Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2005

τι συζητάμε?! they hang homosexuals!

Tehran, Iran, Jul. 20 – Members of Iran’s parliament from the north-eastern city of Mashad, where a minor and an 18-year-old man were publicly hanged yesterday, vented their anger on Wednesday on foreign and domestic news outlets for reporting the ages of hanged prisoners.

Ultra-conservative deputy Ali Asgari said that the two deserved to be hanged in public, adding, “Whatever sentence is decreed by an Islamic penal system must be approved, unless proven otherwise”.

Asgari complained of foreign and domestic reporting that the two were mere boys. “Instead of paying tribute to the action of the judiciary, the media are mentioning the age of the hanged criminals and creating a commotion that harms the interests of the state”, the member of the Majlis Legal Affairs Committee said.

“Even if certain websites made a reference to their age, journalists should not pursue this. These individuals were corrupt. Their sentence was carried out with the approval of the judiciary and it served them right.”

Effat Shariati, another Majlis deputy from Mashad, told a state-run news agency on Wednesday, “The issue of the age of the convicts is created by those who are causing problems for our country”.

The two young men were lashed 228 times before being hanged at 10 am (local time) on Tuesday in Edalat (Justice) Square in downtown Mashad.

από αυτό το link: http://www.iranfocus.com/modules/news/article.php?storyid=2917

19 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Μα τι συζητάς τώρα? Δεν θυμάσαι τον υπουργό των ταλιμπάν που δικαιολόγησε τις δημόσιες εκτελέσεις με το σκεπτικό ότι "η απόδοση της θείας δίκης δεν μπορεί παρά να είναι όμορφο θέαμα "

J95 είπε...

Ναι, ΟΚ, πήγες και βρήκες το ΜΟΝΟ πράγμα στο οποίο το χειρότερο που μπορεί να πει κανείς για τους μουσουλμάνους είναι ότι το κάνουν με περισσότερο στυλ και μικρότερη υποκρισία από τους Αμερικανούς.

Γιώργος είπε...

Θυμίζει και λίγο Αλαμπάμα πριν 40 χρόνια, αλλά γιατί να ιδεολογικοποιούμε την ανοησίa?Και η Ευρώπη των δημοκρατικών παραδόσεων,όχι πολύ παλιά, είχε φτύσει σχεδόν στο συνολό της το διαφωτισμό ,και προσκυνούσε είδωλα.Το αποτέλεσμα το είδαμε.

S G είπε...

πωπω σκετη φρικη...

pinky and the brain είπε...

sorry, δεν φαίνεται από το άρθρο: "Two gay Iranian teenagers -- one 18, the other believed to be 16 or 17, were executed this week for the "crime" of homosexuality"

και επιμένω, ΤΙ συζητάμε?!

pinky and the brain είπε...

lashing & hanging 2 teenagers because they are gay είναι "το ΜΟΝΟ πράγμα στο οποίο το χειρότερο που μπορεί να πει κανείς για τους μουσουλμάνους είναι ότι το κάνουν με περισσότερο στυλ και μικρότερη υποκρισία από τους Αμερικανούς"?!?!?! κατάλαβα καλά ή τα ελληνικά μου are failing me?

S G είπε...

ειναι σιγουρο αυτο? τους κρεμασαν επειδη ηταν ομοφυλοφιλοι?

αατριχιαζω χωρις πλακα...



οζυμανδια και υπερδολοφονοι να ηταν, το μαστιγωμα πριν την θανατωση δειχνει την επιθυμια της κοινωνιας να εκδικηθει. Γιατι η θανατικη ποινη ισως θα ειχε την σημασια οτι ειναι τοσο επικινδυνοι που δεν κανει ποτε να βγουν εξω στον πραγματικο κοσμο και ΙΣΩΣ θα απετρεπε αλλους απτο να το κανουν, αλλα μαστιγωμα πριν την θανατωση? εντελως αχρηστο σωφρονιστικα ή προληπτικα. ειναι μονο για να ικανοποιηθουν τα αιμοδιψη ενστικτα του οχλου...

pinky and the brain είπε...

είναι απόλυτα σίγουρο, αν θέλεις δες το από το link που έχω κάτω κάτω στο post, κι επειδή όταν το είδα έπαθα πλάκα, δεν το γράφω στον τίτλο. μπορείς sg να αλλάξεις τον τίτλο σε "τι συζητάμε?! they hang homosexuals!"

J95 είπε...

Α sorry δεν το είχα δει ότι τους κρέμασαν επειδή ήταν gay, άλλωστε έχει τρομερή σημασία το γιατί και όχι η ποινή, ούτε βέβαια ότι το Ιράν είναι η δεύτερη πλέον χώρα (μετά τις ΗΠΑ) που την εφαρμόζει σε ανήλικους. Τους μαστίγωσαν κιόλας ε;

Ντάξει τότε, προτείνω να τους βομβαρδίσουμε. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί, είναι τέρατα με 100 κεφάλια.

Τέλος συζήτησης. Ας μιλήσουν τα όπλα και τα μικρά τσουτσούνια.

kouk είπε...

παρεπιπτόντως το ανώτατο δικαστήριο στις ΗΠΑ έκρινε την θανατική καταδίκη παράνομη για ανήλικους τον περασμένο Μάρτιο.

pinky and the brain είπε...

j95: exactly WHAT are you talking about? συγκρίνεις μια κοινωνία ανοιχτή με όλα της τα στραβά με μια κοινωνιά κλειστή, οπισθοδρομική και σκοταδιστικη? συγκρίνεις μια κοινωνία που (κακώς) εφαρμόζει τη θανατική ποινή σε περίπτωση φόνου και μια κοινωνία που εφαρμόζει τη θανατική ποινή επειδή δυο άνδρες γουστάρουν ο ένας τον άλλον? δηλαδή, συγκρίνεις μια κοινωνία που τιμωρεί με θανατική ποινή κάποιον που αφαιρεί τη ζωή άλλου, με μια κοινωνία που τιμωρεί με θανατική ποινή κάποιον για μια προσωπική του επιλογή?
και αφού θέλεις σύγκριση, το γεγονός και μόνο ότι από ένα blog εσύ μπορείς να γράφεις ελεύθερα τις απόψεις σου για ένα καθεστός το οποίο θα σε έκλεινε στη φυλακή, choose.
και ναι, είναι τέρατα αλλά με μόνο ένα κεφάλι όχι εκατό. και απορώ πως υποστηρίζεις μια τέτοια κοινωνία, είναι επειδή είναι αντι-ηπα? δηλαδή, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου?

Harry Peitsinis είπε...

sg ο παραδειγματικός χαρακτήρας της θανατικής ποινής έχει αποδειχθεί άχρηστος και αναποτελεσματικός από το 19ο αιώνα. Οι σύγχρονες εγκληματολογικές προσεγγίσεις προκρίνουν τη φυλάκιση ως απάντηση στο έγκλημα καθώς η δολοφονία παράγει δεκάδες ποινικά, φιλοσοφικά και πολιτικά προβλήματα. Ο θάνατος τερματίζει την ύπαρξη στερώντας από τον άνθρωπο κάθε πιθανότητα να επανέλθει στον κοινωνικό στίβο ή ακόμα ακόμα να παλαίψει μια δικαστική πλάνη.

S G είπε...

προμηθεα δεν χρειαζεται να με πεισεις. ειμαι 100% εναντιον της θανατικης ποινης αντιθετα με την πλειονοτητα των Ελληνων που φαινεται οτι θα την επανεφεραν για εμπορους ναρκωτικων λεει...

απλα ηθελα να εξηγησω οτι υπαρχει και μια ποιοτικη διαφορα μας με το Ιραν, οτι αυτοι σκοτωνουν σαν εκδικηση ενω σε μας η θανατικη ποινη συζητειται σαν αποτρεπτικο μεσο

Ανώνυμος είπε...

Όχι ακριβώς.

Δεν κάνει τη δημόσια εκτέλεση δύο εφήβων λιγότερο απεχθή, αλλά είναι μια λεπτομέρεια που αλλάζει λίγο την εικόνα. Έχω διαβάσει τόσες υπερβολές σχετικά μ' αυτό το θέμα στη μπλογκόσφαιρα (και αποτροπιασμό μέχρι κι από τύπους που πριν 40 χρόνια καθάριζαν μαύρους στο Μισισίπι), που δεν μπορούσα να μην το επισημάνω.

Ο μεσαιωνικός ισλαμικός νόμος του Ιράν προβλέπει εκτέλεση των ομοφυλόφιλων, αλλά στην πράξη έχει να εφαρμοστεί τουλάχιστον 15 χρόνια. Στη Σ. Αραβία τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

S G είπε...

it believes that the assault charges were a smokescreen to justify killing homosexuals

δεν ειναι λοιπον σιγουρο οτι ηταν βιαστες.

Σε καθε περιπτωση ειναι αληθεια οτι η Σ.Αραβια παει για τα πρωτεια καννιβαλισμου. διαβαζα καπου οτι δικαστηριο ειχε αποφασισει την χειρουργικη εκτελεση του ματιου ενος αιγυπτιου εργατη σαν τιμωρια επειδη αυτος ειχε ριξει οξυ και κατεστρεψε το ματι ενος σαουδαραβα! Οτι θα χρησιμοποιουταν ποτε η χειρουργικη για τετοιο αποτροπαιο σκοπο δεν το περιμενα!

kouk είπε...

Τα περισσότερα αυτά κράτη δεν δίνουν στατιστικά στοιχεία οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα.

Επίσης, και στο Ιράν λιθοβολούνε γυναίκες.

Ανώνυμος είπε...

Τα περισσότερα αυτά κράτη δεν δίνουν στατιστικά στοιχεία οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα.


Η τήρηση στατιστικών στοιχείων υποδηλώνει και τη θέληση κάποιου να επανεξετάσει την ακολουθούμενη πολιτική μετά από κάποια χρόνια. Όταν η ακολουθούμενη πολιτική είναι αποτέλεσμα πάνσοφων, αλάθητων και εγωκεντρικών νεοελληνικών εγκεφάλων (ή αντιστοίχως, ορίζεται "από τον Θεό"), ποιος ο λόγος να τηρούνται στατιστικά;
Αφού η ακολουθούμενη πολιτική ΕΙΝΑΙ έτσι κι αλλιώς σωστή!;!

Unknown είπε...

αυτά τα ξέρει ο Κούγιας;;; Πέρα από την πλάκα για άλλη μια φορά έχουν πολύ ενδιαφέρον όλα όσα διάβασα εδώ... ;)

pinky and the brain είπε...

από το link στο post του yorgos: Under Iran’s religious law, the age of criminal culpability is defined as puberty, which most judges put at 15 for boys and NINE for girls

σκεφτείτε τα κοριτσάκια εννιά ετών που γνωρίζετε και φανταστείτε τα σε λάκους να λιθοβολούνται μέχρι θανάτου. αυτό είναι το ιράν, αυτός είναι ο νόμος του ισλάμ, αυτός είναι ο πολιτισμός τους. αυτό δεν αξίζει ως δύση να καταπολεμήσουμε? απ'αυτό δεν αξίζει ως δύση να προστατέψουμε τον πολιτισμό μας?

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner
















Join the Blue Ribbon Online Free Speech Campaign








Referrers

Based on original Visionary template by Justin Tadlock
Visionary Reloaded theme by Blogger Templates | Distributed By Magazine Template

Visionary WordPress Theme by Justin Tadlock