχρονα έχουμε φιλικές και διπλωματικές σχέσεις με την Πολωνία, ας πούμε, που διατηρούσε στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτών προς μεταγωγή σε χούντες για βασανισμό πολύ πρόσφατα. Δεν είναι η κολοκυθιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ή μπαίνουν πρώτα παντού σαν αξιολόγηση ή κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Απλά κάποιοι δεν γουστάρουν την Κίνα-δικαίωμά τους-και προσπαθούν να κάνουν μποϋκοτάζ στους ολυμπιακούς αγώνες. Δικαιώμά μου όμως κι εμένα είναι να μην είμαι πολιτικά αφελής και να τρώω την προπαγάνδα του Δαλάι Λάμα, που το '50 θεωρούσε καλό να αφαιρούνται ζωές Κινέζων στρατιωτών επειδή έτσι εξασφαλίζουν καλύτερη μετεμψύχωση και τώρα μας παριστάνει τον Βούδδα. Ή να τρώω την προπαγάνδα του Σαρκοζύ, για την «κακή» Κίνα και την «καλή» Γαλλία,μια χώρα που έχει κάνει καμιά 150αριά επεμβάσεις εκτός συνόρων τα τελευταία 50 χρόνια και συνεχίζει να κάνει.

Δεν θέλουν οι δυτικοί να πάρει η Κίνα την Ολυμπιάδα; Αυτό είναι απαράδεκτη πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων, που έγινε και στο παρελθόν ξεκινώντας από την απαράδεκτη αποχή στην Ολυμπιάδα της Μόσχας. Ας τελειώσουμε με το παραμύθι την Ολυμπιάδας που πρέπει να τις διοργανώνουν μόνο οι χώρες που μας αρέσουν. Ο αθλητισμός είναι αθλητισμός και τίποτα άλλο. Ας αποσυρθούν οι δυτικές χώρες από όποιο εμπόλεμο μέτωπο έχουν κατά την διάρκεια των ολυμπιακών και μετά μπορούν να μιλάνε ότι κρατάνε την αρχαία ελληνική εκεχειρία. Αλλιώς είναι υποκριτές.

Όσο για το τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο Γάλλος, προφανώς το ήξερε εκ των προτέρων και η καραμανλοαστυνομία, γι'αυτό και τον άφησε να περάσει. Και η Ολυμπία είναι το αμπελοχώραφο του παππούλη του για να κάνει ό,τι γουστάρει εκεί μέσα. Κι επειδή είναι και πρόεδρος των "δημοσιογράφων χωρίς σύνορα", δηλαδή υπάλληλος της Γαλλίας κι άλλων μεγάλων δυτικών κρατών - απόπου παίρνει πολλά λεφτά χωρίς να αμφισβητείται η αξιοπιστία της οργανωσής του κατά τον αντιπρόεδρό του - μπορεί φτύνει και να μας χλευάζει στον τόπο που φιλοξενείται. Έξω από την Ολυμπία διαδήλωναν συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ που έφαγαν ξύλο. Ο εκπρόσωπος των συμφερόντων της γαλλικής κυβέρνησης μπήκε σαν κύριος από την άλλη. Αφού αυτό επιβάλλει η φιλοξενία…

Πες μου σε παρακαλώ και σε ποιόν αστυνομικό που "φοράει χλαμύδες και λατρεύει τον Χίτλερ" αναφέρεσαι, με τρόπο μάλιστα σαν να αποτελεί ενδεικτικό δείγμα του μέσου αστυνόμου. Εκτός αν έβγαλες έναν strawman από το μυαλό σου. Οι τελευταίοι που με ενημέρωσαν ότι η Ελληνική αστυνομία απαρτίζεται από Χιτλερικούς, ήταν κάτι ακροαριστεροί χούλιγκανς των Εξαρχείων. Φαντάζομαι εσύ θα έχεις κάποια σοβαρότερα επιχειρήματα που μου διαφεύγουν.

Για το strawman, απλά διάβασε το κείμενο και διάβασε το πόσο υψηλά ιστάμενοι είναι αυτοί που υπογράφουν τα έγγραφα. Η ανάγνωση κειμένων δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, σε αντίθεση με την Κίνα που σκότωσε 15,000,000 Θιβετιανούς τον τελευταίο χρόνο, όπως δήλωσε και η Ούμα Θέρμαν.

Καταλάβετε κάτι: δουλειά της αστυνομίας είναι να κάνει την δουλειά της. Με επαγγελματισμό. Όχι όταν διαδηλώνουν οι "κακοί" ακροαριστεροί να βαράει κόσμο παρέα με χρυσαυγίτες, και όταν διαδηλώνουν οι "καλοί" θιβετιανοί, γάλλοι ή ό,τι θέλουν να είναι να τους αφήνει να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ή αν σηκώνανε σημαία οι μπάχαλοι στην Ολυμπία θα λέγατε "μπράβο, καλά κάνουν γιατί το ελληνικό κράτος καταπατά βασικά δικονομικά τους δικαιώματα"; Μιλάμε για ττην Ελλάδα που άνθρωπος πήγε φυλακή για 2 χρόνια - ο κύριος Κουνταρδάς, οπαδός της ΑΕΚ- επειδή ανάρτησε πανό στο γήπεδο που έλεγε "όχι στον νέο αθλητικό νόμο Ορφανού". Που φωνάξατε όλοι εσείς που φωνάζετε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα, πριν λίγους μήνες στην παραπάνω περίπτωση να πείτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα; Ή αυτά δεν μετράνε; Μόνο οι Κινέζοι είναι κακοί; Για μένα ο Γάλλος είναι ακριβώς το ίδιο με τους κνίτες που άπλωσαν πανό στην ακρόπολη το 2003 για να διαμαρτυρηθούν για τις ΗΠΑ στο Ιράκ. Δεν υπάρχει καλός κνίτης και κακός κνίτης. Αυτό το πιστεύουν μόνο οι ίδιοι οι κνίτες.

Ας κάνουμε ένα μίνι δημοψήφισμα:
Α)πόσοι πιστεύουν ότι η αστυνομία έκανε καλά την δουλειά της στην υπόθεση της ανάρτησης της σημαίας;
Β)πόσοι πιστεύουν ότι σε περίπτωση τρομοκρατικής απειλής, βάσει των ενεργειών της αστυνομίας στην περίπτωση του Γάλλου, θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα;

Μια πρόταση: αφού έτσι κιαλλιώς το ρεζιλίκι στην τελετή αφής δεν το γλιτώνουμε, μπορούμε να πουλάμε δικαιώματα χρήσης της τελετής στον κάθε αδικημένο/καημένο ανά τον κόσμο και να βγάζουμε ταρίφα. Έτσι, όποιος αδικημένος ανά τον κόσμο πληρώνει τα περισσότερα, τόσο κοντύτερα θα κάθεται στον εκάστοτε προσκεκλημένο ή τόσο περισσότερο θα κάνουν ότι τον (ψευτο)κυνηγούν οι Έλληνες αστυνομικοί γύρω στο γήπεδο, ώστε να εξασφαλίζει και περισσότερο airplay-από τις ξένες τηλεοράσεις,αφού η κρατική έτσι κι αλλιώς θα παίζει ντοκιμαντέρ εκείνη την ώρα. Σε αυτούς που πιστεύουμε ότι έχουν και πιο ευγενή σκοπό θα τους κάνουμε και σκόντο.

Nievskii είπε...

διαβαζω στη σ. 259 οτι οι Αμερικανοι ειχαν στα χερια τους δειγμα εδαφους απο το εργοστασιο που περιειχε ιχνη του «O-ethyl methylphosphonothioic acid» το οποιο χρησιμοποιειται για την κατασκευη του VX nerve gas.

Διαβάζω από το αντίστοιχο λήμμα της wikipedia:

Although it has constructive uses in the synthesis of pesticides and pharmaceuticals, it is also a precursor in the synthesis of nerve agents such as VM and VX.

Εκ των υστέρων νομιμοποίηση δεν υπάρχει. Δεν είναι δυνατόν να βομβάρδισαν και εκ των υστέρων να είπαν ότι "μπορεί και να είχαμε δίκιο". Ή ήξεραν τι έκαναν από τα πριν ή δεν ήξεραν τι έκαναν και έψαχναν δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τι έκαναν αφού το έκαναν. Είναι υποτιμητικό να απευθύνουν τέτοια επιχειρήματα στο κοινό και " οι μαύροι το σκέφτηκαν" δεν είναι αρκετό.

Shoot First, Ask Questions Later

Ακόμα χειρότερα, οι επιθέσεις σε Ιράκ, Πακιστάν(λεωφορείο με πολλούς πολίτες νεκρούς) και Σουδάν(φαρμακοβιομηχανία) γινόντουσαν κάθε φορά που ο Κλίντον ζοριζόταν για το σκάνδαλο Λιουίνσκυ, ειδικά όταν προσπάθησε με αυτούς τους βομβαρδισμούς και τον περισπασμό που δημιούργησε, να στείλει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Κογκρέσου μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι βουλευτές δεν μάσησαν και τον παρέπεμψαν κανονικά. Αυτή ήταν μια πολύ ακριβή πίπα.

Υ.Γ. Ένας από τους λόγους που την κοπάνησε ο Λάντεν από το Σουδάν ήταν ότι δεν ήταν ασφαλής. Η Τακφίρ-ουλ-Χιτζρά ή κάτι τέτοιο, μια εξτρεμιστική οργάνωση που βάζει βόμβες σε τζαμιά για να έρθει το τέλος του "διεφθαρμένου "ισλαμικού κόσμου πιο γρήγορα, έστειλε ένα φορτηγό με πολλά εκρηκτικά στο σπίτι του το 1995. Ήταν πολύ πιο κοντά απότι θα έφταναν οι ίδιες οι ΗΠΑ ποτέ.

Athena Smith είπε...

Πριν απο τον βομβαρδισμο ειχαν το δειγμα. Μηνες πριν απο τον βομβαρδισμο!

Athena Smith είπε...

Οσο για τη Wikipedia γνωστο ειναι στους ακαδημαϊκους κυκλους οτι δεν μπορει να τη χρησιμοποιοει κανεις για σοβαρα references μια που ο καθενας μπορει να μπει και να γραψει. Δεν λεω οτι ειναι ανακριβης στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα επειδη προσωπικα την επιασα δυο φορες να εχει ψευτικα ή παραποιημενα references, δεν την εμπιστευομαι καθολου. Ουτε και κανενα πανεπιστημιο εδω επιτρεπει τη χρηση της σαν academic reference.

Ανώνυμος είπε...

αθηνα

δεν τσουβαλιαζω αλλα δεν μπορω να δεχομαι μαθηματα ανθρωπινων δικαιωματων απο την Γαλλια με τις ανθρωπιστικες επεμβασεις, απο την Αμερικη με ενα Γκουανταναμο και μερικους διεφθαρμενους που στηριζει, την Γερμανια που επαιζε παιχνιδια αποσταθεροποιησης στα Βαλκανια και αυτους που ελεγαν καποτε τους Ουτσεκαδες τρομοκρατες και μετα αγωνιστες της ελευθεριας. Ταδε εφη Χολμπρουκ και Ολμπραιτ.
Εγω ειμαι υπερ της παραβιασης ανθρωπινων δικαιωματων για το εθνικο συμφερον, αλλα δεν ειμαι φιλελευθερος. Οσοι λενε οτι ειναι φιλελευθεροι φαινεται να εχουν δυο μετρα και συο σταθμα.

mantz είπε...

@Ανώνυμος:
Το site της ΕΡΤ έβαλε αυτή την είδηση πολλές ώρες μετά (όπως φαίνεται και από το ίδιο το άρθρο) και αφού είχε ήδη κατακριθεί από πολλά ξένα ΜΜΕ ότι "δεν αναφέρθηκε" στο γεγονός.
Π.χ. Guardian
Επίσης, όσα δελτία ειδήσεων άκουσα (2-3) στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ προχτές, επίσης δεν ανέφεραν τίποτα.

Σημειωτέον, ότι σχολιάζω απλώς και μόνο την προσπάθεια απόκρυψης του συμβάντος και όχι το συμβάν αυτό καθεαυτό.

Τελευταίο αλλά μη έλασσον, είναι ότι ακόμη και το συγκεκριμένο άρθρο της ΕΡΤ στο οποίο αναφέρεσαι (καθώς και το αντίστοιχτο του ΑΠΕ-ΜΠΕ) συγχέει (τυχαία ή εσκεμμένα;) τις πρόσφατες ταραχές στο Θιβέτ με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Αντικείμενο της συγκεκριμένης διαμαρτυρίας ήταν η κατάσταστη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά και όχι ειδικά το Θιβέτ.

cortlinux είπε...

"Η "ιδέα" της ιερής φλόγας ήταν του γκέμπελς,
κι εσύ κολλάς σε κάτι πράγματα πολύ μικρά..."


ο ακτιβισμός χωρίς προσπάθεια να ενοχλήσεις δεν έχει νόημα,
και ο ακτιβισμός παίρνει ως παράμετρο και την την σύλληψη.

δηλαδή οι ακτιβιστές σωστά έπραξαν.
όμως και η αστυνομία επίσης.

η λογοκρισία είναι το μεγαλύτερο θέμα σε όλη αυτή την υπόθεση κι όχι η αστυνόμευση. το ότι η ερτ λειτούργησε ως όργανο της κυβέρνησης κι όχι του δημοσίου συμφέροντος.

Athena Smith είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Athena Smith είπε...

Σαρδαναπαλε
Συμφωνω μαζι σου οτι τα "κρατη" δεν δικαιουνται να κανουν κηρυγματα διοτι εχουν χασει το moral authority. Αλλα απο την αλλη, οταν το κανουν, ναι υποκριτικα, βοηθουν πολυ την αλλαγη μιας καταστασης. Οι δηλωσεις την Νανσι Πελοσι δεν
ενθαρρυναν
τους Θιβετιανους; Δεν πιεσαν την Κινα; Δεν αναγκαστηκε και ο Μπους οταν ειδε την Πελοσι να τον τρωει λαχανο(ξερω... δεν δικαιουται... ιδιως αυτος... ) να

στον Hu Jintao και να του ψελισσει μερικα πραγματα που ισως ενθαρρυνουν μερικους να δραστηριοποιηθουν κι αλλο; Σε αυτες τις καταστασεις δεν ειναι δυνατον να τους λες οτι δεν δικαιουνται να μιλανε διοτι τους χρειαζεσαι για συμμαχους. Ετσι δουλευουν οι Διεθνεις Σχεσεις. Αλλωστε το ξερεις καλυτερα απο μενα.

ΥΓ
Τον βομβαρδισμο του εργοστασιου στο Σουδαν τον βλεπω να απτεται θεματων εθνικης ασφαλειας. Γι αυτο δεν μπορω να επ'ουδενει να τσουβαλιασω Κλιντον και Μιλοσεβιτς. Και φυσικα κι εδω μπορουμε να βρουμε δυο μετρα και αλλα τοσα σταθμα, αλλα με αυτην την πραγματικοτητα πρεπει να κανουμε τις διαπραγματευσεις μας και ο,τι καλυτερο πετυχουμε.

Athena Smith είπε...

Τα λινκς βγαινουν μπερδεμενα...σορρυ.

Ανώνυμος είπε...

Αθηνα

δεχομαι ιδεολογικα την καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων σε περιπτωσεις οπου το εθνικο συμφερον την δικαιολογει. Εξακολουθω να μην καταλαβαινω γιατι ο Μιλοσεβιτς να τιθεται εκτος αυτης της κατηγοριας. Οσο τραμπουκικα συμπεριφερθηκε ο Μιλοσεβιτς εναντια μιας οχι και τοσο αθωας αλβανικης μειονοτητας (οπως αποδειχθηκε), αλλο τοσο τραμπουκικα συμπεριφερθηκαν οι πελατες της Δυσης στις δικες τους μειονοτητες.
Βεβαια για του ιδεολογικου στραβου το δικιο εγω που δεν πιστευω στις πολυπολιτισμικες κοινωνιες η διαλυση της Γιουγκοσλαυιας ηταν ενα ιδεολογικο μανα εξ ουρανου

Athena Smith είπε...

Αλλο βομβαρδιζω ενα εργοστασιο επειδη εχω στοιχεια που με κανουν να πιστευω οτι κατασκευαζουν χημικα οπλα που θα χρησιμοποιηθουν εναντιον μου (ξεροντας οτι θα εχω ανθρωπινες απωλειες αλλα περιορισμενες)κι αλλο προβαινω σε μια συστηματικη γενεοκτονια.

Με αυτο το σκεπτικο και η γενεοκτονια της Ουκρανιας, Ρουαντα, Σουδαν μπορει να δικαιολογηθουν σαν "στρατηγικες" απαραιτητες για την εθνικη ασφαλεια.
Δεν ηταν "τραμπουκισμος" η Σρεμπρενιτσα.

cortlinux είπε...

γενοκτόνες, βομβαρδισμοί, πρόσφυγες, λοιμοί, καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

χωρίς διάθεση καταστροφολογίας, δηλαδή αν είχαμε παγκόσμιο πόλεμο τι θα γινόταν;

------------------------------

δυστυχώς νομίζω ότι ΗΠΑ έχουν ταυτισθεί με τον κακό της υπόθεσης και μεγάλη σημασία σε αυτό έχει παίξει η "εξαγωγή δημοκρατίας" (μας βγήκε και τροσκιστής ο πρόεδρος). μήπως πρέπει να προβληματίσει τις ΗΠΑ αυτό;

άκουσα ότι ο ομπάμα είχε προτείνει ότι αντί πολέμου θα προσπαθήσει να φτιάξει σχολία στις περιοχές του αφγανιστάν, ιρακ κτλ. πραγματικά ελπιδοφόρο και παραγωγικό μακροπρόθεσμα από τις λαμογιές των γερακιών.

--------------------------------

πάντως το χω και απορία άμα πέσει το καθεστώς της κίνας (άμα κάποιος μπορεί να το προσδιορίσει έχει kidder-έκπληξη δώρο) να δούμε το τι θα βγούνε στην φόρα. αν πέσει δηλαδή και δεν μετεξελιχθεί (έχουν μια μανία με την μεταποίηση δυτικών προϊόντων (ιδεολογικών και υλικών) οι κινέζοι πάντως ).

-------------------------------

Λέτε ο επόμενος πρόεδρος να την δει καινούριος Ρούσβελτ;

Ανώνυμος είπε...

Ενω για την επιχειρηση Κεραυνος που διεταξε ο ναζι Τουτζμαν και για την οποια ουδεποτε εκληθη στη Χαγη εναντιον των Σερβων της Κραινα δεν δοθηκε καμια δημοσιοτητα στα "εγκυρα" δυτικα ΜΜΕ, η Σρεμπρενιτσα εγινε διεθνες πρωτοσελλιδο. Να μην ξεχναμε και τα αλλα σκηνοθετημενα του Ουτσεκα που τα εδειξαν τα επισης εγκυρα δυτικα ΜΜΕ.
Μπαι δε γουει μια σκεψη. Αφου ο Παρασκευαιδης δεν δικαιουτο να ομιλει περι πολιτικης, ο Δαλαι Λαμα γιατι δικαιουται και μαλιστα υπο την ανοχη της αθειστικοτατης Γαλλιας και των αλλων κεχωρισμενων εκ της εκκλησιας πολιτικων ηγεσιων?

Athena Smith είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Athena Smith είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Athena Smith είπε...

Ο/Η Athena Smith είπε...
Cortinlux
Ο επομενος προεδρος δυστυχως θα ειναι ο Μακεϊν (δυστυχως για μας τους Δημοκρατικους βεβαια). Εχω βαθυτατα απογοητευτει απο το Δημοκρατικο κομμα που εφηυρε ενα τετοιο συστημα εκλογης αντιπροσωπων ωστε με τα σημερινα δεδομενα θα βγαλει υποψηφιο τον Αυγουστο (2,5 μηνες πριν τις εκλογες) αφου πρωτα Χιλαρυ και Ομπαμα θα εχουν κατασκοτωθει μεταξυ τους, με σκηνες απειρου καλλους να εξελισσονται καθημερινα στις τηλεορασεις. Θα μπορουσαν βεβαια οι υπερ-αντιπροσωποι να παρεμβουν, να δηλωσουν στηριξη ή του ενος ή του άλλου να τελειωνουμε με αυτη την κατασταση αλλα και δεν το κανουν. Μια χαρα δουλευει το Δημοκρατικο κομμα για την εκλογη του Μακεϊν.
Ψυθιριζεται ειναι αληθεια οτι επεται γερη παρεμβαση απο τους υπερ-αντιπροσωπους, αλλα πρωτα να το δω και μετα θα το πιστεψω.


Σαρδαναπαλε
Ο Νταλαϊ Λαμα ειναι αρχηγος κυβερνησησ στην εξορια οπως το λενε. Το λινκ ειναι εδω
http://www.cbc.ca/news/background/dalailama/
Καμια σχεση με τον Ελληνα αρχιεπισκοπο που δεν εχει πολιτικη θεση.

Οσο για το Γιουγκοσλαβικο φυσικα και περισσοτεροι θα επρεπε να ειχαν παει στη Χαγη. Το οτι η Χαγη ειναι ελλειπης δεν μου αρκει για να την απορριψω. Και αυτο που κανει, το λιγο εστω, ειναι σπουδαιο.

Εξακολουθω να επιμενω οτι επ'ουδενει ο Κλιντον δεν μπορει να ταυτιστει με τα ανθρωποειδη τυπου Μιλοσεβιτς. Ας το κλεισουμε το θεμα διοτι μαλλον διαφωνουμε εντονα, αλλα καταλαβαινω αυτα που λες ομως.

Athena Smith είπε...

Εγραψα λαθος το νικ του Cortlinux.
Sorry!

Ανώνυμος είπε...

Οχι οχι διαφωνω. Αν κανουμε πολιτικη στη βαση αρχων και ιδεων (κατι με το οποιο διαφωνω) θα επρεπε να ειχαμε στειλει οχι μονο τον Τουτζμαν, αλλα και τον Σαρον και τον Κισσιντζερ ισως και τον Ρομπερτ Μακναμαρα και αλλα καλοπαιδα που η Δυση ανεχεται. Επιλεκτικη δικαιοσυνη = ασυδοσια.
Αν κανουμε ρεαλ πολιτικ με την οποια εγω συμφωνω, δεν εχει ουτε ποινικα δικαστηρια, ουτε ανθρωπινα δικαιωματα και ουτε τον καθε Μιλοσεβιτς φυλακισμενο και ουτε τον καθε Κισσιτζερ με διεθνη ενταλματα συλληψης.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως ο Νταλαι Λαμα ειναι ενας καταντιστοιχιαν Αγιατολλαχ τον οποιο τυχαινει να σεβομαστε γιατι ειναι εχθρος του εχθρου μας. Εννοω ως Δυσης

Nievskii είπε...

Ενω για την επιχειρηση Κεραυνος που διεταξε ο ναζι Τουτζμαν και για την οποια ουδεποτε εκληθη στη Χαγη εναντιον των Σερβων της Κραινα δεν δοθηκε καμια δημοσιοτητα στα "εγκυρα" δυτικα ΜΜΕ

Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι ο Γκαλμπρείθ, ο γιος του γνωστού Γκαλμπρείθ, που ήταν τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Κροατία και έπαιξε τον ρόλο συνδέσμου, έβγαλε βιβλίο που επικρίνει τον Μπους για το Ιράκ... Πάντως η Σρεμπρένιτσα ήταν πολύ ποιο σοβαρή παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι γενοκτονία για ένα και μόνο λόγο: ότι δεν σχεδιάστηκε. Από Σέρβο που συμμετείχε στην σφαγή- ήταν σπιτονοικοκύρης φίλου μου στην Μπάνια Λούκα και αξιωματικός του στρατού- είναι όλα αλήθεια, γνωρίζω το εξής: οι εκτελέσεις έγιναν, αλλά για τελείως ηλίθιο λόγο. Οι Σέρβοι δεν είχαν αρκετές δυνάμεις, οπότε δεν είχαν διαθέσιμες για τήρηση αιχμαλώτων, ούτε ένα άντρα στους 20 αιχμαλώτους, οπότε όσους έπιαναν τους εκτελούσαν. Βαλκανικά βάρβαρο, αλλά πραγματικό. 7.000 άνθρωποι να πάνε σαν τα σκυλιά. Αλλά υπήρχαν και άλλα χειρότερα από τους 400 Σέρβους της επιχείρησης κεραυνός. Ας πούμε οι μουσουλμάνοι γέμισαν σοτ Ντρβαρ ένα πηγάδι με 1.000 Σέρβους την περίοδο της γερμανικής κατοχής, στον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας γέμισαν οι Σέρβοι το πηγάδι του Ντρβαρ με 1.000 μουσουλμάνους. Κι αυτό δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά των διεθνών ΜΜΕ. Κι όπως οι Κροάτες έφαγαν κόσμο στην Ανατολική Σλαβονία και το Κνιν, έτσι και οι Σέρβοι το 1992 έφαγαν κόσμο στο Σπλιτ, το Ντουμπρόβνικ κλπ. Κανείς δεν ήταν αθώος και ο βασικός aggressor ήταν οι Σέρβοι. Που θα είχαν κερδίσει τον πόλεμο σε μια εβδομάδα με την υπεροπλία που είχαν αν δεν ήταν τόσο προσοδοφόρο το λαθρεμπόριο, οπότε και παρέτειναν τεχνητά αυτήν την κατάσταση. Ας πούμε στο πολιορκημένο-από τους Σέρβους-μουσουλμανικό Μπίχατς, τα όπλα στους μουσουλμάνους τα πουλούσαν οι...Σέρβοι.

Υ.Γ. Καλά το Σουδάν. Ο βομβαρδισμός του Ιράκ και του Πακιστάν, που μαζί με το Σουδάν, συνέπεσαν όταν ζόριζαν τον Κλίντον στην βουλή για την παραπομπή του, δεν αναδεικνύει ανάγλυφα την ξεφτίλα των εμπλεκομένων; Κι ολαυτά για μια πίπα. Είχαν ενδείξεις λέει, που τις θυμήθηκαν όταν ο Κλίντον πήγε για παραπομπή. Για κάποιο λόγο δεν το πιστεύω. Για την ιστορία, ακόμα και αν το Σουδάν έφτιαχνε χημικά στις φαρμακαποθήκες του, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ήταν σίγουρα οι φαρμακαποθήκες και πολιτικός στόχος. Με βάση τις συνθήκες τις Γενεύης που δέχονται και οι ΗΠΑ, όχι το διεθνές δίκαιο που οι ΗΠΑ το γράφουν κανονικά, αποτελεί έγκλημα πολέμου η καταστροφή πολιτικών στόχων, ακόμα και αν-και μάλιστα ειδικά αν-γειτνιάζουν με στρατιωτικούς στόχους. Ακόμα χειρότερα, οι ΗΠΑ δεν είχαν πόλεμο με το Σουδάν, ούτε καν με την διεθνή τρομοκρατία, οπότε αποτελεί έγκλήμα τέτοιο, που οποιαδήποτε άλλη χώρα το είχε διαπράξει θα αποβαλλόταν από τη διεθνή κοινότητα. Σκεφτείτε ας πούμε την Τουρκία να βομβαρδίζει ελληνικές φαρμακαποθήκες και να ισχυρίζεται ότι εκεί φτιαχνόντουσαν χημικά όπλα και ότι η Ελλάδα έχει δεσμούς με το PKK, και σκεφτείτε τι θα πάθαινε η Τουρκία μετά από κάτι τέτοιο...

Ανώνυμος είπε...

Νιεφσκι συμφωνω και δεν δινω συγχωροχαρτι στους Σερβους, στον Καρατζιτς και στους λοιπουν βαλκανικους τραμπουκους. Οχι ομως να κατηγορουμε αποκλειστικα και μονο τους Σερβους σε μια βρωμικη ιστορια οπως αυτη της διαλυσης της Γιουγκοσλαυιας.
Αλλωστε να πουμε και το εξης οι ΗΠΑ δεν αναγνωριζουν την δικαιοδοσια του Διεθνους Ποινικου Δικαστηριου ενω εχουν την απαιτηση να δικαζονται αλλοι.

Ανώνυμος είπε...

@αντικειμενιστή
@athena smith
@Τζέην Φόντα

Όσον αφορά την ιερότητα της τελετης αφής και των Ο.Α. θα ήθελα να υπενθυμίσω το κόστος -σε χρήμα αλλά και εργατικά ατυχήματα- που είχαμε να αντιμετωπίσουμε με την «επιτυχία» του 2004 (για να μην αρχίσουμε με την εμπορευματοποίηση, τη σημερινή κατάσταση των ολυμπ. εγκαταστάσεων...), και το "Citius, altius, fortius" η επικαιρότητα μάς δείχνει πάλι που οδηγεί ο πρωταθλητισμός και το κυνήγι των χρυσών. (και ήταν ευρημα των Ναζί η λαμπαδηδρομία, όπως προείπε και ο cortlinux)
Όσον αφορά συγκεκριμένα το ρεζίλι και την ξεφτίλα κατά την φετινή τελετή νομίζω, κύριοι, ότι δεν το πρόσεξε κανείς αφού το είχαμε καλύψει καλά με δενδροφύτευση (ή αναδάσωση αν προτιμάτε) και τα κατάλληλα τηλεοπτικά πλάνα... Αν και... είχε προβληθεί ήδη τον περασμένο Αύγουστο. Παγκοσμίως.

Τώρα, αν κάποιος διαδηλωτής υπέρ του Θιβέτ μάς χάλασε το πάρτυ... Τα πάντα έιναι θέμα προτεραιοτήτων και ο καθένας έχει τις δικές του.
Οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες με αφορμή το Πεκίνο 2008 είναι αναπόφευκτες και οι Κινέζοι, που είχαν υποσχεθεί στη διεθνή κοινότητα και την Ολυμπιακή Επιτροπή ότι θα σεβαστούν (sic) τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις περίμεναν.
Αν κάποια ΜΜΕ ή η αστυνομία (με την συνήθη αδεξιότητά της) πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τις αποσιωπήσουν, πλανώνται.

Απ' την άλλη βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Θιβέτ συχνά ειναι εργαλείο πίεσης της Δύσης προς την Κίνα. Αυτό δεν μειώνει τα δίκια των Θιβετιανών φυσικά, αλλά ίσως εξηγεί γιατί δεν φτάνουν στ' αυτιά μας ειδήσεις για το Τιμόρ, το Σουδάν, τη Νιγηρία, τις Σεϋχέλλες και τα αυταρχικά καθεστώτα τους.

Α. Λ.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock