Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2005

Ζήτω η ελεύθερη ενημέρωση!

Δεν χρειάζεται να απλώσουμε σεντόνια για το πώς αντιλαμβάνονται οι ντόπιοι εργολάβοι της υπερευαισθησίας την έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας της πληροφόρησης. Τα καθεστώτα που υποστηρίζουν και οι πράξεις τους εδώ στη χώρα μας μιλάνε από μόνες τους. Χθεσινή επίδειξη δημοκρατικού ήθους στη Θεσσαλονίκη:

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδιωξαν από το άγαλμα του Βενιζέλου το ευρω-λεωφορείο, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών γύρω από το Ευρωσύνταγμα.

Το ευρω-λεωφορείο στάθμευσε στο πλακόστρωτο (Εγνατία και Αριστοτέλους) στις 6 το απόγευμα και, πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να τοποθετήσουν τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό, εμφανίστηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με κόκκινες σημαίες και πανό με σύνθημα «Οχι στην Ε.Ε. και το Ευρωσύνταγμα - αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό».

Οι περαστικοί δεν πλησίασαν και, ύστερα από λίγη ώρα, το λεωφορείο έφυγε από το σημείο αυτό, ενώ έπιασε και το μπουρίνι.Είναι πρόκληση να εμφανίζεται το ευρω-λεωφορείο δύο μέρες μετά το συντριπτικό «όχι» των Γάλλων στο Ευρωσύνταγμα, είπαν οι διαδηλωτές.

Από την Ελευθεροτυπία (credited to foutre)

Το Ευρωσύνταγμα έχει πολλά και σοβαρά μειονεκτήματα. Όσοι όμως το υποστηρίζουν έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν τα θετικά του σημεία, άσχετα αν αυτό δεν αρέσει σε όσους έχουν μάθει να σκέφτονται σταλινικά.

Προφανώς τα φυλλάδια του ευρω-λεωφορείου είναι θανάσιμος κίνδυνος για όσους προσπαθούν με φωνές και τραμπουκισμούς να εμποδίσουν το διάλογο και την πληροφόρηση. Στην Ελλάδα της ασυδοσίας, προστατεύεται το ιερό δικαίωμα της παρεμπίδισης της ελευθερίας της έκφρασης στα πλαίσια της ...δημοκρατίας!
Keep walking...

15 σχόλια:

Argos είπε...

Προφανώς διαφωνώ με την πρακτική των συμπολιτών μου. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι νόημα είχε η ενημέρωση για το Ευρωσύνταγμα, τώρα που η ελληνική βουλή, ερήμην των πολιτών, ψήφισε την αποδοχή του Ευρωσυντάγματος. Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω μέλι;

konfet είπε...

Μια απορία: ποιο είναι ακριβώς το νόημα του συνθήματος "αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό"???? :)))
Έπαθε κάτι ο γαλλικός λαός και δεν το ξέρουμε?? Υποφέρει από κάτι και χρειάζεται την αλληλεγγύη μας??
Τι εννοούν "αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό"?? Έκανε εισβολή με τα στρατεύματα του ο Μπαρόζο και κατέλυσε την γαλλική δημοκρατία?
Θέλουν να μας τρελάνουν τελείως;
Και γιατί είναι "πρόκληση" να ενημερώνεις για το ευρωσύνταγμα δυο μέρες μετά το γαλλικό δημοψήφισμα; Δηλαδή στις πόσες μέρες μετά το δημοψήφισμα, παύει να είναι "πρόκληση" η αντίθετη άποψη; Το διευκρίνησε αυτό η τοπική Κόβα ή το άφησε ασαφές;;

Επίσης argos δεν έχεις δίκιο όταν λες ότι αφού ψηφίστηκε από την βουλή τι νοημα έχει η ενημέρωση; Το ότι ψηφίστηκε από την βουλή δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος για το περί τίνος πρόκειται.

Roark είπε...

Η ενημέρωση είναι απαραίτητη ακόμα και αν δεν το ψηφίσαμε άμεσα άλλα διαμέσου του κοινοβουλίου. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο θεμελιώδες. Αλλιώς τι νόημα έχουν πχ και τα ΦΕΚ;

Πάντως και γω πιστεύω ότι έπρεπε και μεις να ψηφίσουμε. Υπεύθυνοι λαοί είναι αυτοί που τολμούν να σηκώσουν τα βάρη των επιλογών τους.

Επειδή ελευθερία στο internet σημαίνει ότι η ΚΝΕ δεν μπορεί να μας αγγίξει, μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο της συνθήκης από τα Free Dowloads του site μας.

Κonfet, είναι προφανές ότι δεν έγινε καμία εισβολή στη Γαλλία. Αν είχε γίνει, όλοι οι Γάλλοι θα είχαν σπεύσει να ..παραδωθούν! lol

amarkos είπε...

Όσοι συν-θεσσαλονικείς δεν σπεύσατε να χαρείτε το ευρωλεοφωρείο χάσατε:

Επρόκειτο για πεντακάθαρο, μοντέρνο τριόροφο όχημα, με ευγενικό, καλοντυμένο, ενημερωμένο πολυπληθές προσωπικό, εξοπλισμένο με δορυφορική κεραία, computer room και το ευρωσύνταγμα τυπωμένο σε γυαλιστερό χαρτί.

Φήμες που μιλούν για λεοφωρείο-φάντασμα, τύπου "μαούνα", με περιτύλιγμα το σύνθημα "Europe4U.gr" είναι κακοπροαίρετες.

Κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε συγκρίσεις με το λεοφωρείο του κόμματος των "Φιλελευθέρων" που διέσχισε στο παρελθόν προεκλογικά ολόκληρη την Ελλάδα. "Περισσότερο κόσμο κέρδισε η προσπάθεια ενημέρωσης του Μάνου", είπαν.

"Με κάποιες μετατροπές, θα μπορούσε άνετα να γίνει το 14σάρι της Τούμπας ή το 24σάρι για τα Χίλια Δέντρα. Έχουμε έτοιμο και το 4σάρι του Europe4U."

Απ' την άλλη συμφωνώ με όσους πιστεύουν ότι:
1) σημειώθηκε αυτογκόλ του ΚΚΕ
2) η ενημέρωση, όποτε και όπως κι αν γίνει, είναι απαραίτητη.

με καλή διάθεση...

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε να χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές του marketing!
Για παράδειγμα:
Δηλώνεις ότι κάνεις ενημέρωση για το πώς σκουριάζει κανείς επιτυχώς το "κονσερβοκούτι" και στα ενδιάμεσα πετάς και μια ενημέρωση για το Ευρωσύνταγμα!

Αλλά με κακές απομιμήσεις προτεσταντικών πρακτικών, όλο τέτοια θα βλέπουμε...

Argos είπε...

Νομίζω ότι δεν καταλάβατε το νόημα της ερώτησής μου, η οποία εν μέρει βγαίνει από το πληκτρολόγιο του Roark. Το πρόβλημά μου σε σχέση με την ενημέρωση είναι ότι ξαφνικά ήρθαμε να σας ενημερώσουμε αφού οι δικοί σας το ψηφίσανε. Σε σοβαρά κράτη βλέπε Γαλλία, Ολλανδία Αγγλία κ.λπ. πρώτα σε ενημερώνουνε όλες οι πλευρές (δεν σου πετάνε απλά το link με το σύνταγμα, δεν είμαστε όλοι ούτε δικηγόροι ούτε εγγράμματοι) και μετά σου ζητάνε να ψηφίσεις. Λεωφορεία που κόβουν βόλτα κατόπιν εορτής, μου δίνουν την εντύπωση ότι θέλαμε να φάμε μερικά χρήματα και δεν ξέραμε πως. Μπορείτε να με αποκαλέσετε και κακόπιστο.

Roark είπε...

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το λεωφορείο εδώ και καιρό κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Άπλα έτυχε προχθές να είναι σειρά της Θεσσαλονίκης.

Ο "Ρ" αντιδρούσε και πριν τα δημοψηφίσματα σε όποια πόλη πέρναγε. Ενδεικτικά: http://www.rizospastis.gr/wwwengine?action=showpage&publdate=21/5/2005&aa=1&pageno=6&direction=-1&page=page

Ανώνυμος είπε...

Ίσως δεν το θεώρησες ουσιώδες (και μάλλον έχεις δίκιο) αλλά δεν αναφέρεις ότι η κοπροφυλλάδα ("Ε") δεν κάνει κανένα αρνητικό σχόλιο για τους τραμπουκισμούς του ΚΚΕ. (Και προς στιγμήν απόρησα!).
Αντιθέτως, έχει τον εξυπνακίστικο (ως συνήθως) και επιδοκιμαστικό τίτλο "Άντε γειά!"

S G είπε...

το οποιο Αντε Γεια το εχει κανει μοδα μια απο τις πιο ελλεινες φιγουρες της ελληνικης ΤιΒι.

το οτι αυτος ο ανθρωπος πληρωνεται για να βγαζει την φατσα του στην ΤιΒι ειναι απιστευτο.

konfet είπε...

SG, νομίζω ότι δεν πληρώνεται :)

Roark είπε...

Konfet, νομίζω ότι πληρώνεται ;)

konfet είπε...

Δεν είμαι και σίγουρος 100%, αλλά νομίζω πως δεν πληρώνεται. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά τον θυμάμαι να είναι έτσι όπως είναι τώρα, από πολλά χρόνια πριν (από την δεκαετία του '80 στην θύρα 7, στο παλιό Καραισκάκη). Πάντα έτσι ήταν ο Τσουκαλάς. Διαφωνείς ή συμφωνείς με το στυλ του (προσωπικά το βρίσκω από γραφικό έως φασίζων), τα πιστεύει αυτά που λέει. Δεν "πουλάει" οπαδιλίκι, είναι έτσι στα αλήθεια.
Η "αμοιβή" του είναι να νιώθει "παράγων" της ομάδας και προστάτης της ψυχής του Θρύλου (όπως αυτός το αντιλαμβάνεται). Άντε το πολύ να παίρνει τζάμπα εισητήρια, ή να πηγαίνει τζάμπα εκδρομές.

Roark είπε...

Εγώ πάλι έχω ακούσει για 2000 ευρώ το μήνα συν ποσοστά από τα SMS.

konfet είπε...

Έχω ακούσει κι εγώ διάφορα τέτοια, (και χειρότερα: ότι κυκλοφορεί με μερσεντές, ότι έχει μπράβους κλπ), αλλά δεν νομίζω να ισχύουν. Με ένα ερείπιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί και με κάτι παπάκια- και φοράει το ίδιο τζιν μπουφάν από το 1985.
Anyway. Ποτέ δεν ξέρεις :)

S G είπε...

οι φανατικοι τραμπουκοι παντα πληρωνονται εμμεσα ή αμεσα. Ή νομιζει κανεις οτι μπορει αυτο το τοσο κολλημενο ατομο να κανει μια κανονικη δουλεια?? :-)

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign
Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock