Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2005

Σρεμπρένιτσα- Κόντρα στην ένοχη σιωπή

Στις 10 Ιουλίου 2005 η διεθνής αμνηστία οργανώνει παγκοσμίως ολονυχτία προς τιμήν των θυμάτων της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα. 8000 άνδρες και αγόρια απομακρύνθηκαν σε ερημικές τοποθεσίες και δολοφονήθηκαν από άντρες του σερβικού στρατού στο χειρότερο έγκλημα πολέμου των τελευταίων χρόνων. Ακόμα και σήμερα οι ηθικοί αυτουργοί της σφαγής (Κάρατζιτς, Μλάντιντς) μένουν ατιμώρητοι.
Στη Θεσσαλονίκη το εδώ τμήμα της Αμνηστίας οργανώνει βραδιά μνήμης στην πλατεία Αριστοτέλους. Βέβαια υποψιάζομαι ότι οι κάθε λογής Ελληνάρες ιδεολογικοί συνοδοιπόροι του Μιλόσεβιτς και των λοιπών καλόπαιδων θα ετοιμάσουν την "κατάλληλη" υποδοχή....

1 σχόλια:

Roark είπε...

Η εκκωφαντική σιωπή των ντόπιων "φιλειρηνιστών" δείχνει πόσο υποκριτικά λειτουργούν και πόσο πολιτικά κατευθυνόμενοι είναι. Η πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας απέχει δύο τετράγωνα στην Βασ.Σοφίας από αυτή των ΗΠΑ. Δε έχει όμως ποτέ δεχτεί τις καθιερωμένες γραφικές εκδηλώσεις που δέχεται η δεύτερη.

Πού είναι τα λαϊκά δικαστήρια; Που είναι οι συναλαυλίες των στρατευμένων καλλιτεχνών; Πού είναι τα πανώ να κρέμονται από την Ακρόπολη;

Καθημερινά μας αποδεικνύει το ελληνικό "αντιπολεμικό" κίνημα ότι δεν ενιδαφέρεται αν πεθαίνουν άνθρωποι, αλλά μονάχα ποιοί τους σκοτώνουν.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock