Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Έρχονται ...οι Έλληνες!

Όταν ο κ.Αλογοσκούφης αποφάσιζε (κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου, συμβάσεων που έχει αναλάβει την υποχρέωση να τηρεί και κάθε έννοιας ελεύθερης αγοράς) να περάσει την φωτογραφική τροπολογία για το πλαφόν του 20% στον ΟΤΕ πολλοί βγήκαν να υποστηρίξουν την ανάγκη "ελέγχου" τέτοιων στρατηγικών εταιριών από το κράτος. Όμως το σκάνδαλο Siemens, που σέρνεται για χρόνια αλλά φούντωσε στα μέσα Δεκεμβρίου λόγω της δουλειάς της γερμανικής δικαιοσύνης (διότι η ελληνική δικαιοσύνη και η πολιτική της ηγεσία απλά αδιαφορούσε πλήρως), μας έδειξε πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτός ο "έλεγχος", γιατί οι πολιτικοί κάνουν τα πάντα μην χαθεί και μας εξήγησε τον πανικό του κ.Αλογοσκούφη να παρέμβει με νόμο για να εμποδίσει αυτό που γινόταν ελεύθερα στην αγορά.

Οι νέες καταθέσεις στελεχών της Siemens (1, 2, 3) συνεχίζουν να φωτίζουν την πραγματικότητα κρύβεται πίσω από τα αιτήματα για "δημόσιο χαρακτήρα", "κοινωνικό/κρατικό έλεγχο" κτλ του ΟΤΕ. Γιατί κρεμάνε οι συνδικαλιστές του μαύρα πανιά, γιατί τόσοι πολιτικοί βγαίνουν στα κανάλια να καταγγέλουν μια αγοραπωλησία μεταξύ δύο ιδιωτών, τι εξυπηρετεί η στρατευμένη αρθρογραφία στις εφημερίδες και γιατί κάποια κανάλια προβάλουν το θέμα εργολαβικά:

Απίστευτα περιστατικά δωροληψιών Ελλήνων αξιωματούχων από τη Siemens προκύπτουν μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις στελεχών της στη Γερμανία. Μεταξύ άλλων, περιγράφονται οι προσφορές σε είδος, όπως, για παράδειγμα, ψώνια σε ακριβά καταστήματα του Μονάχου, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, δωρεάν διακοπές σε πολιτικούς, ακόμη και τα έξοδα για δεξιώσεις... γάμων συγγενικών τους προσώπων. Το σύνθημα «έρχονται οι Ελληνες» ήταν το κυρίαρχο στη δεκαετία του '90. Σε δημοσίευμά της, η S­uddeutsche Zeitung αναφέρει ότι η Siemens δωροδοκούσε περί τα 200 στελέχη του ΟΤΕ από το 1990 έως το 2006
Τί ακριβώς σημαίνει κρατικός έλεγχος, συνδιοίκηση που επιδιώκει ο Αλογοσκούφης (αφού εκβίασε πρώτα την αγορά να συμπεριφερθεί όπως εξαρχής επιθυμούσε, ανγαγκάζοντάς της να πουλήσει στους εκλεκτούς του, παρατυπώντας με την τροπολογία στηριζόμενος στην ασφάλεια ότι η διαδικασία της καταδίσης θα τραβήξει για χρόνια) και γιατί χρειάζεται η απεμπλοκή του κράτους και απελευθέρωση της αγοράς από τους κρατικούς κηδεμόνες της (πάλι με λόγια των εμπλεκομένων):
«Χρειαζόμαστε περισσότερη αγορά και λιγότερη πολιτική», λέει στέλεχος της μητρικής εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. «Πολλοί λένε, μα γιατί μας χτυπούν π.χ. οι Αμερικανοί; Μας χτυπούν γιατί μπήκαμε σε πολλές αγορές όπου δεν ήμασταν οι καλύτεροι, ήμασταν απλά καλοί και δεν αφήναμε εξαιτίας των σχέσεών μας με την πολιτική και τη διοίκηση να μπαίνει κανένας άλλος
Με δύο λόγια ο κύριος από τη Siemens μας περιέγραψε το πώς λειτουργεί η αγορά και η οικονομία στην Ελλάδα του "νεοφιλελευθερισμού". Το κράτος φροντίζει να υψώνει θεσμικά, νομικά και γραφειοκρατικά τείχη στις αγορές ώστε να εμποδίζεται η εισροή νέων παιχτών, να ωφελούνται τα ήδη εγκατεστημένα ολιγοπώλια και τα αυξημένα κέρδη μοιράζονται μεταξύ της συμμορίας (κράτος, πολιτικοί, συνδικαλιστές, διαπλεκόμενοι). Και όλα αυτά με την ηθική νομιμοποίηση της αριστερής ρητορείας του μεγάλου κράτους που παπαγαλίζεται από όλες τις πλευρές (ταυτόχρονα με την συνεχή καταγγελία του "νεοφιλελευθερισμού", πάλι από όλους).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο παππούς μου έλεγε μία παροιμία: "Ο κουτσός και ο στραβός, όπως θέλουν τα βολεύουν..." Μόνο έτσι εξηγείται η αντίδραση της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τον "αφελληνισμό" του ΟΤΕ, μέσω της συνεργασίας με την Deutsche Telekom.

Γιατι δεν μας εξηγούν λοιπόν οι συνδικαλιστές:

Αφελληνίστηκε το Αεροδρόμιο των Σπάτων μέσω της συν-διοίκησης Ελλήνων και Γερμανών? ή μήπως θεωρείται από τα καλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης?

Αφελληνίστηκε η (ιδιωτική) Aegean Airlines, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με την Lufthansa? Ή μήπως έγινε πιο ανταγωνιστική?

Αφελληνίστηκε η (ιδιωτική) Grecotel, μέσω της συνιδιοκτησίας και συνδιοίκησης με τον γερμανικό τουριστικό κολοσσό TUI? Ή μήπως έγινε πιο ανταγωνιστική?

Αφελληνίστηκε η (ιδιωτική) ΠΡΟΟΔΟΣ Α.Ε. όταν εξαγοράστηκε από την γερμανική Kuehne & Nagel και έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία logistics στην Ν.Α. Ευρώπη? (το μόνο που μπορεί να την "φαληρίσει" είναι η απεργία των εργατοπατέρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης...)

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ???

gm2263 είπε...

"Το κράτος φροντίζει να υψώνει θεσμικά, νομικά και γραφειοκρατικά τείχη στις αγορές ώστε να εμποδίζεται η εισροή νέων παιχτών, να ωφελούνται τα ήδη εγκατεστημένα ολιγοπώλια και τα αυξημένα κέρδη μοιράζονται μεταξύ της συμμορίας (κράτος, πολιτικοί, συνδικαλιστές, διαπλεκόμενοι). Και όλα αυτά με την ηθική νομιμοποίηση της αριστερής ρητορείας του μεγάλου κράτους που παπαγαλίζεται από όλες τις πλευρές (ταυτόχρονα με την συνεχή καταγγελία του "νεοφιλελευθερισμού", πάλι από όλους)".

Τσ τσ τσ τσ τι είναι αυτά που λες βρε roark. Μα γίνονται τέτοια πράγματα, α πα πα πα!!! Πιπέρι στο στόμα γρήγορα!!! :)

Ανώνυμος είπε...

情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock