Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2005

Ποιος φοβαται τις καμερες?

Εδω και πολυ καιρο πολλες εφημεριδες με πρωτη την γνωστη φυλλαδα, φωναζουν εναντια στις καμερες που εγκατασταθηκαν για τους Ολυμπιακους. Γιατι?

Τι κινδυνος υπαρχει απο τις καμερες, δεν μπορω να καταλαβω! Καθε φορα που μπαινετε σε ενα πολυκαταστημα, οπου δεν υπαρχει και κανας σοβαρος κινδυνος για την ασφαλεια σας*, τουλαχιστον 4-5 καμερες καταγραφουν τις κινησεις σας.


Οταν βγαινετε στον αυτοκινητοδρομο που ειναι δημοσια περιουσια και σκοτωνονται χιλιαδες ανθρωποι ετησιως, δεν εχει υποχρεωση το δημοσιο να τηρει την ταξη? Σοβαρα σας ενοχλει η υπαρξη καμερας? Μαλιστα στο τελευταιο αρθρο της 'Ε' φαινεται και ξεκαθαρα γιατι χρειαζονται αμεσα καμερες στο Μπανανισταν. Προσεξτε τον κοπανο οδηγο στο ασπρο αυτοκινητο που κατεβαινει αμεριμνος πανω στο δεξι μερος του δρομου (αριστερα οπως βλεπουμε την φωτο) με την ξεκαθαρη διαγραμμιση οτι δεν κανει να κινεισαι εκει. Κοιταχτε το αυτοκινητο κατω αριστερα που ετοιμαζεται να μπει στον αυτοκινητοδρομο. Ολες οι εισοδοι σε αυτοκινητοδρομους εχουν μια λωριδα επιταχυνσης, η οποια ξεκιναει ακριβως εκει που τελειωνει η διαγραμμιση πανω στην οποια κινειται ο κοπανος. Το αυτοκινητο που εισερχεται στην λωριδα επιταχυνσης η οποια ειναι αποκλειστικα για εισερχομενους δεν μπορει να φανταστει την δολοφονικη ανοησια του κοπανου.
Αποτελεσμα: πιθανο ατυχημα ή τουλαχιστον σπασιμο νευρων. Και οχι μονο αυτο, αλλα χωρις καμερα, ισως ο εισερχομενος δεν μπορεσει ποτε να αποδειξει οτι οδηγουσε 100% σωστα και κανεις δεν θα πιστεψει οτι ο κοπανος ηταν τοσο... κοπανος ωστε να οδηγει πανω σε φυσικο τοιχο**.

Συμπερασμα: Ο μονος που πρεπει να φοβαται τις καμερες ειναι ο κοπανος. Οι υπολοιποι που δινουμε αξια στην ζωη μας και θελουμε να οδηγουμε σαν πολιτισμενοι ανθρωποι, που γνωριζουμε τον ΚΟΚ και ξερουμε οτι τα αυτοκινητα δεν ειναι βαρκες στο Αιγαιο, να πηγαινεις οπου/οπως σου κατεβει πρεπει να ειμαστε 100% υπερ των καμερων παρακολουθησης κυκλοφοριας.

*υπαρχει ο κινδυνος να σας κλεψουν, αλλα οι καμερες δεν βοηθανε. Οταν εκλεψαν την μητερα μου σε μεγαλο καταστημα και ζητησαμε να δουμε τις καμερες ακουσαμε τα γνωστα: ωχ μωρε αδερφε, τι ψαχνεις τωρα κτλ

** Που ειναι η ακριβης εννοια της συγκεκριμενης διαγραμμισης στην οποια παταει, αν δεν το θυμαστε (δεν το θυμασαι? καποιος λαδωσε για να παρει διπλωμα? αλλη απιστευτη ελληνικη πρωτοτυπια...).

ΥΓ Γενικοτερα βασικα απορω, προς τι αυτη η φιλολογια για τα "φακελωματα" κτλ αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...
ΥΓ2 η ιστορια μου δεν ειναι καθολου υποθετικη. Καθε φορα που οδηγω στην Ελλαδα συναντω τουλαχιστον 45 τετοιους κοπανους. Θα ηθελα να κυκλοφορω με ενα βαρυ βιβλιο του ΚΟΚ στο χερι και να τους κοπαναω το κεφαλι με αυτο.

13 σχόλια:

xpan είπε...

Συμφωνώ 100%

Προσωπικά είμαι απο αυτούς που πιστεύουν πως τον αστυνόμο τον καλούμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς προκαλούμε την αστυνόμευση με τη συμπεριφορά μας.

Αν λοιπόν σπείρουμε ανέμους με τον τρόπο που οδηγούμε τότε μην παραπονιόμαστε όταν θερίζουμε θύελλες.. έτσι δεν είναι;

(Άλλωστε οι κάμερες μπορούν να βοηθήσουν και στον έλεγχο της κινησης στου δρόμους...)

Ανώνυμος είπε...

Two words: dual use.

S G είπε...

Δηλαδη? θα παρακολουθουν εκτος απο τα αυτοκινητα στον δρομο και τις αδεσποτες γατες που κυκλοφορουν?

xpan είπε...

Ωραία, χαίρομαι που όλοι συμφωνούμε και απο ότι έβλεπα και στις ειδήσεις διάφοροι που ρωτούσαν στο δρόμο επίσης συμφωνούσαν (αν και στις ειδήσεις δείχνουν ότι θέλουν)...

Γιατί λοιπόν δεν τις βάζουμε; Ένα χρόνο μετά τους ολυμπιακούς εξακολουθούν να υπολειτουργούν.

Στα γήπεδα οι κάμερες υπάρχουν, άλλα επίσης δε λειτουργούν..

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια λογική εξήγηση; Γιατί προσπαθούν να προστατέψουν τα καθίκια και όχι εμάς απο τα καθίκια;

S G είπε...

Μητσο και στην γερμανια ταχυδρομικα στην στελνουν. Αλλα στην φωτο εισαι (φυσικα!!) μονο εσυ, οχι και ο συνοδηγος.

Αλλα εχει πλακα να βλεπεις την χαζοφατσα σου την ωρα που σπας το οριο ταχυτητας (ειδικα αν στην φωτο μιλας και στο κινητο ταυτοχρονα :-). Αποδεχεσαι το προστιμο πιο ευκολα...

Χπαν ενας λογος που ακομα δεν λειτουργουν ειναι η ανοργανωσια μας. Αλλα νομιζω ενας αλλος ειναι οι απιστευτες φωνασκιες των φυλλαδων. Αποψη μου: καθε φορα που στα ΝΕΑ ή στην Ε εχουν αρθρα στυλ "οχι στο ηλεκτρονικο φακελωμα" και λοιπες μπουρδες στειλτε τους ενα γραμμα με μια μουτζα μεσα...

Ανώνυμος είπε...

πιστευω οτι καθε συνεπεις φιλελευθερος πρεπει να ειναι κατα της καμερας εκτος και αν ειναι περιπτωση εκτακτης αναγκης.πρωτα η ελευθερια και μετα η ασφαλεια.ασε δηλαδη που και με αυτα που εγιναν σημερα στο Λονδινο που εχει τοσες καμερες μου φαινεται ως ειναι τελειως αχρηστες ετσι και αλλιως.

Ανώνυμος είπε...

ουφ συνεπης οχι...συνεπεις!!!

S G είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
S G είπε...

οι καμερες στους δρομους δεν ειναι για να προσεχουν τι κανεις, ουτε αν εισαι τρομοκρατης. Ειναι για να κοιταν την κυκλοφορια και να την οργανωνουν.

Δεν ξερω λοιπον ο φιλελευθερισμος να λεει οτι η ασυδοσια του κακου οδηγου υπερεχει του δικαιωματος μου στην ζωη! Οι καμερες δεν παρακολουθουν κλειστους ιδιωτικους χωρους, κοιτανε τους δρομους που ανηκουν στο κρατος και τους οποιος το κρατος οφειλει να τηρει λειτουργικους και σε ταξη. Απο τη δικη μου μερια λοιπον οι καμερες ανηκουν ξεκαθαρα στις υποχρεωσεις του κρατους (εκτος αν μπορει να εχει εναν τροχονομο για καθε χιλιομετρο, πραγμα απαραιτητο στην Ελλαδα με αυτους τους καφρους οδηγους).

Ανώνυμος είπε...

κοιτα για την κυκλοφορια εν μερει συμφωνω μαζι σου αλλα εγω μιλαγα κυριως για τις καμερες που υπαρχουν για ασφαλεια.ασε που και οι καμερες για την κυκλοφορια μπορει να βρεθουν μετα για αλλο σκοπο και μετα αλλο και τελικα αμα θελει το κρατος ολα μπορει να τα κανει!!!εμεις οι φιλελευθεροι πρπει να ειμαστε προσεκτικοι!

Sakis Rizos είπε...

Χωρίς να το έχω πολυσκεφτεί το θέμα: για τις κάμερες ασφαλείας είμαι υπέρ, για τις κάμερες κυκλοφορίας (αυτές που σου στέλνουν τα πρόστιμα) είμαι, βάσει της λογικής μου, υπέρ, αλλά, βάσει του συναισθήματός μου, κατά (ορκισμένος οδηγός μοτοσυκλέτας γαρ -δεν έχω βγάλει καν δίπλωμα αυτοκινήτου στα 33 μου χρόνια).

Χμ,... οι κάμερες κυκλοφορίας να καταγράφουν μόνο τα αυτοκίνητα κι όχι τις μοτοσυκλέτες (μήπως να έστελνα αυτήν την πρόταση στην "Ε"; Όλο και κάποιο επιχείρημα θα έβρισκε να την υποστηρίξει! :-)).

ΠΑΝΤΟΤΕ ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ!

dgalanis είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

S G είπε...

θες να πεις οτι στο Λονδινο οδηγουν χειροτερα??

ή αναφερεσαι στις βομβες, για τις οποιες ειπα οτι οι καμερες ειναι εντελως ασχετες? ΔΕΝ ειναι για να κατασκοπευουν προσωπα οι καμερες, αλλα για να διατηρουν την κυκλοφορια ομαλη. Και αυτο το πετυχαινουν αριστα, ειδικα τωρα με τα διοδια στο κεντρο της πολης...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock