Κυριακή, Μαρτίου 30, 2008

Ιερή δεν είναι η ολυμπιακή φλόγα, ιερά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κατά την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας (24/3/2008) οι Αρχές της δημοκρατικής Ελλάδας ευθυγραμμίστηκαν με την ολοκληρωτική Κίνα. Κινητοποίησαν εντυπωσιακά τον αστυνομικό μηχανισμό για να εμποδίσουν κάθε διαμαρτυρία για την κατάσταση των ελευθεριών στη χώρα αυτή και τη συνεχιζόμενη αιματηρή καταπίεση στο Θιβέτ, προπηλάκισαν ξένους και Έλληνες πολίτες και ανάμεσά τους δημοσιογράφους, οδηγούν σε δίκη τον Ρομπέρ Μενάρ, Γενικό Γραμματέα της διεθνώς γνωστής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα που μάχεται αποτελεσματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της πληροφόρησης.

Ταυτόχρονα η κρατική ΝΕΤ, που είχε τη διεθνή ευθύνη για την τηλεοπτική κάλυψη της τελετής, λογόκρινε τις περισσότερες από τις σκηνές της διαμαρτυρίας και της βίαιης επέμβασης της αστυνομίας. Και επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καυτηρίασε τις πράξεις ελεύθερης ειρηνικής έκφρασης ισχυριζόμενος ότι «δεν έχουν καμία σχέση με το ολυμπιακό πνεύμα».


Η αλήθεια είναι ότι σε πλήρη αντίθεση με το υποτιθέμενο ολυμπιακό πνεύμα βρίσκονται η ολοκληρωτική Κίνα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ελληνικές αρχές που μετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ υποκρισίας, καθώς και η ΕΣΗΕΑ, η οποία όχι μόνο δεν κατήγγειλε τη βία και τη λογοκρισία, αλλά ούτε καν συμπαραστάθηκε στους προπηλακιζόμενους και διωκόμενους συναδέλφους.

Καταδικάζουμε τη στάση των πρωταγωνιστών και των συνενόχων αυτής της κακής, για τη δημοσιογραφία και τη χώρα, ώρας και τους υποκριτές που τους καλύπτουν έστω και με τη σιωπή τους. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους ξένους συναδέλφους. Στη δίκη θα προσέλθουμε όλοι.

Υπογράφουν:

Γιώργος Αγγελόπουλος, Πάνος Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Νίκος Αμανίτης, Βάλυ Βαϊμάκη, Μανώλης Βασιλάκης, Νίκος Βατόπουλος, Ροζάννα Βούρτση, Διονύσης Βυθούλκας, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Bένα Γεωργακοπούλου, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Παναγιωτης Γιάνναρος, Δημήτρης Γκιβίσης, Διονύσης Γουσέτης, Περικλής Δημητρολόπουλος, Δημήτρης Δουλγερίδης, Αναστασία Καμβύση, Τάκης Καμπύλης, Ηλίας Κανέλλης, Λίνα Καπετάνιου, Γκαζμέντ Καπλάνι, Άκης Καπράνος, Στέφανος Κασιμάτης, Ελεάνα Κολοβού, Ειρήνη Κοντογεωργίου, Μιχαλης Κουντούρης, Έφη Κυδωνάκη, Κώστας Κυριακόπουλος, Αλέκα Κυφιώτη, Ιωάννα Λουλούδη, Μήτσος Μανιάτης, Σερίφ Μεχμέτ, Μιχάλης Μητσός, Πάσχος Μανδραβέλης, Στρατής Μπαλάσκας, Αγγελική Μπούμπουκα, Ανδρέας Μπελιμπασάκης, Τάνια Μποζανίνου, Νάσος Μπράτσος, Αργυρώ Μώρου, Κίττυ Ξενάκη, Κατερίνα Οικονομάκου, Γιώργος Παγουλάτος, Aνδρέας Παπαγεωργόπουλος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Μαρίλια Παπαθανασίου, Κωνσταντίνα Παπασωτηρίου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Πέπη Ραγκούση, Φίλιππος Σαββίδης, Όλγα Σελλά, Σπύρος Σεραφείμ, Ήρα Σινιγάλια, Κώστας Σπυρόπουλος, Νίκος Σταθούλης, Κατερίνα Σχινά, Ριχάρδος Σωμερίτης, Kατερίνα Τασσοπούλου, Τάσος Τέλλογλου, Iάσων Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Τρίμης, Αντώνης Φωκίδης, Δημήτρης Χαραλάμπους, Όλγα Χαραμή, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Τάκης Ψαρίδης.


Η παραπάνω καταγγελία των δημοσιογράφων για την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΕΡΤ και της κυβέρνησης στο επεισόδιο της αφής της ολυμπιακής φλόγας δημοσιεύτηκε μόνο στην Ελευθεροτυπία, αν και δόθηκε σε όλες τις εφημερίδες. Η αιτία; Να τι γράφει ο "Ιός" χθες:

«Πολλοί αναγνώστες, αλλά και συνάδελφοι, διαμαρτύρονται δικαίως για το λογοκριτικό τρόπο (συγ)κάλυψης από την ΕΡΤ της ακτιβιστικής παρέμβασης –υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα και στο Θιβέτ– μελών των ‘Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα’ στην Αρχαία Ολυμπία. Ζητούν επίσης ανάλογη κινητοποίηση και των ελληνικών δημοσιογραφικών σωματείων. Πολύ σωστά! Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι πέρσι κατά τη συζήτηση στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για την καθιερωμένη επίσκεψη Κινέζων δημοσιογράφων στην Αθήνα, το θέμα είχε ήδη κριθεί: Όταν 3 μέλη του συμβουλίου (Πετραλιά, Μπουκάλας και Τρίμης) ζήτησαν να υπάρξει κάποια αναφορά στο χαιρετισμό του κ. Σόμπολου για την ανελευθερία του Τύπου στην Κίνα, οι περισσότεροι σύμβουλοι έπεσαν να τους φάνε (με εξαίρεση τον Κ. Γκοτσίνα, που δημοσιοποίησε σχετική επιστολή). Το καταπληκτικό δε ήταν ότι οι Σόμπολος (Ν.Δ.) και Τσαλαπάτης (ΠΑΣΟΚ), που έχουν και είχαν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, συνέπεσαν με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ στην εκτίμηση ότι ‘αυτά, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη σοσιαλιστική Κίνα, τα λένε οι βαλτοί από τους Αμερικάνους’»!

30 σχόλια:

DrStein είπε...

Σωστός ο τίτλος του post Roark. Αλλα δεν νομίζεις ότι η Ελλάδας σαν διοργανώτρια αυτού του θεσμού κάθε τέσσερα χρόνια (της αφής) βρίσκεται σε τουλάχιστον δύσκολη θέση; Τι ήθελες δηλαδή; Να αφήσουμε να γίνει μπάχαλο; ή σχεδόν μπάχαλο; ή να αφήσουμε έντεχνα ανοιχτό ένα μικρο παραθυράκι για ένα “μικρούλι επεισοδιάκι”; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Άσε που πέρα από τις τυπικές διαδικασίες όπως είναι η αφή της ολυμπιακής φλόγας υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να διαδηλώσεις την αντίθεσή σου (ως κράτος λέω) από το να “χαλαρώσεις λίγο” στην τελετή βιτρίνα μίας ώρας, ώστε να δώσεις σε άλλους το δικαίωμά να αντιδράσουν κάνοντας, όχι την Κίνα, άλλα εσένα ρεζίλι!

Όσον αφορά το σκέλος που αφορά την δημοσιογραφία μάλλον θα συμφωνήσω.

DrStein είπε...

... με την ίδια λογική το 2004 σαν διοργανωτές δεν θα έπρεπε να κάναμε δεκτές τις αποστολές των Η.Π.Α, του Ισραήλ, της Ρωσίας ή όποιας άλλης χώρας κατά την άποψη μας καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κάνεις σωστά και είσαι μάγκας. Δεν βγαίνεις εκ του ασφαλούς και random όποτε σου καπνίσει.

Roark είπε...

O τίτλος δεν είναι δικός μου, είναι της ανακοίνωσης που αναπαράγω.

Roark είπε...

Αλλά φυσικά δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να συνυπογράψω αν ήμουν δημοσιογράφος.

Αν από τους Ολυμπιακούς αποκλείονταν όσοι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τότε αυτοί θα γίνονταν μεταξύ 5-6 χωρών. Από την απαγόρευση συμμετοχής μέχρι την αποσιώπηση της διαμαρτυρίας υπάρχει τεράστιο χάσμα.

Ανώνυμος είπε...

Βίαια δεν ήταν η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έπραξε σωστά προστατεύοντας τον ομιλούντα από έναν άγνωστο που παραβίασε τους κανόνες της τελετής και κινήθηκε με άγνωστες προθέσεις εκεί που δεν έπρεπε.

Είναι παράξενο άραγε πως υπήρχε αστυνομική κινητοποίηση όταν στο χώρο βρίσκονταν εκατοντάδες επίσημοι;

Ένα σωρό άνθρωποι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το ένα ή το άλλο, και μάλιστα σε μια τελετή με μεγάλη διεθνή προβολή. Η επιθυμία τους όμως να εκμεταλλευτούν την τελετή για τους δικούς τους σκοπούς, όποιοι και να είναι αυτοί δεν δημιουργεί αντίστοιχη υποχρέωση από τους οργανωτές της τελετής να τους παράσχουν βήμα.

Ακριβώς αντιστοίχως δεν υποχρεώνεται κανένα μέσο ενημέρωσης να δημοσιεύσει μιά επιστολή διαμαρτυρίας αν δεν θέλει να το πράξει.

Ανώνυμος είπε...

Να σημειωθεί σας παρακαλώ πως ο Δημήτρης Τρίμης που υπογράφει μεταξύ άλλων τη σχετική διαμαρτυρία, συμμετέχει στη "Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος", που υποστιρίζεται από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανάμμεσα στους δημοσιογράφους μπορώ να διακρίνω αρθρογράφους της εφημερίδας "Η Αυγή" (Γουσέτης) και του ραδιοφωνικού σταθμού "105.5 Στο Κόκκινο" (Παπαδόπουλος).

Αυτά για την ιστορία και τις αθλιότητες που γραφτήκανε σε προηγούμενο άθρο για την παράταξη της Ανανεωτική Αριστεράς..

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενιστή, μην ψάχνεις λογική σε κατευθυνόμενες καταγγελίες. Το μπάχαλο εξυπηρετεί τα συμφέροντα πολλών και, στη βιασύνη τους να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία χάνουν και τον μπούσουλα. Αναλόγως τι τους βολεύει κάθε φορά, άλλοτε τάσσονται με "θεοκρατικά κράτη", και άλλοτε όχι.

Η αλήθεια, βέβαια, έχει πολλά πρόσωπα.

Το ένα είναι ότι οι Θιβετιανοί καταπιέζονται και έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται με όποιο τρόπο μπορούν.

Το άλλο είναι ότι, όντως, είναι βαλτοί από τους αμερικανούς όσοι διογκώνουν το θέμα.

Το παράλλο ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της απομακρύνοντας τον καθένα που θέλει να διαμαρτυρηθεί εκμεταλλευόμενος μια επίσημη τελετή.

Αλήθεια... αυτοί οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα και όσοι έλληνες δημοσιογράφοι υπογράφουν την καταγγελία, διαμαρτυρήθηκαν για τον τουρκικό στρατό κατοχής στην Κύπρο;

Διαμαρτυρήθηκαν για την καταπίεση των Κούρδων; Κι αυτοί, σαν τους Θιβετιανούς, ελεύθεροι θέλουν να είναι.

Διαμαρτυρήθηκαν για την καταπίεση των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς;

Για την εισβολή και την κατοχή των αμερικανών στο Ιράκ;

Για την εισβολή των Ισραηλινών στο Λίβανο;

Για τα βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο;

Mήπως, όλως συμπτωματικώς, οι διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων χωρίς σύνορα και η ομαδική καταγγελία των ελλήνων δημοσιογράφων είναι επιλεκτικές;

Nievskii είπε...

Αυτά για την ιστορία και τις αθλιότητες που γραφτήκανε σε προηγούμενο άθρο για την παράταξη της Ανανεωτική Αριστεράς..

Ποια λες, αυτήν την αθλιότητα που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, εκθειάζοντας τον άνθρωπο που επανεπιβεβαίωσε την κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ με στρατιωτικά μέσα; Θεωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ ότι οι θιβετιανοί καλά έπαθαν; Τους άξιζε; Τους Χρειάζονταν και χειρότερα οι άθλιοι; Μήπως δεν έπρεπε να μείνει θιβετιανό ρουθούνι το 1951; Τα ξέρει ο πρόεδρος του ΣΥΝ αυτά ή "διάβαζε" όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Ανώνυμος είπε...

Τις συνδικαλιές σου Nievski αλλού, για δεν περνάνε σε μένα, αν έχεις προσωπικές απορίες δεν έχεις παρά να τον ρωτήσεις ο ίδιος..

Nievskii είπε...

Σωστά ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είναι δημόσιο πρόσωπο που τοποθετείται δημόσια, αλλά πρέπει να τον πιάσουμε και γκόμενα για να μας πει την άποψή του-in private πάντα. Βέβαια στην αθλιότητα του Τσίπρα για το Θιβέτ, έχουμε να προσθέσουμε και τις απειλές των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπείς στην μαοϊκή αντιδημοκρατική ιδεολογία τους οι οπαδοί του ΤΣΥΠΡΙΖΑ θα απαγορεύσουν και την κριτική στον Μεγάλο Τιμονιέρη του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα. Προσωπολατρεία στον Μάο στην Κίνα; Προσωπολατρεία και στον Τσίπρα στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Btw ο κ.Γουσέτης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Αφού γράφει στην Αυγή πρέπει να πιστεύει και όσα λέει το αφεντικό-κόμμα. Ωραία δημοκρατική νοοτροπία! Μήπως αν είχε διαφορετική άποψη θα τον απολύατε κιόλας; Άντε και σ'ανώτερα!

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται να είναι ιερή και η ολυμπιακή φλόγα και τα ανθρώπινα δικαιώματα? Ή δεν επιτρέπεται?

Γίνεται να μην είναι ιερό τίποτα από τα δύο, αλλά απλώς εκδηλώσεις της ανθρώπινης φύσεως?

Στα υπόλοιπα προσυπογράφω το σχόλιο του Αντικειμενιστή.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι κύριε Nievskii, στο παραλήρημά σας δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω.

Άλλωστε εκτείθεστε μόνος σας, προσπαθώντας να προδικάσετε τις ενδόμυχές μου σκέψεις. Ότι άκριβώς τακτικές ακολουθούσανε και οι "μυστικές υπηρεσίες" των ολοκληρωτικών καθεστώτων τα οποία, επιθυμείτε εν αγωνίως, να μας πείσετε, πώς καταδικάζετε..

Επιδοθείτε στο κυνήγι μαγισσών που τόσο πολύ φαίνεται να σας αρέσει να επιδίδεστε.. μπρος λοιπόν, εγώ δεν πρόκειται να σας σταματήσω..

Roark είπε...

Είναι προφανές ότι κανένα ΜΜΕ δεν έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει κάτι που δεν θέλει. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αλλά έχουμε και μεις εξίσου το δικαίωμα να τα σχολιάσουμε αν δεν το κάνουν.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ.Γουσέτης (που μου έστειλε και την καταγγελία) δεν είναι μέλος του Συν αλλά μόνο αρθρογράφος της Αυγής. Αποχώρησε όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος όταν οι παλαιοκομμουνιστές έγιναν κυρίαρχη τάση πριν 5-6 χρόνια και ο Συν σταμάτησε να εκφράζει αυτό που ο ίδιος αντιλαμβανόταν ως ανανεωτική αριστερά. Άρα δεν νομίζω ότι τον εκφράζουν a priori οι όποιες δηλώσεις του Συν. Το περίγραμμα των απόψεών του για το σημερινό Συν μπορείτε να τις βρείτε στο άρθρο του για την κομμουνιστογενή αριστερά στο κεντρικό site.

Roark είπε...

Σίγουρα η λέξη ιερά έχει περισσότερο μεταφορική παρά κυριολεκτική έννοια.

Ανώνυμος είπε...

Ανανεωτικέ, μην κόβεις τη φόρα του Nievskii. Άφησέ τον να "επιχειρηματολογεί". Για σας δουλεύει, καλύτερο σύμμαχο δεν μπορεί να βρει ο Τσίπρας.

Με αυτά που γράφει, μέχρι κι εμένα μπορεί να πείσει να ψηφίσω σύριζα.

Nievskii είπε...

Από το Δίκτυο 21 στον ΣΥΡΙΖΑ; Τελικά οι εκλεκτικές συγγένειες δεξιάς και αριστεράς είναι ισχυρότερες απότι πιστεύαμε.

Ανώνυμος είπε...

Μεταφορικό αλλά προβοκατόρικο. Αυτό που υποννοεί (ξεκάθαρα δηλαδή τι υποννοεί) είναι ότι η "ιερότητα" της Ολυμπιακής φλόγας μπορεί να παραβιάζεται όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να φωνάξει για κάποια παραβίαση των "ιερών" ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Υποννοεί ακόμα περισσότερο ότι κάποια ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάστηκαν μη επιτρέποντας στους διαδηλωτές να φωνάξουν στην τελετή αφής.


Αν το άρθρο περιοριζόταν σε καταδίκαση της προσπάθειας φίμωσης ή παρακράτησης πληροφοριών δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Το να προσπαθεί να υποβαθμίσει την αξία και τον συμβολισμό της Ολυμπιακής φλόγας μόνο κακό του κάνει.

Γιατί εκνευρίζει τους ανθρώπους που αγαπούν το Ολυμπιακό ιδεώδες ΚΑΙ την ελευθερία του λόγου Η/ΚΑΙ τα ατομικά δικαιώματα. Χάνει κάποιους σημαντικούς υποστηρικτές έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι κανένα ΜΜΕ δεν έχει υποχρέωση να δημοσιεύσει κάτι που δεν θέλει. Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αλλά έχουμε και μεις εξίσου το δικαίωμα να τα σχολιάσουμε αν δεν το κάνουν.

Ορθόν.

Roark είπε...

Είτε προσπαθεί, είτε όχι, ο Συν δεν μπορεί να φτάσει the real thing:

Στημένη προβοκάτσια

Στημένη προβοκάτσια ήταν ολοφάνερα η «διαμαρτυρία» των τριών Γάλλων «δημοσιογράφων» κατά την τελετή αφής της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Κατ' αρχήν γιατί η οργάνωση στην οποία ανήκουν οι τρεις Γάλλοι, «οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα», είναι γνωστό όργανο των ιμπεριαλιστών και έχει υπηρετήσει πλήθος επεμβάσεών τους ανά τον κόσμο, από την Κούβα μέχρι τα Βαλκάνια. Γνωστό είναι επίσης ότι χρηματοδοτούνται από το γαλλικό κράτος, από την ΕΕ, από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και πολλές μεγάλες εταιρείες... Κατά δεύτερον, εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι θα αξιοποιούνταν η τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να πληγεί η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Πρόκειται για ένα μόνο «επεισόδιο» στη γενικότερη αντικινεζική εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί από ιμπεριαλιστικά κέντρα σε ΗΠΑ και ΕΕ για να «στριμωχτεί» η Κίνα και να «παίξει» με τους δικούς τους όρους στην παγκόσμια μοιρασιά της λείας και της κυριαρχίας σε βάρος των λαών. Μέρος αυτής της εκστρατείας, όπως πολλοί έχουν αντιληφθεί, είναι και η καθοδηγούμενη από τους ιμπεριαλιστές «εξέγερση» στο Θιβέτ... Με βάση τα παραπάνω, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αν και η ΕΛ.ΑΣ. είχε έγκαιρη ενημέρωση για τα σχέδια των τριών Γάλλων δημοσιογράφων, δεν μπόρεσε να τα εξουδετερώσει... Οι «προληπτικές συλλήψεις» είναι για άλλους διαδηλωτές και ακτιβιστές...

basik-ly είπε...

Σε λίγο θα δούμε τον Bush και την Παπαρήγα χέρι-χέρι. Για την Κίνα, ρε γαμώτο!

Ανώνυμος είπε...

@Roark

Να φτάσει ποιόν; Δε σας καταλαβαίνω. Η ανακοίνωση του ΣΥΝ είναι ξεκάθαρη και βρίσκεται εδώ.

Κάντε τη σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα, με όσους έχουν πάρει θέση δηλαδή και δεν τους καλύπτουν οι δηλώσεις του φιλελεύθερου Μίνωος Κυριακού:
Meanwhile, Hellenic Olympic Committee president Minos Kyriakou said the protests were from a 'super, super minority' and that if some 'small minority wants to demonstrate that it is their problem - we are here for the sport.

Ανώνυμος είπε...

Τι πιστεύει η οργάνωση των "δημοσιογράφων χωρίς σύνορα" (μέλη της οποίας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την τελετή της αφής) για την ελευθερία της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα:

http://www.rsf.org/rubrique.php3?id_rubrique=53
http://www.rsf.org/rubrique.php3?id_rubrique=47

(κοιτάξτε τους χάρτες και κάνετε browse και στις υπόλοιπες ηπείρους για να δείτε με ποιές χώρες συμπορευόμαστε)


Ας μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να γίνoυν βασιλικότεροι του βασιλέως. Ας μην διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους τόσο εύκολα. Ας υποδεικνύουν και ας καταδικάζουν μεμονωμένα φαινόμενα ανελευθερίας του λόγου αλλά ας αποφεύγουν τις γενικεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Οι "αρχές της δημοκρατικής Ελλάδας" εξελέγησαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι των Κινέζων,των Θιβετιανών ή των Γάλλων.Ορισμένοι νομίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να βρίσκεται σε τριβές και συγκρούσεις με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου για ξένες υποθέσεις.Την αρχή την έκαναν φυσικά οι πάσης φύσεως αντιαμερικανοί και απαντούν τώρα οι αντίπαλοί τους.Μερικοί είναι και στις δύο κατηγορίες.Εάν ακούσουμε τους διαμαρτυρόμενους η Ελλάδα πρέπει να είναι σε αντιπαράθεση με Αγγλία και Αμερική για το Ιράκ και το Γκουαντάναμο,με τη Ρωσία για την Τσετσενία,με την Κίνα για το Θιβέτ και ίσως και με τη Γαλλία γιατί ο Σαρκοζύ είναι αυταρχικός,δηλαδή με όλες τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

τελευταιε ανωνυμε spots on που θα ελεγαν οι αγγλοι. ακριβως αυτο ειναι το ζητημα, δεν μας απασχολουν τα δικαιωματα των Θιβετιανων, Κουρδων κλπ. Σαν Ελλαδα εχουμε το προνομιο να ειμαστε η χωρα στην οποια γινεται η αφη της φλογας και οφειλουμε να κανουμε μια υπεραρτια διοργανωση. Αν καποιοι βρηκαν το οικοπεδο ανοιχτο να διαμαρτυρηθουν για το Θιβετ, το δηθεν ξεπουλημα του ΟΤΕ η για την υπαρξη τηε τριβης στη φυση τοτε η συντεταγμενη πολιτεια οπως ειθισται τους πεταει εξω.
Και επιτελους ας κανω και το ΦΣιτικο προβοκατορικο ερωτημα μου. Καποτε οι Γουσετηδες και διαφοροι αλλοι (χρυσα)Αυγητιδες τσιριζαν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο, πιστευαν σε Ευρωκομμουνισμους, Καστρο κλπ. Τωρα ειδαν το φως και μετεφεραν τις ιδεολοψιες τους στην αναποδη. Εσεις σαν φιλελευθερο κομμα τι δουλεια εχετε να αναμεταδιδετε ανθρωπους με μηδενικη επιρροη στο εκλογικο σωμα, μηδενικη παρουσια εκτος απο τις επιφυλλιδες του καθε συγκροτηματος και μιας πνευματικης μουχλας απιστευτης. Φαινεται σαν κομμα να εχετε φερει ολους τους πρωην Κυρκικους και Ρηγιτες, εξ ου και οι αναμεταδοσεις Γουσετηδων, Σωμεριτιδων, ΟΑΚΚΕτιδων. Εδω βαλατε του Ουρανιου Τοξου.
Αν θελει καποιος σοσιαλφιλελευθερισμο παει παιδια στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργου

Ανώνυμος είπε...

Της δη-γκαουσυνης ηλιε νοητε...

Το μειζον θεμα εδω ειναι αν η (κρατικη κ' ιδιωτικη) τηλεοραση στην (ας πουμε) δημοκρατικη Ελλαδα μπορει να λογοκρινεται (κ' αυτο λογοκρινεται). Απο εκει κ' περα, προφανως κ' οι Θιβετιανοι κ' οι μπατσοι εκαναν αυτο που επρεπε ο καθενας να κανει.

Αλλο ζητημα θα ηταν να αναρωτηθουμε αν πχ τα ιδια ΜΜΕ εχουνε κανενα προβλημα να καλυπτουνε αντιαμερικανικες διαδηλωσεις (αλλα προφανως εχουν προβλημα να καλυπτουνε αντι-κινεζικες).

Τα ανωτερω θεματα δεν αντιμετωπιζονται με το γνωστο κλαψουμουνικο αριστερο τροπο (νια νια νια γιατι δε λενε κατι για τη Κυπρο νια νια νια για την Παλαιστινη).

Nievskii είπε...

Άσχετο, αλλά είμαι ο μόνος εδώ μέσα που πιστεύει ότι η αφή της φλόγας είναι μια μαλακία και μισή; "Απόλλωνα στείλε το φως σου..." και άλλα γραφικά με "γνήσιες" χλαμύδες και σαντάλια για να έχουμε επαφή με την υπερεκατοντάκισχιλιοετή ιστορία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, από τον αρχάνθρωπο των Πετραλώνων καντεύθεν. Αυτή η αφή της φλόγας μας αξίζει ως έθνος - ναι η τελετή η εμπνευσμένη από τον δρ. Γκέμπελς - όλοι τον ξέρετε ως υπεύθυνο προπαγάνδας του Χίτλερ. Η Ολυμπιάδα είναι μια εμπορική επιχείρηση που καλό είναι να κρατηθεί μακριά από την πολιτική. Δυστυχώς η ίδια η ΔΟΥ, που είχε λ.χ. προηγούμενο πρόεδρό της τον πρώην μελανοχίτωνα του Φράνκο Σάμαρανκ, δεν θέλει τον απογαλακτισμό της από την πολιτική, αφού παίζοντας με τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας των χωρών αποκτά ό,τι παραχωρήσεις θέλει. Ίσως θα έπρεπε να εφαρμοστούν και οι νόμοι του υγιούς ανταγωνισμού και να σπάσει η ΔΟΥ στο κομμάτι που πουλάει πατριδοκαπηλεία και στο κομμάτι που διοργανώνει αγώνες. Όποιος προσπαθεί να φέρει την Ολυμπιάδα στην πολιτική είναι το ίδιο καθυστερημένος με τις χώρες της λατινικής αμερικής που έκαναν πόλεμο για το ποδόσφαιρο. Κάναμε αμάν να φύγει από εμάς η Ολυμπιάδα και να την πάρει το επόμενο κορόιδο και θέλουν να μας μπλέξουν σε αυτήν την ιστορία!

Απορία δεύτερη. Είναι ο Κυριακού φιλελεύθερος με οποιονδήποτε τρόπο; Υποθέτω στο πλαίσιο του καπελώματος πάσης φύσεως εκδηλώσεων - όπως η παρούσα που έγινε λίγο πολύ αν πιστέψουμε τους συνασπιστές υπό την αιγίδα τους, former party members including - υπάρχει και η αντίστροφη πρακτική της χρέωσης σε χώρους: ο Mπους είναι φιλελεύθερος, ο Mπερλουσκόνι, ο μακαρίτης ο Xριστόδουλος ή ο Άνθιμος τώρα, ο Πούτιν ή όποιος μας κατέβει και δεν μας αρέσει. Βέβαια,σε γραπτά άλλου "θεωρητικού" του συνασπισμού, του Βεργόπουλου, διαβάσαμε πρόσφατα ανάμεσα σε άλλα και ότι ο Ρούσβελτ εγκατάλειψε τον φιλελευθερισμό! Τσάγαλα μερκούτι κατά το κοινώς λεγόμενον.

Απορία τρίτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ήξερε την επίσημη θέση του ΣΥΝ πριν πει ό,τι είπε. Γιατί
"βαρύτατες, ποικίλες και εξακολουθητικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως συστηματικά βασανιστήρια, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ευρεία χρήση της θανατικής ποινής, ασφυκτική λογοκρισία μέσων ενημέρωσης, σκληρή εκμετάλλευση εργαζομένων σε άθλιες συνθήκες ενώ η κινεζική κυβέρνηση προέβη ,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε σκληρή καταστολή διαδηλωτών στο Θιβέτ" αν ισχύει μια φορά για την Κίνα του 2008, ισχύει χίλιες για την Κίνα του Μάο της Πολιτιστικής Επανάστασης και του Μεγάλου Βήματος Μπροστά. Τελικά ποιον να πιστέψουμε; Το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΝ ή τον πρόεδρό του όταν εκθειάζει την κινεζική χούντα; Διαφωνώ με τον Roark: το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να τα πει καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Κι εσένα ρε Nievskii τι σε νοιάζει? Αφού μένεις στο Ανατολικό Τιμόρ...

Ανώνυμος είπε...

Τσίμπησε ο Νievskii.. τι έγινε πατήσαμε κάλο..; να χαρείς μην αρχίζεις τις κλάψες..

Δεν έκανα τίποτε άλλο αγαπητέ Νievskii, από το να χρησιμοποιήσω το βασικό μέσο που χρησιμοποιείς και εσύ στην επιχειρηματολογία σου, τον αχταρμά. Απέφυγα βέβαια τις πολλές σάλτσες με τις οποίες πασαλίβεις κάθε κείμενό σου, για να μας πείσεις για τη σοβαροφάνειά σου αλλά αυτό ήταν αρκετό για να τσιμπήσεις.. σοδίτσα και ξυδάκι στον κύριο παρακαλώ λοιπόν..

Chrysotheras είπε...

...πάντως εγώ ανήκω στη ΔΟΥ Παλλήνης.

Nievskii είπε...

Δεν πρόλαβα να γράψω αυτό:

Η Ολυμπιάδα είναι μια εμπορική επιχείρηση που καλό είναι να κρατηθεί μακριά από την πολιτική. Ίσως θα έπρεπε να εφαρμοστούν και οι νόμοι του υγιούς ανταγωνισμού και να σπάσει η ΔΟΥ στο κομμάτι που πουλάει πατριδοκαπηλεία και στο κομμάτι που διοργανώνει αγώνες. Όποιος προσπαθεί να φέρει την Ολυμπιάδα στην πολιτική είναι το ίδιο καθυστερημένος με τις χώρες της λατινικής αμερικής που έκαναν πόλεμο για το ποδόσφαιρο.

κι έσκασε το γνωστό σκάνδαλο με την εθνική άρσης βαρών που μας έχει χαρίσει "εθνική υπερηφάνεια", "ανάταση" κλπ. στο παρελθόν. Τι έγινε παιδάκια, the cat got your tongue;

Btw, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε πρήξει με το ότι είναι πανταχού παρών, ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι το ελληνικό κράτος επιβραβεύει τους αθλητές με κρατικά οφφίκια και λεφτά και ταυτόχρονα έχει αναλάβει και να τους ελέγχει; Ή θα περιοριστεί σε μερικές ηθικοπλαστικές προτάσεις του προέδρου του για το κακό των αναβολικών(τζιζ-κακό); Φυσικά το θέμα δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο, αλλά όλα τα κόμματα που σπονσόραραν τα τελευταία χρόνια τον κρατικοδίαιτο αθλητισμό.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock